Huţucă (PNL) - „Nici în cazul Midia, Arafat nu a gestionat absolut nimic. A făcut spectacol de presă alături de ONG-uri“


Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, că în cel mai scurt timp, va avea concluzia auditului de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), condus de Raed Arafat. Vela a precizat că evaluarea priveşte partea tehnică, fonduri, licitaţii desfăşurate la IGSU.


Însă noul ministru de Interne a avut şi câteva precizări la efectele pe care le-au avut eşecurile IGSU în perioada în care la conducerea instituţiei s-a aflat Raed Arafat.


La rândul său, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat duminică seară că nu va demisiona din funcţie, în ciuda atacurilor din ultima perioadă, mai ales după apariţia filmului privind prima intervenţie la Colectiv: „Să mă demită dacă vor”, spune Arafat, care precizează că ar putea părăsi România.


Deputatul PNL de Constanţa Bogdan Huţucă consideră că nu există omeni de înlocuit, există doar sisteme ce pot fi îmbunătăţite. Iar sistemul de urgenţă poate fi îmbunătăţit, în ciuda faptului că Raed crede că el trebuie să rămână şef veşnic. “Nu, nu trebuie. Nimeni nu s-a născut şef. Raed Arafat ne anunţă că dacă nu rămâne el şeful suprem pe tot ce înseamnă urgenţă în ţara asta, atunci se supără pe noi şi pleacă.
România e ţara aia în care se schimbă preşedinţi, se schimbă premieri, se schimbă miniştri la Sănătate, se schimbă miniştri la Interne, se schimbă primari, viceprimari, se schimbă antrenorul la naţionala de fotbal, se schimbă câştigătorii la Vocea României, dar un singur lucru nu are voie să se schimbe: Raed Arafat trebuie să rămână şef, orice s-ar întâmpla.

Îmi pare rău, dar Raed Arafat şi-a arătat limitele în accidentul din Munţii Apuseni, în accidentul de pe lacul Siutghiol şi mai ales în drama de la Colectiv. După fiecare dintre aceste dezastre, Raed trebuia să plece acasă. Nu mai zic că acum e suspectat că ar fi ascuns de anchetă imagini luate în noaptea accidentului de la Colectiv”, comentează deputatul.


Bogdan Huţucă este de părere că nici în cazul de la Midia Arafat nu a gestionat absolut nimic. “În timp ce angajaţii de Direcţia Sanitar-Veterinară îşi făceau treaba alături de angajaţii de la Port, Raed Arafat şi cu reprezentanţii unor ONG-uri transmiteau mesaje pe la Bruxelles şi făceau spectacol de presă”, conchide parlamentarul.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Reînnoirea mandatului membrilor şi al preşedintelui CA, pe ordinea de zi a AGOA societății Proiect SA

18 Apr 2024 300

Vești bune pentru elevi și studenți! Se acordă un ajutor financiar pentru achiziționarea unui calculator sau laptop

18 Apr 2024 354

ISU Delta Tulcea în doliu! Plutonierul major (r) Ștefan Cabaua s-a alăturat eroilor din ceruri

18 Apr 2024 315

Deputatul Focșa bifează deja al cincilea partid în mai puțin de un mandat!

18 Apr 2024 390

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 389

Se întrerupe furnizarea energiei în perioada următoare în mai multe localități din județul Constanța. Vezi dacă ești afectat

18 Apr 2024 499

Constanța Comandamentul 1 Mai – Sărbători Pascale va monitoriza activitățile comerciale din zonele turistice din țară

18 Apr 2024 364

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1554

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 299

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 641

Ziua Porților Deschise la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale din Constanța

18 Apr 2024 358

Neversea caută peste 1.000 de voluntari pentru cea de-a șasea ediție de festival de la Constanța

18 Apr 2024 391

Declarații cutremurătoare! Una dintre supraviețuitoarele tragediei de la 2 Mai povestește chinul prin care a trecut! (VIDEO)

18 Apr 2024 848

Proiectul de lege a ajuns la Camera Deputaților Radarele poziționate în mod vizibil, cu însemnele distinctive ale Poliției Rutiere!

18 Apr 2024 346

Tratament pentru cancerul de sân, la cele mai înalte standarde, disponibil la Constanța

18 Apr 2024 487