Fostul secretar general al MECT, Corvin Nedelcu, omul din sediul lui MRU„Naşul" Comănescu, pe lista sponsorilor Iniţiativei Civice de Centru Dreapta?!

corvin_nedelcu.jpgReferendumul s-a terminat, iar cortina se va ridica din nou, mai ales că 2012 rămâne în continuare un an electoral extrem de important. Deşi a cochetat cu postura de om politic, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu (MRU) nu s-a decis deocamdată să materializeze Iniţiativa Civică de Centru Dreapta într-un partid, însă timpul nu este pierdut, dimpotrivă, după unele voci s-au scurge în favoarea sa.

Viitoarea perioadă va fi una deosebit de interesantă sub aspectul alianţelor şi negocierilor politice, altele decât cele tradiţionaliste. Spuneam în urmă cu ceva timp că există deja un pluton local de politicieni mai noi sau mai vechi care dau târcoale proiectului iniţiat de MRU. Printre ei se numără şi doi foşti prefecţi, dar şi un lider local de organizaţie care nu a negat că a purtat discuţii cu Ungureanu. Până una alta, fostul premier nu pare decis cui să-i dea OK-ul şi caută şi alte soluţii. Unele ar putea veni din mediul universitar constănţean, acolo unde n-ar fi rău să coexiste şi o voce a societăţii civile responsabile, dincolo de un format politic, aşa cum spuneam, tradiţional. De altfel, MRU a avut discuţii cu mai mulţi universitari de la Ovidius, pe care aceştia din urmă le-au catalogat ca pe nişte tatonări, nimic concret.

Banul, ochiul dracului!

Un nou partid politic, dacă el va apărea, are nevoie atât de feţe noi şi credibile, cât şi de finanţare. În politica zilelor noastre, mesajele nu se mai pot propaga fără strategii bine puse la punct, iar acestea sunt făcute de oameni, nu de soft-uri, deci costă. Ajungem inevitabil la bani, la sponsori, la finanţatori. Surse politice îl aşează pe omul de afaceri Gabriel Comănescu în galeria finanţatorilor Iniţiativei Naţionale de Centru Dreapta, aşa cum de pildă numele lui Dinu Patriciu a fost asociat proiectului Noua Republică. Revenind la primul dintre ei, se pare că implicarea acestuia ar fi destul de serioasă, de vreme de „finul" său, nimeni altul decât Corvin Nedelcu, fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului este omul care se ocupă logistic de proiectul Iniţiativa Civică. Nedelcu ar fi omniprezent în sediul ICCD din capitală şi tot el ar fi responsabil cu atragerea de noi adepţi.

Cine este Corvin Nedelcu?

El este autorul de facto al Ordonanţei de Urgenţă nr. 77 din 30 iunie 2010 „privind unele măsuri în domeniul tineretului şi sportului", act care a permis închirierea şi concesionarea bazei materiale aferente tineretului şi sportului românesc şi gestionată de ANST, al cărei secretar general a fost la un moment dat. Potrivit aceloraşi surse politice, Nedelcu a fost cadru militar până în 1991, apoi angajat al Serviciului de Protecţie şi Pază. După „lăsarea la vatră", Nedelcu a devenit consilier juridic la Upetrom 1 Mai Ploieşti. În acest context apare legătura cu Gabriel Comănescu. Upetrom a fost privatizată în favoarea societăţii Aquafor Internaţional, deţinută de o societate controlată de FSLI Petrom Foserco SA, care, la rându-i, era controlată de RPT Oil a lui Comănescu. De altfel, Nedelcu a fost angajatul firmelor Upetrom şi Aquafor Internaţional până în 2008.

Nedelcu, executat de Ponta şi lăsat fără atribuţii

Imediat după căderea Guvernului Boc, pe 21 mai 2012, noul premier Victor Ponta a semnat decizia privind aplicarea mobilităţii pentru Corvin Nedelcu, din funcţia publică corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici de secretar general al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în funcţia publică de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Naş şi fin sau „naş" şi „fin"?

Deocamdată este destul de neclar pe cine-şi doreşte Comănescu interfaţă la Constanţa când vine vorba de partidul lui MRU, însă umblă deja vorba că mulţi dintre doritori ar bate în retragere de când s-a aflat că fostul demnitar Nedelcu ar fi umbra lui MRU. La fel de învăluită în mister rămâne şi cumetria dintre Gabriel Comănescu şi Corvin Nedelcu, care i se adresează primului cu „naşule". Dat fiind că aerul pe care-l respiră cei doi este unul rarefiat, este foarte probabil ca legătură să nu fie una stricto-sens şi să facă trimitere către o altă preocupare a pretinsului fin, masoneria. Potrivit site-ului www.roncea.ro, Corvin Nedelcu este membru al Lojei Izvorul Înţelepciunii. Apropo de sensul propriu al noţiunii de naş - fin, Nedelcu a fost, în 2007, naşul de cununie al lui Vlad Stolojan, fiul fostului premier.

Comănescu, cooptat de MRU în Comitetul Consultativ pentru Mediul de Afaceri

În mandatul său de premier, Mihai Răzvan Ungureanu l-a cooptat pe omul de afaceri constănţean în Consiliul Consultativ pentru Mediul de Afaceri, organism creat de Ungureanu pentru consultarea mediului de afaceri. La acel moment, Comănescu preciza pentru cotidianul nostru că „toate propunerile s-au făcut de către primul ministru", dar şi că funcţionarea acestui Consiliu Consultativ va fi de bun augur dacă îşi va atinge obiectivele. Până la momentul cooptării, Gabriel Comănescu afirma că nu a avut nicio întâlnire tete-a-tete cu fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu. În schimb, îi cunoaşte pe mulţi dintre ceilalţi membri ai acestui organism şi asta datorită faptului că a interacţionat cu aceştia în mediul de afaceri. Gabriel Comănescu este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România şi figurează, clasat pe primele locuri, în Top 300 Capital.

Comănescu: „Le doresc succes!"

Contactat telefonic, omul de afaceri a precizat că dacă finul său este alături de MRU, nu înseamnă automat că şi el este implicat în acest proiect care se doreşte unul politic de perspectivă. „Dacă Corvin, finul meu, este acolo, nu înseamnă că eu trebuie să am legătură cu proiectul lui MRU. Am eu ceva de atras din actuala clasă politică, după ce am văzut zilele astea? E posibil să te duci la vot în chiloţi direct de pe plajă, atât întreb? Nu am nimic de comentat în legătură cu partidul lui MRU şi cu finul meu, le doresc succes!", ne-a declarat Gabriel Comănescu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Caută un loc de muncă? Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, județul Constanța angajează

19 Apr 2024 337

Marcel Ciolacu Portul Constanţa, cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră

19 Apr 2024 281

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 356

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 546

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 457

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 547

Angajări Constanța Ce post scoate la concurs Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord

18 Apr 2024 516

Angajări Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă scoate la concurs un pot vacant. Iată ce trebuie să faci

17 Apr 2024 396

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 414

Preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“! (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 760

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 767

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 493

Muzeul de Artă Populară Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

15 Apr 2024 674

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa angajează

15 Apr 2024 756

Vineri, ziua pronunțării Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, intră „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“

15 Apr 2024 654