Politic

Fără studiul de fezabilitate şi documentaţia necesare realizării investiţiei Dăncilă promite că lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Militar Constanţa încep anul viitor (document)

În calitate de deputat PNL de Constanţa, Bogdan Huţucă a adresat la începutul acestui an un set de întrebări premierului Viorica Dăncilă, în speranţa că astfel Guvernul nu va mai tăia Constanţa de pe harta investiţiilor în sănătate şi va debloca într-un final construirea Spitalului Regional la Constanţa.
Preşedintele PNL i-a solicitat atunci premierului să precizeze când urmează a fi construit Spitalul Regional de Urgenţă Constanţa şi cu ce fonduri, ce loc ocupă această investiţie pe lista priorităţilor guvernamentale, ce secţii şi ce capacitate va avea etc. În total, au fost 35 de întrebări legate de subiect.
Între timp, a fost semnat un memorandum privind identificarea alternativelor necesare pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Constanţa.
 
În răspunsul primit recent şi semnat de secretarul de stat Dan Dumitrescu, se precizează încă din capul locului că spitalul va avea caracter militar (Spitalul Regional de Urgenţă Militar Constanţa), estimându-se ca lucrările să înceapă la începutul anului viitor.
 
De asemenea, Ministerul Sănătăţii informează că investiţia NU se va realiza cu fonduri europene, ci va fi o „investiţie guvern la guvern între România şi Republica Turcă, investiţie ce se va derula de la bugetul de stat prin bugetul MAPN”.
 
Foarte important, deşi în răspunsul interpelării se menţionează că la începutul anului viitor, cel mai târziu, vor începe lucrările, ulterior se precizează că noul studiu de fezabilitate nu a fost elaborat, iar documentaţia necesară realizării investiţiei nu a fost finalizată. De asemenea, noul spital nu va avea secţii, ci organizarea serviciilor se va face pe centre: centru cap gât, centru toracic, centru abdominal, centru de articulaţie, centru de medicină internă, centru mamă şi copil, centru oncologic etc. Foarte important, în cadrul centrului de traumă vor fi înfiinţate şi 12 paturi pentru arşi. Răspunsul integral la interpelare poate fi consultat în secţiunea „Documente”.
 
„Tot în cadrul interpelării, am adresat o întrebare în legătură cu ce se va întâmpla cu actualul Spital Judeţean Constanţa ulterior construirii Spitalului Regional. Potrivit Ministerului Sănătăţii, conform expertizelor realizate, actuala clădire a Spitalului Judeţean de Urgenţă are un risc foarte ridicat seismic, iar în perioada următoare Primăria Constanţa a rămas să furnizeze măsurile pe care le va lua în ceea ce priveşte clădirea în care funcţionează spitalului judeţean.
 
Dincolo de necesitatea realizării acestei investiţii, rămân aceleaşi promisiuni pe care Guvernul PSD le tot rostogoleşte de ani buni, fără nicio măsură concretă. Singurul lucru concret în toată această poveste este că Guvernul Dăncilă refuză în continuare să acceseze fonduri europene pentru realizarea investiţiei, deşi instituţiile europene ne-au pus toate sumele necesare la dispoziţie”, susţine deputatul Bogdan Huţucă.
 
Citeşte şi:

 
Huţucă (PNL) „Proiectul Spitalului Regional a rămas doar pe hârtie!“ (documente)
 

Amendamentele liberalilor la bugetul pe 2019 - fonduri pentru spitale regionale, inclusiv la Constanţa, şi restituirea taxei auto şi a timbrului de mediu


 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul Huţucă îi bate obrazul senatorului Chiţac şi Asociaţiei „Constanţa Altfel” „Nu am stat la masă cu membrii familiei Mazăre. O minciună sfruntată!”

22 Jul 2019 744

Huţucă (PNL) - „În al 12-lea ceas, Constanţa are nevoie de un alt primar şi de un alt model de administraţie!“

13 Jul 2019 911

Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă - „PSD tratează limba română ca pe o marfă politică“

05 Jul 2019 710

Guvernul trebuie să revină asupra Ordonanţei Huţucă (PNL) - „Mii de elevi din judeţul Constanţa care fac naveta spre şcoală vor plăti din toamnă abonamente la preţuri întregi la firmele de transport“

28 Jun 2019 790

Bătaie de joc la adresa cetăţenilor din Palazu Mare Liderii opoziţiei îi cer primarului Decebal Făgădău să se oprească imediat din a distruge oraşul

27 Jun 2019 1690

Locuitorii vor ataca PUZ-ul zonei în instanță Primarul Făgădău, în calitate de inițiator, forțează aprobarea PUD-ului VDT Construct Impex SRL pentru blocul de zece etaje din Palazu Mare (document)

25 Jun 2019 1964

Huţucă (PNL) - „Este greu să vorbeşti în acest moment în Constanţa despre inovaţie şi soluţii «smart», când oraşul nu are nici măcar un PUG“

24 Jun 2019 855

Liberalii îşi dau întâlnire la Forumul Antreprenorilor în Administraţia Inteligentă, de la Mamaia

19 Jun 2019 1397

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a mers în Palazu Mare și a discutat cu locuitorii care nu vor betoane ridicate printre case (galerie foto)

15 Jun 2019 1799

Primarul insistă cu proiectul şi pentru o reconciliere între locuitori şi investitor PUD-ul VDT Construct Impex SRL pentru blocul cu zece etaje din Palazu Mare, aviz negativ

12 Jun 2019 3671

Ce spune președintele PNL Bogdan Huţucă despre decizia de revocare din funcție a secretarului general, Robert Boroianu

07 Jun 2019 1092

Deputatul Huțucă Bogdan, co-inițiator al legii privind eliminarea supraimpozitării contractelor de muncă cu timp parțial și eliminarea supraaccizei la carburanți

07 Jun 2019 590

Bogdan Huțucă (PNL) - „În județul Constanța, Andronescu vrea să desființeze clase de liceu în localități în care există primari PNL”

05 Jun 2019 586

Redevine PNL Constanţa o forţă politică în judeţ? Se vor responsabiliza liberalii după votul de duminică?

28 May 2019 931

Bogdan Huţucă (PNL) "Mulțumesc tuturor constănțenilor pentru mobilizare și pentru că au decis, în număr atât de mare, să înfrunte cozile pentru a-și exercita cel mai democratic drept

26 May 2019 633