Fostul coleg de alianta electorala, primarul Radu Mazare, a refuzat sa sprijine initiativa legislati

PUR a strans peste 5500 de semnaturi pentru introducerea votului uninominal

Umanistii au declansat la inceputul lunii martie o campanie nationala de strangere de semnaturi pentru sustinerea acestui proiect legislativ * In conformitate cu prevederile constitutionale, din fiecare judet trebuie contabilizate minim cinci mii de semnaturi

Filialele Partidului Umanist din Romania au declansat la inceputul lunii martie o campanie nationala de strangere de semnaturi pentru sustinerea proiectului legislativ privind introducerea votului uninominal. Inca din anul 1998, umanistii incearca sa legifereze un astfel de proiect, insa toate guvernarile de pana acum, care au detinut si majoritate parlamentara, au sustinut introducerea votului uninominal doar la stadiul declarativ. La acest proces vor participa toate filiale nationale ale partidului pentru a strange cel putin 100.000 de semnaturi.Cetatenilor li s-a cerut sa-si depuna semnaturile pe doua tabele. Prima semnatura a fost data in sprijinul introducerii votului uninominal, in timp ce a doua pentru confirmarea adeziunii privind organizarea unui referendum national pe aceasta tema.Liderul PUR Constanta, deputatul Andrian Mihei, a declarat ca actiunea a fost finalizata cu succes la Constanta, cu toate ca primaria municipiului nu le-a acordat autorizatii pentru plasarea in cinci locatii din oras a unor puncte volante pentru strangerea de semnaturi. Organizatia PUR a depus in acest sens o cerere la primarie, inregistrata cu numarul 40005/2005, care a fost ignorata de autoritati."Am solicitat primariei sa ne aprobe desfasurarea actiunii de strangere de semnaturi pentru sustinerea initiativei legislative a PUR, privind introducerea votului uninominal, in cinci locatii din municipiu", sustine liderul umanist, Andrian Mihei.Mihei s-a declarat dezamagit de atitudinea diriguitorilor urbei si crede ca lipsa de vointa a primariei are conotatii politice."Primarul nu ne-a sprijinit initiativa, in schimb parlamentarii PSD au lansat si ei o actiune similara. Totusi, noi am reusit sa strangem la sediul partidului 5295 de semnaturi pentru sprijinirea initiativei legislative si alte 5322 pentru sustinerea organizarii unui referendum privind sustinerea introducerii votului uninominal", apreciaza deputatul PUR.Conducerile filialelor PUR au strans semnaturi in toate municipiile din judet, insa doar in Constanta au intampinat probleme din partea autoritatilor locale.La randul sau, viceprimarul Gabi Stan a declarat ca "aprecierile facute de conducerea PUR reprezinta o incercare de a mai obtine ceva capital politic, in conditiile in care formatiunea a pierdut la capitolul imagine". Stan sustine ca pe biroul sau nu a ajuns nici o cerere formulata de organizatia PUR Constanta si nu are stiinta de solicitarea in cauza.Listele de semnaturi completate de locuitorii judetului au plecat catre sediul central al partidului din Bucuresti.In conformitate cu prevederile constitutionale, din fiecare judet trebuie contabilizate minim cinci mii de semnaturi. Umanistii au reusit sa stranga cele 100.000 de semnaturi necesare introducerii proiectului in parlament. Totodata, ei ii vor cere presedintelui Traian Basescu ca, prin intermediul parlamentului, sa genereze organizarea unui referendum national privind introducerea votului uninominal.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 422

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 606

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 400

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 483

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 514

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 654

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3330

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13683

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 885

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 859

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1911

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1291

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2762

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6778

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 796