Politic

Learciu explică motivele pentru care ar fi fost îndepărtat din ALDE Deputatul Gerea nu vrea să intre în polemică, dar anunţă că au un posibil înlocuitor la Consiliul Judeţean Constanţa

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa Daniel Learciu, radiat din calitatea de membru al ALDE Constanţa pentru neplata cotizaţiei (potrivit unui comunicat trimis redacţiei de conducerea locală a partidului), a transmis o scrisoare deschisă, prin care trage un semnal de alarmă asupra „situaţiei reprobabile existente în acest moment în cadrul organizaţiei ALDE Constanţa şi asupra faptului că valorile statutare, legale, morale şi principiile liberale au fost în mod brutal călcate în picioare de către oameni cu interese obscure, care au deturnat şi conduc acum această organizaţie politică, doar în interes personal şi pentru beneficii imediate”.
 
Learciu afirmă că săptămâna trecută a fost informat cu privire la aşa-zisa „excludere” din ALDE Constanţa, excludere despre care acesta susţine că a fost realizată „cu încălcarea gravă a statutului şi a tuturor reperelor legale existente în acest sens”.
 
„Această acţiune este dovada clară a atitudinii dictatoriale exprimate de nenumărate ori de deputatul Andrei Gerea, care a avut în plan dobândirea totală a puterii în ALDE Constanţa şi punerea organizaţiei de partid în slujba intereselor personale ale domniei sale şi a grupului din care acesta face parte. Mai mult decât atât, vă aduc la cunoştinţă faptul că, odată cu câştigarea unui scor foarte bun la alegerile locale parţiale din noiembrie 2017, deputatul Andrei Gerea, împreună cu mâna lui dreaptă, secretarul coordonator Claudiu Ceti, sesizând trendul ascendent al acestui partid pe plan local, au început negocierile personale pentru a-şi pune oamenii în funcţii cheie la conducerea unor instituţii cu un buget generos, instituţii subjugate influenţei politice a deputatului Andrei Gerea. În momentul în care conducerea ALDE Constanţa, reprezentată de Andrei Gerea şi Claudiu Ceti, au întâmpinat o fermă şi vehementă opoziţie din partea mea, au procedat în mod accelerat la schimbarea mea din funcţie de preşedinte al organizaţiei municipale”, mai afirmă Learciu în scrisoarea deschisă.
 
Ulterior, continuă acesta, cei doi lideri ALDE, Gerea şi Ceti, „au procedat în grabă la elaborarea unui plan de excludere a mea din ALDE Constanţa. Ducând raţionamentul şi argumentaţia într-un spectru cât se poate de just, acţiunea de îndepărtare a mea din organizaţia ALDE Constanţa a avut la bază următoarele aspecte semnalate de mine în cadrul multor şedinţe de partid: după cum s-a stabilit iniţial, Alegerile Interne Statutare trebuiau finalizate până cel târziu luna iunie 2018 - Andrei Gerea a întârziat cu bună ştiinţă producerea acestui eveniment şi nu s-a implicat absolut deloc în organizarea şi demararea acestora, arătând mereu o atitudine ostilă şi de nepăsare crasă. Vina pentru faptul că aceste alegeri la care membrii ALDE au pus suflet şi multă muncă nu s-au înfăptuit nici până la acest moment este vina exclusivă a lui Andrei Gerea, care s-a opus în mod repetat, încercând în acest fel să împiedice alegerea unor lideri puternici în structura de conducere a partidului, lideri care i-ar fi putut ştirbi autoritatea şi controlul; relaţia de vasalitate pe care a afişat-o de la bun început în negocierile cu partenerii de guvernare a dus în ultimii 2 ani la prăbuşirea organizaţiei ALDE Constanţa din punct de vedere al capitalului uman, lucru ce demonstrează clar o înţelegere subterană realizată de conducerea ALDE Constanţa - reprezentată de Andrei Gerea şi partenerii politici locali, înţelegere care a umilit practic membrii ALDE, aceştia fiind mereu trataţi ca nişte «slugi docile» şi nicidecum ca parteneri liberali de coaliţie; implicarea directă şi toxică a domnului Andrei Gerea în deciziile Consiliului Judeţean Constanţa, deşi acesta nu are practic nicio legătură cu Judeţul Constanţa, nefiind locuitor al urbei şi necunoscând în detaliu problemele oraşului sau ale judeţului, a dus la tensionarea relaţiilor de colaborare în cadrul CJC Constanţa şi modificarea balanţei forţelor de decizie, în timp ce proiectele şi acţiunile ALDE Constanţa au fost practic ignorate; aducerea unui nou preşedinte de partid, tocmai de la Argeş, ignorând capitalul uman al membrilor din Constanţa prin impunerea într-un mod total discreţionar a unui om din afara partidului, personaj care nu a muncit alături de membrii vechi şi nu şi-a adus aportul cu nimic la creşterea organizaţiei, arată în mod categoric interesele personale ale grupului constituit de Andrei Gerea pentru preluarea totală a organizalţiei ALDE de la malul mării”, susţine Learciu în scrisoarea deschisă prin care încearcă să explice motivele excluderii sale.
 
