Florin Cîţu, primit miercuri de preşedintele Parlamentului ucrainean. A vizitat zonele afectate din regiunea Kiev (FOTO)

Florin Cîțu Sursa Facebook 
  • Florin Cîţu, a fost primit, miercuri, la Kiev, de preşedintele Legislativului ucrainean, Ruslan Stefanchuk.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a fost primit, miercuri, la Kiev, de preşedintele Legislativului ucrainean, Ruslan Stefanchuk, şi a vizitat zonele afectate din regiunea Kiev - Irpin şi Gostomel - împreună cu preşedintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi, şi cu preşedintele Consiliului Naţional al Adunării Federale a Confederaţiei Elveţiene, Irene Kelin.

"O onoare să mă aflu în Ucraina, astăzi, la invitaţia omologului meu, preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, împreună cu preşedintele Consiliului Naţional al Adunării Naţionale Federale a Confederaţiei Elveţiene, Irene Kalin, şi preşedintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi. Vizita, planificată încă de la începutul lunii aprilie, a avut ca subiecte principale atrocităţile comise de forţele armate ruse în Ucraina şi planul de reconstrucţie a ţării după război. Am susţinut un discurs în cadrul Congresului autorităţilor locale şi regionale, prezidat de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unde a fost prezent şi prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal", a transmis Cîţu într-o postare pe Facebook.

Potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei Ucrainei la Bucureşti, preşedintele Legislativului ucrainean a afirmat, cu această ocazie, că "vizita preşedinţilor parlamentelor României, Macedoniei de Nord şi Elveţiei în Ucraina este un exemplu clar al modului în care popoarele acestor ţări sprijină poporul ucrainean".

Cei trei oficiali din România, Macedonia de Nord şi Elveţia "au subliniat că sunt impresionaţi de ceea ce au văzut şi sunt gata să sprijine în continuare Ucraina cu capacităţile lor", adaugă sursa citată.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, "şi-a exprimat încrederea în victoria Ucrainei în război şi disponibilitatea României de a continua să ajute Ucraina", se arată în mesajul ambasadei.

"Suntem alături de dumneavoastră încă din primele ore. Avem foarte mulţi refugiaţi din Ucraina. Lucrăm pentru ei şi sunt sigur că trebuie să-i ajutăm şi mai mult. Şi trebuie să facem mai mult pentru Ucraina. Sunt necesare sancţiuni mai dure împotriva Rusiei. Dar ar trebui să fie şi o viziune despre cum ar trebui să reconstruim Ucraina. Trebuie să ajutăm la reconstruirea ţării dumneavoastră. Vedem aici un spirit foarte înalt al poporului ucrainean. Şi suntem încrezători că Ucraina va câştiga", a afirmat Cîţu la Kiev. 

Sursa Agerpres

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la DNA Fostul premier, Florin Cîțu, urmărit penal în cazul achiziției de vaccinuri anti-Covid 19

06 Dec 2023 726

Florin Cîțu, despre dosarul aflat la DNA „Mi-am îndeplinit atribuţiile de prim-ministru cu respectarea legislaţiei în vigoare. Am încredere în justiţie“

06 Dec 2023 736

Fostul premier Florin Cîţu s-a prezentat la sediul DNA! Va fi sub acuzare pentru abuz în serviciu, în dosarul privind achiziţia de vaccinuri împotriva COVID-19

06 Dec 2023 755

Senatorul PNL Florin Cîţu le va cere colegilor din partid să voteze pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare

27 Nov 2023 771

SURSE DNA vrea ridicarea imunității pentru fostul premier Florin Cîțu, în dosarul vaccinurilor

23 Nov 2023 965

Florin Cîțu, după demisia de la șefia Parlamentului - „Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia“

29 Jun 2022 1398

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului

29 Jun 2022 1362

Înlăturarea lui Florin Cîțu de la șefia Senatului, posibil să fie discutată astăzi

29 Jun 2022 1100

Florin Cîțu - „Nu se poate discuta Codul fiscal aşa, golăneşte”

20 Jun 2022 1215

Președintele Senatului, Florin Cîțu, înconjurat de femeile din PNL la Consiliul de Coordonare Local al PNL Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Jun 2022 2312

Cîțu, la evenimentul ”Senatul copiilor” „Copiii trebuie implicaţi tot mai mult în procesul de decizie cu privire la chestiunile care îi privesc“ (VIDEO)

01 Jun 2022 1559

Florin Cîțu susține menţinerea Codului fiscal în forma actuală

16 May 2022 1200

Florin Cîțu Curtea Constituțională a României este mai mult decât importantă pentru noi toţi

10 May 2022 1575

Florin Cîțu „Legea offshore va fi votată miercuri şi va merge imediat la Camera Deputaţilor“

09 May 2022 1580

Hackerii de la Killnet au pus chipul lui Florin Cîțu pe fotomodele din Baywatch, după ce președintele Senatului i-a ironizat (FOTO)

02 May 2022 1867