Hotărârea CJC privind consultarea populaţiei, atacată de prefect Referendumul privind desfiinţarea judeţului Constanţa, o nouă contră între Palaz şi Nicuşor

cap_7.jpgÎn cursul zilei de ieri, prefectul Claudiu Palaz a înaintat la instanţa de contencios administrativ şi fiscal Hotărârea de Consiliu Judeţean nr. 179/2011, adoptată în urmă cu două zile, prin care aleşii judeţeni şi-au dat acordul pentru organizarea unui referendum la nivelul judeţului, pe 17 iulie

După anunţul făcut ieri de către prefectul Palaz, Consiliul Judeţean Constanţa a comunicat că va amâna data referendumului local, în conformitate cu prevederile art. 4 din HCJ 179/2011, adică după trecerea a cel puţin 20 de zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii instanţei de judecată

După o şedinţă de Consiliu Judeţean tumultoasă în care preşedintele Nicuşor Constantinescu a încercat să-şi convingă colegii că referendumul pe care l-a convocat este cât se poate de legal, ieri, prefectul judeţului a anunţat că a atacat această hotărâre în instanţă şi că prevederile sunt suspendate până la pronunţarea instanţei. „Motivele care sunt invocate în hotărâre nu mi se par unele de interes judeţean, ci mai degrabă unele de interes naţional. Preşedintele CJC nu avea calitatea de a promova un astfel de proiect de hotărâre. Lucrurile sunt simple, nu ai cum să pui o astfel de întrebare, pentru că judeţul Constanţa face parte dintr-o ţară. Nu-l înţeleg, de ce această nebunie de-a lui, trebuia să se consulte cu specialişti. Din informaţiile pe care le am de la tehnicul din cadrul CJC, se pare că această hotărâre i-a venit ca model de undeva de la centru şi trebuia să o promoveze. Încă o dată îmi arată că este obosit", a spus Palaz, precizând că autoritatea judeţeană ar putea să ajute primăriile aflate în dificultate financiară cu banii pe care şeful CJC vrea să-i cheltuiască pe acest referendum. Prefectul a prezentat şi textul legii administraţiei publice locale, unde se specifică în ce condiţii se poate organiza o şedinţă extraordinară, dar şi motivaţiile legate de faptul că referendumul are interes local şi nu naţional, cum de altfel au precizat şi consilierii judeţeni ai PDL miercuri, înaintea şedinţei CJC.

Unele primării din judeţ sunt împotriva referendumului

Se pare că la nivelul judeţului sunt primării care nu sunt de acord cu organizarea unei astfel de consultări a populaţiei. Cu alte cuvinte, dacă primăriile nu vor înainta listele cu preşedinţii şi vicepreşedinţii secţiilor de votare, tot nu se poate realiza acest plan. „Chiar dacă ar fi pus proiectul de hotărâre pe ordinea de zi a unei şedinţe ordinare, referendumul tot nu va putea avea loc pentru că dacă primăriile nu fac diligenţele, nu se pot organiza secţiile de votare", a mai spus Palaz.

Replica CJC: Amânarea referendumului

La câteva ore după ce prefectul a făcut anunţul privind atacarea hotărârii de Consiliu Judeţean în instanţă, CJC a transmis un comunicat în stilul propriu, precizând că, date fiind condiţiile, referendumul se amână. „Având în vedere situaţia creată, Consiliul Judeţean Constanţa va amâna data referendumului local, în conformitate cu prevederile art. 4 din HCJ 179/2011, adică după trecerea a cel puţin 20 de zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii instanţei de judecată", se precizează în comunicatul semnat de purtătorul de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

unu din tara

24 Jun, 2011 10:42

Domnule "Bursuc", dumneavoastra sunteti nascut si crescut in acest judet, daca nu ma insel eu,in acest caz SA VA FIE RUSINE CA ACHIESATI la ideiile tampe ale asa zisului presedinte al romanilor(de nu stiu unde dar sigur nu din Romania).RUSINE, RUSINE, de trei ori RUSINE.

cioban

24 Jun, 2011 07:13

machedon corupt-cum i a dat lui ciote si cusu cind era la primarie imobile de milioane euro? si lui dan cornel gica slabu george despina lui zisu carasimu?dna tace sri-george maior-cine te tine?dga tace

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 565

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 645

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 575

Alianța Dreapta Unită a stabilit candidatul pentru Primăria Independența, județul Constanța

09 Apr 2024 586

Președintele PMP Constanța candidează și la alegerile europarlamentare

22 Mar 2024 707

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 837

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 821

Afaceri Constanța Ce a decis mediul cu privire la extinderea exploatării de la Cogealac?

17 Mar 2024 694

Reacții puternice de la liderii ADU Constanța! Stelian Ion, Claudiu Palaz și Bogdan Bola, declarații despre decizia BEC

17 Mar 2024 795

Dreapta Unită a depus la Prefectură un Memoriu prin care solicită sesizarea Guvernului cu privire la adoptarea OUG privind organizarea și desfășurarea alegerilor (DOCUMENT)

11 Mar 2024 561

Certificat de urbanism pentru CN CF CFR SA – Sucursala regională CF Constanța. Este vizată o linie importantă

10 Dec 2023 993

Oficial de la SC RAJA SA 17 localități din județul Constanța, în continuare nealimentate cu apă

29 Nov 2023 740

#Dobrogea145 Claudiu Iorga Palaz, președinte PMP Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

21 Nov 2023 1111

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța în ședință ordinară! Iată ce se discută

31 Oct 2023 1162

Vasile Ivanof, decedat Magistrații au decis rejudecarea dosarului dintre Stone Construct SRL și CJ Constanța, vizând contractul de la Capidava. Ce sume se află la mijloc?

29 Sep 2023 1016