#alegerilocale2020 Interviu cu Bogdan Dicu, candidatul Pro România la Primăria Tuzla „Dacă noi nu reușim să ne schimbăm ca oameni, nu vom reuși să schimbăm nimic”

 
Bogdan Dicu va candida la Primăria Tuzla din partea Pro România Constanța
  • A făcut pasul din mediul privat în politică în 2016
  • Consideră cu om politic trebuie să dețină un set de calități și de valori și să conducă o urbe alături de locuitori
Bogdan Dicu este candidatul partidului Pro România pentru primăria localității Tuzla, din județul Constanța. Cu pași mărunți, a făcut saltul din mediul privat către politică în urmă cu doar patru ani. Și-a ținut oamenii aproape, a fost loial, iar acum, loialitatea se întoarce cu încrederea unei candidaturi pentru o primărie cu o importanță ridicată în județul Constanța.
Tuzla este o localitate în zona de sud est a județului Constanța, cu o deschidere la Marea Neagră și o plajă abia atinsă de piciorul turistului de zi cu zi. Doar cunoscătorii pășesc pe nisipul fin și curat de la Tuzla, iar
 
candidatul Bogdan Dicu dorește ca localitatea sa să prospere dacă locuitorii îi vor oferii această ocazie alături de locuitori. Candidatul Pro România nu dorește să fie un șef în fotoliu, într-un birou dintr-o clădire, ci vrea să își dedice timpul și calitățile care îl definesc pentru buna dezvoltare a localității.
Cu pași mărunți a intrat în politică, iar modestia este calitatea pe care o văd cei din jur la Bogdan Dicu, el considerând că un politician adevărat are nevoie de calități aproape banale dacă le așternem pe hârtie, dar pe cale de dispariție dacă facem o analiză în teren.
Spuneți-ne câteva vorbe despre  viața dumneavoastră personală, cariera pe care ați dezvoltat-o în mediul privat.
Cariera mea a fost numai în mediul privat, și a început în 1996, când eram în primul an de facultate de drept, când am hotărât, dat fiind faptul că părinții mei nu aveau foarte mari posibilități, să și muncesc. M-am angajat vânzător, efectiv, la un magazin. Am stat acolo 3 ani de zile. După aceea, am hotărât că trebuie să fac un pas înainte și
m-am angajat la o firmă de distribuție, ca și agent comercial. Nu am stat foarte mult, în jur de 1 an jumătate. După care am intrat în cel mai mare depozit de medicamente românesc – Farmexim, unde am avut o carieră de 7 ani, 3 ani am fost reprezentat medical, după care coordonator și director de vânzări. Am urcat treaptă cu treaptă în cariera mea. Între timp, încă de când eram angajat la Farmexim, m-am gândit să fac propria firmă.
 
În 2004 am înființat primea mea firmă. Eram și director de vânzări și aveam și societatea mea, cu angajați, bineînțeles, eu nu puteam să mă ocup foarte bine. În 2006, am hotărât să deschid prima farmacie și așa au început afacerile din domeniul farma. În 2007 mi-am dat demisia din postul de director de vânzări pentru a continua afacerile personale. Nu se mai putea să îmi împart timpul. Între timp, firma pe care am deschis-o în 2004 am folosit-o pentru importuri. Pe domeniul farma ne-am dezvoltat și am ajuns la patru puncte de lucru. Am lucrat numai în privat.
Când a fost primul pas către viața politică?
Primul pas l-am făcut în 2016 mi-am spus că ar fi cazul ca în politica românească să se implice și altfel de oameni. Am zis hai să încerc.
Cum vedeați dumneavoastră politica la momentul respectiv?
Pentru că nu eram implicat deloc, mi s-a părut că oamenii politici din România ar trebui să aibă niște calități, am descoperit nu pare de rău că majoritatea nu le au. În primul rând, ar trebui să aibă caracter, ori majoritatea oamenilor politici din România nu au caracter. Ar trebui să fie democrați, pentru că trăim în democrație. Ar trebuii să fie altruiști, să se gândească în primul rând la comunitățile pe care le reprezintă Se pare că majoritatea au metehne comuniste, de care nu pot scăpa. Toți au impresia că în momentul în care ajungi să deții o funcție în statul român, acea funcție te face șef, Și asta nu este adevărat! Nu are cum să fie adevărat în democrație. își servesc interesele personale și nu servesc aproape deloc interesele cetățeanului.
După patru ani de experiență politică, ați decis să candidați la Primăria Tuzla. Care sunt problemele identificate în zona de interes?

