Gheorghe Dragomir, co-preşedintele PNL - „Constanţa are capacitatea de a da miniştri“

Presa centrală a dat publicităţii, la începutul acestei săptămâni, o listă cu numele pe care preşedintele Klaus Iohannis le-ar dori în componenţa unui Guvern PNL. Vorbim, desigur, despre o listă ipotetică, fiindcă Guvernul Ponta ar putea să pice doar în urma unei moţiuni de cenzură, o demisie a actualului executiv fiind prea puţin probabilă. Conform acestei liste, cei agreaţi de preşedintele Iohannis pentru un Guvern PNL sunt Cătălin Predoiu sau Mihai Răzvan Ungureanu pentru mandatul de premier, Ionuţ Stroe la Ministerul Fondurilor Europene, Tinel Petre la Ministerul Agriculturii, Bogdan Aurescu la Ministerul de Externe, pe care îl conduce şi în prezent, Adriana Săftoiu la Ministerul Educaţiei, Horia Cristian la Sănătate, Mihaela Popa la Cultură, Mircea Cazan la Comunicaţii, Sorin Moldovan la Tineret şi Sport. Valeria Sechelean ar fi preferată pentru Ministerul Mediului, Gheorghe Falcă pentru Interne, Mihăiţă Calimente pentru Apărare, Andreea Vass pentru Finanţe, Nicolescu Teodor Cătălin pentru Justiţie, Cezar Preda pentru Ministerul Dezvoltării Regionale, Cristina Pocora la Ministerul Muncii, Iulian Dumitrescu la Energie, iar deputatul constănţean Mihai Lupu pentru Ministerul Transporturilor.

Mihai Lupu s-a arătat însă amuzat de faptul că figurează pe această listă şi susţine că nu a avut loc nicio discuţie pe marginea acestui subiect. „E departe de realitate. Absolut deloc nu s-a discutat despre aşa ceva. Mai e mult până acolo şi, apoi, eu nici nu îmi doresc lucrul acesta. Nu sunt eu cel mai bine pregătit în domeniu“, a declarat deputatul liberal pentru cotidianul ZIUA de Constanţa.

 „Un compromis deloc fericit“


 Totuşi, nu ar fi pentru prima dată când judeţul Constanţa ar da un ministru. Traian Băsescu a fost ministru al Transporturilor în mai multe guverne, Nicolae Nemirschi, fost viceprimar al municipiului Constanţa, a fost ministrul Mediului, iar liberalul Puiu Haşotti a fost, pentru câteva luni, ministrul Culturii. Originare din Constanţa, Anca Boagiu şi Ramona Mănescu au condus Ministerul Transporturilor.

Întrebat dacă PNL Constanţa ar putea înainta propuneri pentru un posibil Guvern PNL, deputatul Gheorghe Dragomir a declarat: „Constanţa are capacitatea de a da miniştri, dar nu vă pot da nume acum, nu ar fi corect, mai ales că fuziunea dintre PNL şi PDL nu s-a finalizat încă. După ce fuziunea se finalizează, va apărea o nouă structură de conducere, un consiliu executiv la nivel de judeţ. Acesta va conduce filiala şi va face eventuale propuneri“, a explicat co-preşedintele PNL Constanţa. „Am putea da un om pentru fiecare minister, inclusiv secretari de stat“, a adăugat Dragomir, fără modestie. Cu toate acestea, liberalul a admis că formarea unui Guvern PNL în viitorul foarte apropiat, ca urmare a căderii actualului executiv prin moţiune de cenzură, „ar fi un compromis deloc fericit“. „Cea mai bună formulă de Guvern PNL va fi după 2016“, a precizat co-preşedintele PNL Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liderii PNL, la Constanța „Vrăjmășiile din partid se vor domoli după congres” (video)

31 Jul 2021 2972

LIVE VIDEO-TEXT. Mihai Lupu a anunțat că merge cu Florin Cîțu la Congresul PNL Greii PNL, la Casa de Cultură. Orban, Cîțu, Boc, Flutur, Bode, Ciucă și Bogdan participă la alegerile PNL Constanța (galerie foto)

26 Jul 2021 7769

UPDATE 3 PSD, vot unanim pentru susţinerea Guvernului. Dobre nu aprobă gestul demisiei. Liberalul Gheorghe Dragomir solicită demisia miniştrilor Dobre şi Shhaideh

02 Feb 2017 3465