Politic

La finalul primei sesiuni parlamentare, Robert Turcescu, deputat PMP de Constanța, și-a prezentat raportul activității în calitate de ales al județului - raport stufos, rezultate puține


Deputatul PMP de Constanța Robert Turcescu și-a prezentat, la finalul primei sesiuni parlamentare, raportul activității în calitate de deputat ales al județului Constanța. Turcescu este secretar al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților și  vicepreședinte al Comisiei pentru regulament a  Camerei Deputaților. În primăvara acestui an, a fost desemnat de către PMP membru în Comisia specială de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial.
 
Potrivit raportului de activitate, în această primă sesiune parlamentară, Turcescu a depus 58 de amendamente la proiectul legii bugetului de stat pe anul 2017, prin care a solicitat bani pentru  infrastructura județului, modernizarea școlilor și a unităților sanitare din județ, dar și a unor lăcașuri de cult și a inițiat un proiect de lege foarte important, care prevede obligativitatea universităților ca, în termen de un an, să publice toate lucrările de doctorat din 1990 și până în prezent, iar în cazul în care nu vor respecta acest lucru, nu vor mai avea voie să organizeze doctorate. De asemenea, tot în această primă sesiune, a fost co-inițiator, alături de colegi din PMP, a încă 22 de proiecte de lege. De asemenea, a avut 32 de luări de cuvânt în plen, 12 declarații politice prin care a cerut lămuriri cu privire la chestiuni cu care se confruntă constănțenii.
 
Activitatea lui Robert Turcescu în calitate de deputat de Constanța a început cu depunerea a 58 de amendamente, prin intermediul cărora a cerut alocarea de bani pentru: 

SĂNĂTATE

Pentru renovarea și dotarea Spitalului Clinic de Balneologie din Eforie, a Spitalului Municipal Mangalia, modernizarea și dotarea cu aparatură a centrelor ambulatorii din Policlinica Eforie Nord și din orașul Negru Vodă, dar și pentru înlocuirea instalației electrice în Secția de Pneumologie/TBC din Spitalul Județean Constanța; achiziționarea unei ambulanțe pentru centrul medical din comuna Mihai Viteazu, amenajarea și dotarea unui dispensar în satul Siminoc, construirea unui dispensar în comuna Corbu, dar și renovarea dispensarelor din Săcele și Seimeni; construirea de locuințe destinate medicilor care lucrează în spitalele din Hârșova și Mangalia. 

EDUCAȚIE

Înființarea de creșe și grădinițe în Cumpăna și Negru Vodă; renovarea, modernizarea și/sau dotarea cu mobilier sau calculatoare a unor școli din Constanța, Agigea, Aliman, Dunăreni, Costinești, Dobromir, Hârșova, Negru Vodă, precum și achiziționarea unui microbuz pentru transportul elevilor din Costinești; modernizarea grădinițelor din Cobadin și Eforie, dar și construirea/modernizarea de săli de sport pentru școli și licee din Cobadin, Eforie, Nicolae Bălcescu, Săcele, Mangalia. 

INFRASTRUCTURĂ

Amendamentele au vizat asfaltarea DC 85, care leagă satului Luminița de DJ 226, și a bretelelor de legătură între Cumpăna și șoseaua de centură Ovidiu-Agigea; alimentarea cu gaze a comunei Corbu; alimentarea cu apă și canalizare sau extinderea rețelelor existente din Dobromir, Sinoe, Mihai Viteazu, Peștera și Mangalia. 

CULTURĂ

Pe segmentul cultură, amendamentele au vizat construirea de case de cultură în Costinești și în satul Dunăreni din comuna Aliman, dar și renovarea caselor de cultură din Mangalia, Văleni și Hârșova. 

BISERICI

Banii solicitați prin amendamente urmau să fie folosiți pentru pictarea bisericii ortodoxe din satul Nisipari, comuna Castelu, și renovarea bisericii din localitatea Lespezi, comuna Dobromir. 

TURISM

În ceea ce privește turismul, Turcescu susține că s-a luptat pentru promovarea stațiunii Costinești.
 

„M-am bătut pentru fiecare dintre aceste amendamente, cu convingerea că sunt necesare și importante pentru locuitorii județului Constanța pe care îi reprezint în Parlamentul României, însă majoritatea PSD-ALDE le-a refuzat pe toate“, a concluzionat deputatul, în raportul său de activitate.

