Ignoranța lui Voiculescu le-a dat foc! Subiectul construirii unui spital regional în Dobrogea, repus pe tapet de parlamentarii constănțeni

  • Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, de la USR PLUS, a vorbit într-o emisiune televizată despre studiile de fezabilitate pentru spitale regionale la Iași, Cluj și Craiova, în timp ce pe lista sa de priorități se află și București, Timișoara, Brașov și Sibiu
  • Constanța a fost total ignorată de ministru
  • Acest subiect a atras atenția, parlamentarilor costănțeni de la PNL și AUR
  • Aceștia îi solicită lui Voiculescu să-și revizuiască poziția și să facă demersuri serioase pentru construcția unui spital regional care să deservească pacienții din Dobrogea


Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, de la USR PLUS, aflat la o emisiune TV, a declarat că, în momentul de față, există studii de fezabilitate pentru 3 spitale regionale - Iași, Cluj și Craiova - în timp ce pe lista sa de priorități se află și București, Timișoara, Brașov și Sibiu.
Nimic despre Constanța.

Acest subiect a atras atenția, parlamentarilor costănțeni de la PNL și AUR, care au luat atitudine.
"Ați uitat de Constanța atunci când ați enumerat orașele în care spuneți că se vor construi spitale noi, domnule ministru! Sau poate nu știți că județul Constanța are un spital județean construit acum aproximativ jumătate de secol, o unitate sanitară subdimensionată față de necesitățile reale ale acestui județ. Această unitate sanitară cu 1.300 de paturi deservește în mod real regiunea Dobrogea ceea ce înseamnă aproape 1.000.000(un milion) de cetățeni. Infrastructura sanitară din Constanța are nevoie de sprijin urgent iar un nou spital trebuie construit luându-se în calcul o serie de caracteristici unice ale județului. Argumentele sunt multiple și solide și ar trebui să pună județul Constanța în topul priorităților Ministerului Sănătății atunci când vine vorba despre construcția de spitale. Cel mai mare port de la Marea Neagră, cea mai mare capacitate de cazare din România pe litoralul românesc, sute de mii de turiști in fiecare sezon estival, Centrala Nucleară de la Cernavodă, rafinăria Petromidia, baza americană de la Mihail Kogălniceanu, cetățenii județului Tulcea care se adresează în totalitate sistemului sanitar din Constanța sunt doar câteva dintre motivele pentru care județul Constanța are nevoie de un spital construit de la zero. Și când spun de la zero mă refer că nu se desființează niciun spital ci înființăm un nou spital și astfel creștem infrastructura spitalicească din Dobrogea. Așa cum am spus de nenumărate ori este necesar să modificăm planul național de paturi pentru a construi alte spitale noi. La Constanța, de exemplu, mai avem urgent nevoie în plus de 2.500 de paturi în planul național de paturi. În concluzie, domnule ministru, sunt aproape un milion de oameni din județele Constanța și Tulcea care depind de construcția unui spital în județul Constanța și, în numele lor, vă invit și vă aștept la Comisia de Sănătate din Senatul României să clarificăm această situație și să oferim acestor cetățeni ai României certitudinea că sănătatea lor va fi bine îngrijită într-un spital nou și modern", susține senatorul PNL de Constanța, Septimiu Bourceanu.


Front comun pentru un Spital Regional în Constanța

Incendiul de la spitalul Matei Balș a reconfirmat problemele existente la nivelul sistemului de sănătate din România.
"Pot înțelege că există o mare presiune, zilele acestea, asupra ministrului Sănătății, însă acest demers vine ca un lucru firesc, în urma declarațiilor făcute (poate în grabă), pentru că subiectul spitalului regional este unul arzător, la nivelul județului Constanța.

Nu aș vrea ca aceste declarații să treacă neobservate, nu din ideea de a-l critica pe ministrul Sănătății, ci mai degrabă de a face o invitație către toți colegii parlamentari, indiferent de culoarea politică, aleșii locali, care să sprijine ideea construirii unui spital regional la Constanța.

Sugestia mea, de a face front comun pentru acest proiect, atât noi, cei din Constanța, cât și colegii din Tulcea, vine ca un fapt firesc, pentru că pe agenda noastră, dar mai ales pe agenda publică, acest subiect nu poate să mai fie amânat sau să mai aștepte.

Cu toții știm că, la nivelul celor două județe, infrastructura medicală funcționează din secolul trecut și cu greu se poate adapta la vremurile de astăzi. Un spital regional vine în suportul pacienților din cele două județe, dar în același timp este și un suport suplimentar în perioada estivală, când peste 1 milion de turiști ne vizitează județele.

Exercițiul financiar european 2021-2027 este o soluție optimă care ar trebui luată în calcul, astfel încât să fie incluse măcar o parte din finanțările pentru acest obiectiv major pentru Constanța. Nu putem lăsa toată povara bugetară privind acest spital regional și responsabilitatea accesării fondurilor europene doar pe umerii Primăriei și ai Consiliului Județean Constanța.

Acest spital va deservi Constanța și Tulcea, precum și județele limitrofe, așa că implicarea Guvernului și a Ministerului Sănătății este una esențială pentru realizarea acestui proiect.
Am pregătit o interpelare pentru ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pe această temă, pe care o voi depune, pentru a afla de ce nu este inclus și județul Constanța pe lista de priorități, în ceea ce privește construirea unui spital regional.

