Iulian Călin a fost exclus din USR Constanța LIVE. USR Constanța, despre protocolul politic cu PNL de pe plan local!

 O conferinţă de presă a cărei temă de discuţie este dată de evenimentele recente din peisajul politic şi administrativ al Constanţei, are loc azi, 14 martie, la sediul USR Constanța. 

Participă membri din conducerea USR Constanţa.

Subiectele prezentate vor fi urmate de o sesiune de întrebări din partea jurnaliştilor.

Sunt prezenți Stelian Ion, deputat, Dumitru Caragheorghe, președinte USR Constanța și viceprimarul Florin Cocargeanu. 

Când s-ar putea încheia protocolul USR-PNL la Constanța?

Întrebați de ZIUA de Constanța când s-ar putea încheia protocolul de colaborare cu PNL, având în vedere logica electorală în care oricum se va intra până la sfîrșitul anului, președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe, a spus că „protocolul între PNL și USR la nivel local, s-ar putea încheia atunci când Vergil Chițac își va da demisia din funcția de primar”.

La rândul său, deputatul constănțean Stelian Ion a spus că USR nu are de gând să pună acestui protocol, cu toate că acesta ar fi încălcat sistematic de PNL.


Iulian Călin a fost exclus din USR Constanța. 


În cadrul conferinței de presă, președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe a anunțat excluderea lui Iulian Călin din partid, în urma mai multe decizii interne.

Sesizarea de la Constanța a fost trimisă conducerii centrale care a aprobat ieri în Biroul Național, în unanimitate, excluderea  fostului consilier local USR.

Poziția oficială a USR Constanța în cazul consilierului Iulian Călin

„USR Constanţa nu va accepta şi nu va tolera membri care fac jocuri de culise cu alte partide în defavoarea constănţenilor, mai ales dacă vorbim şi despre favorizarea unor indivizi din gaşca PSD-iştilor, care zeci de ani au monopolizat şi distrus municipiul, precum şi staţiunea Mamaia.

Anunţăm oficial că USR Constanţa va solicita excluderea consilierului municipal Iulian Călin din cadrul partidului Uniunea Salvaţi România.

Decizia vine ca urmare a votului pe care domnul Călin l-a acordat în favoarea unui proiect de hotărâre aflat pe Ordinea de Zi a Consiliului Local Constanţa prin care uneia dintre firmele şefului PSD Constanţa, Ion Dumitrache, i se permite cumpărarea unei suprafaţe de 854 mp de plajă din staţiunea Mamaia.

Deşi USR Constanţa a anunţat clar că nu va susţine acest proiect, pentru care consilierii PNL şi PSD şi-au dat mâna în cadrul comisiei de specialitate, prin votul său,  Iulian Călin ne-a arătat că este de partea celor care vor să contribuie mai departe la betonarea completă a staţiunii Mamaia şi prosperitatea rechinilor imobiliari de sorginte pesedistă.

Pe lângă faptul că Iulian Călin a încălcat principiile USR, considerăm că a trădat încrederea constănţenilor care l-au pus prin vot în scaunul de consilier local şi îi solicităm demisia din cadrul Consiliului Local Municipal Constanţa".


Iulian Călin este director interimar la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. 

Cel mai probabil acesta va ataca decizia în instanță, deoarece prin excluderea din USR Constanța își pierde mandatul de consilier local.



Decizia a fost luată de conducerea centrală a USR la solicitarea USR Constanța. Călin a votat alături de PSD si PNL la ultima ședință de CLM din 28 februarie. Inclusiv pentru că șeful PSD Constanța municipiu, Ion Dumitrache să primească o bucată de plajă în Mamaia.

Si Florin Cocargeanu, în calitate de președinte al organizației municipale a USR Constanța spune că nu a reușit să mai comunice cu fostul coleg cu o zi înaintea ședinței de Consiliu local. 

Ion spune că acesta ar trebui să demisioneze din Consiliul Local pentru ca nu a fost ales uninominal. 

"Consemnul a fost respectat la începutul ședinței, însă ulterior nu a mai raspuns.  A promis că va explica ce s-a întâmplat în cadrul unei discuții care însă nu a mai avut loc", spune Cocargeanu


Stelian Ion, membru în Biroul Național spune că în ședința de ieri s-a decis cu unanimitate de voturi excluderea lui Iulian Călin din USR.

"Vergil Chițac pune pe tava orașul PSD-ului"și poarta discuții subterane cu liderii acestora., a mai spun Stelian Ion.

"Chițac nu mai are ce căuta din 2024 la Primăria Constanța, după ce a mințit constănțenii", a mai spus Stelian Ion
 

Al doilea subiect este atacarea dispoziției prin care viceprimarului Florin Cocargeanu i-au fost retrase atribuțiile.  Cocargeanu a anunțat că va ataca în instanță dispoziția primarului Vergil Chițac, deoarece din punctul său de vedere este doar o abordare politică și nu este întemeiată.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 299

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 504

ZIUA LIVE Gabriel Cateliu, candidatul USR pentru Primăria Tortoman județul Constanța - „La alegerile din 2016 am pierdut Primăria la doar 6 voturi“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 485

ZIUA LIVE Planuri și proiecte asumate pentru viitorul comunei Tortoman, alături de candidatul USR, Gabriel Cateliu

22 Apr 2024 475

În anul 2024, cartierul Palas din Constanța, praf și mocirlă după o simplă ploaie!

21 Apr 2024 468

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 533

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 684

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 580

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 618

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 571

A fost emis certificatul de urbanism Spații dotate cu echipamente pentru exerciții fizice, amenajate în Poarta 6 din municipiul Constanța

12 Apr 2024 455

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 761

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 522

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 670

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 821