Politic

La europarlamentare, cei de la USR PLUS au reușit să se surprindă pe ei înșiși! Rezultatele îi obligă la responsabilitate. Pregătesc un proiect pentru Constanța!

Alianța USR PLUS s-a clasat pe primul loc în orașul Constanța, cu un procent de circa 33%, locul doi a fost adjudecat de PNL, cu 19,9%, în timp ce PSD s-a clasat pe locul trei, cu un procent de 16,6%. În ceea ce privește rezultatele pe județul Constanța, cei de la USR PLUS au reușit o victorie la mustață în fața PNL și la distanță de PSD.
 
Liderii Alianței USR ALDE s-au declarat plăcut surprinși de aceste rezultate, au mulțumit electoratului și promit să nu se culce pe-o ureche și să continue procesul de extindere prin înființarea de filiale și primirea de noi membri, în baza unor selecții riguroase. Alianța a reușit să câștige alegerile europarlamentare în foarte multe localități cu bazin electoral tradițional PSD, cum ar fi Limanu, Năvodari, Cumpăna sau Agigea, dar și în comunități unde nu au nici măcar filiale, ci doar nuclee de simpatizanți, a explicat președintele organizației, Remus Negoi.
 
De altfel, luna viitoare au loc alegeri în USR Constanța, atât la nivelul filialei municipale, cât și la județ. Actualul președinte al USR Constanța a precizat că nu s-a decis dacă va mai candida pentru al treilea mandat, însă, dacă o va face, prima opțiune este organizația județeană.
 
Dincolo de starea de euforie care domnește în filială de duminică seara, reprezentanții USR au spus, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc ieri, că se vor întoarce foarte repede la treabă și vor veni în cel mai scurt timp cu un proiect pentru Constanța și cu o echipă de candidați pentru alegerile locale, care urmează să fie definitivată până în luna septembrie.
 
La rândul lor, reprezentanții Plus au salutat rezultatul nesperat de duminică, situație care îi obligă față de constănțeni pentru 2020. „La nivelul județului ne-am concentrat pe aceste alegeri, în ceea ce privește organizarea suntem într-un provizorat. Urmează să ne organizăm în următoarea perioadă”, a spus Ovidiu Țentea, coordonator regional Plus.
 
Reprezentanții Alianței USR PLUS au explicat că refuzul celor două partide de a intra la guvernare după alegerile europarlamentare nu demonstrează indecizie. „Noi ne dorim alegeri anticipate, vrem legitimitate”.
 

Colaborare punctuală cu PNL

 
Pe plan local, USR va continua să colaboreze punctual cu PNL, pentru că liberalii au reprezentanți în Consiliul Local. Momentan, ambele formațiuni din Alianța 2020 se confruntă cu un val de simpatizanți care vor să devină membri, însă, de teama apariției unor oportuniști, USR și PLUS au anunțat că selecția va fi una extrem de riguroasă.
 

Au existat discuții cu senatorul Chițac și echipa sa

 
Apropo de oportuniști sau oportunități, președintele USR Constanța, Remus Negoi, a recunoscut că au existat în ultima perioadă, nu neapărat după data de 26 mai, și discuții cu persoane cu o oarecare notorietate locală. Printre ei s-ar regăsi și senatorul independent, ex-PNL, Vergil Chițac, dar și alți oameni din Asociația „Constanța Altfel”. Discuțiile nu s-au materializat în niciun fel până în acest moment. De altfel, USR a salutat activitatea asociațiilor civice din municipiul Constanța.
 
La conferința de presă au mai participat și Cristina Rizea, din partea PLUS Constanța, și Florin Cocargeanu, de la USR.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Litoralul românesc, administrat şi condus „la mica înţelegere“ Ramona Dinu (USR) - „Ministrul Turismului să dispună în regim de urgenţă verificarea tuturor sectoarelor de plajă“

20 Jun 2019 665

Bătaie de joc pe plajele din Mamaia. Şezlongurile sunt amplasate la un pas de apa mării

17 Jun 2019 6143

Stelian Ion "USR cere desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor. Şeful DNA Constanţa, blocat de SS "

17 Jun 2019 874

Alegeri interne în filiala locală U.S.R. Constanța. Lista completă cu cei aleşi

16 Jun 2019 1934

USR Constanţa, sesizări către ABADL şi Poliţia Locală Lacul Tăbăcărie a devenit bătaia de joc a autorităţilor. Ce spune administratorul luciului de apă?

14 Jun 2019 1892

Ceremonia de semnare a Acordului Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României, astăzi, la Palatul Cotroceni

13 Jun 2019 458

Turcescu (PMP) - „Voturile PRO România şi ale minorităţilor, esenţiale pentru succesul moţiunii de cenzură“

13 Jun 2019 2119

Modificare în statutul USR. Preşedintele partidului, ales de toţi membrii

09 Jun 2019 439

Senatoarea USR de Constanța Ramona Dinu îi cere vicepremierului Suciu să intervină pentru stoparea dezastrului urbanistic din „Zona litoral Mamaia Nord - Năvodari“

07 Jun 2019 764

Iniţiativa „Fără penali în funcţii publice“, la primul vot în Parlament

07 Jun 2019 690

Interviu live Remus Negoi, președinte USR - „Modul de abordare a lucrurilor în Primăria Constanța este unul falimentar!“ (video)

06 Jun 2019 4386

Deputatul PMP Robert Turcescu, despre condiţiile ce trebuie să vină la pachet cu moţiunea de cenzură care să răstoarne guvernul Dăncilă

06 Jun 2019 717

Deputatul Stelian Ion, tătic pentru a doua oară

05 Jun 2019 758

Decizie luată de CCR. Cristian Deliorga şi Gheorghe Stan pot fi judecători CCR

05 Jun 2019 768

Klaus Iohannis, consultări cu partidele pentru punerea în aplicare a referendumului

04 Jun 2019 437