Firma lu` Dinescu ia bani de la Consiliul Judetean

geotop_-_mircea_dinescu.jpgConsilierii judeţeni au aprobat ieri, repartizarea cotei de 20% din cote defalcate din impozitul pe venit. Aproximativ jumătate din banii acordaţi primăriilor se vor duce însă, pe documentaţie cadastrală, după cum a precizat însuşi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Un număr de 45 de unităţi administrativ-teritoriale au primit ieri, bani pentru achitarea obligaţiilor de plată efectuării documentaţiei cadastrale. Este vorba despre o sumă totală de 1.094.011 lei, adică de peste zece miliarde de lei vechi. Primăriile care au primit aceşti bani, dar care îi vor repartiza la rândul lor aşa cum i-au primit sunt: Adamclisi, Albeşti, Aliman, Amzacea, Bărăganu, Băneasa, Castelu, Cerchezu, Chirnogeni, Ciocârlia, Cobadin, Comana, Crucea, Cuza Vodă, Dobromir, Dumbrăveni, Fântânele, Gârliciu, Ghindăreşti, Horia, Independenţa, Ion Corvin, Istria, Lipniţa, Mereni, Mihai Viteazu, Mircea Vodă, Murfatlar, Negru Vodă, Nicolae Bălcescu, Oltina, Ostrov, Pantelimon, Pecineaga, Peştera, Poarta Albă, Rasova, Saraiu, Săcele, Seimeni, Siliştea, Târguşor, Topraisar, Topalu şi Tortoman.

Banii despre care vorbim ajung în contul SC Geotop 2001 SRL din Bucureşti, care în noiembrie 2007, a obţinut de la CJC, prin licitaţie, contractul privind întocmirea documentaţiei cadastrale, înscrierea în Cartea Funciară a reţelei de drumuri publice de interes local din judeţul Constanţa şi realizarea soluţiei geospaţiale pentru gestiunea căilor de transport. Valoarea estimată a contractului a fost de 9.610.164 lei, fără TVA, adică de peste 96 miliarde de lei vechi, fără TVA. Contractul a fost atribuit pentru 8.435.827 lei, fără TVA, adică pentru peste o sută de miliarde de lei vechi cu tot cu TVA.

Proces în instanţă, afaceri la CJC

SC Geotop 2001 SRL Bucureşti îi are ca asociaţi pe Nicolae Duminică, Adrian Petru Pascu, George Daniel Popescu, Ioan Ichim şi, mai nou, chiar pe poetul Mircea Dinescu.

Trebuie precizat că Nicolae Duminică nu este un anonim în viaţa publică. Potrivit presei centrale, el era la un moment dat colonel SPP şi nimeni altul decât garda de corp a social-democratului Miron Mitrea, apropiatul primarului Constanţei, Radu Mazăre, şi al preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu.

Cât despre poetul Mircea Dinescu, el este asociat şi în alte opt societăţi, printre care şi în SC Rural & Urban Political Advising SRL, firmă care se află de altfel, în proces cu SC Tutun şi Ziare SRL - firmă care are în spate chiar şi numele şefului CJC, Nicuşor Constantinescu, dar şi al primarului Radu Mazăre. Firma lui Dinescu a cerut, la finele anului trecut, insolvenţa SC Tutun şi Ziare SRL, care are ca asociat unic SC Conpress Group SRL, patronată de Mazăre, Constantinescu, dar şi de partenerii pe care-i regăsim în mai toate afacerile, Sorin Strutinsky şi Mihail Gheorghe Cârciog. Tutun şi Ziare mai deţine şi o filială în Ploieşti, condusă de către Adrian, fratele lui Nicuşor Constantinescu.

Precizăm că l-am contactat telefonic pe Mircea Dinescu. Poetul ne-a confirmat că este asociat în această afacere, dar printr-o firmă de-a sa care s-a asociat în Geotop 2001. Precizăm că datele oficiale de la Registrul Comerţului, nu arată că, în afara celor enumeraţi mai sus, ar figura şi vreo firmă ca asociat.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Câți bani primesc artiștii pentru prestațiile de la concertul de muzică lăutărească de pe plaja Modern (DOCUMENTE)

03 Sep 2022 2701

Poetul Mircea Dinescu, invitat special la un spectacol de muzică lăutărească organizat de Primăria Constanța (DOCUMENTE)

15 Aug 2022 3156

Poezia se îmbină cu fotbalul la Football Museum Bucharest

22 Apr 2022 1376

Biografii din marele Dicționar al Literaturii Române Carismaticul scriitor Mircea Dinescu aniversează șapte decenii de viață

11 Nov 2020 4121

Mircea Dinescu, scrisoare către președintele Iohannis, despre copiii de la Școala 29, din Constanța, luați de polițiști

08 Oct 2020 6209

Secretarul general adjunct al NATO a vizitat bordul dragorului maritim „Lt. Lupu Dinescu”

30 Oct 2019 1904

Soția lui Mircea Dinescu a murit la 58 de ani

29 Oct 2019 2204

Când are loc licitaţia privind serviciul de salvamar şi de prim ajutor pentru plajele din Constanţa şi Mamaia

07 Jun 2019 2617

Doliu în lumea muzicii. Un celebru artist român a murit chiar sub ochii prietenilor

21 Jun 2018 6589

Mircea Dinescu, la Politică și delicatețuri, cu Delia Salata rusească bună la mahmureală. Din ce se face

02 Jan 2017 5194

Capăt de drum pentru Geotop 2001, firma care a făcut din cadastrarea judeţului Constanţa subiect pentru procurorii DNA

15 Feb 2016 7600

Lumea poeziilor Mircea Dinescu - Cântec de inimă albastră

07 Jun 2015 5580

Editorial România a condamnat la moarte patru oameni. Unde e revoluţia durerii?

17 Dec 2014 2866

Cine este acţionar, alături de Mircea Dinescu, la Medlaser Center SRL

20 Aug 2014 3842