Felix Stroe propune să fie amendați aleșii locali și parlamentarii dacă nu își respectă promisiunile din campanie

  • Senatorul Felix Stroe și deputații Cristina Dumitrache, Lucian Lungoci și Horia Marius Țuțuianu și-au inaugurat cabinetele parlamentare
  • Sediul cabinetelor este în apropiere de Spitalul Județean Constanța, pe str. Nicolae Iorga
  • Felix Stroe a anunțat ce proiecte are în vedere să propună în perioada următoare
  • El consideră că trebuie introdusă amendă pentru absenteism la vot
  • De asemenea, dorește ca aleșii politici să fie sancționați dacă nu respectă promisiunile din campania electorală
 
Parlamentarii PSD Constanța au inaugurat vineri, 12 februarie 2021, noul sediu al Cabinetelor Parlamentare al celor patru reprezentați ai formațiunii. Au participat Felix Stroe, Horia Marius Țuțuianu, Lucian Lungoci și Cristina Dumitrache.
 
Sediul este poziționat în vecinătatea Spitalului Județean Constanța, pe strada Nicolae Iorga, în laterala Capelei Militare, fiind ușor de reperat.
 
„Vreau să vă mulțumesc pentru sprijinul pe care mi l-ați acordat în campania electorală pentru modul corect și obiectiv pe care l-ați abordat. Simt și am experiență când spun că poate în județul nostru avem cea mai obiectivă presă. V-am invitat astăzi la sediul cabinetelor parlamentare ale Partidului Social Democrat Constanța. Aici vor funcționa, pentru o parte din activitatea din teritoriu, cei patru parlamentari constănțeni – Cristina Dumitrache, Lucian Lungoci, Horia Țuțuianu și cel care vă vorbește. Evident cabinetele vor fi deschise șapte zile pe săpătmână. Cetățeanul va putea să vină, va fi primit, va fi ascultat. Dacă dorește să se întâlncească personal cu parlamentarii, de joi când începe activitatea, va găsi tot timpul aici. Așa mi se pare corect abordarea. Ăsta este respectul pe care trebuie să îl purtăm cetățenilor”, a spus Felix Stroe.
 
Senatorul a continuat prin anunțarea unui scop clar conturat de social democrați – câștigarea ciclului electoral din 2024.  
 
„Deci, veți găsi tot timpul aici activitate. Astăzi am avut și o ședință de Birou Permanent Județean, în care am luat niște măsuri pentru ca în continuare activitatea noastră să fie foarte eficientă. Ne-am propus să câștigăm următorul ciclu de alegeri, din 2024. Întotdeauna este posibilitatea unor alegeri anticipate și atunci noi ne-am pregătit. Nu ne culcăm pe o ureche”, a adăugat senatorul.
 

Amendă pentru promisiuni nerespectate

 
Felix Stroe a spus că are multe priorități în acest mandat de senator, iar proiecte precum spitalul de pediatrie nu a fost lăsat de izbeliște. Totodată, el consideră că trebuie lucrat la o inițiativă legislativă pentru sancționarea aleșilor locali și parlamentari care promit marea cu sarea și nu oferă nici măcar un pahar de apă către electorat.
 
„Activitatea noastră este foarte consistentă la București. Nu am renunțat la spitalul de pediatrie – consider că este prioritatea de sănătate numărul 1 a regiunii noastre. Ba mai mult, avem și alte preocupări. Lucrăm la o inițiativă legislativă care sperăm să aibă acceptul unei cât mai mari majorități din Parlament, după modelul unor democrații europene. Aleșii locali, respectiv comunali, județeni, sau parlamentarii, să poată fi trași la răspundere, în cazul în care promit ceva în campanie electorală și nu își onorează promisiunile. Cred că este normal ca respectul față de electorat, respectul elementar este să îți onorezi promisiunile electorale. Așa cum și în alte țări, puține, dar de ce să nu fim cu un pas înainte, cei care promit și ajunge omul primar sau parlamentar și nu își onorează promisiunile, să fie trași la răspundere, măcar contravențional. Se practică în Islanda, de exemplu”, a spus Stroe.
 

Votul... obligatoriu?

 
Mai mult, senatorul consideră că actul electoral este unul plin de responsabiltiate și dorește să vină cu propunere, în nume propriu, de amendare a persoanei care nu se prezintă la vot, fără motiv.

