Inspectorii financiari verifica achizitiile Primariei Nicolae Balcescu

# Rezultatele controlului intreprins la Primaria Nicolae Balcescu de juristii Prefecturii si reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice vor fi date publicitatii in maxim sapte zile * Controlul a vizat hotararile Consiliului local, achizitiile publice dispuse de primarul comunei, Paul Mocanu si acordarea unor titluri de proprietate pe un teren situat in intravilanul localitatii

In urma cu doua saptamani, o echipa de control alcatuita din juristi ai Prefecturii si reprezentanti ai Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta si Directiei Agricole pentru Dezvoltare Rurala s-au deplasat la Primaria Nicolae Balcescu in vederea efectuarii unor verificari. Prefectul Danut Culetu a mentionat ieri, intr-o intrunire cu reprezentantii mass-media, ca rezultatele controlului nu sunt complete, lipsind raportul DGFP, insa in decursul urmatoarelor sapte zile se preconizeaza cumularea constatarilor. Culetu a specificat ca verificarile au fost intreprinse ca urmare a sesizarilor sosite de la cetatenii localitatii Nicolae Balcescu. Temele controlului au vizat acordarea titlurilor de proprietate pe un teren situat in intravilanul comunei pentru societatea comerciala Comcereal, executia bugetara aferenta trimestrului IV din anul 2004, precum si hotararile Consiliului local Nicolae Balcescu. Proiectele de hotarari initiate de primarul localitatii Nicolae Balcescu, Paul Mocanu, au surescitat in repetate randuri membrii Consiliului local, iar ultimele sedinte s-au concretizat in dispute aprinse pe tema gestionarii deficitare a bugetului local de seful administratiei publice. Mai mult, suspiciosi, consilierii ADA au amenintat constant ca nu vor aproba exercitiul financiar aferent anului 2005, contestand legalitatea cheltuielilor realizate din buget.Printre verificarile echipei de control se mai regasesc si achizitiile publice efectuate la dispozitia primarului Paul Mocanu, respectiv un autoturism pretentios, centrala termica oferita unitatii sanitare din localitate si un transformator electric destinat sediului administratiei publice. Danut Culetu a apreciat ca dupa aflarea raportului intocmit de Directia Generala a Finantelor Publice se va pronunta asupra cazului, iar masurile vor fi luate in functie de constatari.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 116

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 344

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 261

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța, încă o victorie în campionat (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 420

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 601

Rugby Echipa Under-20 a CSM Constanța, medaliată în Campionatul Național (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 616

CSM Constanța Trei victorii în trei meciuri, iar voleibalistele Under-17 s-au calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 660

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 707

Volei CS Medgidia, calificată matematic în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

21 Apr 2024 478

Handbal CSM Constanța, înfrângere cu Politehnica Timișoara, dar e în continuare favorită la locul doi

20 Apr 2024 751

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 561

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2555

Baschet Încă o victorie cu FCC UAV Arad, iar CSM Constanța ia o opțiune serioasă în lupta pentru titlul de campioană (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 521

Ministerul Sănătății Concluziile controlului ministrului Rafila la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București

17 Apr 2024 543

ARBDD Liniile electrice fac noi victime printre pelicanii creți, în județul Tulcea

17 Apr 2024 434