Încredere redusă pentru spitalele de la malul mării Stelian Ion (USR) - „Ce ironie amară! În Constanţa, cea mai înaltă clasificare o are Spitalul Penitenciar Poarta Albă!“

Din cele 13 unităţi sanitare din judeţul Constanţa evaluate de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), doar Spitalul Penitenciar Poarta Albă îndeplineşte cel mai înalt standard de calitate. Afirmaţia aparţine chiar preşedintelui ANMCS, secretarul de stat Vasile Cepoi. Declaraţia oficialului din Sănătate nu a trecut neobservată în rândul parlamentarilor constănţeni din opoziţie.
 
De pildă, deputatul Stelian Ion, de la USR, consideră situaţia o ironie amară: „Ce ironie amară! În judeţul Constanţa, până mai ieri moşia lui Mazăre şi a lui Nicuşor Constantinescu, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate a acordat cea mai înaltă clasificare Spitalului Penitenciar Poarta Albă - categoria 3 (acreditat cu rezerve).
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unitate sanitară vitală pentru întreaga regiune Dobrogea, a fost încadrat în categoria 4 - încredere redusă. Iar Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa stă şi mai rău, fiind încă în proces de acreditare (categoria 5)”, afirmă deputatul.
 
Menţionăm că finanţarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este atribuţia Consiliului Judeţean, în timp ce finanţarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase în vederea modernizării şi extinderii a fost una dintre promisiunile electorale ale primarului Decebal Făgădău, unitatea sanitară funcţionând în subordinea municipalităţii.
 
„Dacă l-am întreba pe Făgădău de ce investeşte atât de puţin în sănătatea constănţenilor, de ce municipalitatea nu a ridicat niciun spital în ultimii 15 ani, de ce nu a reuşit măcar o modernizare a Spitalului de Boli Infecţioase, ne-ar răspunde, probabil, că lipsa fondurilor a fost una dintre cauze. Deşi, în toată perioada în care a fost viceprimar, adică mâna dreaptă a lui Mazăre, Făgădău a asistat impasibil la risipirea bugetului local pe tot felul de fantezii rocamboleşti ale primarului. Nici fondurile europene nu vin pentru Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. Pentru că fondurile europene, ce să vezi, nu pică din cer!
Municipalitatea trebuie să aibă voinţa şi capacitatea de a le atrage. Printre constănţeni umblă vorba că aici, la noi, cel mai bun doctor este trenul spre Bucureşti. Aici ne-au adus cei aproape 20 de ani de administraţie pesedisto-măzăristă. Însănătoşirea acestui oraş, la propriu şi la figurat, se poate produce în 2020, prin votul nostru”, a conchis parlamentarul USR.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 80

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 714

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 470

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 633

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 772

Sănătatea locuitorilor în pericol USR Constanța a sesizat Garda de Mediu în legătură cu poluarea din zona străzii Baba Novac !

05 Apr 2024 630

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Tandemul pe care îl fac cu Bogdan Bola pentru Primărie înseamnă foarte mult. Și susținerea PMP-ului este importantă”! (VIDEO)

29 Mar 2024 732

ZIUA LIVE Președintele USR Constanța, Stelian Ion - „Și așa cum am gândit alianța, ea este formula cu care noi intenționăm să câștigăm primăria” (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 638

Stelian Ion despre Horia Constantinescu, contracandidatul său din partea PSD Constanța "Un comisar poate să devina un interlop, dar un interlop nu va putea fi niciodată comisar" (VIDEO)

28 Mar 2024 852

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 880

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 735

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 803

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 784

Situație disperată, semnalată autorităților din Constanța Investitorul RENT MOB.RO SRL, acuzat că pune în pericol viața a zeci de locatari pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 2466

Alianța Dreptei Unite va fi pe buletinele de vot. Stelian Ion - „Încercarea PSD de a bloca Alianța Dreapta Unită a eșuat lamentabil”

19 Mar 2024 512