Politic

Learciu explică motivele pentru care ar fi fost îndepărtat din ALDE Deputatul Gerea nu vrea să intre în polemică, dar anunţă că au un posibil înlocuitor la Consiliul Judeţean Constanţa

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa Daniel Learciu, radiat din calitatea de membru al ALDE Constanţa pentru neplata cotizaţiei (potrivit unui comunicat trimis redacţiei de conducerea locală a partidului), a transmis o scrisoare deschisă, prin care trage un semnal de alarmă asupra „situaţiei reprobabile existente în acest moment în cadrul organizaţiei ALDE Constanţa şi asupra faptului că valorile statutare, legale, morale şi principiile liberale au fost în mod brutal călcate în picioare de către oameni cu interese obscure, care au deturnat şi conduc acum această organizaţie politică, doar în interes personal şi pentru beneficii imediate”.
 
Learciu afirmă că săptămâna trecută a fost informat cu privire la aşa-zisa „excludere” din ALDE Constanţa, excludere despre care acesta susţine că a fost realizată „cu încălcarea gravă a statutului şi a tuturor reperelor legale existente în acest sens”.
 
„Această acţiune este dovada clară a atitudinii dictatoriale exprimate de nenumărate ori de deputatul Andrei Gerea, care a avut în plan dobândirea totală a puterii în ALDE Constanţa şi punerea organizaţiei de partid în slujba intereselor personale ale domniei sale şi a grupului din care acesta face parte. Mai mult decât atât, vă aduc la cunoştinţă faptul că, odată cu câştigarea unui scor foarte bun la alegerile locale parţiale din noiembrie 2017, deputatul Andrei Gerea, împreună cu mâna lui dreaptă, secretarul coordonator Claudiu Ceti, sesizând trendul ascendent al acestui partid pe plan local, au început negocierile personale pentru a-şi pune oamenii în funcţii cheie la conducerea unor instituţii cu un buget generos, instituţii subjugate influenţei politice a deputatului Andrei Gerea. În momentul în care conducerea ALDE Constanţa, reprezentată de Andrei Gerea şi Claudiu Ceti, au întâmpinat o fermă şi vehementă opoziţie din partea mea, au procedat în mod accelerat la schimbarea mea din funcţie de preşedinte al organizaţiei municipale”, mai afirmă Learciu în scrisoarea deschisă.
 
Ulterior, continuă acesta, cei doi lideri ALDE, Gerea şi Ceti, „au procedat în grabă la elaborarea unui plan de excludere a mea din ALDE Constanţa. Ducând raţionamentul şi argumentaţia într-un spectru cât se poate de just, acţiunea de îndepărtare a mea din organizaţia ALDE Constanţa a avut la bază următoarele aspecte semnalate de mine în cadrul multor şedinţe de partid: după cum s-a stabilit iniţial, Alegerile Interne Statutare trebuiau finalizate până cel târziu luna iunie 2018 - Andrei Gerea a întârziat cu bună ştiinţă producerea acestui eveniment şi nu s-a implicat absolut deloc în organizarea şi demararea acestora, arătând mereu o atitudine ostilă şi de nepăsare crasă. Vina pentru faptul că aceste alegeri la care membrii ALDE au pus suflet şi multă muncă nu s-au înfăptuit nici până la acest moment este vina exclusivă a lui Andrei Gerea, care s-a opus în mod repetat, încercând în acest fel să împiedice alegerea unor lideri puternici în structura de conducere a partidului, lideri care i-ar fi putut ştirbi autoritatea şi controlul; relaţia de vasalitate pe care a afişat-o de la bun început în negocierile cu partenerii de guvernare a dus în ultimii 2 ani la prăbuşirea organizaţiei ALDE Constanţa din punct de vedere al capitalului uman, lucru ce demonstrează clar o înţelegere subterană realizată de conducerea ALDE Constanţa - reprezentată de Andrei Gerea şi partenerii politici locali, înţelegere care a umilit practic membrii ALDE, aceştia fiind mereu trataţi ca nişte «slugi docile» şi nicidecum ca parteneri liberali de coaliţie; implicarea directă şi toxică a domnului Andrei Gerea în deciziile Consiliului Judeţean Constanţa, deşi acesta nu are practic nicio legătură cu Judeţul Constanţa, nefiind locuitor al urbei şi necunoscând în detaliu problemele oraşului sau ale judeţului, a dus la tensionarea relaţiilor de colaborare în cadrul CJC Constanţa şi modificarea balanţei forţelor de decizie, în timp ce proiectele şi acţiunile ALDE Constanţa au fost practic ignorate; aducerea unui nou preşedinte de partid, tocmai de la Argeş, ignorând capitalul uman al membrilor din Constanţa prin impunerea într-un mod total discreţionar a unui om din afara partidului, personaj care nu a muncit alături de membrii vechi şi nu şi-a adus aportul cu nimic la creşterea organizaţiei, arată în mod categoric interesele personale ale grupului constituit de Andrei Gerea pentru preluarea totală a organizalţiei ALDE de la malul mării”, susţine Learciu în scrisoarea deschisă prin care încearcă să explice motivele excluderii sale.
 