Acest subiect mi-a atras atenția, mai ales că tema spitalului regional a fost atât pe agenda PNL, cât și pe agenda USR-PLUS și PSD la alegerile locale, dar și la cele parlamentare", declară și deputatul PNL de Constanța, Marian Crușoveanu.


Parlamentarii AUR de la Constanța cer construcția unui spital regional

Și parlamentarii partidului Alianța pentru Unirea Românilor Constanța își exprimă profunda indignare față de modul arogant în care domnul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, abordează problema sistemului de Sănătate din România.
Aceștia au participat la protestele din weekend-ul trecut de la Ministerul Sănătății și insistă ca domnul ministru să respecte termenele impuse de Co-Președintele partidului, George Simion.
De asemenea, parlamentarii AUR Constanța consideră că Vlad Voiculescu trebuie să demisioneze acum din funcție, mai ales după ultimele declarații, din care a reieșit că județul Constanța este din nou absent de pe lista de priorități a Ministerului Sănătății.
Amintim că partidul AUR și-a exprimat intenția să renunțe la subvenția de la stat pentru partidele politice și să o utilizeze pentru construcția unui spital nou. Partidul AUR încă așteaptă răspunsul guvernamental pentru această propunere.„Constanța este capitala estivală a României. Milioane de oameni vizitează, anual, litoralul românesc. Cu acest prilej, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Constanța este complet depășit, mai ales că el nu face față nici în extrasezon! Clădirea SCJU datează de mai bine de un secol și orice investiție este inutilă, întrucât vorbim de o clădire erodată. Astfel, un SPITAL REGIONAL la Constanța este o URGENȚĂ! În calitate de senator al Partidului AUR și reprezentant al județului Constanța, obligația mea este să reprezint interesele cetățenilor județului nostru și acesta este angajamentul meu: spital nou, la Constanța!”, afirmă senatorul AUR, Sorin Cristian Mateescu.


Parlamentarii AUR Constanța salută apelul de astăzi al altor parlamentari constănțeni pentru un front comun în privința unui Spital Regional la Constanța, care a fost o adevărată înșelăciune în ultimii ani pentru județul nostru.

„Constat că Guvernul tricicletă se ține numai de năzbâtii, de data aceasta unele de-a dreptul criminale. Nu mai vrem să fim arși de vii în spitale și vrem spitale noi! Mai mult, un spital nou este o urgență și o obligație în județul nostru! Vocile constănțenilor sunt ignorate de guvernele ultimilor ani și am ajuns la capătul răbdării, literalmente! În calitate de deputat al partidului AUR, datoria mea este să slujesc cetățenii și nu să îi ignor, așa cum aceștia au fost tratați în ultimii 31 de ani. Așadar: Spital nou la Constanța !”, afirmă și deputatul AUR, Viorel Dumitru Focșa.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alegeri în USR Constanța. Trei candidați își dispută funcția de președinte al organizației județene

23 Jun 2021 1039

Știați că... la data de 23 iunie 1834 s-a născut Alexandru Odobescu?

23 Jun 2021 391

Decizie importantă a Tribunalului Constanța privind drepturile urmașilor persoanelor persecutate politic. Avem motivarea judecătorilor!

22 Jun 2021 1613

Precizări ale Ministrului Justiției, Stelian Ion, în legătură cu procedura de extrădare a omului de afaceri Sorin Strutinsky

18 Jun 2021 2191

Viceprimarul Florin Cocargeanu reconfirmat președintele USR Constanța

16 Jun 2021 1968

Procese privind persecuțiile politice, câștigate pe linie, la Constanța!

15 Jun 2021 1490

Klaus Iohannis participă astăzi la Summitul NATO de la Bruxelles

14 Jun 2021 366

Alegeri interne în USR în acest weekend! Cine vrea să conducă filialele din Constanța și Năvodari?

12 Jun 2021 2309

Liberalii, în prag de alegeri. Pe 19 iunie va fi desemnată conducerea organizației municipale. Huțucă dezminte că PNL Constanța a decis pe cine va susține la Congres

10 Jun 2021 2720

Ministrul Drulă îngroapă sudul litoralului. Alternativa Techirghiol a pierdut finanțarea prin PNRR. Motivele nu se cunosc

08 Jun 2021 5151

Se teme Chițac de un eventual referendum de demitere? A respins solicitarea pentru amplasarea de corturi în vederea strângerii de semnături!

08 Jun 2021 4745

A renunțat să mai fie doar funcționar public. Prefectul județului, Silviu Coșa, face politică și atacă USR în eșecul negocierii PNRR pe irigații

07 Jun 2021 2167

Realizarea nodului rutier pe Autostrada A2, în zona municipiului Medgidia, în linie dreaptă

05 Jun 2021 2619

#DobrogeaDigitală Muezel Geambec, „porte-bonheur”-ul Teatrului de Păpuși

05 Jun 2021 2070

Promisiuni. Deţinuţii politic din Constanţa ignorați și de administrația condusă de Vergil Chițac! Ce angajamente și-au luat reprezentanții Primăriei?

05 Jun 2021 1822