Politic

La finalul primei sesiuni parlamentare, Robert Turcescu, deputat PMP de Constanța, și-a prezentat raportul activității în calitate de ales al județului - raport stufos, rezultate puține


Deputatul PMP de Constanța Robert Turcescu și-a prezentat, la finalul primei sesiuni parlamentare, raportul activității în calitate de deputat ales al județului Constanța. Turcescu este secretar al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților și  vicepreședinte al Comisiei pentru regulament a  Camerei Deputaților. În primăvara acestui an, a fost desemnat de către PMP membru în Comisia specială de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial.
 
Potrivit raportului de activitate, în această primă sesiune parlamentară, Turcescu a depus 58 de amendamente la proiectul legii bugetului de stat pe anul 2017, prin care a solicitat bani pentru  infrastructura județului, modernizarea școlilor și a unităților sanitare din județ, dar și a unor lăcașuri de cult și a inițiat un proiect de lege foarte important, care prevede obligativitatea universităților ca, în termen de un an, să publice toate lucrările de doctorat din 1990 și până în prezent, iar în cazul în care nu vor respecta acest lucru, nu vor mai avea voie să organizeze doctorate. De asemenea, tot în această primă sesiune, a fost co-inițiator, alături de colegi din PMP, a încă 22 de proiecte de lege. De asemenea, a avut 32 de luări de cuvânt în plen, 12 declarații politice prin care a cerut lămuriri cu privire la chestiuni cu care se confruntă constănțenii.
 
Activitatea lui Robert Turcescu în calitate de deputat de Constanța a început cu depunerea a 58 de amendamente, prin intermediul cărora a cerut alocarea de bani pentru: 

SĂNĂTATE

Pentru renovarea și dotarea Spitalului Clinic de Balneologie din Eforie, a Spitalului Municipal Mangalia, modernizarea și dotarea cu aparatură a centrelor ambulatorii din Policlinica Eforie Nord și din orașul Negru Vodă, dar și pentru înlocuirea instalației electrice în Secția de Pneumologie/TBC din Spitalul Județean Constanța; achiziționarea unei ambulanțe pentru centrul medical din comuna Mihai Viteazu, amenajarea și dotarea unui dispensar în satul Siminoc, construirea unui dispensar în comuna Corbu, dar și renovarea dispensarelor din Săcele și Seimeni; construirea de locuințe destinate medicilor care lucrează în spitalele din Hârșova și Mangalia. 

EDUCAȚIE

Înființarea de creșe și grădinițe în Cumpăna și Negru Vodă; renovarea, modernizarea și/sau dotarea cu mobilier sau calculatoare a unor școli din Constanța, Agigea, Aliman, Dunăreni, Costinești, Dobromir, Hârșova, Negru Vodă, precum și achiziționarea unui microbuz pentru transportul elevilor din Costinești; modernizarea grădinițelor din Cobadin și Eforie, dar și construirea/modernizarea de săli de sport pentru școli și licee din Cobadin, Eforie, Nicolae Bălcescu, Săcele, Mangalia. 

INFRASTRUCTURĂ

Amendamentele au vizat asfaltarea DC 85, care leagă satului Luminița de DJ 226, și a bretelelor de legătură între Cumpăna și șoseaua de centură Ovidiu-Agigea; alimentarea cu gaze a comunei Corbu; alimentarea cu apă și canalizare sau extinderea rețelelor existente din Dobromir, Sinoe, Mihai Viteazu, Peștera și Mangalia. 

CULTURĂ

Pe segmentul cultură, amendamentele au vizat construirea de case de cultură în Costinești și în satul Dunăreni din comuna Aliman, dar și renovarea caselor de cultură din Mangalia, Văleni și Hârșova. 

BISERICI

Banii solicitați prin amendamente urmau să fie folosiți pentru pictarea bisericii ortodoxe din satul Nisipari, comuna Castelu, și renovarea bisericii din localitatea Lespezi, comuna Dobromir. 

TURISM

În ceea ce privește turismul, Turcescu susține că s-a luptat pentru promovarea stațiunii Costinești.
 

„M-am bătut pentru fiecare dintre aceste amendamente, cu convingerea că sunt necesare și importante pentru locuitorii județului Constanța pe care îi reprezint în Parlamentul României, însă majoritatea PSD-ALDE le-a refuzat pe toate“, a concluzionat deputatul, în raportul său de activitate.

