Horia Constantinescu lansează în dezbatere publică proiectul „Produse românești”, pentru susținerea producătorilor autohtoni (document)


Fostul președinte al Autorității Naționale a Protecției Consumatorilor și cms. șef adjunct al CJP Constanța, Horia Constantinescu, lansează în dezbatere publică un proiect pentru susținerea producătorilor români, și anume proiectul „Produse românești”, ce poate fi consultat în secțiunea „Documente”.


Având în vedere restricțiile europene de a emite acte normative de impunere a prezenței la raft cu prioritate a produselor românești, acest proiect, care poate îmbrăca forma unui proiect legislativ poate obliga structurile de stat să achiziționeze numai bunuri de producție internă, realizate exclusiv din materii prime românești, fără a vătăma relațiile cu Europa, justificat inclusiv de intenția relansării economiei românești.

Ținând cont că situația nou creată de contaminare a omenirii cu COVID-19 și faptul că este un moment în care pare că fiecare țară trebuie să se gândească la economia proprie și la încurajarea producătorilor autohtoni, pentru a-și putea susține economia, este necesară implementarea urgentă a unui proiect de țară – este de părere Horia Constantinescu.

Acesta afirmă că în vederea implementării proiectului, se va solicita Institutului Național de Statistică o serie de informații esențiale, cum ar fi: cantități de bunuri rezultate la producătorii locali, consumul acestor categorii la nivel național, prețurile pentru fiecare bun în parte, așa cum a fost deja plătit, în funcție de perioadă sau consumurile produselor pentru fiecare dintre categorii.
„Am luptat și lupt pentru relansarea produselor românești și nu au fost puține acțiunile mele în această direcție. Am verificat zeci de unități de învățământ, ce asigură masa copiilor sau cantine ale spitalelor. Am interacționat cu mulți dintre producătorii români și asociații ale acestora și am putut să trag multe concluzii, concretizate în proiectul atașat. România are o șansă prin Dvs, cu sprijinul legislativului și cu o mobilizare generală. Vă rog, să parcurgeți materialul și să îmi transmiteți punctul dvs. de vedere”, este mesajul transmis de Horia Constantinescu, producătorilor implicați în producția autohtonă.

Vă reamintim că Horia Constantinescu și-a lansat, pe 6 martie, candidatura ca independent la funcția de primar al municipiului Constanța, sub sloganul “eTrezirea”, după ce în februarie a demisionat din PSD, solicitând și suspendarea, în timpul campaniei electorale, din funcția deținută la CJPC Constanța. Săptămâna trecută, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC), Horia Constantinescu, suspendat din funcție, la cerere, pe perioada campaniei electorale pentru că și-a anunțat candidatura ca independent la Primăria Constanța a solicitat încetarea suspendării, în actuala situație de răspândire a infectării cu coronavirus fiind nevoie de comisari care să efectueze acțiuni de control.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion despre Horia Constantinescu, contracandidatul său din partea PSD Constanța "Un comisar poate să devina un interlop, dar un interlop nu va putea fi niciodată comisar" (VIDEO)

28 Mar 2024 579

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 483

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 1723

Costin Răsăuțeanu deschide listele PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța

27 Mar 2024 836

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2730

Anunțul ANPC Cerinţele necesare pentru ca un produs să poată fi numit românesc ar putea fi stabilite printr-un act normativ

13 Mar 2024 535

ZIUA LIVE Horia Constantinescu –„Am discutat cu Decebal Făgădău și cred că am conturat formula câștigătoare. Ne înscriem și noi la concurs, partidul decide candidații”!

12 Feb 2024 1503

Horia Constantinescu, PSD „Știu să îmi asum atât victoria, cât și eșecul”

12 Feb 2024 723

Horia Constantinescu, posibil candidat al PSD la Primăria Constanța „Nu ne mai permitem să gafăm, pentru că acum decontăm modul în care ne uităm în ochii copiilor noștri”

12 Feb 2024 930

ZIUA LIVE Horia Constantinescu despre intenția de a candida în tandem cu Decebal Făgădău din partea PSD la alegerile locale! (VIDEO)

12 Feb 2024 942

ZIUA LIVE Ape învolburate la Constanța. Totul despre tandemul Horia Constantinescu - Decebal Făgădău!

11 Feb 2024 1726

Ce pregătesc Horia Constantinescu și Decebal Făgădău?

10 Feb 2024 1415

Președintele ANPC, Constantinescu, nu se consideră vinovat pentru tragicul incident de la Ferma Dacilor

26 Jan 2024 703

Reguli clare de colaborare pentru stoparea importurilor și comercializării mărfurilor neconforme pentru inspectorii vamali și comisarii ANPC

15 Jan 2024 610

Președintele ANPC, Horia Constantinescu despre clasarea dosarului „Garden Shop", în care a fost cercetat alături de primarul Chițac!

05 Jan 2024 957