 ÎNTREBĂRI ȘI INTERPELĂRI ADRESATE GUVERNULUI
În această primă sesiune parlamentară, Robert Turcescu susține că a scris de 16 ori Guvernului, atrăgând atenția asupra unor probleme importante ale constănțenilor și cerând soluții concrete pentru rezolvarea lor. Astfel, printre altele, a solicitat:
 • alocarea de urgență de fonduri suplimentare Secției de Primire Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ din Constanța, care se confruntă cu grave probleme financiare; 
 • clarificarea modului în care se acordă medicamente gratuite persoanelor care au fost persecutate din motive politice; identificarea tuturor clădirilor cu risc seismic ridicat și demararea unui program național de consolidare a acestora; 
 • o situație clară a persoanelor din România care suferă de epilepsie și soluții pentru îmbunătățirea vieții acestora; construirea mai multor creșe și grădinițe în județul Constanța; 
 • situația monumentelor, a ansamblurilor și a siturilor aflate în administrarea Ministerului Culturii; 
 • clarificări privind situația Cazinoului din Constanța;
 •  detalii despre decontarea totală a navetei elevilor, conform legii; 
 • clarificări privind dreptul la șomaj al consilierilor locali; 
 • detalii despre modul în care sunt cheltuiți banii care se strâng din taxa de pod de la Fetești; 
 • o situație clară a bazelor sportive din județul Constanța - cine le are în administrare - și alocarea de urgență a fondurilor necesare pentru renovarea și întreținerea lor, cele mai multe aflându-se în paragină; 
 • clarificări despre clădirile care au aparținut fostului UTC, pornind de la cazul din Mangalia unde, într-o astfel de clădire, există intenția de a fi construită o cafenea. Aceste active trebuie redate tinerilor pentru activități culturale, nu unor privați care vor să facă profit cu orice preț, susține deputatul. 
 • clarificări privind formularul E112 și schimbarea procedurilor de accesare, așa încât oamenii aflați în situații de urgență să beneficieze în timp util de acest ajutor, fără a fi împiedicați de obstacole birocratice. 

LEGI INIȚIATE

Robert Turcescu arată că a depus o inițiativă legislativă privind modificarea articolului 168 din Legea Educației Naționale care propune înființarea Registrului National al Lucrărilor de Doctorat, precum și obligația școlilor doctorale (IOSUD) de a publica în format electronic, în acest registru, TOATE lucrările de doctorat elaborate din 1990 și până în prezent.
 

„Școlile doctorale care nu se vor conforma acestei cerințe în termen de un an vor avea suspendat dreptul de a coordona lucrări de doctorat până în momentul în care își vor îndeplini această obligație. Din 1990 și până anul trecut, în România au fost acordate 67.000 de titluri de doctor, jumătate dintre acestea fiind obținute în perioada 2011-2016. E important să știm câte dintre cele 67.000 de persoane au muncit cu adevărat pentru titlul de doctor și câte s-au bucurat de avantajele unui doctorat pe baza unor plagiate. E timpul ca răul să fie tăiat de la rădăcină în ceea ce privește acest subiect!“, susține Turcescu.

 
De asemenea, deputatul arată că, alături de colegii săi parlamentari PMP, este co-inițiator al altor 22 de proiecte legislative. Printre acestea, se numără: mai multe inițiative de modificare și completare a Legii Educației Naționale, o lege privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, un proiect care propune realizarea autostrăzii Iași - Târgu Mureș, măsuri pentru protejarea agriculturii și zootehniei, reforma în domeniul sănătății, măsuri de îmbunătățire a circulației pe drumurile publice, abilitarea consiliilor locale de a putea scuti sau reduce impozitul/taxa pe clădiri pentru clădirile de tip sală polivalentă sau sală de sport aflate în proprietatea primăriei. 

AUDIENȚE LA CABINETUL PARLAMENTAR DIN BULEVARDUL MAMAIA NR. 213

„Am primit zeci de constănțeni în audiență la cabinetul meu parlamentar din bulevardul Mamaia numărul 213. O mare parte din intervențiile mele din Parlament, proiectele legislative, întrebările și interpelările pe care le-am adresat Guvernului au venit ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut cu aceștia. Le mulțumesc pentru colaborare tuturor constănțenilor și vă aștept pe toți la o discuție la cabinetul meu parlamentar!“, susține Turcescu. 

