Politic

Fără studiul de fezabilitate şi documentaţia necesare realizării investiţiei Dăncilă promite că lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Militar Constanţa încep anul viitor (document)

În calitate de deputat PNL de Constanţa, Bogdan Huţucă a adresat la începutul acestui an un set de întrebări premierului Viorica Dăncilă, în speranţa că astfel Guvernul nu va mai tăia Constanţa de pe harta investiţiilor în sănătate şi va debloca într-un final construirea Spitalului Regional la Constanţa.
Preşedintele PNL i-a solicitat atunci premierului să precizeze când urmează a fi construit Spitalul Regional de Urgenţă Constanţa şi cu ce fonduri, ce loc ocupă această investiţie pe lista priorităţilor guvernamentale, ce secţii şi ce capacitate va avea etc. În total, au fost 35 de întrebări legate de subiect.
Între timp, a fost semnat un memorandum privind identificarea alternativelor necesare pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Constanţa.
 
În răspunsul primit recent şi semnat de secretarul de stat Dan Dumitrescu, se precizează încă din capul locului că spitalul va avea caracter militar (Spitalul Regional de Urgenţă Militar Constanţa), estimându-se ca lucrările să înceapă la începutul anului viitor.
 
De asemenea, Ministerul Sănătăţii informează că investiţia NU se va realiza cu fonduri europene, ci va fi o „investiţie guvern la guvern între România şi Republica Turcă, investiţie ce se va derula de la bugetul de stat prin bugetul MAPN”.
 
Foarte important, deşi în răspunsul interpelării se menţionează că la începutul anului viitor, cel mai târziu, vor începe lucrările, ulterior se precizează că noul studiu de fezabilitate nu a fost elaborat, iar documentaţia necesară realizării investiţiei nu a fost finalizată. De asemenea, noul spital nu va avea secţii, ci organizarea serviciilor se va face pe centre: centru cap gât, centru toracic, centru abdominal, centru de articulaţie, centru de medicină internă, centru mamă şi copil, centru oncologic etc. Foarte important, în cadrul centrului de traumă vor fi înfiinţate şi 12 paturi pentru arşi. Răspunsul integral la interpelare poate fi consultat în secţiunea „Documente”.
 
„Tot în cadrul interpelării, am adresat o întrebare în legătură cu ce se va întâmpla cu actualul Spital Judeţean Constanţa ulterior construirii Spitalului Regional. Potrivit Ministerului Sănătăţii, conform expertizelor realizate, actuala clădire a Spitalului Judeţean de Urgenţă are un risc foarte ridicat seismic, iar în perioada următoare Primăria Constanţa a rămas să furnizeze măsurile pe care le va lua în ceea ce priveşte clădirea în care funcţionează spitalului judeţean.
 
Dincolo de necesitatea realizării acestei investiţii, rămân aceleaşi promisiuni pe care Guvernul PSD le tot rostogoleşte de ani buni, fără nicio măsură concretă. Singurul lucru concret în toată această poveste este că Guvernul Dăncilă refuză în continuare să acceseze fonduri europene pentru realizarea investiţiei, deşi instituţiile europene ne-au pus toate sumele necesare la dispoziţie”, susţine deputatul Bogdan Huţucă.
 
Citeşte şi:

 
Huţucă (PNL) „Proiectul Spitalului Regional a rămas doar pe hârtie!“ (documente)
 

Amendamentele liberalilor la bugetul pe 2019 - fonduri pentru spitale regionale, inclusiv la Constanţa, şi restituirea taxei auto şi a timbrului de mediu


 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegerilocale2020 Mai puțin de 50 de zile până la ziua alegerilor locale. Liberalii constănțeni susțin că sunt pregătiți să le câștige!

10 Aug 2020 681

George Muhscină a demisionat din PNL Constanța. Candidează independent pentru conducerea Consiliului Județean (galerie foto și video)

03 Aug 2020 2859

#alegerilocale2020 Forumul minorităților din Dobrogea. Este oficial. PNL Constanța și UDTTMR, protocol pentru alegerile locale

31 Jul 2020 798

#alegerilocale2020 LIVE TEXT. PNL și UDTTMR, protocol de colaborare pentru alegerile locale

30 Jul 2020 830

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, despre purtarea măștii de protecție “Gest de teribilism care pune în pericol nu doar sănătatea, ci și economia”

30 Jul 2020 2182

Senatorul Vergil Chițac – „Singurul obiectiv pe care îl avem este acela de a detrona PSD de la butoanele primăriei“

24 Jul 2020 2559

Bogdan Huțucă (PNL) „La Constanța, după 20 de ani, ne aflăm în fața unei oportunități uriașe, aceea de a trimite PSD-ul în opoziție, pentru mult timp”

21 Jul 2020 1961

Decizii importante în tabăra liberalilor Biroul Politic Județean al PNL Constanța validează săptămâna aceasta candidații pentru primăriile din județ

21 Jul 2020 2512

Candidatul USR-PLUS pentru primăria Constanța, Stelian Ion, mesaj dur pentru liberali „În 2020, candidatura lui Chițac este un risc inacceptabil!”

20 Jul 2020 2179

Bogdan Huțucă (PNL), invitație către liderii USR Constanța. „Este timpul să punem Constanța în primul rând”

19 Jul 2020 1920

Readuce PNL ordinea în județul Constanța? Bogdan Huțucă - Sunt încrezător că proiectul „Constanța 2030” poate fi piatra de temelie pentru colaborarea PNL și USR, la Constanța

18 Jul 2020 3562

Bogdan Huțucă, președintele PNL despre polul de dreapta la Constanța “Există formule de colaborare. USR își retrage candidatul, depune listă de consilieri iar proiectele lor se regăsesc în CLM”

13 Jul 2020 3600

Interviu cu Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „România a traversat o perioadă extrem de tumultuoasă“

10 Jul 2020 3033

Primăriile din județ riscă să rămână fără finanțare Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța- “Este timpul să terminăm cu jupânii din administrație”!

08 Jul 2020 2341

Deputatul Bogdan Huțucă Este timpul să terminăm cu jupânii din administrație

06 Jul 2020 2046