Huțucă acuză PSD de populism grosolan - „Principiul hai să nu plătim, că oricum murim îngropă definitiv economia”


Deputatul PNL de Constanța Bogdan Huțucă critică soluția PSD anti-recesiune „Hai să nu plătim, că oricum murim!”. Parlamentarul spune că deși Guvernul Orban a anunțat primele măsuri de relansare a economiei, PSD vrea să permită persoanelor fizice și juridice amânarea tuturor ratelor la bănci și la creditele IFN pentru o perioadă de până la nouă luni, fără ca dobânzile și comisioanele restante să mai fie plătite ulterior.
 
„PSD ar vrea ca de această măsură, de un populism grosolan, să beneficieze oricine, indiferent dacă au înregistrat vreo scădere a veniturilor sau nu.
Deși Guvernul a reglementat mecanismul amânării ratelor, PSD a ținut, cu tot dinadinsul, să se asigure că întrerupem circuitul monetar al economiei prin calcule numai de ei știute și scăpăm laolaltă de datorii, îngropând definitiv economia.

PSD încearcă să inducă ideea anti-economică că toate datoriile sunt rele, în condițiile în care rolul companiilor este să producă locuri de muncă adevărate, rolul statului este să se asigure că acest lucru se întâmplă, iar sistemul bancar, sistem de interes strategic, are drept rol asigurarea finanțelor necesare. Orice investiție se bazează pe finanțare fie ca vrei sa dezvolți o fermă, un restaurant, o companie de IT, fie că vrei să investești într-o casă sau într-o pensie. Pentru că da, pensiile sunt investiții. Noi toți investim pentru o viață liniștită astfel încât la vârsta senioratului să beneficiem de un venit pasiv decent ca rezultat al investiției de-o viață. Prin demersul PSD, care propovăduiește mincinos politici sociale care ascund doar meschine interese electorale, rezultatul va fi exact invers.

Prin acest demers politicianist, extrem de grav, întreprins săptămâna trecută ca răspuns parlamentar la măsurile de relansare economică propuse de Guvern, alături de ALDE, PRO Romania și USR, PSD pune în pericol CAS-ul, unica sursă de finanțare de la buget pentru plata pensiilor.

Falsa impresie că economia ar putea funcționa cu ideile de la PSD ar putea genera haos și într-un demers democratic și economic, PNL a sesizat Curtea Constituțională împotriva acestor măsuri de asasinare economică propuse de PSD, pe care le vom plăti scump, atât noi cât și copiii noștri”, este de părere parlamentarul constănțean.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comisia de Sănătate din Senat a inclus terapia durerii în categoria drepturilor pacienţilor

23 Apr 2024 194

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 300

Surse Coaliția va avea candidaturi separate la Primăria Capitalei - Gabriela Firea - PSD şi Sebastian Burduja - PNL

23 Apr 2024 285

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 691

ZIUA LIVE Florin Mitroi, despre proiectele și planurile pe care le are pentru județul Constanța!

21 Apr 2024 1321

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 521

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 562

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 888

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 1606

Proiectul de lege a ajuns la Camera Deputaților Radarele poziționate în mod vizibil, cu însemnele distinctive ale Poliției Rutiere!

18 Apr 2024 421

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 830

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2926

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 536

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 549

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 474