Felix Stroe propune să fie amendați aleșii locali și parlamentarii dacă nu își respectă promisiunile din campanie

  • Senatorul Felix Stroe și deputații Cristina Dumitrache, Lucian Lungoci și Horia Marius Țuțuianu și-au inaugurat cabinetele parlamentare
  • Sediul cabinetelor este în apropiere de Spitalul Județean Constanța, pe str. Nicolae Iorga
  • Felix Stroe a anunțat ce proiecte are în vedere să propună în perioada următoare
  • El consideră că trebuie introdusă amendă pentru absenteism la vot
  • De asemenea, dorește ca aleșii politici să fie sancționați dacă nu respectă promisiunile din campania electorală
 
Parlamentarii PSD Constanța au inaugurat vineri, 12 februarie 2021, noul sediu al Cabinetelor Parlamentare al celor patru reprezentați ai formațiunii. Au participat Felix Stroe, Horia Marius Țuțuianu, Lucian Lungoci și Cristina Dumitrache.
 
Sediul este poziționat în vecinătatea Spitalului Județean Constanța, pe strada Nicolae Iorga, în laterala Capelei Militare, fiind ușor de reperat.
 
„Vreau să vă mulțumesc pentru sprijinul pe care mi l-ați acordat în campania electorală pentru modul corect și obiectiv pe care l-ați abordat. Simt și am experiență când spun că poate în județul nostru avem cea mai obiectivă presă. V-am invitat astăzi la sediul cabinetelor parlamentare ale Partidului Social Democrat Constanța. Aici vor funcționa, pentru o parte din activitatea din teritoriu, cei patru parlamentari constănțeni – Cristina Dumitrache, Lucian Lungoci, Horia Țuțuianu și cel care vă vorbește. Evident cabinetele vor fi deschise șapte zile pe săpătmână. Cetățeanul va putea să vină, va fi primit, va fi ascultat. Dacă dorește să se întâlncească personal cu parlamentarii, de joi când începe activitatea, va găsi tot timpul aici. Așa mi se pare corect abordarea. Ăsta este respectul pe care trebuie să îl purtăm cetățenilor”, a spus Felix Stroe.
 
Senatorul a continuat prin anunțarea unui scop clar conturat de social democrați – câștigarea ciclului electoral din 2024.  
 
„Deci, veți găsi tot timpul aici activitate. Astăzi am avut și o ședință de Birou Permanent Județean, în care am luat niște măsuri pentru ca în continuare activitatea noastră să fie foarte eficientă. Ne-am propus să câștigăm următorul ciclu de alegeri, din 2024. Întotdeauna este posibilitatea unor alegeri anticipate și atunci noi ne-am pregătit. Nu ne culcăm pe o ureche”, a adăugat senatorul.
 

Amendă pentru promisiuni nerespectate

 
Felix Stroe a spus că are multe priorități în acest mandat de senator, iar proiecte precum spitalul de pediatrie nu a fost lăsat de izbeliște. Totodată, el consideră că trebuie lucrat la o inițiativă legislativă pentru sancționarea aleșilor locali și parlamentari care promit marea cu sarea și nu oferă nici măcar un pahar de apă către electorat.
 
„Activitatea noastră este foarte consistentă la București. Nu am renunțat la spitalul de pediatrie – consider că este prioritatea de sănătate numărul 1 a regiunii noastre. Ba mai mult, avem și alte preocupări. Lucrăm la o inițiativă legislativă care sperăm să aibă acceptul unei cât mai mari majorități din Parlament, după modelul unor democrații europene. Aleșii locali, respectiv comunali, județeni, sau parlamentarii, să poată fi trași la răspundere, în cazul în care promit ceva în campanie electorală și nu își onorează promisiunile. Cred că este normal ca respectul față de electorat, respectul elementar este să îți onorezi promisiunile electorale. Așa cum și în alte țări, puține, dar de ce să nu fim cu un pas înainte, cei care promit și ajunge omul primar sau parlamentar și nu își onorează promisiunile, să fie trași la răspundere, măcar contravențional. Se practică în Islanda, de exemplu”, a spus Stroe.
 

Votul... obligatoriu?

 
Mai mult, senatorul consideră că actul electoral este unul plin de responsabiltiate și dorește să vină cu propunere, în nume propriu, de amendare a persoanei care nu se prezintă la vot, fără motiv.

