Politic

Guvernul României trebuie să afle că litoralul românesc al Mării Negre nu începe şi nu se termină între graniţele staţiunii Mamaia!

În ultimii ani, din poziţia de senator USR de Constanţa, Ramona Dinu a încercat să atragă atenţia autorităţilor centrale cu privire la pericolul reprezentat de lipsa investiţiilor în sudul litoralului românesc. Spre exemplu, în staţiunile de pe raza administrativ-teritorială a municipiului Mangalia, infrastructura este parcă desprinsă din începutul anilor ’90.
 
„La finalul anului trecut, am adresat o interpelare prim-ministrului Viorica Dăncilă, încercând să aflu ce proiecte are în derulare Guvernul, cu scopul de a dezvolta turismul românesc de la Marea Neagră. În răspunsul primit nu mi se precizează niciun proiect explicit şi nicio sumă cu privire la investiţiile care au sau vor avea loc. Mi se garantează, în schimb, că „dezvoltarea turismului în România, conservarea resurselor turistice, creşterea competitivităţii şi atractivităţii României ca destinaţie turistică la nivel regional şi internaţional, reprezintă obiective prioritare pentru Ministerul Turismului”, susţine senatoare.
 
Dinu insistă şi vrea să ştie punctual care sunt măsurile pe care guvernul le-a luat şi le va lua în continuare pentru dezvoltarea staţiunilor turistice din sudul litoralului românesc. În acest sens, i-a adresat doamnei Viorica Dăncilă o nouă interpelare, cerând un răspuns scris la următoarele 3 întrebări:
„Care sunt acţiunile întreprinse de Guvern începând cu anul 2017 şi până în prezent pentru sprijinirea dezvoltării şi modernizării acestor staţiuni turistice, îndeosebi în ceea ce priveşte reabilitarea infrastructurii tehnico-edilitare, rezolvarea deficitului de forţă de muncă, precum şi eficientizarea activităţilor de promovare turistică?
 
Care sunt proiectele demarate şi derulate de către Guvern în parteneriat cu autorităţile administraţiei publice locale pe a căror rază administrativ teritorială se află staţiunile din zona de sud a litoralului, îndeosebi cu autorităţile administraţiei publice locale din municipiul Mangalia?
 
Când estimaţi că vor apărea primele rezultate concrete în urma aplicării prevederilor cuprinse în Programul de Guvernare, respectiv în Masterplanul investiţiilor în turism, cu privire la staţiunile din această zonă turistică?” – se arată în interpelare.
 
Senatoarea USR de Constanţa consideră că litoralul românesc are nevoie de măsuri performante, cu rezultate măsurabile, nu de sloganuri ieftine din programe de guvernare niciodată implementate.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pentru degrevarea aglomerației de pe Otopeni, USR Constanța propune ca o parte din zboruri să fie preluate de aeroportul de la Mihail Kogălniceanu

12 May 2020 2695

Senatoarea USR, Ramona Dinu solicită Guvernului acte normative care să permită relansarea sectorului călătoriilor şi turismului

28 Apr 2020 1786

Senatoarea Ramona Dinu, amendamente privind acordarea unor facilități pentru angajatori. În vizor, contribuțiile de asigurări sociale și serviciile de utilități (document)

02 Apr 2020 1963

Senatoarea USR Ramona Dinu cere Ministerului Sănătății informații despre situația medicilor din Constanța lăsați cu mâinile goale în fața COVID-19

30 Mar 2020 2682

Ramona Dinu (USR) - „Este nevoie de criterii clare privind certificatele de situații de urgență și documentele justificative pentru firmele din domeniile afectate de COVID-19”

18 Mar 2020 1310

Senatoarea USR Ramona Dinu cere prorogarea obligațiilor fiscale în turism și parteneriat cu industria HoReCa pentru susținerea auto-carantinei

13 Mar 2020 1578

Ramona Dinu (USR) - „Urmează o nouă încercare de creare a cadrului legislativ pentru exploatarea resurselor offshore de la Marea Neagră”

25 Feb 2020 1237

Ilegalităţile vizibile cu ochiul liber sunt, în acte, ca inexistente În mandatul lui Hristu Uzun, plajele sunt un exemplu veritabil de „aşa nu”! (document)

07 Jan 2020 1319

Modificări pentru studenţi Parlamentarii doresc înfiinţarea centrelor de competenţă pentru a veni în sprijinul universităţilor (document)

31 Dec 2019 1270

Senatoarea Ramona Dinu cere Ministerului Educaţiei reanalizarea coeficienţilor privind finanţarea instituţiilor de învăţământ de stat în 2020 (document)

25 Dec 2019 1103

Guvernatorul BNR, interpelat. Ramona Dinu (USR) - „Băncile îşi continuă comportamentul abuziv în relaţia cu românii!“ (document)

12 Dec 2019 1308

Abordarea mobilității în zona centrală a Constanței nu rezolvă problemele de trafic. 50.000 de euro pentru construirea unui metru pătrat de carosabil

19 Nov 2019 955

LIVE TEXT USR Constanța, prima conferință după ce au pierdut alegerile prezidențiale. Ce mesaje transmit liderii lor (galerie foto)

14 Nov 2019 1472

Remus Negoi, președintele USR județul Constanța „Sperăm ca turul doi să fie între Klaus Iohannis și Dan Barna” (galerie foto+video)

10 Nov 2019 1354

Senatorul USR, Ramona Dinu, interpelare pe tema situației Cetății Callatis din Mangalia

24 Oct 2019 825