Politic

Learciu explică motivele pentru care ar fi fost îndepărtat din ALDE Deputatul Gerea nu vrea să intre în polemică, dar anunţă că au un posibil înlocuitor la Consiliul Judeţean Constanţa

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa Daniel Learciu, radiat din calitatea de membru al ALDE Constanţa pentru neplata cotizaţiei (potrivit unui comunicat trimis redacţiei de conducerea locală a partidului), a transmis o scrisoare deschisă, prin care trage un semnal de alarmă asupra „situaţiei reprobabile existente în acest moment în cadrul organizaţiei ALDE Constanţa şi asupra faptului că valorile statutare, legale, morale şi principiile liberale au fost în mod brutal călcate în picioare de către oameni cu interese obscure, care au deturnat şi conduc acum această organizaţie politică, doar în interes personal şi pentru beneficii imediate”.
 
Learciu afirmă că săptămâna trecută a fost informat cu privire la aşa-zisa „excludere” din ALDE Constanţa, excludere despre care acesta susţine că a fost realizată „cu încălcarea gravă a statutului şi a tuturor reperelor legale existente în acest sens”.
 
„Această acţiune este dovada clară a atitudinii dictatoriale exprimate de nenumărate ori de deputatul Andrei Gerea, care a avut în plan dobândirea totală a puterii în ALDE Constanţa şi punerea organizaţiei de partid în slujba intereselor personale ale domniei sale şi a grupului din care acesta face parte. Mai mult decât atât, vă aduc la cunoştinţă faptul că, odată cu câştigarea unui scor foarte bun la alegerile locale parţiale din noiembrie 2017, deputatul Andrei Gerea, împreună cu mâna lui dreaptă, secretarul coordonator Claudiu Ceti, sesizând trendul ascendent al acestui partid pe plan local, au început negocierile personale pentru a-şi pune oamenii în funcţii cheie la conducerea unor instituţii cu un buget generos, instituţii subjugate influenţei politice a deputatului Andrei Gerea. În momentul în care conducerea ALDE Constanţa, reprezentată de Andrei Gerea şi Claudiu Ceti, au întâmpinat o fermă şi vehementă opoziţie din partea mea, au procedat în mod accelerat la schimbarea mea din funcţie de preşedinte al organizaţiei municipale”, mai afirmă Learciu în scrisoarea deschisă.
 
Ulterior, continuă acesta, cei doi lideri ALDE, Gerea şi Ceti, „au procedat în grabă la elaborarea unui plan de excludere a mea din ALDE Constanţa. Ducând raţionamentul şi argumentaţia într-un spectru cât se poate de just, acţiunea de îndepărtare a mea din organizaţia ALDE Constanţa a avut la bază următoarele aspecte semnalate de mine în cadrul multor şedinţe de partid: după cum s-a stabilit iniţial, Alegerile Interne Statutare trebuiau finalizate până cel târziu luna iunie 2018 - Andrei Gerea a întârziat cu bună ştiinţă producerea acestui eveniment şi nu s-a implicat absolut deloc în organizarea şi demararea acestora, arătând mereu o atitudine ostilă şi de nepăsare crasă. Vina pentru faptul că aceste alegeri la care membrii ALDE au pus suflet şi multă muncă nu s-au înfăptuit nici până la acest moment este vina exclusivă a lui Andrei Gerea, care s-a opus în mod repetat, încercând în acest fel să împiedice alegerea unor lideri puternici în structura de conducere a partidului, lideri care i-ar fi putut ştirbi autoritatea şi controlul; relaţia de vasalitate pe care a afişat-o de la bun început în negocierile cu partenerii de guvernare a dus în ultimii 2 ani la prăbuşirea organizaţiei ALDE Constanţa din punct de vedere al capitalului uman, lucru ce demonstrează clar o înţelegere subterană realizată de conducerea ALDE Constanţa - reprezentată de Andrei Gerea şi partenerii politici locali, înţelegere care a umilit practic membrii ALDE, aceştia fiind mereu trataţi ca nişte «slugi docile» şi nicidecum ca parteneri liberali de coaliţie; implicarea directă şi toxică a domnului Andrei Gerea în deciziile Consiliului Judeţean Constanţa, deşi acesta nu are practic nicio legătură cu Judeţul Constanţa, nefiind locuitor al urbei şi necunoscând în detaliu problemele oraşului sau ale judeţului, a dus la tensionarea relaţiilor de colaborare în cadrul CJC Constanţa şi modificarea balanţei forţelor de decizie, în timp ce proiectele şi acţiunile ALDE Constanţa au fost practic ignorate; aducerea unui nou preşedinte de partid, tocmai de la Argeş, ignorând capitalul uman al membrilor din Constanţa prin impunerea într-un mod total discreţionar a unui om din afara partidului, personaj care nu a muncit alături de membrii vechi şi nu şi-a adus aportul cu nimic la creşterea organizaţiei, arată în mod categoric interesele personale ale grupului constituit de Andrei Gerea pentru preluarea totală a organizalţiei ALDE de la malul mării”, susţine Learciu în scrisoarea deschisă prin care încearcă să explice motivele excluderii sale.
 