Andrei Gerea: „Suntem sideraţi cu toţii de atitudinea fostului nostru coleg!”
 
Contactat telefonic pentru a explica acuzaţiile formulate de Learciu prin intermediul scrisorii deschise, deputatul Andrei Gerea, coordonator politic al filialei din partea Bucureştiului, nu vrea să intre în polemică cu fostul său coleg. „Nu, nu vreau să comentez, eu nu am ce să comentez, mă înfioară faptul că eram pregătit să-l susţin politic. De altfel, toţi colegii sunt sideraţi de atitudinea dânsului şi de ameninţările pe care le proliferează. Nu are decât să se ducă şi să facă plângeri”, spune Gerea.
 
Întrebat fiind cine ar putea fi înlocuitorul lui Daniel Learciu în Consiliul Judeţean Constanţa, chestiune de zile, în opinia lui Andrei Gerea, toate informaţiile se îndreaptă că Alexandru Gherman, supleant pe lista aleşilor judeţeni ALDE. „Chiar dacă fostul nostru coleg vorbeşte despre dictatură, eu le voi cere colegilor din birou să decidă cine va fi consilier judeţean şi propunerea noastră pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean”, a completat Gerea.
 
Coordonatul politic a precizat ca deocamdată secretariatul general al ALDE nu a remis către Prefectura Constanţa solicitarea de încetare a mandatului de consilier judeţean pentru Daniel Learciu.

Gherman a mai candidat şi pentru Senatul României 

Facem precizarea că Alexandru Gherman a candidat în 2016 şi pentru un post de senator pe listele ALDE. La acea vreme, conform declaraţiei de avere aferente anului candidaturii, acesta deţinea o casă de locuit în Constanţa de 500 mp, dobândită în 2008, patru conturi care însumează 4.000 de lei şi un cont de 100 de euro. Gherman acordase un împrumut în nume personal de 20.000 de euro firmei SC Gherman Properties SRL şi a închiriat un spaţiu comercial pentru 36.000 de euro pe an.

În ceea ce priveşte datoriile, prim-vicepreşedintele filialei municipale ALDE Constanţa la acea vreme avea un credit de 125.000 de euro, scadent în 2038. Pe dividendele firmei căreia i-a acordat împrumut, Gherman nu a încasat niciun venit în anul fiscal încheiat. Conform declaraţiei de interese, el era administrator al societăţii SC Gherman Properties SRL, având 100% din totalul părţilor sociale sau acţiunilor, cu o valoare totală de 4.000 de lei.
Potrivit Profit.ro, Gherman Properties, a cărei principală activitate este comercializarea angro de carburanţi auto pentru companii, cum ar fi cele din transporturi sau agricultură, deţine şi o staţie de alimentare cu carburanţi în Constanţa şi a terminat anul 2016 cu o cifră de afaceri de circa 2 milioane lei şi cu o pierdere modică, de puţin peste 20.000 lei. Gherman Properties şi-a exprimat la un moment intenţia de a se extinde şi în sectorul gazelor naturale.
 
