Huţucă (PNL) - „Nici în cazul Midia, Arafat nu a gestionat absolut nimic. A făcut spectacol de presă alături de ONG-uri“


Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, că în cel mai scurt timp, va avea concluzia auditului de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), condus de Raed Arafat. Vela a precizat că evaluarea priveşte partea tehnică, fonduri, licitaţii desfăşurate la IGSU.


Însă noul ministru de Interne a avut şi câteva precizări la efectele pe care le-au avut eşecurile IGSU în perioada în care la conducerea instituţiei s-a aflat Raed Arafat.


La rândul său, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat duminică seară că nu va demisiona din funcţie, în ciuda atacurilor din ultima perioadă, mai ales după apariţia filmului privind prima intervenţie la Colectiv: „Să mă demită dacă vor”, spune Arafat, care precizează că ar putea părăsi România.


Deputatul PNL de Constanţa Bogdan Huţucă consideră că nu există omeni de înlocuit, există doar sisteme ce pot fi îmbunătăţite. Iar sistemul de urgenţă poate fi îmbunătăţit, în ciuda faptului că Raed crede că el trebuie să rămână şef veşnic. “Nu, nu trebuie. Nimeni nu s-a născut şef. Raed Arafat ne anunţă că dacă nu rămâne el şeful suprem pe tot ce înseamnă urgenţă în ţara asta, atunci se supără pe noi şi pleacă.
România e ţara aia în care se schimbă preşedinţi, se schimbă premieri, se schimbă miniştri la Sănătate, se schimbă miniştri la Interne, se schimbă primari, viceprimari, se schimbă antrenorul la naţionala de fotbal, se schimbă câştigătorii la Vocea României, dar un singur lucru nu are voie să se schimbe: Raed Arafat trebuie să rămână şef, orice s-ar întâmpla.

Îmi pare rău, dar Raed Arafat şi-a arătat limitele în accidentul din Munţii Apuseni, în accidentul de pe lacul Siutghiol şi mai ales în drama de la Colectiv. După fiecare dintre aceste dezastre, Raed trebuia să plece acasă. Nu mai zic că acum e suspectat că ar fi ascuns de anchetă imagini luate în noaptea accidentului de la Colectiv”, comentează deputatul.


Bogdan Huţucă este de părere că nici în cazul de la Midia Arafat nu a gestionat absolut nimic. “În timp ce angajaţii de Direcţia Sanitar-Veterinară îşi făceau treaba alături de angajaţii de la Port, Raed Arafat şi cu reprezentanţii unor ONG-uri transmiteau mesaje pe la Bruxelles şi făceau spectacol de presă”, conchide parlamentarul.


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Elevii protestează în fața Prefecturii (video)

16 Jun 2021 315

Forțele Navale Române Elevii militari, în stagiu de practică la navele militare

16 Jun 2021 275

Zile libere de Rusalii 2021. Românii vor avea weekend prelungit

16 Jun 2021 677

A fost aprobată stema comunei Mihail Kogălniceanu-Tulcea. În descriere se face trimitere la cel mai mare tezaur monetar, din Europa, descoperit în zonă

16 Jun 2021 479

Declarații de avere Camelia Dudaș - director executiv la Direcția Autorizare și Sprijin Operatori Economici din Primăria Constanța (documente)

16 Jun 2021 509

Eminescu la Constanța „Privirea mării linişteşte, mai ales sufletele furtunoase”

16 Jun 2021 610

Viceprimarul Florin Cocargeanu reconfirmat președintele USR Constanța

16 Jun 2021 664

Municipiul Constanța are un nou secretar general. Gospodaru a cerut să treacă pe un alt post cu două săptămâni înainte de a fi schimbată din funcție

16 Jun 2021 1271

Ședință, miercuri, la Guvernul României

15 Jun 2021 547

Au fost semnate acorduri-cadru pentru furnizarea a 476 de autospeciale de stingere a incendiilor

15 Jun 2021 471

Câinii fără stăpân de pe străzile din Constanța vor fi sterilizați

15 Jun 2021 693

Inundație în subsolul Colegiului Carol din Constanța. Intervin pompierii

15 Jun 2021 1271

Primăria Constanța joacă ping-pong cu secretarii generali. Liliana Adam s-a speriat! A fost făcută o nouă nominalizare

15 Jun 2021 929

Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, vizită la Administrația Porturilor Maritime

15 Jun 2021 638

ZIUA LIVE. Ce spune senatorul Septimiu Bourceanu despre întreținerea spațiilor verzi în Constanța

15 Jun 2021 589