Politic

Încredere redusă pentru spitalele de la malul mării Stelian Ion (USR) - „Ce ironie amară! În Constanţa, cea mai înaltă clasificare o are Spitalul Penitenciar Poarta Albă!“

Din cele 13 unităţi sanitare din judeţul Constanţa evaluate de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), doar Spitalul Penitenciar Poarta Albă îndeplineşte cel mai înalt standard de calitate. Afirmaţia aparţine chiar preşedintelui ANMCS, secretarul de stat Vasile Cepoi. Declaraţia oficialului din Sănătate nu a trecut neobservată în rândul parlamentarilor constănţeni din opoziţie.
 
De pildă, deputatul Stelian Ion, de la USR, consideră situaţia o ironie amară: „Ce ironie amară! În judeţul Constanţa, până mai ieri moşia lui Mazăre şi a lui Nicuşor Constantinescu, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate a acordat cea mai înaltă clasificare Spitalului Penitenciar Poarta Albă - categoria 3 (acreditat cu rezerve).
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unitate sanitară vitală pentru întreaga regiune Dobrogea, a fost încadrat în categoria 4 - încredere redusă. Iar Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa stă şi mai rău, fiind încă în proces de acreditare (categoria 5)”, afirmă deputatul.
 
Menţionăm că finanţarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este atribuţia Consiliului Judeţean, în timp ce finanţarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase în vederea modernizării şi extinderii a fost una dintre promisiunile electorale ale primarului Decebal Făgădău, unitatea sanitară funcţionând în subordinea municipalităţii.
 
„Dacă l-am întreba pe Făgădău de ce investeşte atât de puţin în sănătatea constănţenilor, de ce municipalitatea nu a ridicat niciun spital în ultimii 15 ani, de ce nu a reuşit măcar o modernizare a Spitalului de Boli Infecţioase, ne-ar răspunde, probabil, că lipsa fondurilor a fost una dintre cauze. Deşi, în toată perioada în care a fost viceprimar, adică mâna dreaptă a lui Mazăre, Făgădău a asistat impasibil la risipirea bugetului local pe tot felul de fantezii rocamboleşti ale primarului. Nici fondurile europene nu vin pentru Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. Pentru că fondurile europene, ce să vezi, nu pică din cer!
Municipalitatea trebuie să aibă voinţa şi capacitatea de a le atrage. Printre constănţeni umblă vorba că aici, la noi, cel mai bun doctor este trenul spre Bucureşti. Aici ne-au adus cei aproape 20 de ani de administraţie pesedisto-măzăristă. Însănătoşirea acestui oraş, la propriu şi la figurat, se poate produce în 2020, prin votul nostru”, a conchis parlamentarul USR.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion (USR) - „Solicităm PRO România şi ALDE să-şi exprime în mod explicit poziţia cu privire la moţiunea de cenzură!“

17 Sep 2019 495

Deputatul USR Constanţa Stelian Ion, ales vicepreşedinte al partidului

16 Sep 2019 517

Constănţeanul Stelian Ion, noul lider al grupului USR din Camera Deputaţilor

03 Sep 2019 566

LIVE TEXTBarna a ales să își lanseze candidatura la Constanța, județul unde USR Plus a câștigat europarlamentarele (galerie foto)

27 Aug 2019 819

Congres USR. Deputatul Stelian Ion candidează pentru un post în Biroul Naţional

14 Aug 2019 940

Stelian Ion (USR) - „Copiii noştri nu trebuie să facă autostopul pentru a merge la şcoală!“ (documente)

02 Aug 2019 638

Stelian Ion (USR) - „Cât cinism! Abrogaţi legea recursului compensatoriu prin OUG! Ce referendum visaţi?“

29 Jul 2019 381

Stelian Ion (USR) le cere românilor să o bombardeze cu emailuri pe Dăncilă. Subiectul - noul şef al CNAS, suspect într-un dosar de corupţie!

27 Jul 2019 472

Stelian Ion (USR) „Carmen Dan trebuia de mult să plece”!

16 Jul 2019 719

Stelian Ion, deputat de Constanţa - „Aceasta este echipa cu care, practic, USR va câştiga alegerile locale în 2020“ (galerie foto)

06 Jul 2019 1607

Constănţeanul supărat Stelian Ion (USR) - „În Constanţa e jale, te ciuruie ţânţarii! Au făcut dezinsecţie cu apă chioară. Un fel de Hexi Pharma cu insecticid“

02 Jul 2019 873

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 25 iunie 2019

28 Jun 2019 791

„Aveţi toate condiţiile pentru a fi un Miami Beach, dar nu aţi fost în stare să le fructificaţi“ Ion Stelian (USR) spune că, prin discursul său, George Friedman ar fi reproşat administraţiei Făgădău lipsa de implicare

26 Jun 2019 1034

Stelian Ion "USR cere desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor. Şeful DNA Constanţa, blocat de SS "

17 Jun 2019 1051

Un asociat din Black Sea Pilots SRL s-a retras. Ce au mai hotărât asociaţii

07 Jun 2019 1055