Citeşte şi: 
 
Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi preşedinţii organizaţiilor din Techirghiol şi Valu lui Traian, radiaţi din ALDE. Motivul, pueril, neplata cotizaţiei! Learciu ameninţă cu plângeri la DNA!

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pe cine va susține Călin Popescu Tăriceanu, pentru primul loc pe listele ALDE pentru europarlamentare

17 Nov 2018 418

Deputaţii coaliţiei au votat „puşcăria la domiciliu“. Stelian Ion (USR) - „N-au înţeles nimic din Rezoluţia Parlamentului European şi din Raportul MCV“

15 Nov 2018 444

Secretarul ALDE Constanţa, sancţionat disciplinar la locul de muncă. Vrea să-şi recupereze banii în instanţă!

08 Nov 2018 904

Călin Popescu Tăriceanu, reacție după solicitarea DNA. Ce a declarat președintele Senatului despre acuzațiile aduse

07 Nov 2018 218

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu îngrijorat de excluderile din PSD. Ce a declarat președintele Senatului

05 Nov 2018 256

Organizația Femeilor Democrat Liberale (OFLDE) Constanța, a demarat acțiunea "Biblioteca pentru toți"(galerie foto)

03 Nov 2018 539

Ședinţa coaliţiei de guvernare, pe tema rectificării bugetare a început

02 Nov 2018 249

UPDATE. Constanţa. Accident rutier la intersecţia străzilor Mihai Viteazu cu Nicolae Iorga. O maşină, răsturnată (galerie foto)

02 Nov 2018 2565

Revista presei locale

02 Nov 2018 383

Fostul vicepreședinte al CJC, Daniel Learciu, procese pe bandă rulantă. Își vrea mandatul înapoi!

02 Nov 2018 840

Leonard Tănase, propunerea ALDE pentru funcţia de consilier judeţean, în locul lui Daniel Learciu

01 Nov 2018 476

UPDATE ALDE Constanța, despre problemele politice și sociale actuale

01 Nov 2018 340

Conferinţă de presă la ALDE Constanţa

30 Oct 2018 354

Stelian Ion (USR) - „Mea culpa! Am crezut pentru o clipă că Tăriceanu şi-a revenit în fire!“ (galerie foto)

30 Oct 2018 646

Va candida Călin Popescu Tăriceanu la alegerile prezidențiale din 2019? Ce a declarat liderul ALDE

29 Oct 2018 286

Ce a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, despre viitorul coaliției de guvernare

29 Oct 2018 275

Modificări în conducerea AFIR Constanţa! Cine vine, cine pleacă?

26 Oct 2018 646

Organizația de femei ALDE Constanța pregătește evenimente ample pentru noiembrie - donare de sânge și celule stem (galerie foto)

25 Oct 2018 605

Comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor dezbat astăzi proiectul legii offshore

23 Oct 2018 256

Călin Popescu Tăriceanu - "Economia românească este într-o perioadă de creștere puternică. Nu poate fi vorba de o înghețare a salariilor"

21 Oct 2018 220

Tăriceanu "ALDE nu remaniază pe nimeni"

19 Oct 2018 265

Bogdan Huţucă (PNL) - „Sub o administraţie locală PSD-ALDE-PMP, cârpim Cazinoul cu lucrări de zero lei!“

19 Oct 2018 787

Cum s-au înţeles cei de la ALDE cu cei de la PSD pe legea offshore. Membrii ALDE Constanţa au făcut precizări importante