 ÎNTREBĂRI ȘI INTERPELĂRI ADRESATE GUVERNULUI
În această primă sesiune parlamentară, Robert Turcescu susține că a scris de 16 ori Guvernului, atrăgând atenția asupra unor probleme importante ale constănțenilor și cerând soluții concrete pentru rezolvarea lor. Astfel, printre altele, a solicitat:
 • alocarea de urgență de fonduri suplimentare Secției de Primire Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ din Constanța, care se confruntă cu grave probleme financiare; 
 • clarificarea modului în care se acordă medicamente gratuite persoanelor care au fost persecutate din motive politice; identificarea tuturor clădirilor cu risc seismic ridicat și demararea unui program național de consolidare a acestora; 
 • o situație clară a persoanelor din România care suferă de epilepsie și soluții pentru îmbunătățirea vieții acestora; construirea mai multor creșe și grădinițe în județul Constanța; 
 • situația monumentelor, a ansamblurilor și a siturilor aflate în administrarea Ministerului Culturii; 
 • clarificări privind situația Cazinoului din Constanța;
 •  detalii despre decontarea totală a navetei elevilor, conform legii; 
 • clarificări privind dreptul la șomaj al consilierilor locali; 
 • detalii despre modul în care sunt cheltuiți banii care se strâng din taxa de pod de la Fetești; 
 • o situație clară a bazelor sportive din județul Constanța - cine le are în administrare - și alocarea de urgență a fondurilor necesare pentru renovarea și întreținerea lor, cele mai multe aflându-se în paragină; 
 • clarificări despre clădirile care au aparținut fostului UTC, pornind de la cazul din Mangalia unde, într-o astfel de clădire, există intenția de a fi construită o cafenea. Aceste active trebuie redate tinerilor pentru activități culturale, nu unor privați care vor să facă profit cu orice preț, susține deputatul. 
 • clarificări privind formularul E112 și schimbarea procedurilor de accesare, așa încât oamenii aflați în situații de urgență să beneficieze în timp util de acest ajutor, fără a fi împiedicați de obstacole birocratice. 

LEGI INIȚIATE

Robert Turcescu arată că a depus o inițiativă legislativă privind modificarea articolului 168 din Legea Educației Naționale care propune înființarea Registrului National al Lucrărilor de Doctorat, precum și obligația școlilor doctorale (IOSUD) de a publica în format electronic, în acest registru, TOATE lucrările de doctorat elaborate din 1990 și până în prezent.
 

„Școlile doctorale care nu se vor conforma acestei cerințe în termen de un an vor avea suspendat dreptul de a coordona lucrări de doctorat până în momentul în care își vor îndeplini această obligație. Din 1990 și până anul trecut, în România au fost acordate 67.000 de titluri de doctor, jumătate dintre acestea fiind obținute în perioada 2011-2016. E important să știm câte dintre cele 67.000 de persoane au muncit cu adevărat pentru titlul de doctor și câte s-au bucurat de avantajele unui doctorat pe baza unor plagiate. E timpul ca răul să fie tăiat de la rădăcină în ceea ce privește acest subiect!“, susține Turcescu.

 
De asemenea, deputatul arată că, alături de colegii săi parlamentari PMP, este co-inițiator al altor 22 de proiecte legislative. Printre acestea, se numără: mai multe inițiative de modificare și completare a Legii Educației Naționale, o lege privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, un proiect care propune realizarea autostrăzii Iași - Târgu Mureș, măsuri pentru protejarea agriculturii și zootehniei, reforma în domeniul sănătății, măsuri de îmbunătățire a circulației pe drumurile publice, abilitarea consiliilor locale de a putea scuti sau reduce impozitul/taxa pe clădiri pentru clădirile de tip sală polivalentă sau sală de sport aflate în proprietatea primăriei. 

AUDIENȚE LA CABINETUL PARLAMENTAR DIN BULEVARDUL MAMAIA NR. 213

„Am primit zeci de constănțeni în audiență la cabinetul meu parlamentar din bulevardul Mamaia numărul 213. O mare parte din intervențiile mele din Parlament, proiectele legislative, întrebările și interpelările pe care le-am adresat Guvernului au venit ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut cu aceștia. Le mulțumesc pentru colaborare tuturor constănțenilor și vă aștept pe toți la o discuție la cabinetul meu parlamentar!“, susține Turcescu. 

