Huţucă - „Românii îşi vor încasa lefurile care scad sub efectele «escrocheriei» fiscale prin mutarea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat!“

Creşterile salariale fabuloase cu care defilau în campania electorală PSD şi ALDE s-au dovedit a fi adevărate fumigene, menite să sufoce, în realitate, atât mediul de afaceri, cât mai ales veniturile angajaţilor. „Peste o săptămână, românii îşi vor încasa lefurile pe luna ianuarie, prima lună care cade sub efectele «escrocheriei» fiscale pesediste - mutarea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. O manevră marca Vâlcov, prin care se încearcă mutarea atenţiei publice de la fondul problemei - creşterile salariale promise - spre detalii procedurale complicate şi stufos ambalate. Căci, în realitate, toate acele multe cifre şi procente la majorări salariale din pachetul de guvernare diletanto-fantezist PSD-ALDE se traduc, în realitate, în mai puţini bani la simbrie pentru o bună parte dintre români. PSD a fost ajuns din urmă de propriile minciuni electorale, care, acum, ca un bumerang, îl lovesc în ceafă“, susţine, într-o declaraţie, deputatul PNL Bogdan Huţucă.
 
Acesta afirmă că „nu vor creşte salariile românilor de la 1 ianuarie 2018, ci vor scădea!“. „Oamenii vor rămâne, după ingineria voastră fiscală, cu mai puţini bani în buzunar. Şi dacă veţi corobora această stare de fapt cu creşterile masive de preţuri la carburanţi, hrană, servicii etc. cu mărirea considerabilă a ratelor bancare, pe fondul deprecierii monedei naţionale, veţi avea adevărata oglindă a guvernării PSD-ALDE“, completează acesta.
 
Aplicarea legii salarizării în sectorul public pentru anumite categorii de salariaţi din APIA, MAI, Consiliul Concurenţei, direcţiile judeţene de statistică, grefieri etc. vine cu scăderi de salarii (până la 40% în anumite situaţii) sau cu creşteri mult sub aşteptări (de până la 3%).
 
„Decizia guvernului privind transferul contribuţiilor de la angajator la angajat aduce scăderi de salarii pentru toţi angajaţii din domeniul IT, cercetare -dezvoltare, domeniile de activitate cu caracter sezonier şi cei care nu muncesc cu normă întreagă“, apreciază deputatul constănţean.
 
Huţucă mai spune că mulţi angajatori din domeniul privat nu au renegociat salariile în sensul măririi, neavând încredere în stabilitatea acestui sistem, preferând să compenseze pierderile de venit net cu bonificaţii, deoarece acest gen de soluţii sunt de scurtă durată şi nu oferă siguranţa veniturilor pentru angajaţi. „În cel mai diletant mod, PSD şi ALDE au tras o ţeapă românilor“, conchide vicepreşedintele Comisiei pentru Buget şi Finanţe din Camera Deputaţilor.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comisia de Sănătate din Senat a inclus terapia durerii în categoria drepturilor pacienţilor

23 Apr 2024 303

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 412

Surse Coaliția va avea candidaturi separate la Primăria Capitalei - Gabriela Firea - PSD şi Sebastian Burduja - PNL

23 Apr 2024 382

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 723

ZIUA LIVE Florin Mitroi, despre proiectele și planurile pe care le are pentru județul Constanța!

21 Apr 2024 1339

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 537

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 565

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 913

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 1620

Proiectul de lege a ajuns la Camera Deputaților Radarele poziționate în mod vizibil, cu însemnele distinctive ale Poliției Rutiere!

18 Apr 2024 423

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 838

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2933

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 540

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 559

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 480