„Mi se pare foarte corect, de asemenea, ca cetățeanul să vină la vot. Sunt țări care sancționează absenteismul la vot. Vă dau exemplu – Grecia – 100 de euro dacă nu merg oamenii la vot. Vrem să determinăm cetățenii să își recapete încrederea în democrație. Democrația nu se poate fără pluripartidism. Alegerile ca să fie legitime trebuie să fie un număr cât mai mare cel mai mare la vot. Vom propune, noi parlamentarii constănțeni vom avea mai multe inițiative – în domeniul sănătății, cu politicienii care nu își onorează promisiunile și, personal, lucrez la această propunere ca cei care nu se prezintă la vot, fără motive întemeiate, să fie sancționați. Se tipăresc voturi, se mobilizează personal. Vom propune amendă pentru cei care nu merg la vot. Dacă lumea e aptă, trebuie să meargă la vot. 300 de euro amendă, de exemplu”, a spus senatorul.
 

Amendamente la buget

 
Proiectul privind bugetul național a fost făcut public în urmă cu două zile. Felix Stroe a spus că, momentan, PSD se află în procedura de strângere de propuneri cu privire la ce amendamente să depună partidul la bugetul realizat de actualul Guvern.

 
„Nu știu dacă l-ați văzut aseară la televizor pe Marcel Ciolacu, președintele PSD... A avut o prezență consistentă. A spus că parlamentarii PSD va vota în Parlament împotriva desființării secției. Nu a spus așa? Eu, personal, voi vota cu toată convingerea, împotriva desființării. Această secție specială este în cadrul Parchetului General. Este în subordinea unui Procuror General. Nu știe Președintele meu pe cine numește procuror general? Bugetul este unul al reducerilor, al tăierilor, al austerității. Tăieri peste tot! Asta ne dorim? Vom aduce amendamente. Noi am declanșat toate organizațiile și centralizăm propunerile pentru amendamente. Vă spun că hotărârea se ia pe voturi. Să dea Dumnezeu că vom avea succes. Este posibil să apară surprize și de la PNL – plăcute pentru unii, neplăcute pentru alții”, a spus Felix Stroe.
 

„Credem în nevinovăția lui Decebal”

 
Nu a lipsit nici un mesaj de susținere pentru fostul edil al Constanței, Decebal Făgădău, care are câteva procese pe rol. Felix Stroe a spus că el crede în nevinovăția fostului primar al Constanței și că dacă se va decide să revină în partid, ușile nu i-au ferecat.
 
„Eu am tot respectul pentru Decebal (n.r. Decebal Făgădău). I-am acordat toată susținerea, loială, corectă, onestă. Nu regret. Îmi pare rău pentru ceea ce i se întâmplă și sper din tot sufletul să își dovedească nevinovăția și să iasă din această situație. Ușile partidului nu i s-au închis. A fost hotărârea lui personală. Îl apreciez. Cu siguranță, nu i-a fost ușor. Noi, colegii lui, credem în nevinovăția lui Decebal și sperăm să și-o dovedească în justiție”, a conchis Felix Stroe.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT+VIDEO Dumitrache reales Conferință de alegeri în cadrul Organizației Municipale a PSD Constanța. Cine sunt vicepreședinții organizației municipale? (Galerie FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 1038

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 576

Mihai Lupu și Felix Stroe, imortalizați într-o fotografie. Ambii țin în mână adeziunea semnată de preșdintele CJ Constanța pentru a intra în PSD

17 Apr 2024 1096

Ultima săptămână din aprilie vine cu alegeri interne în PSD Constanța?!

15 Apr 2024 864

Deputata Cristina Rizea, aleasă oficial președinte al organizației PSD Valu lui Traian

06 Apr 2024 774

Senatorul Felix Stroe (PSD) „Ne asumăm implementarea salariului minim european în România, până la finalul anului 2024!“

02 Apr 2024 798

Irinela Nicolae va candida din partea organizației PSD Constanța pe lista de europarlamentare

27 Mar 2024 2316

Deputatul constănțean Cristina Rizea s-a înscris în Partidul Social Democrat. Va candida la Primăria Valu lui Traian (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1835

Felix Stroe anunță decizia PSD Marian Makkai, candidatul partidului pentru Primăria comunei Pecineaga, județul Constanța

19 Mar 2024 1040

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe afirmă că nu a contactat primarii liberali, nici direct, nici prin emisari!

17 Mar 2024 1045

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, se alătură protestului UNTRR

13 Mar 2024 648

România câștigă procesul în dosarul Roșia Montană. Reacția președintelui PSD Constanța, senatorul Felix Stroe

09 Mar 2024 807

Felix Stroe despre primarii care vor candida din partea PSD Constanța la localele din acest an

07 Mar 2024 3546

Președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe- „Primarii trebuie să aibă libertatea de a-și schimba opțiunea politică“

04 Mar 2024 860

Felix Stroe- "Vrem ca jumătate dintre aleșii locali din acest an să fie doamne"! (VIDEO)

03 Mar 2024 887