Gheorghe Dragomir "Mana criminala a Uniunii Federative este Valeriu Stoica"

Liberali contra liberali

# Liberalii nu cred ca platforma lansata ieri de dizidenti va crea probleme PNL * Deputatul constantean Mircea Iustian a participat la Pitesti la lansarea Uniunii Federative

Fostii presedinti si actualii disidenti ai PNL, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica au lansat ieri o noua platforma program pentru relansarea liberala. La eveniment au participat si Raluca Turcan, Cristian Boureanu si Radu F. Alexandru, cu totii recent exclusi din PNL. Fostii liberali intentioneaza crearea unei uniuni, care sa coaguleze in jurul ei partidele cu orientare de centru-dreapta, in frunte cu Partidul Democrat. Proiectul a fost lansat sub numele de Uniune Federativa si va fi finisat in prima parte a anului 2007.In contextul in care se vorbeste tot mai mult despre scenarii politice ce ar putea fi montate dupa 1 ianuarie 2007, lansarea platformei consilierului de la Cotroceni ar putea fi de fapt primul pas spre transpunerea in practica a ceea ce multi au numit proiectul lui Traian Basescu de formare a unui mare partid prezidential, proiect care a esuat pana acum din cauza nerealizarii fuziunii dintre PNL si PD. De altfel, de-a lungul timpului, initiatorii platformei au fost singurii suporteri ai unificarii celor doua partide ale Aliantei DA si ai declansarii alegerilor anticipate, teme lansate de Palatul Cotroceni.Potrivit unor surse liberale, gruparea Stolojan a incercat sa mobilizeze cat mai multi membri PNL pentru a veni la lansare, confirmand participarea liberalilor din organizatiile Dimbovita si Sibiu.Liberalii nu cred ca documentul lansat ieri la Pitesti va crea probleme PNL. Totusi, presedintele filialei locale a partidului deputatul Gheorghe Dragomir, afirma ca platforma lansata ieri de disidenti este una a schimbarii presedintelui partidului, Calin Popescu Tariceanu si ca "mana criminala" a acestui atac este fostul lider PNL, Valeriu Stoica.Deputatul Iustian ramane alaturi de Stolojan si StoicaDeputatul liberal de Constanta Mircea Iustian, care a contestat in termeni vehementi excluderea din partid a lui Theodor Stolojan s-ar putea apropia pe viitor de aceasta Uniune Federativa. Prezent la Pitesti cu ocazia lansarii platformei program pentru relansarea liberala, deputatul constantean care nu a demisionat inca din PNL a vorbit despre proiectul Uniunii Federative ca unica sansa pentru redresarea partidului. Iustian si-a reafirmat pretuirea fata de cei doi fosti presedinti ai PNL, "aceasta pretuire fiind acoperita de calitatile politice, profesionale si morale ale celor doi. Din pacat,e o parte din conducerea PNL, care astazi, vremelnic, dirijeaza partidul nu recunoaste aceste calitati". Iustian a mai spus ca a fost surprins neplacut de copilaria politica a conducerii liberale care a exclus fara drept de tagada o personalitate care are in proportie de 50% aderenta populara, automat PNL a pierdut un procent foarte important din cota partidului. "In momentul in care dispare o cota insemnata, automat partidul se situeaza pe un trend descendent, ireversibil", a conchis liberalul. Iustian a mai afirmat ca nu a demisionat din PNL.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 593

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 656

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 449

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 530

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 527

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 702

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3362

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13884

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 898

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 881

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1922

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1300

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2789

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6806

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 808