Andrei Gerea: „Suntem sideraţi cu toţii de atitudinea fostului nostru coleg!”
 
Contactat telefonic pentru a explica acuzaţiile formulate de Learciu prin intermediul scrisorii deschise, deputatul Andrei Gerea, coordonator politic al filialei din partea Bucureştiului, nu vrea să intre în polemică cu fostul său coleg. „Nu, nu vreau să comentez, eu nu am ce să comentez, mă înfioară faptul că eram pregătit să-l susţin politic. De altfel, toţi colegii sunt sideraţi de atitudinea dânsului şi de ameninţările pe care le proliferează. Nu are decât să se ducă şi să facă plângeri”, spune Gerea.
 
Întrebat fiind cine ar putea fi înlocuitorul lui Daniel Learciu în Consiliul Judeţean Constanţa, chestiune de zile, în opinia lui Andrei Gerea, toate informaţiile se îndreaptă că Alexandru Gherman, supleant pe lista aleşilor judeţeni ALDE. „Chiar dacă fostul nostru coleg vorbeşte despre dictatură, eu le voi cere colegilor din birou să decidă cine va fi consilier judeţean şi propunerea noastră pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean”, a completat Gerea.
 
Coordonatul politic a precizat ca deocamdată secretariatul general al ALDE nu a remis către Prefectura Constanţa solicitarea de încetare a mandatului de consilier judeţean pentru Daniel Learciu.

Gherman a mai candidat şi pentru Senatul României 

Facem precizarea că Alexandru Gherman a candidat în 2016 şi pentru un post de senator pe listele ALDE. La acea vreme, conform declaraţiei de avere aferente anului candidaturii, acesta deţinea o casă de locuit în Constanţa de 500 mp, dobândită în 2008, patru conturi care însumează 4.000 de lei şi un cont de 100 de euro. Gherman acordase un împrumut în nume personal de 20.000 de euro firmei SC Gherman Properties SRL şi a închiriat un spaţiu comercial pentru 36.000 de euro pe an.

În ceea ce priveşte datoriile, prim-vicepreşedintele filialei municipale ALDE Constanţa la acea vreme avea un credit de 125.000 de euro, scadent în 2038. Pe dividendele firmei căreia i-a acordat împrumut, Gherman nu a încasat niciun venit în anul fiscal încheiat. Conform declaraţiei de interese, el era administrator al societăţii SC Gherman Properties SRL, având 100% din totalul părţilor sociale sau acţiunilor, cu o valoare totală de 4.000 de lei.
Potrivit Profit.ro, Gherman Properties, a cărei principală activitate este comercializarea angro de carburanţi auto pentru companii, cum ar fi cele din transporturi sau agricultură, deţine şi o staţie de alimentare cu carburanţi în Constanţa şi a terminat anul 2016 cu o cifră de afaceri de circa 2 milioane lei şi cu o pierdere modică, de puţin peste 20.000 lei. Gherman Properties şi-a exprimat la un moment intenţia de a se extinde şi în sectorul gazelor naturale.
 
Citeşte şi: 
 
Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi preşedinţii organizaţiilor din Techirghiol şi Valu lui Traian, radiaţi din ALDE. Motivul, pueril, neplata cotizaţiei! Learciu ameninţă cu plângeri la DNA!

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revista presei locale

21 Sep 2018 373

ALDE va merge pe negociere politică pentru păstrarea funcţiei de vicepreşedinte al CJC

21 Sep 2018 419

Prioritățile ALDE în actuala sesiune parlamentară

20 Sep 2018 256

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea S IMMO AG de către IMMOFINANZ AG

20 Sep 2018 198

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 17 septembrie 2018

19 Sep 2018 276

Filialele ALDE Constanța, voluntari la "World Cleanup Day"

15 Sep 2018 1505

Protestatar, către Călin Popescu Tăriceanu - „Să-ți fie rușine!”

14 Sep 2018 316

PMP Constanţa anunţă că nu va susţine demersurile ALDE privind funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean

12 Sep 2018 701

Rectificarea bugetară 2018. Cât a primit fiecare localitate din judeţul Constanţa. Multe nu s-au ales cu nimic

10 Sep 2018 2337

Editorial Bătaie de joc. PSD - ALDE lasă mii de mame fără indemnizaţii de creştere a copilului!

08 Sep 2018 1281

Legea offshore şi legea lobby-ului în România, priorităţile ALDE în actuala sesiune parlamentară

08 Sep 2018 492

Comisia de anchetă privind pesta porcină, respinsă de putere. Un deputat de Constanţa cere demisia ministrului Agriculturii

06 Sep 2018 326

Sancţiune pentru deputaţii indisciplinaţi. USR atacă regulamentul la Curtea Constituţională!

06 Sep 2018 596

Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi preşedinţii organizaţiilor din Techirghiol şi Valu lui Traian, radiaţi din ALDE. Motivul, pueril, neplata cotizaţiei! Learciu ameninţă cu plângeri la DNA!

