Ignoranța lui Voiculescu le-a dat foc! Subiectul construirii unui spital regional în Dobrogea, repus pe tapet de parlamentarii constănțeni

  • Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, de la USR PLUS, a vorbit într-o emisiune televizată despre studiile de fezabilitate pentru spitale regionale la Iași, Cluj și Craiova, în timp ce pe lista sa de priorități se află și București, Timișoara, Brașov și Sibiu
  • Constanța a fost total ignorată de ministru
  • Acest subiect a atras atenția, parlamentarilor costănțeni de la PNL și AUR
  • Aceștia îi solicită lui Voiculescu să-și revizuiască poziția și să facă demersuri serioase pentru construcția unui spital regional care să deservească pacienții din Dobrogea


Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, de la USR PLUS, aflat la o emisiune TV, a declarat că, în momentul de față, există studii de fezabilitate pentru 3 spitale regionale - Iași, Cluj și Craiova - în timp ce pe lista sa de priorități se află și București, Timișoara, Brașov și Sibiu.
Nimic despre Constanța.

Acest subiect a atras atenția, parlamentarilor costănțeni de la PNL și AUR, care au luat atitudine.
"Ați uitat de Constanța atunci când ați enumerat orașele în care spuneți că se vor construi spitale noi, domnule ministru! Sau poate nu știți că județul Constanța are un spital județean construit acum aproximativ jumătate de secol, o unitate sanitară subdimensionată față de necesitățile reale ale acestui județ. Această unitate sanitară cu 1.300 de paturi deservește în mod real regiunea Dobrogea ceea ce înseamnă aproape 1.000.000(un milion) de cetățeni. Infrastructura sanitară din Constanța are nevoie de sprijin urgent iar un nou spital trebuie construit luându-se în calcul o serie de caracteristici unice ale județului. Argumentele sunt multiple și solide și ar trebui să pună județul Constanța în topul priorităților Ministerului Sănătății atunci când vine vorba despre construcția de spitale. Cel mai mare port de la Marea Neagră, cea mai mare capacitate de cazare din România pe litoralul românesc, sute de mii de turiști in fiecare sezon estival, Centrala Nucleară de la Cernavodă, rafinăria Petromidia, baza americană de la Mihail Kogălniceanu, cetățenii județului Tulcea care se adresează în totalitate sistemului sanitar din Constanța sunt doar câteva dintre motivele pentru care județul Constanța are nevoie de un spital construit de la zero. Și când spun de la zero mă refer că nu se desființează niciun spital ci înființăm un nou spital și astfel creștem infrastructura spitalicească din Dobrogea. Așa cum am spus de nenumărate ori este necesar să modificăm planul național de paturi pentru a construi alte spitale noi. La Constanța, de exemplu, mai avem urgent nevoie în plus de 2.500 de paturi în planul național de paturi. În concluzie, domnule ministru, sunt aproape un milion de oameni din județele Constanța și Tulcea care depind de construcția unui spital în județul Constanța și, în numele lor, vă invit și vă aștept la Comisia de Sănătate din Senatul României să clarificăm această situație și să oferim acestor cetățeni ai României certitudinea că sănătatea lor va fi bine îngrijită într-un spital nou și modern", susține senatorul PNL de Constanța, Septimiu Bourceanu.


Front comun pentru un Spital Regional în Constanța

Incendiul de la spitalul Matei Balș a reconfirmat problemele existente la nivelul sistemului de sănătate din România.
"Pot înțelege că există o mare presiune, zilele acestea, asupra ministrului Sănătății, însă acest demers vine ca un lucru firesc, în urma declarațiilor făcute (poate în grabă), pentru că subiectul spitalului regional este unul arzător, la nivelul județului Constanța.

Nu aș vrea ca aceste declarații să treacă neobservate, nu din ideea de a-l critica pe ministrul Sănătății, ci mai degrabă de a face o invitație către toți colegii parlamentari, indiferent de culoarea politică, aleșii locali, care să sprijine ideea construirii unui spital regional la Constanța.

Sugestia mea, de a face front comun pentru acest proiect, atât noi, cei din Constanța, cât și colegii din Tulcea, vine ca un fapt firesc, pentru că pe agenda noastră, dar mai ales pe agenda publică, acest subiect nu poate să mai fie amânat sau să mai aștepte.

Cu toții știm că, la nivelul celor două județe, infrastructura medicală funcționează din secolul trecut și cu greu se poate adapta la vremurile de astăzi. Un spital regional vine în suportul pacienților din cele două județe, dar în același timp este și un suport suplimentar în perioada estivală, când peste 1 milion de turiști ne vizitează județele.

Exercițiul financiar european 2021-2027 este o soluție optimă care ar trebui luată în calcul, astfel încât să fie incluse măcar o parte din finanțările pentru acest obiectiv major pentru Constanța. Nu putem lăsa toată povara bugetară privind acest spital regional și responsabilitatea accesării fondurilor europene doar pe umerii Primăriei și ai Consiliului Județean Constanța.

