Politic

Interesat de soarta delfinilor Senatorul Moga vrea măsuri de protecţie a Mării Negre

Mai multe titluri din presa locală constănţeană şi de pe Facebook l-au determinat pe senatorul PSD Nicolae Moga să se alăture celor cărora le pasă de soarta delfinilor din Marea Neagră.
 
Luna trecută, presa locală şi utilizatorii de Facebook au prezentat aceste mamifere în ipostaze rare pentru cei ce ies în largul Mării Negre: la ieşirea din Portul Constanţa Sud Agigea, nişte tineri aflaţi într-o ambarcaţiune au fost însoţiţi în plimbarea lor de nişte delfini.
 
La trei zile distanţă, o altă informaţie despre aceste mamifere avea să ridice semne de întrebare. Un delfin avea să fie găsit mort pe o plajă din staţiunea Mamaia. Reprezentanţii ONG-ului Mare Nostrum au avansat informaţia conform căreia printre posibilele cauze ale decesului mamiferului ar putea fi infecţia produsă de un virus sau de plasele braconierilor care i-ar fi făcut mai multe răni.
 
Întreaga situaţie a atras şi atenţia senatorului PSD de Constanţa Nicolae Moga. Acesta a înaintat ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristina Paşca Palmer, o interpelare în care semnalează faptul că „pierderea delfinilor din Marea Neagră reprezintă un pericol pentru ecosistem“, totul din cauza poluării şi a pescuitului iresponsabil. În contextul prezentat, Moga îi cere ministrului Palmer să-i comunice în scris: „Care sunt elementele strategice (dacă există!) de aplicare a Convenţiei privind protecţia Mării Negre?“ şi „Cum se conturează o soluţie fundamentată ştiinţific a problemei salvării delfinilor, soluţie care să subsumeze atât eforturile instituţiilor statului, ale cercetătorilor din domeniu, cât şi pe cele ale organizaţiilor neguvernamentale?“.
 
Senatorul Colegiului uninominal nr. 2 aşteaptă acum soluţiile pe care ministrul Mediului, Carmen Paşca Palmer, le are în vedere pentru protejarea Mării Negre şi, implicit, a ecosistemului de aici.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, vizită de lucru la Primăria Cumpăna (galerie foto)

26 Mar 2019 546

Daniela Şerban, fost şef cabinet de senator, la cârma CN APM Constanța. Ce venituri a avut directorul economic (document)

31 Jan 2019 2483

15 directori în 100 de ani Cine a condus Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Constanţa. Directorul cu cel mai lung mandat (galerie foto)

19 Jan 2019 2559

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 14 ianuarie 2019

15 Jan 2019 501

Şenol Ali, al nouăsprezecelea subprefect al judeţului Constanţa în ultimii 27 de ani. Care au fost ceilalţi? (galerie foto)

10 Jan 2019 1030

Decizii. Ecaterina Andronescu vine la Constanţa să discute cu conducerea Universităţii „Ovidius“ despre Centrul Multicultural de Excelenţă

09 Jan 2019 1647

Proiect. Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, centru internaţional multicultural. Finanţarea, asigurată de Guvernul României

25 Dec 2018 714

Este aşteptată semnătura preşedintelui Klaus Iohannis. Localitatea Băneasa din judeţul Constanţa va redeveni comună

25 Dec 2018 1662

Senatorul Nicolae Moga şi-a prezentat raportul de activitate Proiectul de lege privind construirea în judeţul Constanţa a Spitalului Militar Regional „Mihail Kogălniceanu“ intră în procedură de urgenţă (documente)

22 Dec 2018 1318

Investiţie importantă Poiana, primul sat din judeţul Constanţa racordat la reţeaua de gaze naturale (galerie foto)

07 Dec 2018 1540

Eveniment important organizat de Primăria Ovidiu Satul Poiana va beneficia de gaze naturale (galerie foto)

06 Dec 2018 2063

Istoricul Adrian Rădulescu, omagiat printr-o declaraţie politică în Senatul României

06 Nov 2018 551

Senatorul Nicolae Moga, despre proiectul dezvoltării alimentării cu gaze a judeţului Constanţa. Legea offshore nu va afecta proiectul BRUA! (galerie foto)

25 Aug 2018 2017

LIVE TEXT Imagini de la eveniment Constanţa. Senatorul Nicolae Moga, despre lucrările pentru montarea conductelor în cadrul proiectului BRUA (galerie foto)

24 Aug 2018 1136

UPDATE Imagini de la eveniment Şedinţă de lucru la Prefectura Constanţa. Subiecte importante pe ordinea de zi (galerie foto)

20 Apr 2018 1103