Politic

Încredere redusă pentru spitalele de la malul mării Stelian Ion (USR) - „Ce ironie amară! În Constanţa, cea mai înaltă clasificare o are Spitalul Penitenciar Poarta Albă!“

Din cele 13 unităţi sanitare din judeţul Constanţa evaluate de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), doar Spitalul Penitenciar Poarta Albă îndeplineşte cel mai înalt standard de calitate. Afirmaţia aparţine chiar preşedintelui ANMCS, secretarul de stat Vasile Cepoi. Declaraţia oficialului din Sănătate nu a trecut neobservată în rândul parlamentarilor constănţeni din opoziţie.
 
De pildă, deputatul Stelian Ion, de la USR, consideră situaţia o ironie amară: „Ce ironie amară! În judeţul Constanţa, până mai ieri moşia lui Mazăre şi a lui Nicuşor Constantinescu, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate a acordat cea mai înaltă clasificare Spitalului Penitenciar Poarta Albă - categoria 3 (acreditat cu rezerve).
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unitate sanitară vitală pentru întreaga regiune Dobrogea, a fost încadrat în categoria 4 - încredere redusă. Iar Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa stă şi mai rău, fiind încă în proces de acreditare (categoria 5)”, afirmă deputatul.
 
Menţionăm că finanţarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este atribuţia Consiliului Judeţean, în timp ce finanţarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase în vederea modernizării şi extinderii a fost una dintre promisiunile electorale ale primarului Decebal Făgădău, unitatea sanitară funcţionând în subordinea municipalităţii.
 
„Dacă l-am întreba pe Făgădău de ce investeşte atât de puţin în sănătatea constănţenilor, de ce municipalitatea nu a ridicat niciun spital în ultimii 15 ani, de ce nu a reuşit măcar o modernizare a Spitalului de Boli Infecţioase, ne-ar răspunde, probabil, că lipsa fondurilor a fost una dintre cauze. Deşi, în toată perioada în care a fost viceprimar, adică mâna dreaptă a lui Mazăre, Făgădău a asistat impasibil la risipirea bugetului local pe tot felul de fantezii rocamboleşti ale primarului. Nici fondurile europene nu vin pentru Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. Pentru că fondurile europene, ce să vezi, nu pică din cer!
Municipalitatea trebuie să aibă voinţa şi capacitatea de a le atrage. Printre constănţeni umblă vorba că aici, la noi, cel mai bun doctor este trenul spre Bucureşti. Aici ne-au adus cei aproape 20 de ani de administraţie pesedisto-măzăristă. Însănătoşirea acestui oraş, la propriu şi la figurat, se poate produce în 2020, prin votul nostru”, a conchis parlamentarul USR.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion a depus propunerea de modificare a Ordinului nr. 414/2020 pentru obținerea avizului epidemiologic la ieșirea din izolare sau din carantină (document)

28 Mar 2020 2551

USR cere Ministerului Sănătății clarificarea normelor privind persoanele izolate la domiciliu

27 Mar 2020 541

Deputatul Stelian Ion - „Măsurile dispuse prin Ordonanța Militară nr. 3/2020 sunt insuficiente!”

26 Mar 2020 1558

Deputatul USR Stelian Ion solicită autorităților centrale și locale blocarea totală a activităților neesențiale pentru un interval de 14 zile

25 Mar 2020 2130

Stelian Ion (USR) - „I-am solicitat ministrului de Interne să ia o serie de măsuri care să limiteze răspândirea coronavirusului”

24 Mar 2020 2272

Deputatul USR Stelian Ion explică procedura pe care a urmat-o pentru a ieși oficial din izolarea la domiciliu. Va cere Parlamentului simplificarea ei (video)

21 Mar 2020 3050

Deputatul USR Stelian Ion - „Țara Piticilor din parcul Tăbăcărie trebuie închisă temporar, nu dezinfectată!”

19 Mar 2020 2521

Bogdan Huțucă (PNL) - „Nu ne interesează alegerile, acum contează sănătatea publică și găsirea soluțiilor pentru sprijinirea mediului economic”

17 Mar 2020 1159

Deputatul USR de Constanța Stelian Ion, aflat în izolare la domiciliu și luat în evidență de DSP, dar netestat pentru COVID-19, cere amânarea alegerilor locale

17 Mar 2020 3252

Candidatul USR la primăria Constanța, Stelian Ion - "Alegerile locale trebuie amânate"!

16 Mar 2020 1541

Stelian Ion (USR) „Toate resursele financiare trebuie dirijate înspre gestionarea situației de criză“

14 Mar 2020 805

Mai mulți lideri politici din Constanța au intrat în autoizolare după ce senatorul Chițac a fost confirmat ca purtător al COVID-19

14 Mar 2020 1622

USR cere înfiinţarea unei direcţii de investigare a infracţiunilor de mediu pe modelul DIICOT

10 Mar 2020 1151

Dezbatere cu participarea deputatului USR Stelian Ion. Soluţii umane pentru animalele fără stăpân

09 Mar 2020 2162

Stelian Ion (USR) critică promisiunile făcute pe final de mandat de primarul Decebal Făgădău

06 Mar 2020 2642