ELEVI CONSTĂNȚENI, ÎN VIZITĂ LA PARLAMENTUL ROMÂNIEI

„Peste 200 de elevi din județul Constanța mi-au făcut onoarea, în această primă sesiune parlamentară, de a mă vizita la Palatul Parlamentului. Ei au beneficiat de un tur complet al Casei Poporului și au învățat despre cum funcționează Parlamentul României“, arată deputatul. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul Robert Turcescu se implică în cazul bărbatului din Constanța ce are nevoie urgent de tratament la un spital din Belgia. Ce i-a cerut ministrului Sănătății

15 Nov 2018 271

Robert Turcescu (PMP), declaraţie politică „Ruşinea din Anul Centenar - întoarcerea în epoca Rodica Stănoiu!“

15 Nov 2018 953

140 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă. Ce mesaj le transmite deputatul Robert Turcescu dobrogenilor de ziua lor

14 Nov 2018 274

Când va fi funcțional laboratorul de radioterapie din incinta Spitalului Județean Constanța. Ce răspuns a primit deputatul Robert Turcescu de la Ministerul Sănătății (document)

06 Nov 2018 414

Iarna nu-i ca vara. Problema apei calde în Constanţa, între Ministerul Finanţelor şi cel al Energiei! Ce răspunsuri a primit deputatul Turcescu (documente)

06 Nov 2018 712

Joaca de-a moțiunea Deputatul PMP Robert Turcescu nu-i mai înțelege pe liberali și pe cei de la USR

30 Oct 2018 455

Robert Turcescu (PMP) - „Opoziţia trebuie să depună cât mai repede o moţiune de cenzură!“

26 Oct 2018 610

Legea spălării banilor a trecut abia la a doua strigare în Camera Deputaţilor! Ce spun parlamentarii Robert Turcescu şi Stelian Ion

25 Oct 2018 510

Doliu în familia deputatului Robert Turcescu. Tatăl acestuia s-a stins din viață. Când va avea loc înmormântarea

16 Oct 2018 701

Deputatul Robert Turcescu şi consilierul judeţean Florin Goidea au mers la Mangalia. Litoralul românesc, subiect de dezbatere

05 Oct 2018 1707

Declaraţie politică a deputatului Robert Turcescu despre „Varianta de ocolire Mangalia“ şi criza agentului termic de la Constanţa

04 Oct 2018 1810

Deputatul Robert Turcescu (PMP), demers la Ministerul Sănătăţii pentru decontarea integrală a radioterapiei (document)

01 Oct 2018 3769

Ce spune secretarul Comisiei de Învățământ, Robert Turcescu despre demisia ministrului Popa

27 Sep 2018 834

Turcescu (PMP) - „Numai o catastrofă naturală sau, Doamne ferește, un război ne-ar mai putea face, pe termen scurt, să redevenim o națiune!“

27 Sep 2018 841

„Premierul catastrofă“ în versiunea deputatului PMP de Constanţa Robert Turcescu

20 Sep 2018 1716

Robert Turcescu a tras-o la răspundere pe şefa Editurii Didactice şi Pedagogice - „Aţi făcut un experiment pe minţile copiilor noştri!“

14 Sep 2018 969

Declaraţie politică Robert Turcescu (PMP) - „Moţiunea de cenzură, singura şansă!”

13 Sep 2018 2868

Interviu cu Robert Turcescu, deputat PMP de Constanța. Despre perspectiva României în actualul context conflictual din spațiul politic

08 Sep 2018 3404

Robert Turcescu susține un workshop la Neptun în fața tineretului PMP. Iată ce subiect a abordat (galerie foto)

07 Sep 2018 1365

Congres extraordinar şi la PMP. Băsescu vrea o discuţie serioasă cu activul de partid!

13 Mar 2018 934

Alexandra Silistra, fostul consilier parlamentar al deputatului Turcescu, a fost concediată şi a dat în judecată Camera Deputaţilor

19 Feb 2018 2222

Interpelare pentru salvarea Şantierului Naval din Mangalia! Soarta celor peste 1.700 de angajaţi, în aer!

14 Feb 2018 2412

Revista presei locale

12 Feb 2018 890

Constanţa. Replici dure între preşedintele PMP, Claudiu Palaz şi deputatul Robert Turcescu. Au dat cărţile pe faţă!

