#alegerilocale2020 Forumul minorităților din Dobrogea. Este oficial. PNL Constanța și UDTTMR, protocol pentru alegerile locale

 
  • Partidul Național Liberal, filiala Constanța și Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România au încheiat un parteneriat pentru alegerile locale
  • Uniunea va avea candidați eligibili pe listele PNL în peste 30 de localități din județ, nu doar la nivelul Consiliului Local Municipal și al Consiliului Județean Constanța
  • Proiectul PNL vizează crearea unei entități la nivelul Consiliului Județean Constanța care se va numi Forumul Minorităților și va reuni reprezentanți ai celor 19 minorități din Dobrogea
  • După 20 de ani, UDTTMR va avea din nou un reprezentant în Consiliul Județean Constanța

 
Partidul Național Liberal, filiala Constanța și Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România au încheiat un parteneriat pentru alegerile locale din 27 septembrie a.c.
În cadrul unei conferințe de presă, deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța și președintele UDTTMR, Gelil Eserghep au vorbit despre colaborarea care vizează cel puțin 30 de localități din județul Constanța.
Mai exact, Uniunea va avea candidați eligibili pe listele PNL pentru Consiliilor Locale  din județ, nu doar la nivelul Consiliului Local Municipal și al Consiliului Județean Constanța.
 
La conferință au participat și Vergil Chițac, candidatul PNL la primăria Constanța dar și Mihai Lupu, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Constanța.
Bogdan Huțucă a explicat că proiectul de colaborare cu minortățile vizează crearea unei entități la nivelul Consiliului Județean Constanța care se va numi Forumul Minorităților și va reuni reprezentanți ai celor 19 minorități din Dobrogea. Prin intermediul acestui organism administrativ, comunitățile vor fi ajutate și financiar să-și finanțeze proiectele de prezervare a indentității și limbii materne și nu numai.
“Ne dorim să creăm un cadru instituționalizat pentru minoritățile din județ. În ceea ce privește UDTTMR, după ce ne-am așezat la discuții, ne-am dat seama ca avem o viziune comună și de aici s-a născut și această colaborare politică, însă protocolul nu va fi numai unul electoral” a explicat liderul liberal.
Huțucă a admis însă că PNL nu va încheia alte protocoale politice cu celelalte minorități, însă după alegerile locale le va oferi posibilitatea să devină parte integrantă din Forumul minorităților.
La rândul său, președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, a explicat de ce a ales să facă un protocol electoral cu PNL.
“Am ales PNL pentru că este singurul partid care a venit cu o ofertă reală și ne-a tratat cu respect. Susținem proiectul propus de ei pentru Constanța și ne vom implica pentru alegerea candidaților PNL. Marcăm cu această ocazie și o premieră, după 20 de ani, UDTTMR va avea din nou un reprezentant în Consiliul Județean Constanța. Ultimul am fost eu, din 27 septembrie, consilierul județean al tătarilor va fi Geafar Dincer. ”, a declarat Gelil Eserghep.
Mihai Lupu, candidatul liberalilor pentru președinția CJC, a spus că sub mandatul său,  minoritățile vor avea la nivelul județului un organism distinct, pregătit să le preia și să le rezolve problemele. “Ne-am angajat la un proiect foarte important. Proiectul care promovează fiecare minoritate și fiecare tradiție și limba. Fiecare minoritate ca avea un reprezentat în Forumul Minorităților”, a declarat Lupu.
Vergil Chițac, candidatul PNL pentru primăria Constanța a dat asigurări că în mandatul său de primar, vocea minorităților va fi ascultată. “În Constanța avem un mix cultural. Trăim alături de 19 minorități din 21 câte sunt în România. Știm cu toții că vocea minorităților nu a fost auzită sau luată în seamă de administrațiile de până acum. Acum este startul unui proiect administrativ. Noi ne propunem ca vocea minorităților să fie auzită” – a explicat senatorul liberal.
Pe listele PNL pentru Consiliul Local Municipal Constanța va candida pe poziția 11, reprezentatul UDTTMR,  Casimceali Ateș. 
În altă ordine de idei, tătarii au fost întrebați de ce susțin candidatul PNL și nu candidatura unui medic, care face parte din minoritate. Este vorba despre Reșit Aila. Președintele UDTMR, Gelil Eserghep a lăsat să se înțeleagă că mediul stomatolog nu are nicio șansă în alegerile locale și a dat și un pronostic:“Nu va lua mai mult de 500 de voturi, cu tot cu pacienți.”
 
 
Citește și:

LIVE TEXT PNL și UDTTMR, protocol de colaborare pentru alegerile locale
 
UDTTMR și-a pus reprezentanții pe listele liberalilor PNL Constanța a decis pe cine trimite în CLM și CJC
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Aura Bozdoacă, fost subprefect al Constanței, candidat din partea AUR la Primăria Hârșova (DOCUMENTE)

17 Mar 2024 766

Iată cine sunt cei 7 judecători de la Înalta Curte care vor face parte din Biroul Electoral Central 2024

15 Mar 2024 497

Autoritatea Electorală Permanentă a publicat Ghidul de prevenire şi combatere a acţiunilor de dezinformare a alegătorilor (DOCUMENT)

15 Mar 2024 355

LIVE VIDEO-TEXT PNL Tulcea lansează, azi, 11 candidați noi pentru primăriile comunelor tulcene (FOTO)

15 Mar 2024 970

Dreapta Unită a atacat și în contencios administrativ OUG de comasare a alegerilor

14 Mar 2024 520

Cine sunt social-democrații măsurați în sondaje? PSD Constanța nu a luat încă nicio decizie în privința candidaților pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

13 Mar 2024 993

Guvernul a adoptat calendarul electoral pentru alegerile locale și europarlamentare (DOCUMENT)

11 Mar 2024 802

Alianța Dreapta Unită solicită Avocatului Poporului să sesizeze CCR în legătură cu OUG privind comasarea alegerilor europarlamentare și locale

11 Mar 2024 448

Preşedintele AEP, Toni Greblă Pentru alegerile din data de 9 iunie, europarlamentare şi locale, va exista o singură infrastructură electorală (VIDEO)

08 Mar 2024 563

Oficial Alegerile locale și cele europarlamentare, comasate. Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență

08 Mar 2024 610

Semiran Abdurefi, candidatul USR pentru Primăria Mangalia

06 Mar 2024 782

Președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe- „Primarii trebuie să aibă libertatea de a-și schimba opțiunea politică“

04 Mar 2024 709

Președintele PNL Constanța Bogdan Huțucă despre primarii care au trecut la PSD „Oare de ce ar alege o navă precum Titanicul să primească la bord pasageri în plus?“

29 Feb 2024 825

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe „Mai mulți edili de la alte partide au anunțat că la următoarele alegeri locale vor candida din partea PSD“

29 Feb 2024 887

Gabriel Ciobanu, candidatul USR pentru Primăria comunei Agigea

29 Feb 2024 762