"I-am vrut pe Boagiu si Videanu in locul lui Canacheu si Udrea"

1217774553.jpg

Constantin Chirila, ales de CCJ presedinte al organizatiei judetene PD-L, a afirmat ca Anca Boagiu si Adriean Videanu cunosc mai bine situatia de la Constanta

Divortul intern dintre taberele PD-L coagulate in jurul lui Danut Moisoiu si Ion Popescu se indreapta cu pasi repezi spre faza finala, a partajului. Daca pana acum doar echipa Popescu transmitea mesaje opiniei publice, prin intermediul conferintelor de presa, din sediul de la gara, recunoscut drept cartierul general al PD-L, ieri, cealalta tabara si-a infipt stindardul la parterul blocului turn, unde salasluieste logistica de campanie a formatiunii. Au fost prezenti la intalnirea cu presa Constantin Chirila, ales presedinte al organizatiei judetene PD-L in urma Consiliului de Coordonare Judetean de sambata, alaturi de prim-vicepresedintele Dumitru Bocai, primarul orasului Ovidiu, de secretarul general Claudiu Stratulat si de vicepresedintele Tanase Barde. Situatia sediului este foarte incurcata. Avand in vedere faptul ca spatiul apartine Fundatiei "Noua Democratie", al carei presedinte este Constantin Chirila si care-i are ca vicepresedinti si pe celalalt presedinte al PD-L Constanta, numit de Biroul Permanent National, Ion Popescu, alaturi de Senol Zevri, nu se stie careia dintre tabere ii va reveni sediul din Bd. 1 Mai. Pana se va face partajul intre cele doua tabere, intre care diferendele par ireconciliabile, se pare ca echipele din jurul celor doi presedinti ai PD-L Constanta vor folosi spatiul la comun, asigurandu-se, probabil prin interpusi, ca programul sa nu coincida.

"N-am treaba cu PSD, m-am fugarit cu minerii"

La prima iesire in fata opiniei publice, in noua formula, reprezentantii conducerii filialei judetene PD-L Constanta, aleasa in cadrul CCJ de sambata, au tinut sa precizeze ca intalnirea a fost una cat se poate de statutara, chiar daca secretarul executiv Senol Zevri a refuzat sa le inregistreze solicitarea de convocare a intrunirii. De asemenea, Tanase Barde, vocalul trupei lui Constantin Chirila, a tinut sa sublinieze faptul ca noua echipa instalata de CCJ la conducerea organizatiei nu are nimic de-a face cu PSD. "Ce legatura pot sa am cu PSD eu, care am fost in Piata Universitatii si m-am fugarit cu minerii?! Ultimul lucru pe care l-as putea face este sa bat palma cu PSD", a aratat Barde. "Astazi, sa mai creada cineva ca Radu Mazare a putut aduna 632 de membri PD-L ca sa decida ce doreste el in PD-L mi se pare aberant! Mi-e imposibil sa cred ca Radu Mazare controleaza peste jumatate din organizatiile PD-L din judet", a mai spus Barde. Chirila a lasat sa se inteleaga ca noua echipa de conducere, pe care o reprezinta, are o politica de cadre total diferita de cea a Biroului Permanent Judetean condus de Popescu, care, de altfel, a si fost dizolvat de CCJ. El a spus ca nimeni nu va fi exclus din partid, intrucat "fiecare membru este valoros".

"Udrea a gresit"

In ce priveste prezenta Elenei Udrea in mijlocul PD-L Constanta, reprezentantii conducerii instaurate de CCJ au spus ca nu ii deranjeaza, dar ca aceasta nu intelege situatia de la Constanta si ca nu ar fi rau sa recunoasca faptul ca a mai si gresit. La randul sau, Constantin Chirila a precizat ca a cerut inlocuirea Elenei Udrea si a lui Costica Canacheu, care au supervizat PD-L Constanta pe perioada campaniei electorale, cu Adriean Videanu si Anca Boagiu, "care cunosc realitatea din organizatia judeteana Constanta", dupa cum a afirmat. Reprezentantii conducerii alese de CCJ au spus ca spera ca Biroul Permanent National sa recunoasca noua echipa. Pana una-alta, in noua formula de conducere au fost alesi si primari in functie ai PD-L, si, din cate se pare, cealalta tabara nu se da inapoi de la negocieri cu acestia, inainte de a recurge la alte masuri. Primarul orasului Ovidiu, Dumitru Bocai, a recunoscut ca a fost sunat de Ion Popescu si ca acesta i-ar fi pus in vedere, in termeni foarte eleganti, sa-si reconsidere pozitia pana luni.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU {/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

73 de ani de la nașterea actorului, regizorului și scriitorului constănțean Vasile Cojocaru

17 Jan 2023 2711

#DobrogeaDigitală „Pentru Tafrali, Dobrogea a fost o datorie”

09 Nov 2021 3219

Jurnalist cunoscut, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Cine sunt celelate persoane audiate în dosar

16 Jul 2018 3407

Traian Băsescu speră la o redefinire a abuzului în serviciu de către judecătorii CCR

30 May 2016 3452

MAE Atenționare de călătorie Danemarca

03 May 2016 3793

Interviu online cu Robert Boroianu, candidatul PNL pentru Consiliul Judeţean „După 16 ani de administraţie a echipei PSD Constanţa, avem o situaţie dezastruoasă atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean!”

30 Apr 2016 6201

Angola – Epidemie de febră galbenă

18 Mar 2016 2671

Plaja Modern, scapă de imaginea dezolantă Se anunţă amenzi pentru cei care nu fac curat

15 Mar 2016 5222

Comisia Europeana lansează Raportul de țară 2016

09 Mar 2016 2993

Comunicat PNL Constanta

08 Feb 2016 3022

Atenţionare de călătorie SUA - Condiții meteorologice severe pentru zonele de Nord - Est și Est, Washinhton DC și metropola New York

22 Jan 2016 3018

Atenţionare de călătorie Turcia – Anulare zboruri de pe aeroporturile din Istanbul

19 Jan 2016 2668

Atenţionare de călătorie Bulgaria – coduri de vreme rece, ninsori și polei

06 Jan 2016 2776

Atenţionare de călătorie Belgia – grevă în sistemul feroviar din capitala Bruxelles și din sudul țării

04 Jan 2016 2764

Ungaria – reglementări privind circulaţia camioanelor în perioada Crăciunului

21 Dec 2015 2760