Politic

La europarlamentare, cei de la USR PLUS au reușit să se surprindă pe ei înșiși! Rezultatele îi obligă la responsabilitate. Pregătesc un proiect pentru Constanța!

Alianța USR PLUS s-a clasat pe primul loc în orașul Constanța, cu un procent de circa 33%, locul doi a fost adjudecat de PNL, cu 19,9%, în timp ce PSD s-a clasat pe locul trei, cu un procent de 16,6%. În ceea ce privește rezultatele pe județul Constanța, cei de la USR PLUS au reușit o victorie la mustață în fața PNL și la distanță de PSD.
 
Liderii Alianței USR ALDE s-au declarat plăcut surprinși de aceste rezultate, au mulțumit electoratului și promit să nu se culce pe-o ureche și să continue procesul de extindere prin înființarea de filiale și primirea de noi membri, în baza unor selecții riguroase. Alianța a reușit să câștige alegerile europarlamentare în foarte multe localități cu bazin electoral tradițional PSD, cum ar fi Limanu, Năvodari, Cumpăna sau Agigea, dar și în comunități unde nu au nici măcar filiale, ci doar nuclee de simpatizanți, a explicat președintele organizației, Remus Negoi.
 
De altfel, luna viitoare au loc alegeri în USR Constanța, atât la nivelul filialei municipale, cât și la județ. Actualul președinte al USR Constanța a precizat că nu s-a decis dacă va mai candida pentru al treilea mandat, însă, dacă o va face, prima opțiune este organizația județeană.
 
Dincolo de starea de euforie care domnește în filială de duminică seara, reprezentanții USR au spus, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc ieri, că se vor întoarce foarte repede la treabă și vor veni în cel mai scurt timp cu un proiect pentru Constanța și cu o echipă de candidați pentru alegerile locale, care urmează să fie definitivată până în luna septembrie.
 
La rândul lor, reprezentanții Plus au salutat rezultatul nesperat de duminică, situație care îi obligă față de constănțeni pentru 2020. „La nivelul județului ne-am concentrat pe aceste alegeri, în ceea ce privește organizarea suntem într-un provizorat. Urmează să ne organizăm în următoarea perioadă”, a spus Ovidiu Țentea, coordonator regional Plus.
 
Reprezentanții Alianței USR PLUS au explicat că refuzul celor două partide de a intra la guvernare după alegerile europarlamentare nu demonstrează indecizie. „Noi ne dorim alegeri anticipate, vrem legitimitate”.
 

Colaborare punctuală cu PNL

 
Pe plan local, USR va continua să colaboreze punctual cu PNL, pentru că liberalii au reprezentanți în Consiliul Local. Momentan, ambele formațiuni din Alianța 2020 se confruntă cu un val de simpatizanți care vor să devină membri, însă, de teama apariției unor oportuniști, USR și PLUS au anunțat că selecția va fi una extrem de riguroasă.
 

Au existat discuții cu senatorul Chițac și echipa sa

 
Apropo de oportuniști sau oportunități, președintele USR Constanța, Remus Negoi, a recunoscut că au existat în ultima perioadă, nu neapărat după data de 26 mai, și discuții cu persoane cu o oarecare notorietate locală. Printre ei s-ar regăsi și senatorul independent, ex-PNL, Vergil Chițac, dar și alți oameni din Asociația „Constanța Altfel”. Discuțiile nu s-au materializat în niciun fel până în acest moment. De altfel, USR a salutat activitatea asociațiilor civice din municipiul Constanța.
 
La conferința de presă au mai participat și Cristina Rizea, din partea PLUS Constanța, și Florin Cocargeanu, de la USR.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Congres USR. Deputatul Stelian Ion candidează pentru un post în Biroul Naţional

14 Aug 2019 662

Constănţeanul supărat „Terenurile de sport sunt oglinda stării de spirit a locuitorilor. Vegetaţia face ca tribunele să pară una cu terenul!“

10 Aug 2019 873

USR şi PLUS Constanţa, campanie de strângere de semnături pentru candidatura lui Dan Barna la alegerile prezidenţiale

08 Aug 2019 471

Senatoarea USR Ramona Dinu invită constănţenii să voteze cele mai frumoase tradiţii şi obiceiuri din Dobrogea

06 Aug 2019 391

Remus Negoi (USR) - „Frăţia PMP - PSD lucrează foarte bine în Consiliul Local Constanţa“

05 Aug 2019 444

Senatoarea USR Ramona Dinu caută soluţii legislative pentru promovarea tradiţiilor şi a obiceiurilor locale

03 Aug 2019 432

Stelian Ion (USR) - „Copiii noştri nu trebuie să facă autostopul pentru a merge la şcoală!“ (documente)

02 Aug 2019 512

USR solicită sesiune extraordinară în Parlament şi propune măsuri pentru prevenirea cazurilor similare celui din Caracal

30 Jul 2019 447

Ce au decis judecătorii CCR referitor la contestațiile la Codul Penal și Codul de Procedură Penală

29 Jul 2019 378

Stelian Ion (USR) - „Cât cinism! Abrogaţi legea recursului compensatoriu prin OUG! Ce referendum visaţi?“

29 Jul 2019 323

Stelian Ion (USR) le cere românilor să o bombardeze cu emailuri pe Dăncilă. Subiectul - noul şef al CNAS, suspect într-un dosar de corupţie!

27 Jul 2019 429

Senatorul USR Ramona Dinu, amendamente la Legea Turismului

22 Jul 2019 491

Dan Barna, a fost desemnat candidatul Alianței 2020 USR-PLUS la alegerile prezidențiale

20 Jul 2019 484

Curtea Constituţională discută astăzi cele două proiecte de revizuire a Constituţiei

18 Jul 2019 337

Stelian Ion (USR) „Carmen Dan trebuia de mult să plece”!

16 Jul 2019 668