„Mi se pare foarte corect, de asemenea, ca cetățeanul să vină la vot. Sunt țări care sancționează absenteismul la vot. Vă dau exemplu – Grecia – 100 de euro dacă nu merg oamenii la vot. Vrem să determinăm cetățenii să își recapete încrederea în democrație. Democrația nu se poate fără pluripartidism. Alegerile ca să fie legitime trebuie să fie un număr cât mai mare cel mai mare la vot. Vom propune, noi parlamentarii constănțeni vom avea mai multe inițiative – în domeniul sănătății, cu politicienii care nu își onorează promisiunile și, personal, lucrez la această propunere ca cei care nu se prezintă la vot, fără motive întemeiate, să fie sancționați. Se tipăresc voturi, se mobilizează personal. Vom propune amendă pentru cei care nu merg la vot. Dacă lumea e aptă, trebuie să meargă la vot. 300 de euro amendă, de exemplu”, a spus senatorul.
 

Amendamente la buget

 
Proiectul privind bugetul național a fost făcut public în urmă cu două zile. Felix Stroe a spus că, momentan, PSD se află în procedura de strângere de propuneri cu privire la ce amendamente să depună partidul la bugetul realizat de actualul Guvern.

 
„Nu știu dacă l-ați văzut aseară la televizor pe Marcel Ciolacu, președintele PSD... A avut o prezență consistentă. A spus că parlamentarii PSD va vota în Parlament împotriva desființării secției. Nu a spus așa? Eu, personal, voi vota cu toată convingerea, împotriva desființării. Această secție specială este în cadrul Parchetului General. Este în subordinea unui Procuror General. Nu știe Președintele meu pe cine numește procuror general? Bugetul este unul al reducerilor, al tăierilor, al austerității. Tăieri peste tot! Asta ne dorim? Vom aduce amendamente. Noi am declanșat toate organizațiile și centralizăm propunerile pentru amendamente. Vă spun că hotărârea se ia pe voturi. Să dea Dumnezeu că vom avea succes. Este posibil să apară surprize și de la PNL – plăcute pentru unii, neplăcute pentru alții”, a spus Felix Stroe.
 

„Credem în nevinovăția lui Decebal”

 
Nu a lipsit nici un mesaj de susținere pentru fostul edil al Constanței, Decebal Făgădău, care are câteva procese pe rol. Felix Stroe a spus că el crede în nevinovăția fostului primar al Constanței și că dacă se va decide să revină în partid, ușile nu i-au ferecat.
 
„Eu am tot respectul pentru Decebal (n.r. Decebal Făgădău). I-am acordat toată susținerea, loială, corectă, onestă. Nu regret. Îmi pare rău pentru ceea ce i se întâmplă și sper din tot sufletul să își dovedească nevinovăția și să iasă din această situație. Ușile partidului nu i s-au închis. A fost hotărârea lui personală. Îl apreciez. Cu siguranță, nu i-a fost ușor. Noi, colegii lui, credem în nevinovăția lui Decebal și sperăm să și-o dovedească în justiție”, a conchis Felix Stroe.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Femeile Social-Democrate ale județului Constanța, reunite într-o petrecere dedicată lor

05 Mar 2023 1506

#Dobrogea144 Felix Stroe, senator și președinte PSD Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

14 Nov 2022 1438

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe „În perioada 1-20 octombrie vor avea loc alegeri la organizația municipală și județeană a PSD Constanța“

30 Aug 2022 3238

Declarație de avere Senatorul Felix Stroe, cote-părți din 11 terenuri și coproprietar la patru case. Este și asociat în mai multe firme (DOCUMENTE)

01 Aug 2022 4479

Premieră în învățământul de la malul mării. Inspectoratul Școlar Județean are oficial în organigramă al treilea post de adjunct. PSD Constanța nu va face nicio nominalizare!

13 Jul 2022 5530

Felix Stroe, despre situația artiștilor din Constanța „Este incredibilă disponibilitatea acestui primar al Constanței pentru distrugere, demolare și rapt”

27 Apr 2022 3053

Organizația Municipală a PSD Constanța, la ora bilanțului (GALERIE FOTO)

16 Apr 2022 1929

Felix Stroe, președintele PSD Constanța, mesaj de Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din Perioada 1944-1989 (VIDEO)

09 Mar 2022 1763

Organizația Județeană PSD Constanța se alătură demersului umanitar pentru refugiații din Ucraina

27 Feb 2022 1470

Ce activitate au avut și cât de bogați au devenit parlamentarii constănțeni după primul an de mandat (I) (DOCUMENTE)

03 Dec 2021 3983

#Dobrogea143 Felix Stroe, președintele PSD Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

23 Nov 2021 976

Senatorul PSD, Felix Stroe „ PSD începe oficial negocierile cu PNL“

08 Nov 2021 1751

Felix Stroe, în doliu „Am pierdut un prieten drag, căruia îi voi păstra o vie amintire“

27 Oct 2021 9154

Felix Stroe, senator PSD de Constanța - „Guvernul Cîțu este istorie! O istorie tristă și rușinoasă. Nu mai e nimic de spus”

05 Oct 2021 1359

Senatorul Felix Stroe, precizări despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

01 Oct 2021 2863