Galbenusuri de oua pe geamurile sediului PDL Constanta (galerie foto)

cap_3.jpgSindicaliştii constănţeni ai mai multor confederaţii sindicale au protestat ieri în faţa sediilor principalelor partide politice constănţene, PSD, PNL şi PDL, în încercarea lor de a-i îndemna pe parlamentarii de la malul mării să voteze moţiunea de cenzură a celor de la PSD.

Dacă la PSD au fost prezenţi doar şapte poliţişti ai blocului sindical, iar la PNL nu mai mult de 28, toţi paşnici, la sediul organizaţiei judeţene a PDL, cei aproximativ 300 de sindicalişti de la CNSLR Frăţia, Blocul Naţional Sindical, Sanitas şi Hipocrat, s-au manifestat vehement. Pe lângă lozincile la adresa actualului guvern, protestatarii au aruncat cu ouă în sediul organizaţiei, pe toată durata întrevederii pe care liderii sindicatelor - Ion Caraignat, „Cartel Alfa", Remus Macovei - sindicatul cadrelor militare în rezervă, Vasile Oţelea (BNS), Lică Neagu - vicepreşedintele CNSLR Frăţia - au avut-o cu cei trei parlamentari democrat-liberali, Mircea Banias, Constantin Chirilă şi Maria Stavrositu.

Chiar dacă aveau autorizaţie de miting doar până la ora 12.00, sindicaliştii au mai continuat protestul încă zece minute, liderii grupurilor sindicale fiind ulterior amendaţi pentru tulburarea liniştii publice.

În cadrul discuţiilor care au durat mai bine de o oră, cei trei parlamentari constănţeni le-au ascultat liderilor de sindicat toate problemele pe care le aveau de comunicat, precizând, la final, că ei sprijină în continuare Guvernul Boc şi măsurile pe care Executivul a dispus să le aplice. „Grosul membrilor de sindicat a venit aici, la sediul PDL, au fost mai puţini la celelalte sedii de partide. Am solicitat ca măsurile de austeritate să fie excluse de pe lista pe care guvernanţii vor să o pună în aplicare. Banias ne-a promis că nu se vor face reduceri salariale la companiile unde statul este acţionat majoritar. Au spus că nu vor vota moţiunea pentru că este o strategie a partidului din care fac parte" a mai adăugat Lică Neagu, vicepreşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România.

Ulterior, Mircea Banias a precizat că în afară de „gestul condamnabil al protestatarilor, acela de a arunca cu ouă în sediul organizaţiei", aceştia nu au depăşit limitele actelor cu caracter violent. „Nu este corect şi civilizat ca într-o perioadă de criză să arunci cu alimente. În rest, a fost un dialog civilizat cu liderii sindicatelor care au încercat să ne explice că trebuie să votăm moţiunea depusă de PSD", a mai adăugat Banias. Acesta a mai precizat că democrat-liberalii au hotărât să susţină în continuare Guvernul, pentru că măsurile sunt pe o perioadă limitată.

Moga i-a ţinut locul lui Mazăre

Şi la sediul organizaţiei PNL au fost prezenţi aproximativ 28 de protestatari, care au fost ascultaţi de senatorul Puiu Haşotti, mult mai liniştiţi faţă de colegii lor de la sediul PDL. În schimb, la sediul PSD, chiar dacă era anunţată prezenţa senatorului PSD Alexandru Mazăre, acesta nu a mai reuşit să ajungă la întâlnirea cu mâna de protestatari, şapte la număr, veniţi să-şi spună şi ei păsurile în faţa social-democraţilor. În schimb, i-a ţinut locul colegul său de Cameră, senatorul Nicolae Moga, care a precizat că şi el, dar şi colegii săi, votează moţiunea, la vedere.

Săptămâna viitoare, protestele vor continua la nivel naţional, în Capitală, unde, luni sau marţi, la momentul în care se va vota moţiunea, oamenii vor forma un lanţ uman în jurul Parlamentului.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

SURMELIS ARGENTINA PUSA

13 Jun, 2010 07:27

LIBERALII extremisti SPRIJINA bugetarii ,pentru ca NEVESTELE ,COPII LOR au LOCURI DE MUNCA BUGETARE foarte bine platite .Sa îi pupe mana lui TARICEANU, ca daca nu era el la putere nimeni nu vedea ceeace NU MERITA ...

kostas

12 Jun, 2010 11:55

aline, daca esti retard stai acasa. cred ca tu nu poti sa-ti asiguri tie un trai decent, dar sa mai asiguri un buget de salarii. din cauza gandirii limitate a celor ca tine s-a ajuns in ziua de astazi mai rau ca in comunism. in septembrie o sa te vad si pe tine aruncand cu cartofi(asta daca o sa ai bani sa-i cumperi). ce nu pricepi este ca acest curs al evenimentelor va afecta si mediul privat. vom trai si vom vedea!

ALin

11 Jun, 2010 23:52

CORECT CA AU FOST AMENDATI. In loc sa fie la treaba erau la aruncat de oua si in acest timp privatii le asigura bugetul de salarii.

Articole asemanatoare

CNSLR Frăția pichetează, joi, Prefectura Constanța! Cere guvernului măsuri pentru stoparea crizei costului vieții (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Oct 2022 1410

S-a stabilit cine va fi directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța

10 May 2021 7441

Constantin Grosu, ales președintele Uniunii Județene CNSLR-Frăția filiala Constanța

17 Apr 2021 2985

Interviu online cu Constantin Grosu, preşedintele CNSLR Frăţia - Filiala Constanţa „Avem sindicalişti din toate categoriile socio-profesionale“

24 May 2018 5048

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, va participa la şedinţa Consiliului organizaţiei CNSLR Frăţia. Ce subiecte vor fi analizate

26 Feb 2018 1476

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici cere demisia ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu

11 Apr 2017 1961

Federaţia Sanitas din România a pichetat astăzi Parlamentul României

20 Apr 2016 2382