Încălziri pentru alegeri? Vergil Chiţac nu a ascultat sfatul lui Băsescu. Rectorul Academiei Navale lasă haina militară

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, ieri, decretul privind trecerea în rezervă a contraamiralului de flotilă - cu o stea Vergil Chiţac, din Ministerul Apărării Naţionale, la data de 1 februarie 2016. Astfel, rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ are cale liberă pentru a candida la alegerile locale (sau chiar parlamentare) din acest an.
 
Deşi cel care susţine că „l-a făcut amiral“, adică fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, i-a recomandat să nu schimbe haina militară pentru a intra în politică, Vergil Chiţac pare că nu a ţinut cont de acest prim sfat venit din partea unui politician cu state vechi. Amintim că, la începutul anului, în contextul unei emisiuni moderate de Sabin Orcan, Traian Băsescu a răspuns la o întrebare a interlocutorului său legată de alegerile locale care se apropie, dând exemplul Constanţei: „Îi fac o recomandare: l-am făcut amiral pentru că era un bun militar şi un bun comandant de academie navală. Mai are vreo trei ani până la pensie... Să nu renunţe la haina militară ca să intre în bătălia politică. E o sugestie“.
 
Reacţia lui Chiţac nu a întârziat să apară, acesta răspunzându-i fostul preşedinte prin intermediul cotidianului ZIUA de Constanţa: „Îi mulţumesc domnului preşedinte pentru recomandare. Cred şi sper că a făcut-o dezinteresat“. „Eu, dacă voi lua decizia asta, sunt mânat de cele mai bune intenţii. Nu am alte comandamente. În rest, încă o dată vă spun că îi mulţumesc oricărui om care îmi dă un sfat în zona asta şi care o face sincer şi dezinteresat“, a declarat Vergil Chiţac, pentru ZIUA de Constanţa.
 
Cu privire la proximele alegeri, Vergil Chiţac nu a dat încă un răspuns ferm cu privire la posibilitatea de a candida. A dat însă de înţeles că o va face, dar încă nu este hotărât din ce postură. „Analizez şi posibilitatea de a candida la Primăria Constanţa pentru fotoliul de primar. Nu am decis sub ce formă, dar hotărârea pe care o voi lua se va întâmpla nu mai târziu de jumătatea lunii februarie şi am să v-o comunic“, a declarat acesta ieri. „Deocamdată, la Academie, locţiitorul comandatului, domnul comandor Costache (n.r. Viorel Costache) va fi împuternicit la comandă, iar la expirarea împuternicirii de şase luni, probabil, vor avea loc alegeri. Eu voi rămâne profesor asociat al Academiei Navale, voi avea câteva cursuri şi îmi voi preda disciplinele pe care sunt titular. Asta se va întâmpla din semestrul al doilea“, a declarat Chiţac, pentru ZIUA de Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul vizând pensia amiralului Vergil Chițac, primarul din Constanța, declinat la Curtea de Apel (MINUTA)

19 Apr 2024 406

Licitații publice Primăria Constanța achiziționează lucrări de reabilitare enegetică pentru două blocuri din zona Badea Cârţan

18 Apr 2024 337

Scenariu rupt din SF Pasajul rutier de la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu va avea 5 deschideri (DOCUMENT)

18 Apr 2024 4070

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2797

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

15 Apr 2024 1380

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 651

„Maurul și-a făcut datoria, maurul poate să plece” Asociația care în 2020 îl făcea primar pe Vergil Chițac a cerut dizolvarea la Judecătorie!

14 Apr 2024 921

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 847

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 653

LIVE VIDEO+TEXT Liderii PNL sunt prezenți la Constanța la lansarea candidaților partidului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1206

Licitații Constanța Investiție estimată la trei milioane de euro pentru creșterea eficienței energetice a Liceului Tehnologic Tomis (DOCUMENT)

12 Apr 2024 459

Primarul Vergil Chițac - „Mi-am asumat, am făcut. Investiții în cultura și în sportul din Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 514

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 620

Primarul Constanței, Vergil Chițac, anunță că a început noi lucrări

08 Apr 2024 5415

Teren în Piața Ovidiu Judecătorii din București explică de ce UAT Constanța prin primar Vergil Chițac a pierdut procesul deschis de Banca Națională a României (MOTIVARE+DOCUMENT)

07 Apr 2024 3609