Guvernul trebuie să revină asupra Ordonanţei Huţucă (PNL) - „Mii de elevi din judeţul Constanţa care fac naveta spre şcoală vor plăti din toamnă abonamente la preţuri întregi la firmele de transport“


Elevii care fac naveta rămân fără bani pentru decontarea transportului, avertizează Federaţia Elevilor din România, după ce Guvernul Dăncilă a adoptat, marţi, prin ordonanţă de urgenţă, noul Cod administrativ. Potrivit acestuia, vor fi alocate pensii speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene, calculate în baza unui procent din salariu şi a numărului de mandate.

Federaţia Elevilor din România condamnă, într-un comunicat de presă, adoptarea Codului administrativ prin ordonanţă de urgenţă de către Guvernul Dăncilă şi „privarea elevilor de dreptul lor la transport redus şi decontarea navetei în favoarea satisfacerii baronilor locali şi a transportatorilor”. „Mă declar personal profund dezamăgit, dar mai ales dezgustat, de modul în care persoanele ce ar trebui să menţină această ţară într-un fir ascendent din toate punctele de vedere, aleşii cetăţenilor români, îşi bat joc de un domeniu atât de important pentru această ţară. Ca urmare a deciziei de astăzi, coaliţia baronilor locali şi a conducerii Guvernului trimite zeci de mii de elevi din clasele şcolilor sau ale liceelor acasă. Zeci de mii de elevi sunt, începând cu ziua de azi, condamnaţi la a trăi o viaţă fără acces la educaţie, fără ca aceştia să aibă şanse la a trăi o viaţă decentă. Dacă aş fi în locul persoanelor ce conduc acest Guvern, aş demisiona în momentul doi”, a spus  Andrei-Mihai Tănase, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Federaţia Elevilor din România mai anunţă că ia în calcul şi o acţiune în justiţie cu privire la aceste aspecte. La rândul său, preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă, susţine că „elevii care fac naveta spre şcoli din alte localităţi nu vor mai putea beneficia de tarife reduse sau gratuităţi pe mijloacele de transport inter-judeţean. Asta după ce premierul Dăncilă s-a împiedicat din nou în logica guvernării, trântind din neant 10 OUG-uri într-o singură zi, şi a legiferat de la sine putere că transportatorii nu mai prestează servicii de utilitate publică. Consecinţa directă a unei asemenea ordonanţe este că firmele de transport nu mai pot fi constrânse în niciun fel pentru a acorda facilităţi şi tarife preferenţiale anumitor categorii de cetăţeni care au nevoie de protecţie socială din partea statului. Astfel, miile de elevi din judeţul Constanţa care fac naveta spre şcoli din alte localităţi vor plăti din toamnă abonamente la preţuri întregi la firmele de transport, asta deşi mulţi dintre aceşti copii provin din familii cu o grea condiţie materială.
Guvernul Dăncilă nu va face astfel decât să determine elevii din medii defavorizate să renunţe la şcoală, încurajând în mod direct abandonul şcolar. Sunt conştient că un asemenea Guvern nu ar fi putut niciodată să stimuleze şi să încurajeze mediul educaţional spre performanţă, el însuşi fiind cea mai fidelă oglindă a imposturii şi mediocrităţii pe toate planurile”.

În acest context, deputatul PNL de Constanţa, solicită Guvernului României să revină cu maximă urgenţă asupra acestei Ordonanţe care blochează în mod direct accesul elevilor la un învăţământ de calitate. „Elevii trebuie încurajaţi să meargă la şcoală şi să înveţe!”, a conchis liberalul constănţean.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tulcea Jandarmii, în vizită la Școala nr. 12 – au fost aduși și câinii de serviciu

25 Apr 2024 295

Săptămâna Verde Acțiuni antidrog, în școlile din Constanța

25 Apr 2024 263

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști

24 Apr 2024 278

CJ Constanța achiziționează 25 de microbuze electrice pentru UAT-urile din județ (VIDEO)

24 Apr 2024 608

Ședință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

24 Apr 2024 541

Decizii CNSC Primăria Negru Vodă, obligată să remedieze clauzele restrictive în cazul licitației de servicii de catering pentru preșcolari și elevi!

23 Apr 2024 298

ARBDD Ziua Pământului celebrată de copii la Sulina, județul Tulcea

23 Apr 2024 292

IPJ Constanța Lecții de educație rutieră, susținută de polițiști elevilor din Mangalia

23 Apr 2024 328

Consiliul Județean Constanța va semna contractul pentru dotarea cu microbuze electrice a școlilor din județ

22 Apr 2024 788

Ziua Pământului, marcată de Ministerul Educației

22 Apr 2024 322

Poliția și elevii din Constanța discută despre traficul de persoane și violența în școli

19 Apr 2024 466

Caz halucinant la un liceu din București. Trei elevi au încins un grătar în timpul orelor de curs

19 Apr 2024 551

MApN împachetează cadouri pentru eroii supraviețuitori ai celui de-Al Doilea Război Mondial

19 Apr 2024 560

Peste 100 de elevi, ambasadori SAVE, la o conferință antidrog desfășurată la Constanța (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 602

Vești bune pentru elevi și studenți! Se acordă un ajutor financiar pentru achiziționarea unui calculator sau laptop

18 Apr 2024 684