Informatia circula greu de la centru spre provincie

Conducerile judetene ale BNS si PRM au aflat din presa despre semnarea protocolului de colaborare

Activitatea sindicatelor s-a amestecat intotdeauna cu viata politica. "Clasa muncitoare" - doreste sau nu - trebuie sa fie vigilenta si sa supravegheze cu multa atentie tot ce misca pe scena politica. Nu trebuie uitat, insa, faptul ca pentru multi dintre politicienii romani sindicatele au folosit drept rampa de lansare, iar unii dintre ei au avut acces la unele dintre cele mai inalte functii din stat. Ascensiunea si declinul sindicalistilor politicieni pot constitui oricand o dezbatere separata in care va putea fi inclusa si initiativa conducerii Blocului National Sindical de a se implica in politica romaneasca prin infiintarea unui partid ai carui membri sunt nimeni altii decat membrii unui conglomerat de sindicate din toate domeniile. De parca nu ar fi fost suficient, liderii BNS au considerat ca n-ar fi rau daca, in perspectiva alegerilor generale, ar mai pune si de o colaborare cu unul dintre partidele cu priza la anumite categorii sociale. Viata de zi cu zi, din ce in ce mai grea pentru romani, coruptia care a cuprins ca o caracatita toate domeniile de activitate, modul in care sunt gestionate problemele tarii si, nu in ultimul rand, fiscalitatea ce actioneaza asupra salariatilor si agentilor economici sunt tot atatea motive, pentru cei ce se lasa usor dusi cu presul, sa fie de acord cu o colaborare a sindicatelor cu un partid radical, asa cum este perceput Romania Mare. Trist, dar adevarat. Ce-i drept, au mai fost voci, si nu putine, care au considerat ca "asocierea" sindicatelor cu partidul lui Vadim nu face altceva decat sa puna o pata urata pe curriculum-ul activitatii sindicale. In ciuda vocilor din multime care au sanctionat colaborarea cu PRM, liderii au semnat un protocol de colaborare pentru alegerile generale ce se apropie cu pasi repezi. Din cate se stie pana la aceasta data, decizia a apartinut forurilor centrale, care nici macar nu au catadicsit sa-si consulte reprezentantii din teritoriu.

Ordinul nu se discuta, dar se executa

Totul este o nebuloasa. Reprezentantii din judete ale PRM si BNS au aflat de prin presa despre semnarea unui document important pentru viata organizatiilor. Pentru PRM asocierea cu sindicatele este mana cereasca in conditiile in care partidele, chiar si cele neinsemnate, se feresc sa colaboreze cu "Tribunul" pentru ca le-ar strica imaginea. Se pare ca liderii BNS nu se sperie ca s-ar putea contamina cu... "vadimita" si ar fi perceputi altfel decat ca niste aparatori ai drepturilor angajatilor. Protocolul deschide noi perspective pentru unii dintre membrii de sindicat: posibilitatea de a se aseza comod, pentru urmatorii patru ani, pe un fotoliu de senator sau deputat.La Constanta, reprezentantii parteneriatului nu au dat, inca, ochii unii cu ceilalti. Presedintele PRM Constanta, Radu Comanici, a declarat ca sedinta Biroului Permanent, ce ar fi trebuit sa se desfasoare ieri, la Bucuresti, a fost amanata pentru saptamana viitoare. In aceste conditii, ca sa se mai castige timp, membrii Biroului Executiv vor analiza la sfarsitul acestei saptamani modul in care vor fi implementate, la nivelul judetului, prevederile protocolului.Presedintele BNS Constanta, Vasile Otelea, a declarat ca asteapta de la conducerea centrala informatiile cu privire la protocol. Sindicalistii din filiala judeteana se vor intalni, la randul lor, spre sfarsitul lui septembrie pentru a lua cunostinta de prevederile documentului. O discutie comuna la nivel de conduceri de filiale va clarifica modul in care sindicalistii vor avea acces pe listele parlamentare ale PRM.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

73 de ani de la nașterea actorului, regizorului și scriitorului constănțean Vasile Cojocaru

17 Jan 2023 2593

#DobrogeaDigitală „Pentru Tafrali, Dobrogea a fost o datorie”

09 Nov 2021 3173

Jurnalist cunoscut, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Cine sunt celelate persoane audiate în dosar

16 Jul 2018 3349

Traian Băsescu speră la o redefinire a abuzului în serviciu de către judecătorii CCR

30 May 2016 3408

MAE Atenționare de călătorie Danemarca

03 May 2016 3742

Interviu online cu Robert Boroianu, candidatul PNL pentru Consiliul Judeţean „După 16 ani de administraţie a echipei PSD Constanţa, avem o situaţie dezastruoasă atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean!”

30 Apr 2016 6164

Angola – Epidemie de febră galbenă

18 Mar 2016 2635

Plaja Modern, scapă de imaginea dezolantă Se anunţă amenzi pentru cei care nu fac curat

15 Mar 2016 5159

Comisia Europeana lansează Raportul de țară 2016

09 Mar 2016 2961

Comunicat PNL Constanta

08 Feb 2016 2989

Atenţionare de călătorie SUA - Condiții meteorologice severe pentru zonele de Nord - Est și Est, Washinhton DC și metropola New York

22 Jan 2016 2977

Atenţionare de călătorie Turcia – Anulare zboruri de pe aeroporturile din Istanbul

19 Jan 2016 2628

Atenţionare de călătorie Bulgaria – coduri de vreme rece, ninsori și polei

06 Jan 2016 2725

Atenţionare de călătorie Belgia – grevă în sistemul feroviar din capitala Bruxelles și din sudul țării

04 Jan 2016 2734

Ungaria – reglementări privind circulaţia camioanelor în perioada Crăciunului

21 Dec 2015 2732