Fără studiul de fezabilitate şi documentaţia necesare realizării investiţiei Dăncilă promite că lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Militar Constanţa încep anul viitor (document)

În calitate de deputat PNL de Constanţa, Bogdan Huţucă a adresat la începutul acestui an un set de întrebări premierului Viorica Dăncilă, în speranţa că astfel Guvernul nu va mai tăia Constanţa de pe harta investiţiilor în sănătate şi va debloca într-un final construirea Spitalului Regional la Constanţa.
Preşedintele PNL i-a solicitat atunci premierului să precizeze când urmează a fi construit Spitalul Regional de Urgenţă Constanţa şi cu ce fonduri, ce loc ocupă această investiţie pe lista priorităţilor guvernamentale, ce secţii şi ce capacitate va avea etc. În total, au fost 35 de întrebări legate de subiect.
Între timp, a fost semnat un memorandum privind identificarea alternativelor necesare pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Constanţa.
 
În răspunsul primit recent şi semnat de secretarul de stat Dan Dumitrescu, se precizează încă din capul locului că spitalul va avea caracter militar (Spitalul Regional de Urgenţă Militar Constanţa), estimându-se ca lucrările să înceapă la începutul anului viitor.
 
De asemenea, Ministerul Sănătăţii informează că investiţia NU se va realiza cu fonduri europene, ci va fi o „investiţie guvern la guvern între România şi Republica Turcă, investiţie ce se va derula de la bugetul de stat prin bugetul MAPN”.
 
Foarte important, deşi în răspunsul interpelării se menţionează că la începutul anului viitor, cel mai târziu, vor începe lucrările, ulterior se precizează că noul studiu de fezabilitate nu a fost elaborat, iar documentaţia necesară realizării investiţiei nu a fost finalizată. De asemenea, noul spital nu va avea secţii, ci organizarea serviciilor se va face pe centre: centru cap gât, centru toracic, centru abdominal, centru de articulaţie, centru de medicină internă, centru mamă şi copil, centru oncologic etc. Foarte important, în cadrul centrului de traumă vor fi înfiinţate şi 12 paturi pentru arşi. Răspunsul integral la interpelare poate fi consultat în secţiunea „Documente”.
 
„Tot în cadrul interpelării, am adresat o întrebare în legătură cu ce se va întâmpla cu actualul Spital Judeţean Constanţa ulterior construirii Spitalului Regional. Potrivit Ministerului Sănătăţii, conform expertizelor realizate, actuala clădire a Spitalului Judeţean de Urgenţă are un risc foarte ridicat seismic, iar în perioada următoare Primăria Constanţa a rămas să furnizeze măsurile pe care le va lua în ceea ce priveşte clădirea în care funcţionează spitalului judeţean.
 
Dincolo de necesitatea realizării acestei investiţii, rămân aceleaşi promisiuni pe care Guvernul PSD le tot rostogoleşte de ani buni, fără nicio măsură concretă. Singurul lucru concret în toată această poveste este că Guvernul Dăncilă refuză în continuare să acceseze fonduri europene pentru realizarea investiţiei, deşi instituţiile europene ne-au pus toate sumele necesare la dispoziţie”, susţine deputatul Bogdan Huţucă.
 
Citeşte şi:

 
Huţucă (PNL) „Proiectul Spitalului Regional a rămas doar pe hârtie!“ (documente)


 

Amendamentele liberalilor la bugetul pe 2019 - fonduri pentru spitale regionale, inclusiv la Constanţa, şi restituirea taxei auto şi a timbrului de mediu


 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 876

Deputatul Bogdan Huțucă „Din 31 martie, județul Constanța va fi poarta Schengen a României “

21 Mar 2024 733

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 680

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1259

Deputatul Bogdan Huțucă - „România, în aceste două zile, este inima politică a Europei“

06 Mar 2024 703

Congres PPE Bogdan Huțucă (PNL) - „Organizarea acestui eveniment în țara noastră reflectă importanța PNL în cadrul familiei politice europene"

03 Mar 2024 656

Președintele PNL Constanța Bogdan Huțucă despre primarii care au trecut la PSD „Oare de ce ar alege o navă precum Titanicul să primească la bord pasageri în plus?“

29 Feb 2024 869

Bogdan Huțucă (PNL), președintele comisiei de Buget din Camera Deputaților, consideră discuția despre cotă unică sau impozitare progresivă, inserată artificial pe agenda publică

28 Feb 2024 614

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Mergem pe cont propriu la locale. În BPN s-a votat comasarea și liste comune doar pentru europarlamentare!”

21 Feb 2024 967

LIVE VIDEO+TEXT Este oficial! Pro Romania Constanța a intrat în Partidul Național Liberal (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2024 1559

Deputatul Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța - „Drumul Expres „Alternativa Techirghiol", în linie dreaptă“

08 Feb 2024 957

Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța despre o posibilă candidatură comună "Vergil Chițac este candidatul PNL la Primărie și suntem pregătiți pentru o competiție"!

06 Feb 2024 934

Deputatul Bogdan Huțucă Un proiect marca PNL, de 140 de milioane de lei, va aduce turiștii mai aproape de Sudul Litoralului

25 Jan 2024 1112

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Unirea Principatelor Române ne arată un fapt esențial, anume că deciziile curajoase pot modela destinul unei națiuni unite”

24 Jan 2024 545

Deputatul Bogdan Huțucă „În 2024, PNL Constanța rămâne echilibrat. Continuăm accesarea de noi fonduri și implementarea proiectelor asumate"!

09 Jan 2024 736