Learciu explică motivele pentru care ar fi fost îndepărtat din ALDE Deputatul Gerea nu vrea să intre în polemică, dar anunţă că au un posibil înlocuitor la Consiliul Judeţean Constanţa

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa Daniel Learciu, radiat din calitatea de membru al ALDE Constanţa pentru neplata cotizaţiei (potrivit unui comunicat trimis redacţiei de conducerea locală a partidului), a transmis o scrisoare deschisă, prin care trage un semnal de alarmă asupra „situaţiei reprobabile existente în acest moment în cadrul organizaţiei ALDE Constanţa şi asupra faptului că valorile statutare, legale, morale şi principiile liberale au fost în mod brutal călcate în picioare de către oameni cu interese obscure, care au deturnat şi conduc acum această organizaţie politică, doar în interes personal şi pentru beneficii imediate”.
 
Learciu afirmă că săptămâna trecută a fost informat cu privire la aşa-zisa „excludere” din ALDE Constanţa, excludere despre care acesta susţine că a fost realizată „cu încălcarea gravă a statutului şi a tuturor reperelor legale existente în acest sens”.
 
„Această acţiune este dovada clară a atitudinii dictatoriale exprimate de nenumărate ori de deputatul Andrei Gerea, care a avut în plan dobândirea totală a puterii în ALDE Constanţa şi punerea organizaţiei de partid în slujba intereselor personale ale domniei sale şi a grupului din care acesta face parte. Mai mult decât atât, vă aduc la cunoştinţă faptul că, odată cu câştigarea unui scor foarte bun la alegerile locale parţiale din noiembrie 2017, deputatul Andrei Gerea, împreună cu mâna lui dreaptă, secretarul coordonator Claudiu Ceti, sesizând trendul ascendent al acestui partid pe plan local, au început negocierile personale pentru a-şi pune oamenii în funcţii cheie la conducerea unor instituţii cu un buget generos, instituţii subjugate influenţei politice a deputatului Andrei Gerea. În momentul în care conducerea ALDE Constanţa, reprezentată de Andrei Gerea şi Claudiu Ceti, au întâmpinat o fermă şi vehementă opoziţie din partea mea, au procedat în mod accelerat la schimbarea mea din funcţie de preşedinte al organizaţiei municipale”, mai afirmă Learciu în scrisoarea deschisă.
 
Ulterior, continuă acesta, cei doi lideri ALDE, Gerea şi Ceti, „au procedat în grabă la elaborarea unui plan de excludere a mea din ALDE Constanţa. Ducând raţionamentul şi argumentaţia într-un spectru cât se poate de just, acţiunea de îndepărtare a mea din organizaţia ALDE Constanţa a avut la bază următoarele aspecte semnalate de mine în cadrul multor şedinţe de partid: după cum s-a stabilit iniţial, Alegerile Interne Statutare trebuiau finalizate până cel târziu luna iunie 2018 - Andrei Gerea a întârziat cu bună ştiinţă producerea acestui eveniment şi nu s-a implicat absolut deloc în organizarea şi demararea acestora, arătând mereu o atitudine ostilă şi de nepăsare crasă. Vina pentru faptul că aceste alegeri la care membrii ALDE au pus suflet şi multă muncă nu s-au înfăptuit nici până la acest moment este vina exclusivă a lui Andrei Gerea, care s-a opus în mod repetat, încercând în acest fel să împiedice alegerea unor lideri puternici în structura de conducere a partidului, lideri care i-ar fi putut ştirbi autoritatea şi controlul; relaţia de vasalitate pe care a afişat-o de la bun început în negocierile cu partenerii de guvernare a dus în ultimii 2 ani la prăbuşirea organizaţiei ALDE Constanţa din punct de vedere al capitalului uman, lucru ce demonstrează clar o înţelegere subterană realizată de conducerea ALDE Constanţa - reprezentată de Andrei Gerea şi partenerii politici locali, înţelegere care a umilit practic membrii ALDE, aceştia fiind mereu trataţi ca nişte «slugi docile» şi nicidecum ca parteneri liberali de coaliţie; implicarea directă şi toxică a domnului Andrei Gerea în deciziile Consiliului Judeţean Constanţa, deşi acesta nu are practic nicio legătură cu Judeţul Constanţa, nefiind locuitor al urbei şi necunoscând în detaliu problemele oraşului sau ale judeţului, a dus la tensionarea relaţiilor de colaborare în cadrul CJC Constanţa şi modificarea balanţei forţelor de decizie, în timp ce proiectele şi acţiunile ALDE Constanţa au fost practic ignorate; aducerea unui nou preşedinte de partid, tocmai de la Argeş, ignorând capitalul uman al membrilor din Constanţa prin impunerea într-un mod total discreţionar a unui om din afara partidului, personaj care nu a muncit alături de membrii vechi şi nu şi-a adus aportul cu nimic la creşterea organizaţiei, arată în mod categoric interesele personale ale grupului constituit de Andrei Gerea pentru preluarea totală a organizalţiei ALDE de la malul mării”, susţine Learciu în scrisoarea deschisă prin care încearcă să explice motivele excluderii sale.
 
Andrei Gerea: „Suntem sideraţi cu toţii de atitudinea fostului nostru coleg!”
 
