Politic

Huţucă (PNL) - „Este greu să vorbeşti în acest moment în Constanţa despre inovaţie şi soluţii «smart», când oraşul nu are nici măcar un PUG“

În ultima zi din cadrul evenimentului Forumul Antreprenorilor în Administraţia Inteligentă, liberalii au pus accentul pe importanţa mobilităţii urbane şi pe faptul că acest lucru lipseşte cu desăvârşire în oraşul Constanţa.
 
„Am comparat Constanţa cu Aradul, cu Oradea, şi ne-am dat seama că pentru a deveni un oraş «smart» este nevoie în primul rând de o viziune şi o deschidere către tehnologia digitală. Conectivitatea trebuie să fie facilă, iar toate zonele turistice să fie conectate la internet, să existe o conexiune permanentă între cetăţeni, turişti şi administraţie publică. Constanţa este un oraş insipid, incolor, dar cu un potenţial incredibil de dezvoltare. 
Este greu să vorbeşti în acest moment în Constanţa despre inovaţie şi soluţii «smart», când, de fapt, oraşul nu are nici măcar un PUG (Plan Urbanistic General) care să permită o dezvoltare coerentă şi armonioasă din punct de vedere urbanistic şi arhitectural.

Fondurile europene sunt, de asemenea, o experienţă nefastă a actualei administraţiei publice locale, cel mai răsunător eşec fiind reabilitarea parcului arheologic, proiect care ar fi trebuit să fie implementat cu fonduri europene, dar a ajuns să fie plătit de toţi constănţenii. Singura soluţie pentru Constanţa ar fi o administraţie liberală care a demonstrat deja în restul judeţului cum se pot dezvolta comunităţi întregi cu fonduri europene”, susţine preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă.
 
Acesta a precizat că cei 29 de primari liberali din judeţul Constanţa au reuşit să atragă în ultimul exerciţiu financiar 70% din valoarea fondurilor europene de la nivelul judeţului. În acest context, liberalii apreciază că principala problemă a Constanţei nu a fost lipsa oportunităţilor, ci mai degrabă o acută lipsă de viziune a Primăriei şi a Consiliului Judeţean Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța va prelua magistralele de distribuție a energiei termice de la CET (galerie foto)

22 Aug 2019 754

Preluarea magistralelor CET, subiect de campanie electorală. Liberalii şi primarul Făgădău îşi umflă muşchii pe spatele constănţenilor

21 Aug 2019 563

Decebal Făgădău se întâlneşte cu consilierii locali. Se va discuta reluarea votului privind termia

20 Aug 2019 531

PNL îl somează pe Decebal Făgădău să refacă proiectul de reabilitare a rețelei termice și să vină cu el în fața consilierilor

19 Aug 2019 590

Palaz sesizează ANI Chiţac, senator al României cu sprijinul lui John Skantzikas, grecul împrumutat de Radu Mazăre cu 600.000 de euro (document)

15 Aug 2019 1977

OUG 51/2019, motiv de scandal între liberali şi conducerea Consiliului Judeţean Constanţa. „Transportul public, comercial, al elevilor şi al persoanelor cu handicap, în pericol“ (documente)

14 Aug 2019 258

Raport de activitate Interpelări, amendamente, puncte de vedere şi luări de cuvânt ale alesului local PNL Ioan Solomon

14 Aug 2019 390

Din 10 august, PNL începe campania de strângere de semnături pentru prezidenţiale

09 Aug 2019 491

Raport de activitate Consilierul local Adriana Arghirescu (PNL) - „Întâlnirile cu oamenii au fost cel mai mare câştig pentru mine ca ales local“ (document)

09 Aug 2019 632

Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta - o nouă alianţă politică?

07 Aug 2019 417

Raport de activitate Mihaela Andrei (consilier local PNL) - „După punerea în aplicare a PUZ-urilor inițiate de primar, în Constanța se va circula cel puțin la fel de greu ca în capitală!“

07 Aug 2019 708

PNL va strange semnături pentru candidatura lui Iohannis la prezidenţiale

06 Aug 2019 357

Interesele dobrogenilor, îngropate în sertarele Parlamentului Proiectul de lege privind anularea taxelor de pod de la Giurgeni şi Feteşti nu a mai ajuns la Camera Deputaţilor

06 Aug 2019 664

Consilierii locali municipali constănţeni Cristina Văsii (PNL) şi Irinela Nicolae (PSD) şi-au depus rapoartele de activitate (documente)

05 Aug 2019 1058

Rapoarte de activitate. Probleme ridicate de constănţeni în audienţele consilierului municipal PNL Adriana Câmpeanu

03 Aug 2019 543