18 Oct 2018 399

Ion Popa, liderul ALDE Constanța, a discutat de problemele constănţenilor

18 Oct 2018 493

#AdrianV.Rădulescu - ctitorul Consilierii judeţeni constănţeni, invitaţi în redacţia ZIUA de Constanţa să-l cunoască pe omul care a scris istorie pentru Dobrogea (document + galerie foto)

15 Oct 2018 2000

Moţiunea simplă pe Economie dezbătută astăzi de Camera Deputaţilor

08 Oct 2018 276

ALDE Constanţa a solicitat vacantarea mandatului de consilier judeţean deţinut de Daniel Learciu. Ce a depus la Prefectură

08 Oct 2018 1173

Un deputat PSD de Constanţa a făcut infarct înainte de ședința coaliției pe Legea offshore

05 Oct 2018 932

Președintele Organizației Municipale ALDE Constanța Gabriel Daraban nu consideră necesar referendumul pentru redefinirea familiei

27 Sep 2018 465

ALDE Constanța acuză Primăria Constanța că nu a făcut demersuri pentru a nu rămâne orașul fără agent termic

27 Sep 2018 1963

Revista presei locale

21 Sep 2018 469

ALDE va merge pe negociere politică pentru păstrarea funcţiei de vicepreşedinte al CJC

21 Sep 2018 614

Prioritățile ALDE în actuala sesiune parlamentară

20 Sep 2018 374

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea S IMMO AG de către IMMOFINANZ AG

20 Sep 2018 308

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 17 septembrie 2018

19 Sep 2018 517

Filialele ALDE Constanța, voluntari la "World Cleanup Day"

15 Sep 2018 1636

Protestatar, către Călin Popescu Tăriceanu - „Să-ți fie rușine!”

14 Sep 2018 429

PMP Constanţa anunţă că nu va susţine demersurile ALDE privind funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean

12 Sep 2018 801

Rectificarea bugetară 2018. Cât a primit fiecare localitate din judeţul Constanţa. Multe nu s-au ales cu nimic

10 Sep 2018 2810

Editorial Bătaie de joc. PSD - ALDE lasă mii de mame fără indemnizaţii de creştere a copilului!

08 Sep 2018 1413

Legea offshore şi legea lobby-ului în România, priorităţile ALDE în actuala sesiune parlamentară

08 Sep 2018 569

Comisia de anchetă privind pesta porcină, respinsă de putere. Un deputat de Constanţa cere demisia ministrului Agriculturii

06 Sep 2018 423

Sancţiune pentru deputaţii indisciplinaţi. USR atacă regulamentul la Curtea Constituţională!

06 Sep 2018 702

Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi preşedinţii organizaţiilor din Techirghiol şi Valu lui Traian, radiaţi din ALDE. Motivul, pueril, neplata cotizaţiei! Learciu ameninţă cu plângeri la DNA!

05 Sep 2018 1673

Daniel Learciu a fost radiat din ALDE. Gerea îi transmite că va pierde şi funcţia de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța

04 Sep 2018 1660

Călin Popescu-Tăriceanu, despre candidatura sa la prezidenţiale - "Este mult prea devreme pentru a lua vreo decizie"

03 Sep 2018 422

Liviu Dragnea anunţ privind candidatura la alegerile prezidenţiale. Ce a mai declarat Dragnea după Comitetul Executiv Naţional

01 Sep 2018 478

Senatorul Ion Popa, noul preşedinte al organizaţiei judeţene ALDE Constanţa, prezentat oficial

29 Aug 2018 846

UPDATE Imagini de la eveniment Președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, prezent la Școala Politică de Vară de la Constanţa (galerie foto)

29 Aug 2018 768

Tăriceanu, supărat pe utilizatorii de internet - "Nici în perioada FSN şi Iliescu nu s-a întâmplat aşa ceva"

29 Aug 2018 951