„Fără penali în funcţii publice“ este singurul pact pe care USR îl recunoaşte şi îl susţine

Delegaţia USR, din care a făcut parte şi Stelian Ion, i-a adus la cunoştinţă preşedintelui României faptul că USR a depus un proiect de lege privind implementarea tuturor recomandărilor Comisiei de la Veneţia. 
Totodată, în actualul context al asaltului asupra justiţiei, i-a fost transmis preşedintelui că este urgent ca iniţiativa #FaraPenali să ajungă pe masa CCR şi apoi să înceapă procedura parlamentară, cu dezbateri în comisii şi vot în plenul Camerei Deputaţilor şi Senat.
 
Călin Popescu Tăriceanu şi ALDE nu au nicio legitimitate să propună un pact pentru justiţie pentru că au contribuit activ, prin amendamente, voturi şi acţiunile ministrului Tudorel Toader, la subminarea independenţei justiţiei şi puterii magistraţilor. Documentul propus de Călin Popescu Tăriceanu este o dovadă a ipocriziei ALDE, dar şi a complicităţii la distrugerea principiului supremaţiei legii pentru a favoriza infractorii. 

În realitate, Călin Popescu Tăriceanu este aliatul loial al lui Liviu Dragnea şi al PSD şi nu de acum, ci dintotdeauna, cel puţin în privinţa distrugerii Justiţiei independente. 

La fel ca aliatul său Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu a încercat, în trecut, desfiinţarea DNA şi decapitarea instituţiilor care luptă împotriva corupţiei. USR nu a uitat că liderul ALDE a condus un guvern care-şi făcuse un obiectiv din oprirea luptei anticorupţie şi că a susţinut un ministru al Justiţiei, pe Tudor Chiuariu, la fel de odios precum cel care deţine azi portofoliul, din partea ALDE, Tudorel Toader”, susţin reprezentanţii USR.

USR denunţă documentul lui Călin Popescu Tăriceanu ca fiind un pact al tăcerii si complicităţii în distrugerea justiţiei independente. Tăriceanu şi ALDE ne propun să nu mai vorbim despre legile justiţiei şi cele penale, încălcarea independenţei magistraţilor de către ministrul său Tudorel Toader, utilizând cinic aceleaşi principii generoase ale drepturilor civile, folosite ca pretext şi de Comisia Iordache care a pus în operă distrugerea justiţiei independente. Comisia de la Veneţia a arătat clar că legile justiţiei şi cele penale rezultate din Comisia Iordache nu au nicio legătură cu directivele şi standardele europene în materie de drepturi ale omului şi justiţie, ci sunt împotriva acestor norme şi reprezintă instrumentul anihilării statului de drept.

USR consideră că nu există decât un singur pact validat de societate prin un milion de semnături, dar şi de către Comisia de la Veneţia în recomandările făcute statului român: „Fără penali în funcţii publice”. 

Vă reamintim, Comisia pentru democraţie prin drept de la Veneţia a susţinut că pentru persoanele care au fost condamnate pentru fapte penale grave, inclusiv corupţie sau infracţiuni electorale, este oportună interdicţia de a ocupa funcţii publice alese sau numite, chiar pentru o perioadă mare şi chiar dacă a fost pronunţată o condamnare cu suspendare.



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Tandemul pe care îl fac cu Bogdan Bola pentru Primărie înseamnă foarte mult. Și susținerea PMP-ului este importantă”! (VIDEO)

29 Mar 2024 55

ZIUA LIVE Președintele USR Constanța, Stelian Ion - „Și așa cum am gândit alianța, ea este formula cu care noi intenționăm să câștigăm primăria” (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 344

Stelian Ion despre Horia Constantinescu, contracandidatul său din partea PSD Constanța "Un comisar poate să devina un interlop, dar un interlop nu va putea fi niciodată comisar" (VIDEO)

28 Mar 2024 612

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 699

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 546

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 861

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 931

Deputatul constănțean Cristina Rizea s-a înscris în Partidul Social Democrat. Va candida la Primăria Valu lui Traian (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1342

28.000 de oameni au semnat pentru ca Dreapta Unită să poată participa la alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie

27 Mar 2024 403

Dorin Sărăcilă, candidatul ales de ADU pentru Primăria Tuzla, în județul Constanța

23 Mar 2024 553

Curtea Constituţională a României (CCR) Proiectul de lege care permite devansarea alegerii preşedintelui României este constituțional

20 Mar 2024 370

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 729

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 708

Situație disperată, semnalată autorităților din Constanța Investitorul RENT MOB.RO SRL, acuzat că pune în pericol viața a zeci de locatari pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 2290

Alianța Dreptei Unite va fi pe buletinele de vot. Stelian Ion - „Încercarea PSD de a bloca Alianța Dreapta Unită a eșuat lamentabil”

19 Mar 2024 425