Politic

Inspectorii financiari verifica achizitiile Primariei Nicolae Balcescu

# Rezultatele controlului intreprins la Primaria Nicolae Balcescu de juristii Prefecturii si reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice vor fi date publicitatii in maxim sapte zile * Controlul a vizat hotararile Consiliului local, achizitiile publice dispuse de primarul comunei, Paul Mocanu si acordarea unor titluri de proprietate pe un teren situat in intravilanul localitatii

In urma cu doua saptamani, o echipa de control alcatuita din juristi ai Prefecturii si reprezentanti ai Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta si Directiei Agricole pentru Dezvoltare Rurala s-au deplasat la Primaria Nicolae Balcescu in vederea efectuarii unor verificari. Prefectul Danut Culetu a mentionat ieri, intr-o intrunire cu reprezentantii mass-media, ca rezultatele controlului nu sunt complete, lipsind raportul DGFP, insa in decursul urmatoarelor sapte zile se preconizeaza cumularea constatarilor. Culetu a specificat ca verificarile au fost intreprinse ca urmare a sesizarilor sosite de la cetatenii localitatii Nicolae Balcescu. Temele controlului au vizat acordarea titlurilor de proprietate pe un teren situat in intravilanul comunei pentru societatea comerciala Comcereal, executia bugetara aferenta trimestrului IV din anul 2004, precum si hotararile Consiliului local Nicolae Balcescu. Proiectele de hotarari initiate de primarul localitatii Nicolae Balcescu, Paul Mocanu, au surescitat in repetate randuri membrii Consiliului local, iar ultimele sedinte s-au concretizat in dispute aprinse pe tema gestionarii deficitare a bugetului local de seful administratiei publice. Mai mult, suspiciosi, consilierii ADA au amenintat constant ca nu vor aproba exercitiul financiar aferent anului 2005, contestand legalitatea cheltuielilor realizate din buget.Printre verificarile echipei de control se mai regasesc si achizitiile publice efectuate la dispozitia primarului Paul Mocanu, respectiv un autoturism pretentios, centrala termica oferita unitatii sanitare din localitate si un transformator electric destinat sediului administratiei publice. Danut Culetu a apreciat ca dupa aflarea raportului intocmit de Directia Generala a Finantelor Publice se va pronunta asupra cazului, iar masurile vor fi luate in functie de constatari.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

HC Dobrogea Sud se confruntă la Constanţa cu echipa pregătită de Sandu Iacob

19 Mar 2019 324

Tenis de masă Aur şi bronz pentru fetele de la CS Farul Constanţa la Campionatul Naţional

19 Mar 2019 298

Pregătiri pentru misiunile NATO Fregata Regele Ferdinand, evaluată de o echipă de specialiști

18 Mar 2019 393

Acțiune de ecologizare organizată de Rompetrol Rafinare pe plaja de la Corbu, județul Constanța (galerie foto)

18 Mar 2019 734

„Constanţa Restart“ şi UOC, parteneri pentru oraş Pe 23 martie, vor fi plantaţi 200 de copaci. Voluntarii îşi dau mâna pentru Constanţa! (video)

18 Mar 2019 1425

„Asta face diferenţa“ Când a văzut cum începuse FC Viitorul meciul, Gică Hagi era convins că echipa sa va învinge CFR Cluj

18 Mar 2019 667

Când va disputa FC Viitorul următorul meci, cel cu Sepsi Sf. Gheorghe

17 Mar 2019 422

Eşec pentru BC Athletic Constanţa în confruntarea cu Steaua Bucureşti, vicecampioana României (galerie foto)

17 Mar 2019 449

Imagini de la eveniment Campioana CFR Cluj a învins FC Viitorul la Ovidiu cu un gol în repriza secundă (galerie foto+video)

16 Mar 2019 938

Și-au luat revanșa Baschetbalistele de la Phoenix Știința au învins Universitatea Cluj la Constanța

16 Mar 2019 508

Imagini de la eveniment SSC Farul Constanța a învins și Pandurii Tg. Jiu în Liga a 2-a (galerie foto)

16 Mar 2019 1225

Dan Rădulescu debutează sâmbătă pe banca tehnică a CS Medgidia

16 Mar 2019 360

CSU Neptun Constanţa şi HC Dobrogea Sud II, meciuri în deplasare în Divizia A

16 Mar 2019 334

Meci, sâmbătă, pe litoral După CS Baloteşti, SSC Farul Constanţa se pregăteşte să învingă şi Pandurii Tg. Jiu

16 Mar 2019 706

Campioana joacă la Ovidiu! FC Viitorul dă piept sâmbătă cu CFR Cluj. Echipa lui Hagi vrea o nouă victorie de răsunet

16 Mar 2019 707