Fără studiul de fezabilitate şi documentaţia necesare realizării investiţiei Dăncilă promite că lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Militar Constanţa încep anul viitor (document)

În calitate de deputat PNL de Constanţa, Bogdan Huţucă a adresat la începutul acestui an un set de întrebări premierului Viorica Dăncilă, în speranţa că astfel Guvernul nu va mai tăia Constanţa de pe harta investiţiilor în sănătate şi va debloca într-un final construirea Spitalului Regional la Constanţa.
Preşedintele PNL i-a solicitat atunci premierului să precizeze când urmează a fi construit Spitalul Regional de Urgenţă Constanţa şi cu ce fonduri, ce loc ocupă această investiţie pe lista priorităţilor guvernamentale, ce secţii şi ce capacitate va avea etc. În total, au fost 35 de întrebări legate de subiect.
Între timp, a fost semnat un memorandum privind identificarea alternativelor necesare pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Constanţa.
 
În răspunsul primit recent şi semnat de secretarul de stat Dan Dumitrescu, se precizează încă din capul locului că spitalul va avea caracter militar (Spitalul Regional de Urgenţă Militar Constanţa), estimându-se ca lucrările să înceapă la începutul anului viitor.
 
De asemenea, Ministerul Sănătăţii informează că investiţia NU se va realiza cu fonduri europene, ci va fi o „investiţie guvern la guvern între România şi Republica Turcă, investiţie ce se va derula de la bugetul de stat prin bugetul MAPN”.
 
Foarte important, deşi în răspunsul interpelării se menţionează că la începutul anului viitor, cel mai târziu, vor începe lucrările, ulterior se precizează că noul studiu de fezabilitate nu a fost elaborat, iar documentaţia necesară realizării investiţiei nu a fost finalizată. De asemenea, noul spital nu va avea secţii, ci organizarea serviciilor se va face pe centre: centru cap gât, centru toracic, centru abdominal, centru de articulaţie, centru de medicină internă, centru mamă şi copil, centru oncologic etc. Foarte important, în cadrul centrului de traumă vor fi înfiinţate şi 12 paturi pentru arşi. Răspunsul integral la interpelare poate fi consultat în secţiunea „Documente”.
 
„Tot în cadrul interpelării, am adresat o întrebare în legătură cu ce se va întâmpla cu actualul Spital Judeţean Constanţa ulterior construirii Spitalului Regional. Potrivit Ministerului Sănătăţii, conform expertizelor realizate, actuala clădire a Spitalului Judeţean de Urgenţă are un risc foarte ridicat seismic, iar în perioada următoare Primăria Constanţa a rămas să furnizeze măsurile pe care le va lua în ceea ce priveşte clădirea în care funcţionează spitalului judeţean.
 
Dincolo de necesitatea realizării acestei investiţii, rămân aceleaşi promisiuni pe care Guvernul PSD le tot rostogoleşte de ani buni, fără nicio măsură concretă. Singurul lucru concret în toată această poveste este că Guvernul Dăncilă refuză în continuare să acceseze fonduri europene pentru realizarea investiţiei, deşi instituţiile europene ne-au pus toate sumele necesare la dispoziţie”, susţine deputatul Bogdan Huţucă.
 
Citeşte şi:

 
Huţucă (PNL) „Proiectul Spitalului Regional a rămas doar pe hârtie!“ (documente)
 

Amendamentele liberalilor la bugetul pe 2019 - fonduri pentru spitale regionale, inclusiv la Constanţa, şi restituirea taxei auto şi a timbrului de mediu


 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul Bogdan Huțucă„ A început o nouă sesiune parlamentară, iar linia PNL rămâne una clară, aceea axată pe responsabilitate guvernamentală“

03 Sep 2022 485

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă îi cere public lui Marcel Ciolacu să prezinte cum arată ”dezastrul” din Portul Constanța

16 Aug 2022 2030

Declarație de avere! Cum a evoluat averea deputatului Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța! Case, terenuri și bani (DOCUMENTE)

03 Aug 2022 1361

Președintele PNL Constanța, anunț important. Câți bani primește Constanța pentru subvenționarea gigacaloriei?

01 Aug 2022 1342

Mesaje de condoleanțe după trecerea în neființă a fostului parlamentar PNL, Mircea Iustian

22 Jul 2022 9186

Bogdan Huțucă „ISU Dobrogea își extinde activitatea, cu încă un nou punct de lucru, în județul Constanța“

04 Jul 2022 720

Bogdan Huțucă Portul Constanța va beneficia de asistență tehnică de 300 de milioane de euro

29 Jun 2022 725

Deputatul Bogdan Huțucă, după vizita de lucru din Portul Constanța „Am discutat despre provocările pe care le întâmpină România, în contextul generat de situația din Ucraina“

21 Jun 2022 665

Ministrul Cadariu vizitează plajele extinse din stațiunea Mamaia și Palatul Reginei Maria. „Trist! Nu îmi place cum arată“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Jun 2022 1380

Precizările deputatului Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, despre adoptarea Legii offshore

18 May 2022 803

Cât primește județul Constanța în programul Anghel Saligny. Bogdan Huțucă, deputat PNL a făcut anunțul

05 May 2022 1096

Interviu. Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța - „Toate proiectele care creează disconfort vor fi finalizate în 2023. Aspectul orașului va fi schimbat radical”

12 Apr 2022 1696

Ce spune președintele Bogdan Huţucă despre Congresul PNL și alegerea unui nou lider național

10 Apr 2022 968

Organizațiile PNL vor capul lui Florin Cîțu! Primarul Chițac și președintele CJC, Mihai Lupu, susținătorii fostului premier la Congresul de anul trecut

01 Apr 2022 2632

Se cere astazi demisia lui Cîțu. Ce spune Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța

31 Mar 2022 2298