Contactat telefonic pentru a explica acuzaţiile formulate de Learciu prin intermediul scrisorii deschise, deputatul Andrei Gerea, coordonator politic al filialei din partea Bucureştiului, nu vrea să intre în polemică cu fostul său coleg. „Nu, nu vreau să comentez, eu nu am ce să comentez, mă înfioară faptul că eram pregătit să-l susţin politic. De altfel, toţi colegii sunt sideraţi de atitudinea dânsului şi de ameninţările pe care le proliferează. Nu are decât să se ducă şi să facă plângeri”, spune Gerea.
 
Întrebat fiind cine ar putea fi înlocuitorul lui Daniel Learciu în Consiliul Judeţean Constanţa, chestiune de zile, în opinia lui Andrei Gerea, toate informaţiile se îndreaptă că Alexandru Gherman, supleant pe lista aleşilor judeţeni ALDE. „Chiar dacă fostul nostru coleg vorbeşte despre dictatură, eu le voi cere colegilor din birou să decidă cine va fi consilier judeţean şi propunerea noastră pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean”, a completat Gerea.
 
Coordonatul politic a precizat ca deocamdată secretariatul general al ALDE nu a remis către Prefectura Constanţa solicitarea de încetare a mandatului de consilier judeţean pentru Daniel Learciu.

Gherman a mai candidat şi pentru Senatul României 

Facem precizarea că Alexandru Gherman a candidat în 2016 şi pentru un post de senator pe listele ALDE. La acea vreme, conform declaraţiei de avere aferente anului candidaturii, acesta deţinea o casă de locuit în Constanţa de 500 mp, dobândită în 2008, patru conturi care însumează 4.000 de lei şi un cont de 100 de euro. Gherman acordase un împrumut în nume personal de 20.000 de euro firmei SC Gherman Properties SRL şi a închiriat un spaţiu comercial pentru 36.000 de euro pe an.

În ceea ce priveşte datoriile, prim-vicepreşedintele filialei municipale ALDE Constanţa la acea vreme avea un credit de 125.000 de euro, scadent în 2038. Pe dividendele firmei căreia i-a acordat împrumut, Gherman nu a încasat niciun venit în anul fiscal încheiat. Conform declaraţiei de interese, el era administrator al societăţii SC Gherman Properties SRL, având 100% din totalul părţilor sociale sau acţiunilor, cu o valoare totală de 4.000 de lei.
Potrivit Profit.ro, Gherman Properties, a cărei principală activitate este comercializarea angro de carburanţi auto pentru companii, cum ar fi cele din transporturi sau agricultură, deţine şi o staţie de alimentare cu carburanţi în Constanţa şi a terminat anul 2016 cu o cifră de afaceri de circa 2 milioane lei şi cu o pierdere modică, de puţin peste 20.000 lei. Gherman Properties şi-a exprimat la un moment intenţia de a se extinde şi în sectorul gazelor naturale.
 
Citeşte şi: 
 
Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi preşedinţii organizaţiilor din Techirghiol şi Valu lui Traian, radiaţi din ALDE. Motivul, pueril, neplata cotizaţiei! Learciu ameninţă cu plângeri la DNA!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul sediu al PNL și ALDE din București, transformat într-o „locuință individuală” care ar urma să fie atribuită președintelui Klaus Iohannis

26 Feb 2024 1380

#Dobrogea145 Christian Gigi Chiru, inițiator Ziua Dobrogei și președinte ALDE Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei (VIDEO)

14 Nov 2023 1005

Congresul ALDE se desfășoară la București În marja consiliului ALDE, USR va lansa oficial candidaţii la alegerile europarlamentare.

20 Oct 2023 888

LIVE VIDEO+TEXT) USR Constanța despre legea pensiilor - „ Este o lege absolut odioasă, o escrocherie politică”

19 Oct 2023 1182

Lansarea candidaților USR pentru europarlamentare are loc vineri la Consiliul ALDE Europe, organizat la București

18 Oct 2023 853

USR și-a desemnat candidații pentru alegerile europarlamentare. Printre ei este și un membru al organizației de la Constanța!

16 Oct 2023 1224

UPDATE Cine preia atribuțiile de primar la Medgidia, după eventuala demisie a primarului Valentin Vrabie?

10 Oct 2023 4560

Averea și interesele lui Florentin Țapliuc, consilier județean în cadrul CJ Constanța (DOCUMENTE)

02 Aug 2023 1284

Declarații Avere Constanța Leonard Tănase, consilier județean ALDE, deține un teren și o casă de locuit (DOCUMENTE)

29 Jul 2023 1402

Președintele CA al Oil Terminal SA, datorii la bugetul de stat (DOCUMENTE)

20 Jun 2023 2697

Dan Barna a fost ales vicepreședinte al partidului european ALDE

28 May 2023 1058

Cotizații partide Ce partid din Constanța a avut cotizație 0 pe anul 2022?

02 May 2023 1240

Constănțeanul Claudiu Ceti, șeful de cabinet a lui Cristian Popescu Piedone, iese din singura firmă pe care o deținea

23 Jan 2023 2999

ALDE are o nouă conducere. Mohammad Murad ales copreședinte alături de Varujan Vosganian şi Mircea Minea. Gigi Chiru a preluat organizația de la Constanța

23 Oct 2022 2219

Cum a oscilat averea directorului interimar Ștefania Laura Abibula-Stroe, de la Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T Burada“ (DOCUMENTE)

22 Sep 2022 2740