ELEVI CONSTĂNȚENI, ÎN VIZITĂ LA PARLAMENTUL ROMÂNIEI

„Peste 200 de elevi din județul Constanța mi-au făcut onoarea, în această primă sesiune parlamentară, de a mă vizita la Palatul Parlamentului. Ei au beneficiat de un tur complet al Casei Poporului și au învățat despre cum funcționează Parlamentul României“, arată deputatul. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Robert Turcescu a tras-o la răspundere pe şefa Editurii Didactice şi Pedagogice - „Aţi făcut un experiment pe minţile copiilor noştri!“

14 Sep 2018 733

Declaraţie politică Robert Turcescu (PMP) - „Moţiunea de cenzură, singura şansă!”

13 Sep 2018 2615

Interviu cu Robert Turcescu, deputat PMP de Constanța. Despre perspectiva României în actualul context conflictual din spațiul politic

08 Sep 2018 3239

Robert Turcescu susține un workshop la Neptun în fața tineretului PMP. Iată ce subiect a abordat (galerie foto)

07 Sep 2018 1218

Congres extraordinar şi la PMP. Băsescu vrea o discuţie serioasă cu activul de partid!

13 Mar 2018 840

Alexandra Silistra, fostul consilier parlamentar al deputatului Turcescu, a fost concediată şi a dat în judecată Camera Deputaţilor

19 Feb 2018 2129

Interpelare pentru salvarea Şantierului Naval din Mangalia! Soarta celor peste 1.700 de angajaţi, în aer!

14 Feb 2018 2333

Revista presei locale

12 Feb 2018 800

Constanţa. Replici dure între preşedintele PMP, Claudiu Palaz şi deputatul Robert Turcescu. Au dat cărţile pe faţă!

10 Feb 2018 1505

Neînțelegerile dintre Claudiu Iorga Palaz şi Robert Turcescu au ajuns la „faza" pe consilieri județeni

09 Feb 2018 981

Niciunul nu vrea să facă declaraţii, dar situaţia este clară! Deputatul Turcescu şi-a mutat cabinetul parlamentar din sediul PMP Constanţa

30 Jan 2018 2139

Amendamente buget 2018. Turcescu (PMP) solicită fonduri pentru construirea de creşe şi achiziţia unor ambulanţe de tip C în judeţul Constanţa (document)

12 Dec 2017 2673

Scandal în plenul Parlamentului. Turcescu „PSD trebuie să aleagă între păstrarea în funcţie a lui Dragnea, şi salvarea statului de drept”!

30 Nov 2017 771

Turcescu (PMP) „Dunărea și Portul Constanța trebuie privite ca priorități naționale”!

24 Nov 2017 742

UPDATE Alegeri la PMP Constanţa. Iata cine candidează

19 Nov 2017 1406

Palaz se realege duminică preşedinte la PMP Constanţa. Tensiuni între conducerea filialei şi deputatul Turcescu? Miza alegerilor, funcţia de prim-vicepreşedinte

18 Nov 2017 2768

Parlamentarii şi-au dat girul pentru înfiinţarea unui consiliu de supraveghere în domeniul naval. Prevederile ordonanţei privind administrarea porturilor şi a căilor navigabile

15 Nov 2017 1103

Bolnavii în fază terminală din judeţul Constanţa, bătaia de joc a unui secretar de stat din Ministerul Sănătăţii, care „nu ştie şi nu poate“! (document)

24 Oct 2017 5003

Turcescu solicită Ministerului Culturii buget pentru renovarea grădinilor de vară şi a cinematografelor de pe litoral

11 Oct 2017 989

Discuţii aprinse la şedinţa ordinară a CJC. Proiecte de pe ordinea de zi care au stârnit nemulţumirea consilierilor judeţeni PNL (galerie foto)

30 Sep 2017 1903

LIVE TEXT. Ședință ordinară la Consiliul Județean Constanța. Ce proiecte se află pe ordinea de zi (galerie foto)

29 Sep 2017 2765

După închiderea „Casei Soarelui“, Turcescu solicită Ministerului Sănătăţii să ia măsuri pentru ca bolnavii oncologici de la Constanţa să fie trataţi fără costuri!

