Florin Cîţu, primit miercuri de preşedintele Parlamentului ucrainean. A vizitat zonele afectate din regiunea Kiev (FOTO)

Florin Cîțu Sursa Facebook 
  • Florin Cîţu, a fost primit, miercuri, la Kiev, de preşedintele Legislativului ucrainean, Ruslan Stefanchuk.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a fost primit, miercuri, la Kiev, de preşedintele Legislativului ucrainean, Ruslan Stefanchuk, şi a vizitat zonele afectate din regiunea Kiev - Irpin şi Gostomel - împreună cu preşedintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi, şi cu preşedintele Consiliului Naţional al Adunării Federale a Confederaţiei Elveţiene, Irene Kelin.

"O onoare să mă aflu în Ucraina, astăzi, la invitaţia omologului meu, preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, împreună cu preşedintele Consiliului Naţional al Adunării Naţionale Federale a Confederaţiei Elveţiene, Irene Kalin, şi preşedintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi. Vizita, planificată încă de la începutul lunii aprilie, a avut ca subiecte principale atrocităţile comise de forţele armate ruse în Ucraina şi planul de reconstrucţie a ţării după război. Am susţinut un discurs în cadrul Congresului autorităţilor locale şi regionale, prezidat de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unde a fost prezent şi prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal", a transmis Cîţu într-o postare pe Facebook.

Potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei Ucrainei la Bucureşti, preşedintele Legislativului ucrainean a afirmat, cu această ocazie, că "vizita preşedinţilor parlamentelor României, Macedoniei de Nord şi Elveţiei în Ucraina este un exemplu clar al modului în care popoarele acestor ţări sprijină poporul ucrainean".

Cei trei oficiali din România, Macedonia de Nord şi Elveţia "au subliniat că sunt impresionaţi de ceea ce au văzut şi sunt gata să sprijine în continuare Ucraina cu capacităţile lor", adaugă sursa citată.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, "şi-a exprimat încrederea în victoria Ucrainei în război şi disponibilitatea României de a continua să ajute Ucraina", se arată în mesajul ambasadei.

"Suntem alături de dumneavoastră încă din primele ore. Avem foarte mulţi refugiaţi din Ucraina. Lucrăm pentru ei şi sunt sigur că trebuie să-i ajutăm şi mai mult. Şi trebuie să facem mai mult pentru Ucraina. Sunt necesare sancţiuni mai dure împotriva Rusiei. Dar ar trebui să fie şi o viziune despre cum ar trebui să reconstruim Ucraina. Trebuie să ajutăm la reconstruirea ţării dumneavoastră. Vedem aici un spirit foarte înalt al poporului ucrainean. Şi suntem încrezători că Ucraina va câştiga", a afirmat Cîţu la Kiev. 

Sursa Agerpres

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Florin Cîțu, după demisia de la șefia Parlamentului - „Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia“

29 Jun 2022 485

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului

29 Jun 2022 440

Înlăturarea lui Florin Cîțu de la șefia Senatului, posibil să fie discutată astăzi

29 Jun 2022 356

Florin Cîțu - „Nu se poate discuta Codul fiscal aşa, golăneşte”

20 Jun 2022 365

Președintele Senatului, Florin Cîțu, înconjurat de femeile din PNL la Consiliul de Coordonare Local al PNL Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Jun 2022 1392

Cîțu, la evenimentul ”Senatul copiilor” „Copiii trebuie implicaţi tot mai mult în procesul de decizie cu privire la chestiunile care îi privesc“ (VIDEO)

01 Jun 2022 604

Florin Cîțu susține menţinerea Codului fiscal în forma actuală

16 May 2022 453

Florin Cîțu Curtea Constituțională a României este mai mult decât importantă pentru noi toţi

10 May 2022 621

Florin Cîțu „Legea offshore va fi votată miercuri şi va merge imediat la Camera Deputaţilor“

09 May 2022 654

Hackerii de la Killnet au pus chipul lui Florin Cîțu pe fotomodele din Baywatch, după ce președintele Senatului i-a ironizat (FOTO)

02 May 2022 941

Cîţu PNL ar putea să colaboreze din nou cu USR în viitorul apropiat. „Cu PSD a fost un compromis”

02 May 2022 2540

Florin Cîțu „Atrocitățile comise de forțele armate ruse în Ucraina nu vor rămâne nepedepsite “

28 Apr 2022 578

Președintele Senatului susține că a aflat de la partea ucraineană că Marcel Ciolacu nu mai merge pe 27 aprilie în Ucraina (VIDEO)

28 Apr 2022 712

Şedinţa Senatului, întreruptă din lipsă de cvorum

26 Apr 2022 794

Nicolae Ciucă a făcut anunțul Florin Cîțu va rămâne la șefia Senatului

19 Apr 2022 683