Acest spital va deservi Constanța și Tulcea, precum și județele limitrofe, așa că implicarea Guvernului și a Ministerului Sănătății este una esențială pentru realizarea acestui proiect.
Am pregătit o interpelare pentru ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pe această temă, pe care o voi depune, pentru a afla de ce nu este inclus și județul Constanța pe lista de priorități, în ceea ce privește construirea unui spital regional.

Acest subiect mi-a atras atenția, mai ales că tema spitalului regional a fost atât pe agenda PNL, cât și pe agenda USR-PLUS și PSD la alegerile locale, dar și la cele parlamentare", declară și deputatul PNL de Constanța, Marian Crușoveanu.


Parlamentarii AUR de la Constanța cer construcția unui spital regional

Și parlamentarii partidului Alianța pentru Unirea Românilor Constanța își exprimă profunda indignare față de modul arogant în care domnul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, abordează problema sistemului de Sănătate din România.
Aceștia au participat la protestele din weekend-ul trecut de la Ministerul Sănătății și insistă ca domnul ministru să respecte termenele impuse de Co-Președintele partidului, George Simion.
De asemenea, parlamentarii AUR Constanța consideră că Vlad Voiculescu trebuie să demisioneze acum din funcție, mai ales după ultimele declarații, din care a reieșit că județul Constanța este din nou absent de pe lista de priorități a Ministerului Sănătății.
Amintim că partidul AUR și-a exprimat intenția să renunțe la subvenția de la stat pentru partidele politice și să o utilizeze pentru construcția unui spital nou. Partidul AUR încă așteaptă răspunsul guvernamental pentru această propunere.



„Constanța este capitala estivală a României. Milioane de oameni vizitează, anual, litoralul românesc. Cu acest prilej, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Constanța este complet depășit, mai ales că el nu face față nici în extrasezon! Clădirea SCJU datează de mai bine de un secol și orice investiție este inutilă, întrucât vorbim de o clădire erodată. Astfel, un SPITAL REGIONAL la Constanța este o URGENȚĂ! În calitate de senator al Partidului AUR și reprezentant al județului Constanța, obligația mea este să reprezint interesele cetățenilor județului nostru și acesta este angajamentul meu: spital nou, la Constanța!”, afirmă senatorul AUR, Sorin Cristian Mateescu.


Parlamentarii AUR Constanța salută apelul de astăzi al altor parlamentari constănțeni pentru un front comun în privința unui Spital Regional la Constanța, care a fost o adevărată înșelăciune în ultimii ani pentru județul nostru.

„Constat că Guvernul tricicletă se ține numai de năzbâtii, de data aceasta unele de-a dreptul criminale. Nu mai vrem să fim arși de vii în spitale și vrem spitale noi! Mai mult, un spital nou este o urgență și o obligație în județul nostru! Vocile constănțenilor sunt ignorate de guvernele ultimilor ani și am ajuns la capătul răbdării, literalmente! În calitate de deputat al partidului AUR, datoria mea este să slujesc cetățenii și nu să îi ignor, așa cum aceștia au fost tratați în ultimii 31 de ani. Așadar: Spital nou la Constanța !”, afirmă și deputatul AUR, Viorel Dumitru Focșa.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Guvernul României20 de ani de la aderarea României la NATO

29 Mar 2024 179

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2752

Ședință a Consiliului Politic Naţional al PNL. Ce subiecte se află pe ordinea de zi

24 Mar 2024 594

Surpriză în politică! Dan Diaconescu candidează la europarlamentare din partea partidului Alianța Românilor Digitali (surse)

23 Mar 2024 634

Este oficial! Primarul comunei Castelu, județul Constanța, Nicolae Anghel a intrat în PSD (GALERIE FOTO

23 Mar 2024 871

95% dintre candidații PSD la alegerile locale, validați! Care este situația la Constanța

21 Mar 2024 1060

BPN al PNL a validat candidatura președintelui PNL Iași, Alexandru Muraru, la alegerile europarlamentare

21 Mar 2024 491

Peste 95% dintre candidaţii la consilii judeţene şi primării de municipii reşedinţă de judeţ, validați de Consiliul Politic Naţional al PSD

21 Mar 2024 697

Mihai Tudose, Gabriela Firea şi Claudiu Manda deschid lista PSD pentru europarlamentare

21 Mar 2024 604

Vergil Chițac și Florin Mitroi, validați în ședința BPN al PNL

21 Mar 2024 741

Deputatul Bogdan Huțucă „Din 31 martie, județul Constanța va fi poarta Schengen a României “

21 Mar 2024 739

BPN al PNL a validat candidații pe lista comună cu PSD la europarlamentare. Consiliul Național, convocat pe 24 martie

21 Mar 2024 530

Doliu în lumea politicii românești. S-a stins din viață un fost parlamentar din partidul lui Traian Băsescu

20 Mar 2024 680

Candidatul PSD - PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu - „Împreună vom învinge un oraş bolnav şi-l vom face sănătos“

20 Mar 2024 384

MAEPrimirea de către ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a delegației Comisiei pentru politică externă a Parlamentului Republicii Irak

20 Mar 2024 328