Gheorghe Dragomir, de Ziua Mondială a Turismului „Staţiunile litoralului trebuie să se scuture de praf şi să redevină obiective turistice importante!”

Preşedintele Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, face referire, în declaraţia politică susţinută în plenul Camerei Deputaţilor, la faptul că ieri, în întreaga lume, s-a sărbătorit Ziua Mondială a Turismului.
 
„Ziua Mondială a Turismului a fost celebrată pentru prima dată în toată lumea în anul 1980 şi are ca scop principal conştientizarea importanţei turismului, a valorilor sale sociale, culturale, politice şi economice. Se atrage, astfel, atenţia asupra rolului turismului în construirea unui viitor mai durabil, prin participarea întregii comunităţi la procesul de dezvoltare”, afirmă parlamentarul liberal.
 
Deputatul Gheorghe Dragomir consideră că „deşi numărul turiştilor care vizitează ţara noastră este, potrivit statisticilor, într-un trend ascendent, turismul din România are încă nevoie de investiţii susţinute pentru a redeveni competitiv. România are o serie de obiective turistice unice în Europa şi chiar în lume, însă absenţa unei promovări eficiente se traduce, anual, în pierderi de miliarde de euro pentru economia locală şi naţională. Cu siguranţă, promovarea deficitară, lipsa unei viziuni şi absenţa unei strategii eficiente ar putea fi printre cauzele pentru care ţara noastră nu exploatează la maximum potenţialul turistic de care dispune”.
 
În ceea ce priveşte turismul practicat în staţiunile de pe litoralul românesc, preşedintele PNL Constanţa susţine că judeţul Constanţa nu a ştiut să-şi pună în valoare atracţiile turistice. „Binecuvântat cu numeroase destinaţii şi atracţii turistice, judeţul Constanţa nu a ştiut în toţi aceşti ani să şi le pună în valoare. Mai mult, în ultimii 15 ani, autorităţile locale şi-au bătut joc de ele, contribuind la degradarea lor. Mizând soarta economică a litoralului românesc pe cartea dezmăţului şi a kitsch-ului, administraţia pesedistă a distrus tot ceea ce putea numi turism în judeţul Constanţa. Ani întregi, turiştii au fost «încântaţi» cu un turism al prostului-gust, fără programe turistice, fără alternativă, fără strălucirea de altădată. La tot acest spectacol grotesc s-a adăugat o dezvoltare haotică a infrastructurii turistice”, spune deputatul Gheorghe Dragomir.
 
Preşedintele Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, este de părere că „judeţul Constanţa şi staţiunile litoralului trebuie să se scuture de praf şi să redevină obiective turistice importante, care să poată satisface şi cele mai înalte standarde de calitate, atât pentru turiştii străini, cât şi pentru cei din ţară”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Răsfățul la Băile Herculane - Regele Turismului Balneo din Inima Munților

22 Dec 2023 741

Guvernul RomânieiMarcel Ciolacu - În vizită în municipiul Craiova

23 Oct 2023 685

Ziua Mondială a Turismului OMD trece în revistă succesul destinației Mamaia-Constanța în 2023

27 Sep 2023 806

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe A1 Sibiu-Deva

24 May 2023 656

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului, și Tánczos Barna, ministrul mediului, vin la Constanța!

14 Oct 2022 1226

ZIUA LIVE. Horia Constantinescu, președinte ANPC – „ Problema tarifelor la parcare în Mamaia, a câinilor fără stăpân și rutele alternative pe perioada lucrărilor puteau fi rezolvate prin comunicare”

06 May 2022 2638

27 septembrie - Ziua Mondială a Turismului

27 Sep 2021 1306

ZIUA LIVE. Președintele UGIR Constanța i-a propus primarului Chițac transformarea zonei cuprinse între Capitol și Portul Tomis într-o zonă turistică de interes național

27 Aug 2021 2767

ZIUA LIVE Fostul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, precizări despre activitatea UGIR Constanța

26 Aug 2021 1894

ZIUA LIVE. Fostul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, despre avizul CES

26 Aug 2021 1696

Cătălin Țibuleac Delta Dunării, „orașul cu trei autostrăzi” și reguli stricte de circulație

17 Jul 2021 3238

„Modelul de Impact al Turismului, exemplu de bună practică pentru analiza de date în realizarea strategiei de dezvoltare durabilă”, atelier online găzduit de Universitatea Ovidius din Constanța

15 Jun 2021 1438

Universitatea Ovidius se implică în proiectul internațional Tourism 4.0

04 Jun 2021 1935

Deputatul PRO România, Mircea Titus Dobre "Nu se poate intra cu bocancii în spiritualitatea românilor!"

30 Nov 2020 1582

Atracțiile verii trecute, pe litoral Ziua Mondială a Turismului (video)

27 Sep 2020 1698