Iulian Călin a fost exclus din USR Constanța LIVE. USR Constanța, despre protocolul politic cu PNL de pe plan local!

 O conferinţă de presă a cărei temă de discuţie este dată de evenimentele recente din peisajul politic şi administrativ al Constanţei, are loc azi, 14 martie, la sediul USR Constanța. 

Participă membri din conducerea USR Constanţa.

Subiectele prezentate vor fi urmate de o sesiune de întrebări din partea jurnaliştilor.

Sunt prezenți Stelian Ion, deputat, Dumitru Caragheorghe, președinte USR Constanța și viceprimarul Florin Cocargeanu. 

Când s-ar putea încheia protocolul USR-PNL la Constanța?

Întrebați de ZIUA de Constanța când s-ar putea încheia protocolul de colaborare cu PNL, având în vedere logica electorală în care oricum se va intra până la sfîrșitul anului, președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe, a spus că „protocolul între PNL și USR la nivel local, s-ar putea încheia atunci când Vergil Chițac își va da demisia din funcția de primar”.

La rândul său, deputatul constănțean Stelian Ion a spus că USR nu are de gând să pună acestui protocol, cu toate că acesta ar fi încălcat sistematic de PNL.


Iulian Călin a fost exclus din USR Constanța. 


În cadrul conferinței de presă, președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe a anunțat excluderea lui Iulian Călin din partid, în urma mai multe decizii interne.

Sesizarea de la Constanța a fost trimisă conducerii centrale care a aprobat ieri în Biroul Național, în unanimitate, excluderea  fostului consilier local USR.

Poziția oficială a USR Constanța în cazul consilierului Iulian Călin

„USR Constanţa nu va accepta şi nu va tolera membri care fac jocuri de culise cu alte partide în defavoarea constănţenilor, mai ales dacă vorbim şi despre favorizarea unor indivizi din gaşca PSD-iştilor, care zeci de ani au monopolizat şi distrus municipiul, precum şi staţiunea Mamaia.

Anunţăm oficial că USR Constanţa va solicita excluderea consilierului municipal Iulian Călin din cadrul partidului Uniunea Salvaţi România.

Decizia vine ca urmare a votului pe care domnul Călin l-a acordat în favoarea unui proiect de hotărâre aflat pe Ordinea de Zi a Consiliului Local Constanţa prin care uneia dintre firmele şefului PSD Constanţa, Ion Dumitrache, i se permite cumpărarea unei suprafaţe de 854 mp de plajă din staţiunea Mamaia.

Deşi USR Constanţa a anunţat clar că nu va susţine acest proiect, pentru care consilierii PNL şi PSD şi-au dat mâna în cadrul comisiei de specialitate, prin votul său,  Iulian Călin ne-a arătat că este de partea celor care vor să contribuie mai departe la betonarea completă a staţiunii Mamaia şi prosperitatea rechinilor imobiliari de sorginte pesedistă.

Pe lângă faptul că Iulian Călin a încălcat principiile USR, considerăm că a trădat încrederea constănţenilor care l-au pus prin vot în scaunul de consilier local şi îi solicităm demisia din cadrul Consiliului Local Municipal Constanţa".


Iulian Călin este director interimar la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. 

Cel mai probabil acesta va ataca decizia în instanță, deoarece prin excluderea din USR Constanța își pierde mandatul de consilier local.Decizia a fost luată de conducerea centrală a USR la solicitarea USR Constanța. Călin a votat alături de PSD si PNL la ultima ședință de CLM din 28 februarie. Inclusiv pentru că șeful PSD Constanța municipiu, Ion Dumitrache să primească o bucată de plajă în Mamaia.

Si Florin Cocargeanu, în calitate de președinte al organizației municipale a USR Constanța spune că nu a reușit să mai comunice cu fostul coleg cu o zi înaintea ședinței de Consiliu local. 

Ion spune că acesta ar trebui să demisioneze din Consiliul Local pentru ca nu a fost ales uninominal. 

"Consemnul a fost respectat la începutul ședinței, însă ulterior nu a mai raspuns.  A promis că va explica ce s-a întâmplat în cadrul unei discuții care însă nu a mai avut loc", spune Cocargeanu


Stelian Ion, membru în Biroul Național spune că în ședința de ieri s-a decis cu unanimitate de voturi excluderea lui Iulian Călin din USR.

"Vergil Chițac pune pe tava orașul PSD-ului"și poarta discuții subterane cu liderii acestora., a mai spun Stelian Ion.

"Chițac nu mai are ce căuta din 2024 la Primăria Constanța, după ce a mințit constănțenii", a mai spus Stelian Ion
 

Al doilea subiect este atacarea dispoziției prin care viceprimarului Florin Cocargeanu i-au fost retrase atribuțiile.  Cocargeanu a anunțat că va ataca în instanță dispoziția primarului Vergil Chițac, deoarece din punctul său de vedere este doar o abordare politică și nu este întemeiată.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. LIVE VIDEO-TEXT USR Constanța - „Vom cere ministrului Sănătății să prezinte raportul care a pus spitalul de la Constanța pe lista neagră”!

22 Sep 2023 683

Ministrul Sănătății refuză să-l primească în audiență pe președintele USR Constanța! Anunțul lui Stelian Ion

21 Sep 2023 517

Averea și interesele lui Remus Negoi, senator USR de Constanța (DOCUMENTE)

17 Sep 2023 654

Constănțeanul supărat Incompetența și nepăsarea Primăriei Constanța devin tot mai apăsătoare și periculoase

17 Sep 2023 757

Protest USR la Ministerul Sănătății. Rafila, chemat să explice în Parlament tăierea banilor din PNRR pentru spitale. Este vizat și spitalul Mama și Copilul de la Constanța (VIDEO)

12 Sep 2023 630

Averea deputatului Stelian Ion, fost candidat la Primăria Constanța și fost ministru al Justiției (DOCUMENTE)

10 Sep 2023 856

Constănțeanul supărat Un trotuar din Constanța are toate premisele unei nenorociri!

04 Sep 2023 881

Știri Constanța azi LIVE VIDEO-TEXT. Corupția a ucis din nou! Protest USR la Constanța! (FOTO)

01 Sep 2023 1266

Pentru ce vor fi folosiți banii Cu cine a bătut palma Primăria Constanța pentru împrumutul de peste 51 de milioane de euro?

30 Aug 2023 2570

UPDATE Au emis autorizația de construire pentru spitalul modular fără avizul de la Ministerul Culturii. Primăria Constanța riscă o amendă de 50.000 de lei

21 Aug 2023 1977

Constanța Stadiul proiectelor câștigătoare în cadrul primului proces de bugetare participativă „Tu decizi pentru Constanța!“ desfășurat în 2022

04 Aug 2023 743

Știri din Constanța Proiectul de suspendare a PUZ Palazu Mare depus de consilierii locali USR a primit raport negativ

04 Aug 2023 754

Consiliul local al municipiului Constanţa, aprobă mai multe proiecte importante. Transmisiunea ședinței lasă de dorit. Primarul Chițac a jignit presa!

31 Jul 2023 806

Sondaj de opinie. Fotografie de moment. Ce partide ar vota constănțenii la alegerile locale din 2024?

30 Jul 2023 1801

Știri din Constanța. Ca rezultat al acțiunilor USR, complexul Bar Orient din stațiunea Mamaia va fi clasat ca monument istoric

28 Jul 2023 950