10 Feb 2018 1569

Neînțelegerile dintre Claudiu Iorga Palaz şi Robert Turcescu au ajuns la „faza" pe consilieri județeni

09 Feb 2018 1069

Niciunul nu vrea să facă declaraţii, dar situaţia este clară! Deputatul Turcescu şi-a mutat cabinetul parlamentar din sediul PMP Constanţa

30 Jan 2018 2195

Amendamente buget 2018. Turcescu (PMP) solicită fonduri pentru construirea de creşe şi achiziţia unor ambulanţe de tip C în judeţul Constanţa (document)

12 Dec 2017 2770

Scandal în plenul Parlamentului. Turcescu „PSD trebuie să aleagă între păstrarea în funcţie a lui Dragnea, şi salvarea statului de drept”!

30 Nov 2017 823

Turcescu (PMP) „Dunărea și Portul Constanța trebuie privite ca priorități naționale”!

24 Nov 2017 801

UPDATE Alegeri la PMP Constanţa. Iata cine candidează

19 Nov 2017 1520

Palaz se realege duminică preşedinte la PMP Constanţa. Tensiuni între conducerea filialei şi deputatul Turcescu? Miza alegerilor, funcţia de prim-vicepreşedinte

18 Nov 2017 3166

Parlamentarii şi-au dat girul pentru înfiinţarea unui consiliu de supraveghere în domeniul naval. Prevederile ordonanţei privind administrarea porturilor şi a căilor navigabile

15 Nov 2017 1174

Bolnavii în fază terminală din judeţul Constanţa, bătaia de joc a unui secretar de stat din Ministerul Sănătăţii, care „nu ştie şi nu poate“! (document)

24 Oct 2017 5100

Turcescu solicită Ministerului Culturii buget pentru renovarea grădinilor de vară şi a cinematografelor de pe litoral

11 Oct 2017 1084

Discuţii aprinse la şedinţa ordinară a CJC. Proiecte de pe ordinea de zi care au stârnit nemulţumirea consilierilor judeţeni PNL (galerie foto)

30 Sep 2017 1978

LIVE TEXT. Ședință ordinară la Consiliul Județean Constanța. Ce proiecte se află pe ordinea de zi (galerie foto)

29 Sep 2017 2822

După închiderea „Casei Soarelui“, Turcescu solicită Ministerului Sănătăţii să ia măsuri pentru ca bolnavii oncologici de la Constanţa să fie trataţi fără costuri!

27 Sep 2017 3567

După tragedia de la Timişoara Făgădău îi cere lui Ionuţ Barbu să verifice siguranţa panourilor publicitare

20 Sep 2017 3859

Deputatul Turcescu nu renunţă nici el la înfiinţarea unui spital regional La rectificarea bugetară, UPU Constanţa a primit fonduri suplimentare! (document)

14 Sep 2017 1583

La final de sesiune parlamentară, activitatea deputaţilor de Constanţa în cifre

14 Aug 2017 1140

Iniţiativă legislativă Robert Turcescu (PMP) Lucrările de doctorat din 1990 şi până acum să fie publicate în format electronic (document)

03 Jul 2017 2019

Robert Turcescu a cerut iar ministrului Sănătăţii să suplimenteze bugetul pentru Unitatea de Primire Urgenţe Constanţa

14 Jun 2017 1018

Subfinanţarea UPU - SCJU Constanţa, readusă în atenţia Camerei Deputaţilor de Robert Turcescu

08 Jun 2017 1644

A solicitat sprijin şi a primit o palmă Turcescu şi Ţuţuianu, dispută pe tema bugetului Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean (document)

01 Jun 2017 1796

Situaţia Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa discutată în Parlament. Răspunsul CJC la cele semnalate de Robert Turcescu

31 May 2017 2016

Colecţie de artă, în pericol Deputatul PMP Constanţa Robert Turcescu şi-a sesizat colegii despre problema tablourilor din muzeul de la Topalu

24 May 2017 2157

Deputatul PMP de Constanţa Robert Turcescu, membru în Comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009

12 May 2017 1498

În logica PMP Deputat de Constanţa, preşedinte interimar la Sibiu

13 Feb 2017 883

Robert Turcescu, la Constanţa - „Am primit un răspuns năucitor de la ISU Dobrogea“. Ce solicitase deputatul (document)

09 Feb 2017 2266

Turcescu a depus 58 de amendamente care privesc judeţul Constanţa în cadrul dezbaterilor pe buget Zone vizate - sănătatea şi modernizarea instituţiilor de învăţământ

04 Feb 2017 811