Politic

Guvernul trebuie să revină asupra Ordonanţei Huţucă (PNL) - „Mii de elevi din judeţul Constanţa care fac naveta spre şcoală vor plăti din toamnă abonamente la preţuri întregi la firmele de transport“


Elevii care fac naveta rămân fără bani pentru decontarea transportului, avertizează Federaţia Elevilor din România, după ce Guvernul Dăncilă a adoptat, marţi, prin ordonanţă de urgenţă, noul Cod administrativ. Potrivit acestuia, vor fi alocate pensii speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene, calculate în baza unui procent din salariu şi a numărului de mandate.

Federaţia Elevilor din România condamnă, într-un comunicat de presă, adoptarea Codului administrativ prin ordonanţă de urgenţă de către Guvernul Dăncilă şi „privarea elevilor de dreptul lor la transport redus şi decontarea navetei în favoarea satisfacerii baronilor locali şi a transportatorilor”. „Mă declar personal profund dezamăgit, dar mai ales dezgustat, de modul în care persoanele ce ar trebui să menţină această ţară într-un fir ascendent din toate punctele de vedere, aleşii cetăţenilor români, îşi bat joc de un domeniu atât de important pentru această ţară. Ca urmare a deciziei de astăzi, coaliţia baronilor locali şi a conducerii Guvernului trimite zeci de mii de elevi din clasele şcolilor sau ale liceelor acasă. Zeci de mii de elevi sunt, începând cu ziua de azi, condamnaţi la a trăi o viaţă fără acces la educaţie, fără ca aceştia să aibă şanse la a trăi o viaţă decentă. Dacă aş fi în locul persoanelor ce conduc acest Guvern, aş demisiona în momentul doi”, a spus  Andrei-Mihai Tănase, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Federaţia Elevilor din România mai anunţă că ia în calcul şi o acţiune în justiţie cu privire la aceste aspecte. La rândul său, preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă, susţine că „elevii care fac naveta spre şcoli din alte localităţi nu vor mai putea beneficia de tarife reduse sau gratuităţi pe mijloacele de transport inter-judeţean. Asta după ce premierul Dăncilă s-a împiedicat din nou în logica guvernării, trântind din neant 10 OUG-uri într-o singură zi, şi a legiferat de la sine putere că transportatorii nu mai prestează servicii de utilitate publică. Consecinţa directă a unei asemenea ordonanţe este că firmele de transport nu mai pot fi constrânse în niciun fel pentru a acorda facilităţi şi tarife preferenţiale anumitor categorii de cetăţeni care au nevoie de protecţie socială din partea statului. Astfel, miile de elevi din judeţul Constanţa care fac naveta spre şcoli din alte localităţi vor plăti din toamnă abonamente la preţuri întregi la firmele de transport, asta deşi mulţi dintre aceşti copii provin din familii cu o grea condiţie materială.
Guvernul Dăncilă nu va face astfel decât să determine elevii din medii defavorizate să renunţe la şcoală, încurajând în mod direct abandonul şcolar. Sunt conştient că un asemenea Guvern nu ar fi putut niciodată să stimuleze şi să încurajeze mediul educaţional spre performanţă, el însuşi fiind cea mai fidelă oglindă a imposturii şi mediocrităţii pe toate planurile”.

În acest context, deputatul PNL de Constanţa, solicită Guvernului României să revină cu maximă urgenţă asupra acestei Ordonanţe care blochează în mod direct accesul elevilor la un învăţământ de calitate. „Elevii trebuie încurajaţi să meargă la şcoală şi să înveţe!”, a conchis liberalul constănţean.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Activităţi preventive ale poliţiştilor, în rândul elevilor constănțeni

18 Oct 2019 0

Decizie definitivă! Asociația Elevilor Constanța a pierdut procesul împotriva Consiliului Județean Constanța

16 Oct 2019 1258

Sportivii de la ACS Frontiera Tomis Constanța se vor antrena cu elevii Școlii Gimnaziale Nr.8

15 Oct 2019 331

Mirciștii se mândresc cu patrimoniul dobrogean în fața colegilor francezi (galerie foto)

15 Oct 2019 932

Elevi şi sportivi participanţi la proiectul „Tin - Exatlon“, organizat de DJST Constanţa

12 Oct 2019 367

Siguranţa copiilor, la mâna directorilor. Ce şcoli şi grădiniţe din Constanţa nu au cerut încă bani de la Primărie pentru camere video (documente)

11 Oct 2019 2780

Siguranţa elevilor din Constanţa, pusă pe seama Poliţiei Locale

10 Oct 2019 766

Prezența camerelor de supraveghere în unitățile de învățământ, sprijinită de Primăria Municipiului Constanța (galerie foto)

09 Oct 2019 631

După modelul elevilor trimiși la profesională Senatorul Chițac propune ca profesorii care nu obțin notă de trecere la titularizare să nu mai poată preda!

08 Oct 2019 517

Asociaţia „Verde Urban“ anunţă „Velovoluţia în Constantiana“

05 Oct 2019 203

De Ziua Mondială a Educaţiei Omagiu celor care scot din întuneric la lumină generaţii de elevi buni români

05 Oct 2019 1470

#citeșteDobrogea 138 de ani de la înființarea primei școli de marină (galerie foto)

03 Oct 2019 2140

Caz inedit la Constanţa! Un băiat de clasa a V-a, despăgubit după ce i s-a extirpat un testicul, în urma unei lovituri încasate în pauză de la un coleg

03 Oct 2019 869

Constanța Omagiu pentru Olga Duțu, un model pentru tânara generație (galerie foto)

02 Oct 2019 512

CJC a găsit rezolvarea. Se înfiinţează o cursă specială pentru elevii de la Lipniţa!

01 Oct 2019 291