Gheorghe Albu, în interesul oamenilor

poza_material_albu.jpgCandidatul PNL este singurul politician constănţean înscris în cursa electorală într-o zonă eminamente agricolă

Liberalul Gheorghe Albu, candidat la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, este cotat la acest moment aspirantul cu cele mai mari şanse de câştig în Colegiul 3. Experienţa în agricultură şi preocuparea constantă pentru atragerea fondurilor de la comunitatea europeană în această direcţie sunt doar două dintre argumentele care îl recomandă pentru un mandat de deputat. 

Din 2007 secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Gheorghe Albu nu a ales în mod întâmplător să candideze în acest colegiu. Activitatea desfăşurată de-a lungul timpului, în Cobadin, dar şi convieţuirea în centrul comunităţii pe care ar putea să o reprezinte în Parlament, având gospodărie şi familia alături, în Viişoara, au constituit puncte importante, care au stat la baza deciziei sale. Gheorghe Albu este astfel singurul politician constănţean înscris în cursa electorală într-o zonă eminamente agricolă.

Gheorghe Albu s-a născut în Dobromir Vale, judeţul Constanţa, este căsătorit şi are doi copii. A avut, de la începutul activităţii profesionale, funcţii de conducere, prin intermediul cărora a avut posibilitatea să fie alături de cetăţeni. În perioada 1979 - 1983 a fost director general la unitatea agricolă din localitatea Viişoara, după care, până în 1991, la cea din Tortoman. Urmând aceeaşi linie şi punându-şi în valoare experienţa acumulată, Albu şi-a continuat traseul ascendent activând, până în 2005, tot ca director general la SC Argonaut SRL, în Cobadin, şi pentru alţi doi ani, ca director executiv al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.
Privind retrospectiv, candidatul din Colegiul 3 a absolvit, în 1979, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi, iar în 1992, cursurile postuniversitare de management şi economia afacerilor din cadrul Universităţii „Ovidius“ Constanţa. Perioada 2003 - 2008 a fost una încărcată pentru cel acreditat cu cele mai mari şanse la deputăţie în colegiul său.

gheorghe_albu.jpgGheorghe Albu s-a concentrat în acest timp şi pe pregătirea profesională, urmând cursuri postuniversitare cu tematică legată de domeniul economic şi, ulterior, în 2004, o specializare în domeniul legislaţiei comunitare şi construcţiei instituţionale. Pe lângă studiile derulate în ţară, aspirantul la un mandat de deputat a urmat şi studii în Franţa: în 2005 - specializarea Soluţiile alternative pentru susţinerea sistemelor de ferme, şi în 2006, la Centre d’Experimentation Pedagogique de Florac - privind programele destinate dezvoltării spaţiului rural. Punctul culminant al pregătirii sale îl reprezintă doctoratul, pe care l-a început în toamna acestui an, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Bucureşti.
 
Luptă pentru dublarea ajutorului la încălzire

În deplasările pe care le-a efectuat, până la acest moment, în cele 18 localităţi arondate colegiului său, Gheorghe Albu le-a prezentat localnicilor realizările sale din ultimii 27 de ani de activitate profesională în comunele şi satele din judeţ. Dintre acestea a fost adusă în prim plan contribuţia sa în ceea ce priveşte crearea locurilor de muncă, promovarea tinerilor şi implicarea în susţinerea învăţământului în mediul rural. Actualul secretar de stat a iniţiat mai multe proiecte legislative în domeniul dezvoltării rurale şi pentru sprijinirea micilor fermieri. Pentru ajutorarea categoriei de populaţie cu venituri mai mici, Albu a fost unul dintre promotorii iniţiativei cetăţeneşti privind dublarea ajutoarelor la încălzire. Demersul său a fost foarte apreciat de către constănţeni, în două săptămâni, peste 8.000 de constănţeni alăturându-se iniţiativei.

Planuri pentru patru ani

În eventualitatea în care va reuşi să obţină voturile cetăţenilor, Gheorghe Albu are ca principal obiectiv realizarea unor programe axate strict pe dezvoltarea şi modernizarea oraşelor şi satelor din colegiul pe care îl reprezintă. Sunt vizate aplicarea unor strategii pentru îmbunătăţirea nivelului de trai, aducerea infrastructurii rurale la nivelul celei urbane şi promovarea agroturismului. Nici cei mai mici dintre fermieri nu au fost lăsaţi deoparte, candidatul PNL având în vizor atragerea de fonduri internaţionale pentru sprijinirea microfermelor.





Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajări Constanța Ce post scoate la concurs Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord

18 Apr 2024 280

Angajări Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă scoate la concurs un pot vacant. Iată ce trebuie să faci

17 Apr 2024 340

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 361

Preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“! (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 717

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 715

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 469

Muzeul de Artă Populară Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

15 Apr 2024 605

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa angajează

15 Apr 2024 709

Vineri, ziua pronunțării Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, intră „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“

15 Apr 2024 628

Ce sărbătoare este în Calendarul ortodox pe 15 aprilie 2024?

15 Apr 2024 1300

Mesajul Israelului la atac „Vom răspunde Iranului prin acţiune, nu prin cuvinte"

14 Apr 2024 415

Locuri de muncă Constanța Unitatea Militară 02311 Constanța angajează. Detalii

12 Apr 2024 774

Judecătorul Marius Cătălin Croitoru rămâne vicepreședinte al Tribunalului Constanța

11 Apr 2024 410

Vrei să lucrezi la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia? Mai multe posturi, scoase la concurs

11 Apr 2024 800

ANI Măsuri de prevenție și conștientizare în contextul alegerilor din luna iunie 2024

11 Apr 2024 419