Ilegalităţile vizibile cu ochiul liber sunt, în acte, ca inexistente În mandatul lui Hristu Uzun, plajele sunt un exemplu veritabil de „aşa nu”! (document)


Plajele din România sunt un exemplu veritabil de „aşa nu” pentru oricine îşi doreşte un turism prosper. Iar situaţia nu are cum să se schimbe, câtă vreme cei care ar trebui să controleze sunt, în realitate, complici ai celor controlaţi, susţine senatoarea USR de Constanţa Ramona Dinu.


Acesta afirmă că în repetate rânduri a atras atenţia asupra abuzurilor pe care le fac utilizatorii plajelor turistice, nerespectându-şi obligaţiile cu privire la stabilirea şi dimensionarea plajelor de nisip. Doar că, mai spune Dinu, ilegalităţile vizibile cu ochiul liber sunt, în acte, ca şi inexistente.


Şi cotidianul ZIUA de Constanţa a semnalat în repetate rânduri pe timpul sezonului estival faptul că deşi operatorilor economici li se cere să păstreze o distanţă de 5 metri între linia apei şi primul şezlong, pentru circulaţie şi efectuarea lucrărilor de întreţinere, în realitate, acestea erau amplasate la un pas de apa mării.

Sesizările constănţenilor şi ale turiştilor de vara trecută privind exploatarea abuzivă a plajelor de pe litoral nu l-au deranjat pe directorul ABADL, Hristu Uzun, dovadă că sezonul a trecut, guvernul s-a schimbat, iar omul PSD este mai departe pe scaunul de director.


Până vara viitoare nu mai este o eternitate şi sezonul îi va prinde din nou nepregătiţi pe oficialii ABADL. Cu toate că în cadrul unei dezbateri publice care a avut loc la începutul verii trecute reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral au declarat că în 90% dintre situaţii utilizatorii respectă reglementările privind dimensionarea plajelor de nisip şi că ar exista doar un singur caz în care plaja nu a fost stabilită şi dimensionată în mod corespunzător.


Şi pentru că actualul sistem de control îşi dovedeşte limitele, Ramona Dinu a decis să-i controleze pe cei care ar trebui să controleze. “În acest sens, în baza Legii nr. 544/2001, am depus o solicitare către Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral, cerând o copie a planurilor urbanistice zonale ale plajelor de pe litoralul românesc. Toate acestea, pentru a putea compara ulterior realitatea din acte cu privire la suprafeţele de plajă şi realitatea din teren”, afirmă senatoarea USR Ramona Dinu.

Solicitarea poate fi consultată în secţiunea Documente.

 

Până în acest moment, conducerea Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral nu a răspuns la solicitarea parlamentatului constănţean, preocupaţi probabil să demonstreze că doar în 10% din cazuri sunt nereguli privind stabilirea şi dimensionarea plajelor de nisip!

 

Citeşte şi:

Editorial Uzun de la ABADL stă la umbra aerului condiţionat şi se face că nu observă dispreţul administratorilor de plajă?!

Operatori economici din Mamaia şi Eforie, sancţionaţi pentru amplasarea şezlongurilor la un pas de apa mării

Bătaie de joc pe plajele din Mamaia. Şezlongurile sunt amplasate la un pas de apa mării


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mamaia, statiunea vacantelor la mare

27 Nov 2023 867

Un sejur în Antalya te va conduce direct spre o vacanță inedită cu "parfum" oriental! Iată de ce!

20 Nov 2023 765

Primăria a desemnat elaboratorii PUZ-urilor care vizează regenerarea urbană a două zone importante din municipiul Constanța. Despre ce este vorba? (DOCUMENT)

20 Oct 2023 1256

Editorial Constanța animată, starea din timpul sezonului estival

18 Aug 2023 1134

Marcel Ciolacu - „Trebuie toleranţă zero faţă de toţi aşa-zişii bombardieri care fac scandal şi confundă plajele cu maidanul în România“

18 Aug 2023 893

Gunoaie pe plaja de la Eforie Nord! Furtuna puternică face ravagii (FOTO+VIDEO)

17 Aug 2023 1114

Atenționare de călătorie în Franța! Avertizare de furtuni și intensificări ale vântului

02 Aug 2023 897

ANUNȚ Administrația Națională „Apele Române” publică rezultatele etapei a III-a de licitație publică privind închirierea suprafețelor de plajă cu destinație turistică ale Mării Negre

20 Jul 2023 1065

Controale pe litoral! Amenzi uriașe vor fi aplicate pentru circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje, diguri şi faleze

05 Jul 2023 1287

Apele Române O nouă etapă din cadrul licitației publice pentru închirierea suprafețelor de plajă cu destinație turistică ale Mării Negre

03 Jul 2023 1020

„Blue Flag” Plajele care au primit eticheta de calitate. O plajă din Năvodari, în faza pilot a programului

30 Jun 2023 1087

Deputații au decis că suprafeţele de plajă nou create pot fi atribuite direct unor operatori economici

14 Jun 2023 923

Compania administrată de George Lipoveanu câștigă contractul de salvare acvatică pe plajele din sudul litoralului (DOCUMENT)

13 Jun 2023 1516

Ce spune ANAR despre majorarea taxelor pentru amplasarea de beach-baruri pe litoral?

02 Jun 2023 1168

Alte 39 de subsectoare de plajă au fost adjudecate în Etapa II a licitației naționale. Cine sunt câștigătorii?

11 May 2023 2264