Într-o interpelare adresată ministrului Sănătății, senatorul Ștefan Mihu solicită sprijinul guvernamental pentru un început de an școlar în siguranță

  • Peste o săptămână vom asista la deschiderea noului an școlar 2020-2021, un an școlar atipic, din cauza epidemiei de coronavirus
  • În aceste condiții, acesta l-a interpelat pe ministrul Sănătății și l-a întrebat pe Nelu Tătaru dacă a reușit să pună la punct o strategie coerentă și eficientă de testare a cadrelor didactice și elevilor, în paralel cu asigurarea tuturor instituțiilor de învățământ cu materiale sanitare corespunzătoare, inclusiv măști medicale de protecție

Peste o săptămână vom asista la deschiderea noului an școlar 2020-2021, un an școlar atipic, din cauza epidemiei de coronavirus.
 
“Ceea ce reprezenta, altădată, un prilej de deosebită bucurie și satisfacție pozitivă în rândul părinților, copiilor și cadrelor didactice, anul acesta este un motiv de incertitudine și neliniște, în circumstanțele speciale ale stării de alertă și pandemiei de coronavirus!
Bineînțeles că aceste circumstanțe speciale necesită măsuri speciale și o organizare pe măsură, inclusiv din partea autorităților sanitare, pe dimensiunea de prevenire și protejare sanitară a cadrelor didactice și elevilor”, susține senatorul PSD de Constanța, Ștefan Mihu.
 
În aceste condiții, acesta l-a interpelat pe ministrul Sănătății și l-a întrebat pe Nelu Tătaru dacă a reușit să pună la punct o strategie coerentă și eficientă de testare a cadrelor didactice și elevilor, în paralel cu asigurarea tuturor instituțiilor de învățământ cu materiale sanitare corespunzătoare, inclusiv măști medicale de protecție.
 
”Chestiunea este extrem de serioasă: cadrele didactice și elevii au nevoie să fie testați pentru simplul motiv că, foarte probabil, printre ei, se află nu puțini purtători asimptomatici ai virusului, care, nedepistați și izolați la timp, vor infecta, din păcate, marea masă a elevilor și profesorilor – și vorbim de o populație scolară de circa 3.5 milioane de persoane - cu consecințe negative, dificil de cuantificat, în plan social și uman!
Țin să atrag atenția, la modul cel mai serios, că dotarea insuficientă sau necorespunzătoare a școlilor cu măști de protecție, acest mijloc simplu, dar destul de eficient de protecție, va amplifica dramatic și necontrolat, în mod evident, proasta gestionare de până acum a pandemiei și insuficiența demersului guvernamental de testare.
Sper din tot sufletul să nu fim puși în situația de a plăti cu toții, acum, ca experiență colectivă negativă, repercursiunile politicii sanitare promovate de guvernul Orban”, spune senatorul social-democrat.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegeriparlamentare2020 Silviu Gârea, candidat din partea PSD la Camera Deputaţilor, vine la ZIUA Electorală

30 Nov 2020 481

Constanța. Angheluș Beșleagă a urcat la ceruri „Să aveți grijă de noi, toți sportivii dumneavoastră, de acolo de Sus!”

30 Nov 2020 2057

#alegeriparlamentare Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Camera Deputaților, vine la ZIUA Electorală

28 Nov 2020 797

#DobrogeaAcademică „Antisemitismul și violența politică în România interbelică – cât și cum s-a scris și ce mai avem de făcut“

26 Nov 2020 1245

23 noiembrie - Ziua Economiștilor din România

23 Nov 2020 595

#alegeriparlamentare2020 PNL Constanța, pentru Parlament, oameni valoroși, eficienți, cu proiecte concrete

21 Nov 2020 1245

#alegeriparlamnentare2020 Tit Liviu Brăiloiu, candidat PSD pentru Senatul României, vine la ZIUA Electorală

18 Nov 2020 772

Este ziua Liei Olguţa Vasilescu! Ce vârstă împlineşte omul politic

18 Nov 2020 636

#DobrogeaDigitală „Puţin îmi pasă în ce limbă veţi spune că iubiţi România, numai să-mi dovediţi că o iubiţi”

13 Nov 2020 1287

Ce conține acordul politic de colaborare semnat de PNL și USR PLUS la nivelul Consiliulul Local Municipal Constanța?

13 Nov 2020 3590

#DobrogeaDigitală Vremuri grele, în care „ţara piere şi baba se piaptănă”

06 Nov 2020 2099

Zece ani fără Adrian Păunescu

05 Nov 2020 646

#Dobrogea Digitală Mihail Sadoveanu inedit. La 14 ani „am simţit în mine primele îndemnuri să pun şi eu pe hârtie rânduri scurte care sună din coadă”

05 Nov 2020 1458

#DobrogeaDigitală „Nu e oraş dobrogean care să nu-şi aibă istoria lui osebită”

04 Nov 2020 1411

Pandemia a suspendat viața culturală. Deputatul PSD de Constanța, Cristina Dumitrache cere soluții Ministrului Culturii

03 Nov 2020 3334