Principala problemă este tipologia Primarului de Comună sau Oraș mai mic, tipologia asta care îl face pe omul care a ajuns într-o funcție să creadă că el este cel mai important om din comună. În loc să își dea seama că el este angajatul comunei,un angajat care are scris mare pe fisa postului cuvântul Dezvoltare. Asta este… Am zis că trebuie să schimbăm de undeva, și dacă vrem să schimbăm, părerea mea este că trebuie să schimbăm de la bază. Nu avem cum să schimbăm direct de sus. Totul se schimbă de la bază. Dacă noi nu reușim să ne schimbăm ca oameni, nu vom reuși să schimbăm nimic din ceea ce ne propunem. De astă cauză candidez. Candidez pentru că îmi doresc să schimbăm mentalități, pentru că eu cred că este momentul schimbării și am încredere în cetățeni comunei, că își doresc și ei același lucru.
O întrebare pe care o să o tot auziți în campania electorală… De ce să vă voteze pe dumneavoastră oamenii? Cu ce sunteți diferit față de restul politicienilor care vor candida, au mai candidat?
Nu sunt diferit ca om, consider că oamenii sunt egali, din această cauză oameni politici sunt doar oameni și nu au nimic special. Știu doar că sunt sincer, cinstit, că nu am înșelat pe nimeni niciodată și că așa ar trebui să fie un om care își dorește să lase urme pe unde trece, să ajute comunitatea din care face parte.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Papastratopulus

30 Jun, 2020 22:48

Bravo Dicule, de un om ca tine avem nevoie la primarie, nu de soferi de MTP ALIAS MANGALIA MANGALIA IN 5 minute pleaca, si nici de cineva care a invatat lumea sa tina mainile pe covrig la ora 9 si la 3! succes

Articole asemanatoare

Toate interceptările SRI din dosarul care a zguduit, în 2016, sistemul polițienesc din Constanța, excluse

29 Mar 2022 7233

Consilierul local Bogdan Dicu cheamă în instanță Consiliul Local Tuzla. Iată de ce

03 Aug 2021 2234

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 28 aprilie 2021

29 Apr 2021 1848

#alegerilocale2020 Bogdan Dicu (Pro România), candidat la primăria Tuzla – „Schimbarea este o dorință, o viziune”

22 Sep 2020 2214

#alegerilocale2020 Bogdan Dicu (Pro România) – „Viziune, Acțiune, Bunăstare”, sloganul campaniei electorale

19 Sep 2020 2320

#alegerilocale2020 Bogdan Cristian Dicu, Pro România, propune tuzlenilor un management de calitate la primărie și rezolvarea problemelor care țin de infrastructura localității (video)

14 Sep 2020 3742

#alegerilocale2020 Bogdan Cristian Dicu (Pro România), candidat la Primăria Tuzla, despre digitalizarea autorității locale

07 Sep 2020 2640

#alegerilocale2020 Prin viziune și acțiune, candidatul Pro România, Bogdan Cristian Dicu vrea să aducă bunăstare pentru locuitorii comunei Tuzla! ( documente + video)

25 Aug 2020 3992

#alegerilocale2020 Bogdan Dicu (Pro România), merge cu o echipă tânără în cursa electorală pentru Consiliul Local Tuzla

21 Aug 2020 1947

#alegerilocale2020 Bogdan Dicu, candidat Pro România pentru Primăria Tuzla – „ Frica nu este nici democratică, nici nu arată ceva bun pentru viitorul nostru”

13 Aug 2020 2833

#alegerilocale2020 Candidatul Pro România pentru Primăria Tuzla, Bogdan Dicu, despre somațiile de demolare a construcțiilor de pe plajă „Culegem ce semănăm”

13 Jul 2020 5543

​LIVE VIDEO Pro România își anunță candidații pentru primăriile Tuzla și Techirghiol (galerie foto)

26 Jun 2020 4636

Numărătoare paralelă Pro România. Câte voturi au fost obţinute în judeţul Constanţa

27 May 2019 2289

Mai mulţi revoluţionari constănţeni primesc locuri de veci gratuite de la Consiliul Local. Despre cine este vorba!

18 Mar 2018 3389

Al patrulea ministru confirmă că pleacă din Guvern

13 Dec 2014 1965