05 Sep 2018 1460

Daniel Learciu a fost radiat din ALDE. Gerea îi transmite că va pierde şi funcţia de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța

04 Sep 2018 1468

Călin Popescu-Tăriceanu, despre candidatura sa la prezidenţiale - "Este mult prea devreme pentru a lua vreo decizie"

03 Sep 2018 324

Liviu Dragnea anunţ privind candidatura la alegerile prezidenţiale. Ce a mai declarat Dragnea după Comitetul Executiv Naţional

01 Sep 2018 415

Senatorul Ion Popa, noul preşedinte al organizaţiei judeţene ALDE Constanţa, prezentat oficial

29 Aug 2018 628

UPDATE Imagini de la eveniment Președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, prezent la Școala Politică de Vară de la Constanţa (galerie foto)

29 Aug 2018 636

Tăriceanu, supărat pe utilizatorii de internet - "Nici în perioada FSN şi Iliescu nu s-a întâmplat aşa ceva"

29 Aug 2018 828

Ion Popa va prelua conducerea interimară a ALDE Constanţa

28 Aug 2018 459

Președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, conferinţă de presă la Constanţa

28 Aug 2018 438

Un nou protest anunţat pentru duminică seară în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a treia zi consecutiv

12 Aug 2018 359

Protest nou anunţat pentru sâmbătă, în Piaţa Victoriei

11 Aug 2018 504

Preşedintele PNL, Bogdan Huţucă, despre protestul diasporei!

11 Aug 2018 666

Ce spune președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu despre o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale din 2019

07 Aug 2018 246

Liviu Dragnea a catalogat declarația ministrului Petre Daea referitoare la sacrificarea porcilor cu pestă porcină drept o gafă. Ce mesaj a transmis liderul PSD

26 Jul 2018 606

Viorica Dăncilă prezintă astăzi bilanţul, la şase luni de guvernare

23 Jul 2018 461

Declarații de avere Consilierul județean ALDE Marcel Savlovschi a achiziționat un apartament în capitală în primii doi ani de mandat (documente)

20 Jul 2018 843

Magistrații Curții Constituționale vor discuta în septembrie modificările aduse Codului de procedură penală

18 Jul 2018 267

Sondaj de opinie Ce au răspuns participanţii la sondajul cu privire la suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis?

16 Jul 2018 539

Cât a încasat anul trecut consilierul judeţean Steluţa Lebidov, venită în locul lui Emil Banias (documente)

14 Jul 2018 539

Ce spune Liviu Dragnea despre revocarea din funcția de procuror șef al DNA a Laurei Codruța Kovesi

11 Jul 2018 321

Sondaj de opinie Sunteţi de acord cu suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis?

09 Jul 2018 3191

Cine sunt parlamentarii care ar putea scăpa de condamnare, în urma modificărilor aduse Codului Penal

05 Jul 2018 614

Recent, a vândut un imobil. Ce venituri a avut în anul fiscal 2017 vicepreședintele CJC Daniel Learciu (ALDE)? (documente)

02 Jul 2018 858

Sute de persoane protestează în Piaţa Victoriei. Manifestanţii au avut o altercaţie cu poliţiştii de la Rutieră

20 Jun 2018 643

Huţucă - „România a devenit oficial paradisul infractorilor!“

20 Jun 2018 1019

Sondaj de opinie Protest PSD la București. Cei mai mulți dintre participanții la sondaj consideră că mitingul nu trebuia organizat

18 Jun 2018 382

Senatorul Daniel Zamfir s-a înscris în ALDE

17 Jun 2018 606

Deputatul Bogdan Huţucă „Primăriile care au pe teritoriul lor concesiuni de exploatare a resurselor de suprafaţă vor primi 40 la sută din redevenţă“

14 Jun 2018 506

Senatul a adoptat propunerea de modificare a Codului de procedură penală. Care sunt principalele modificări

13 Jun 2018 418

Sondaj de opinie Credeţi că era necesar protestul mamut organizat în Bucureşti de PSD-ALDE?

11 Jun 2018 1287

Liviu Dragnea incident cu reprezentații Mișcării Rezist după mitingul PSD. Ce l-au întrebat adversarii şi ce a răspuns liderul PSD

10 Jun 2018 4045

Piața Victoriei. Protest PSD. Huiduieli si incidente. Masuri fara precedent. Ce scrie pe pancarte

09 Jun 2018 2508

Mii de persoane au ajuns în Piața Victoriei pentru a participa la mitingul PSD - ALDE

09 Jun 2018 593

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că aproximativ 400.000 de persoane vor participa, la mitingul PSD - ALDE

09 Jun 2018 574

Tăriceanu - "Este obligaţia ALDE să protesteze, împreună cu PSD, faţă de toate abuzurile din justiţie"

04 Jun 2018 418

Coaliția de guvernare formată din PSD și ALDE a pierdut majoritatea în Camera Deputaților. Ce s-a întâmplat

27 May 2018 1743

Proiect. Etichetele înşelătoare de pe mezeluri şi brânzeturi, interzise

26 May 2018 869