27 Sep 2017 3512

După tragedia de la Timişoara Făgădău îi cere lui Ionuţ Barbu să verifice siguranţa panourilor publicitare

20 Sep 2017 3804

Deputatul Turcescu nu renunţă nici el la înfiinţarea unui spital regional La rectificarea bugetară, UPU Constanţa a primit fonduri suplimentare! (document)

14 Sep 2017 1519

La final de sesiune parlamentară, activitatea deputaţilor de Constanţa în cifre

14 Aug 2017 1102

Iniţiativă legislativă Robert Turcescu (PMP) Lucrările de doctorat din 1990 şi până acum să fie publicate în format electronic (document)

03 Jul 2017 1965

Robert Turcescu a cerut iar ministrului Sănătăţii să suplimenteze bugetul pentru Unitatea de Primire Urgenţe Constanţa

14 Jun 2017 961

Subfinanţarea UPU - SCJU Constanţa, readusă în atenţia Camerei Deputaţilor de Robert Turcescu

08 Jun 2017 1551

A solicitat sprijin şi a primit o palmă Turcescu şi Ţuţuianu, dispută pe tema bugetului Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean (document)

01 Jun 2017 1757

Situaţia Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa discutată în Parlament. Răspunsul CJC la cele semnalate de Robert Turcescu

31 May 2017 1953

Colecţie de artă, în pericol Deputatul PMP Constanţa Robert Turcescu şi-a sesizat colegii despre problema tablourilor din muzeul de la Topalu

24 May 2017 2096

Deputatul PMP de Constanţa Robert Turcescu, membru în Comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009

12 May 2017 1453

În logica PMP Deputat de Constanţa, preşedinte interimar la Sibiu

13 Feb 2017 846

Robert Turcescu, la Constanţa - „Am primit un răspuns năucitor de la ISU Dobrogea“. Ce solicitase deputatul (document)

09 Feb 2017 2245

Turcescu a depus 58 de amendamente care privesc judeţul Constanţa în cadrul dezbaterilor pe buget Zone vizate - sănătatea şi modernizarea instituţiilor de învăţământ

04 Feb 2017 791

11.000 de lei pentru susţinerea activităţii din teritoriu Turcescu îi aşteaptă pe constănţeni pe bulevardul Mamaia

23 Jan 2017 1806

Deputat de Constanța, la protestul din Bucureşti (video)

22 Jan 2017 2268

UPDATE 4 Mobilizare în Bucureşti. Preşedintele României, Klaus Iohannis, la protestul de la Universitate! (video)

22 Jan 2017 3840

Scandal în Camera Deputaţilor. Un deputat de Constanţa către Liviu Dragnea - “Să-ţi fie ruşine”!

09 Jan 2017 2470

Cine alcătuieşte delegaţia PMP care merge la Palatul Cotroceni

14 Dec 2016 1199

Iată delegația PMP la consultările de mâine de la Cotroceni

13 Dec 2016 1384

Robert Turcescu „Era previzibil că PSD va înregistra un astfel de scor” (audio)

11 Dec 2016 1798

Constanţa - alegeri parlamentare 2016. Pentru ce au votat Onaca, Turcescu şi Bistriceanu (galerie foto+video)

11 Dec 2016 2296

Prezentarea candidaţilor PMP pentru Constanţa - entuziasm, convingerea unui rezultat bun la alegerile din 11 decembrie şi preşedintele Traian Băsescu (galerie foto)

08 Dec 2016 1642

Traian Băsescu - „Am încredere că Onaca, Turcescu şi Bistriceanu sunt alegerea corectă!”

05 Dec 2016 994

Scrisoarea lui Robert Turcescu către constănțeni! „Vreau să lupt în arena politică pentru a trăi într-o Românie mai bună!”

05 Dec 2016 2494

La 86 de ani, luptă pentru România! Robert Turcescu i-a luat un interviu emoţionant Veronicăi Negreanu, din Constanţa (video)

03 Dec 2016 2771

PMP luptă pentru judeţul Constanţa. A fost inaugurat un nou sediu de campanie! (galerie foto)

22 Nov 2016 2331

Onaca, Turcescu, Bistriceanu, candidaţii PMP recomandaţi de Traian Băsescu

21 Nov 2016 823

Candidaţii PMP s-au întâlnit cu locuitorii judeţului Constanţa! (galerie foto)

19 Nov 2016 1096