Politic

„Fără penali în funcţii publice“ este singurul pact pe care USR îl recunoaşte şi îl susţine

Delegaţia USR, din care a făcut parte şi Stelian Ion, i-a adus la cunoştinţă preşedintelui României faptul că USR a depus un proiect de lege privind implementarea tuturor recomandărilor Comisiei de la Veneţia. 
Totodată, în actualul context al asaltului asupra justiţiei, i-a fost transmis preşedintelui că este urgent ca iniţiativa #FaraPenali să ajungă pe masa CCR şi apoi să înceapă procedura parlamentară, cu dezbateri în comisii şi vot în plenul Camerei Deputaţilor şi Senat.
 
Călin Popescu Tăriceanu şi ALDE nu au nicio legitimitate să propună un pact pentru justiţie pentru că au contribuit activ, prin amendamente, voturi şi acţiunile ministrului Tudorel Toader, la subminarea independenţei justiţiei şi puterii magistraţilor. Documentul propus de Călin Popescu Tăriceanu este o dovadă a ipocriziei ALDE, dar şi a complicităţii la distrugerea principiului supremaţiei legii pentru a favoriza infractorii. 

În realitate, Călin Popescu Tăriceanu este aliatul loial al lui Liviu Dragnea şi al PSD şi nu de acum, ci dintotdeauna, cel puţin în privinţa distrugerii Justiţiei independente. 

La fel ca aliatul său Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu a încercat, în trecut, desfiinţarea DNA şi decapitarea instituţiilor care luptă împotriva corupţiei. USR nu a uitat că liderul ALDE a condus un guvern care-şi făcuse un obiectiv din oprirea luptei anticorupţie şi că a susţinut un ministru al Justiţiei, pe Tudor Chiuariu, la fel de odios precum cel care deţine azi portofoliul, din partea ALDE, Tudorel Toader”, susţin reprezentanţii USR.

USR denunţă documentul lui Călin Popescu Tăriceanu ca fiind un pact al tăcerii si complicităţii în distrugerea justiţiei independente. Tăriceanu şi ALDE ne propun să nu mai vorbim despre legile justiţiei şi cele penale, încălcarea independenţei magistraţilor de către ministrul său Tudorel Toader, utilizând cinic aceleaşi principii generoase ale drepturilor civile, folosite ca pretext şi de Comisia Iordache care a pus în operă distrugerea justiţiei independente. Comisia de la Veneţia a arătat clar că legile justiţiei şi cele penale rezultate din Comisia Iordache nu au nicio legătură cu directivele şi standardele europene în materie de drepturi ale omului şi justiţie, ci sunt împotriva acestor norme şi reprezintă instrumentul anihilării statului de drept.

USR consideră că nu există decât un singur pact validat de societate prin un milion de semnături, dar şi de către Comisia de la Veneţia în recomandările făcute statului român: „Fără penali în funcţii publice”. 

Vă reamintim, Comisia pentru democraţie prin drept de la Veneţia a susţinut că pentru persoanele care au fost condamnate pentru fapte penale grave, inclusiv corupţie sau infracţiuni electorale, este oportună interdicţia de a ocupa funcţii publice alese sau numite, chiar pentru o perioadă mare şi chiar dacă a fost pronunţată o condamnare cu suspendare. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegerilocale2020 Stelian Ion - ”Suntem în fața unui moment istoric. În Constanța, scriem istorie!” (video)

28 Sep 2020 1132

LIVE VIDEO USR PLUS Constanța, declarații după anunţarea exit poll-ului

27 Sep 2020 2329

Atmosfera la PSD, PNL și USR PLUS Constanța, înainte de anunțarea exit poll ului (video)

27 Sep 2020 1166

USR transmite că șefa DIICOT „trebuie să facă un pas înapoi”

24 Sep 2020 432

#alegerilocale2020 USR PLUS Constanța prezintă proiecte pe final de campanie electorală (LIVE TEXT + GALERIE FOTO)

24 Sep 2020 648

CCR Modificările aduse Legii concurenţei sunt constituționale

23 Sep 2020 445

#alegerilocale2020 Stelian Ion, candidat USR PLUS – “27 septembrie este despre viitorul copiilor noștri aici, acasă, la Constanța. Este despre noi toți într-un oraș curat, verde, civilizat și prosper”! (video)

23 Sep 2020 1329

#alegerilocale2020 VIDEO Dacian Cioloș, copreședinte USR-Plus, despre candidatul Stelian Ion pentru Primăria Constanța

23 Sep 2020 562

LIVE TEXT #alegerilocale2020 Dacian Cioloș, prezent la Constanța. USR-Plus Constanța, conferință lângă statuia Victoriei

22 Sep 2020 708

#alegerilocale2020 Stelian Ion (USR-Plus) anunță ultimele sondaje pentru primărie. În finală, trei candidați

22 Sep 2020 947

#alegerilocale2020 Stelian Ion (USR) prezintă bilanțul ultimilor 20 de ani din Constanța

20 Sep 2020 660

#alegerilocale2020 Stelian Ion, candidatul USR PLUS - “Veniţi cu toţii la vot pe data de 27 septembrie. Este foarte important să ne mobilizăm. Mai avem foarte puţin”!

18 Sep 2020 649

#alegerilocale2020 Stelian Ion, candidatul USR PLUS pentru primăria Constanța, a gândit o strategie de amenajare a pistelor pentru biciclete pe criterii urbanistice și de mobilitate urbană

16 Sep 2020 873

#alegerilocale2020 Stelian Ion, candidat USR PLUS - “Am aşteptat 20 de ani să se schimbe ceva în Constanţa! Mai avem 15 zile și vom schimba lucrurile în orașul nostru”!

14 Sep 2020 688

#alegerilocale2020 LIVE TEXT&VIDEO - Candidatul USR Plus, Stelian Ion, în drum spre Primăria Constanța

13 Sep 2020 857