Andrei Gerea: „Suntem sideraţi cu toţii de atitudinea fostului nostru coleg!”
 
Contactat telefonic pentru a explica acuzaţiile formulate de Learciu prin intermediul scrisorii deschise, deputatul Andrei Gerea, coordonator politic al filialei din partea Bucureştiului, nu vrea să intre în polemică cu fostul său coleg. „Nu, nu vreau să comentez, eu nu am ce să comentez, mă înfioară faptul că eram pregătit să-l susţin politic. De altfel, toţi colegii sunt sideraţi de atitudinea dânsului şi de ameninţările pe care le proliferează. Nu are decât să se ducă şi să facă plângeri”, spune Gerea.
 
Întrebat fiind cine ar putea fi înlocuitorul lui Daniel Learciu în Consiliul Judeţean Constanţa, chestiune de zile, în opinia lui Andrei Gerea, toate informaţiile se îndreaptă că Alexandru Gherman, supleant pe lista aleşilor judeţeni ALDE. „Chiar dacă fostul nostru coleg vorbeşte despre dictatură, eu le voi cere colegilor din birou să decidă cine va fi consilier judeţean şi propunerea noastră pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean”, a completat Gerea.
 
Coordonatul politic a precizat ca deocamdată secretariatul general al ALDE nu a remis către Prefectura Constanţa solicitarea de încetare a mandatului de consilier judeţean pentru Daniel Learciu.

Gherman a mai candidat şi pentru Senatul României 

Facem precizarea că Alexandru Gherman a candidat în 2016 şi pentru un post de senator pe listele ALDE. La acea vreme, conform declaraţiei de avere aferente anului candidaturii, acesta deţinea o casă de locuit în Constanţa de 500 mp, dobândită în 2008, patru conturi care însumează 4.000 de lei şi un cont de 100 de euro. Gherman acordase un împrumut în nume personal de 20.000 de euro firmei SC Gherman Properties SRL şi a închiriat un spaţiu comercial pentru 36.000 de euro pe an.

În ceea ce priveşte datoriile, prim-vicepreşedintele filialei municipale ALDE Constanţa la acea vreme avea un credit de 125.000 de euro, scadent în 2038. Pe dividendele firmei căreia i-a acordat împrumut, Gherman nu a încasat niciun venit în anul fiscal încheiat. Conform declaraţiei de interese, el era administrator al societăţii SC Gherman Properties SRL, având 100% din totalul părţilor sociale sau acţiunilor, cu o valoare totală de 4.000 de lei.
Potrivit Profit.ro, Gherman Properties, a cărei principală activitate este comercializarea angro de carburanţi auto pentru companii, cum ar fi cele din transporturi sau agricultură, deţine şi o staţie de alimentare cu carburanţi în Constanţa şi a terminat anul 2016 cu o cifră de afaceri de circa 2 milioane lei şi cu o pierdere modică, de puţin peste 20.000 lei. Gherman Properties şi-a exprimat la un moment intenţia de a se extinde şi în sectorul gazelor naturale.
 
Citeşte şi: 
 
Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi preşedinţii organizaţiilor din Techirghiol şi Valu lui Traian, radiaţi din ALDE. Motivul, pueril, neplata cotizaţiei! Learciu ameninţă cu plângeri la DNA!

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Călin Popescu-Tăriceanu - „Am propus organizarea unui congres ALDE până la finele acestui an”

13 Sep 2019 596

Senatorul Ion Popa, preşedinte ALDE Constanţa - „Nu părăsesc partidul, aici am găsit adevăratul filon liberal!“

13 Sep 2019 414

Revista presei locale

12 Sep 2019 398

ALDE rămâne fără candidat la Primăria Constanţa. Gabriel Daraban a demisionat din partid

11 Sep 2019 1426

Viorica Dăncila a declarat ce va face cu Guvernul României. Cine sunt noii miniștri propuși în funcții de conducere

11 Sep 2019 517

UPDATE 2 Teodor Meleșcanu, la șefia Senatului, în urma alegerilor din turul II. Declarații

10 Sep 2019 628

Azi va fi ales preşedintele Senatului. Cine sunt candidaţii

10 Sep 2019 654

Preşedintele ALDE Constanţa, Ion Popa, propus pentru şefia Senatului

07 Sep 2019 559

Făgădău, preşedintele organizaţiei municipale a PSD - „Am avut unele probleme cu miniştrii lor. Nu ştiu cine e ALDE la Constanţa!“

30 Aug 2019 471

Viorica Dăncilă, a susținut declarații privind soarta Guvernului. „Vom merge în Parlament și vom încerca să obținem susținerea pentru continuarea mandatului”

28 Aug 2019 458

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, și-a înaintat demisia din ALDE

28 Aug 2019 429

ALDE iese din Guvern. Mănescu, în continuare la şefia Ministerului Afacerilor Externe

27 Aug 2019 462

Revista presei locale

27 Aug 2019 466

Mircea Dobre „Alianța Pro România - ALDE este una electorală, pentru susținerea candidaturii lui Mircea Diaconu la prezidențiale!"

26 Aug 2019 372

Ion Popa "ALDE Constanța nu este afectată de ieșirea de la guvernare"

26 Aug 2019 411