Legea prin care se elimină dubla impozitare a veniturilor din fondurile de pensii private inițiată de deputatul Bogdan Huțucă, votată în Parlament




Deputaţii PNL Mara Calista şi Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța și  președintele Comisiei de Buget, Finanțe, Bănci sin Camera Deputaților au depus în martie a.c. la Parlament, un proiect de lege care se referă la impozitarea pensiilor administrate privat, a celor facultative şi a celor ocupaţionale.

Prin această iniţiativă legislativă se doreşte impozitarea în cuantum de 10% a creşterilor patrimoniale generate de randamentul acumulat în timp, prin stabilirea unui prag minim impozabil şi excluderea din baza impozabilă a sumelor care sunt constituite ca şi contribuţii, acestea fiind deja impozitate la sursele de generare.

Aceleaşi prevederi vor fi aplicate inclusiv Pilonului II de pensii, au susținut inițiatorii.

Prin acest proiect "se restabileşte venitul impozabil aferent sumelor primite potrivit Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, ale Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative, precum şi ale Legii nr. 1/2020 privind pensiile ocupaţionale".

Bogdan Huțucă, liderul PNL Constanța  a precizat pentru ZIUA de Constanța că proiectul de lege a fost aprobat astăzi iar prin acest act normativ  va avea loc ”o așezare justă a impozitului pe veniturile din pensiile administrate privat”.

„Am reușit  alături de deputatul Mara Calista și de colegii mei parlamentari să trecem un proiect de lege benefic pentru toți românii care cotizează la sistemele de pensii private numite Pilonul II, III și IV.

Datorită acestei legi, românii vor rămâne cu mai mulți bani în momentul în care ies la pensie.


De acum înainte, impozitul se va aplica doar pe câștigul net obținut de cetățeni ca rezultat al plasamentelor făcute de fondurile de pensii administrate privat pe piețele financiare.

Nu se vor mai impozita contribuțiile acumulate de-a lungul timpului în aceste fonduri. Impozitul vizează deci doar partea de fructificare a sumelor economisite în fondurile de pensii, nu și sumele economisite", a anunțat președintele PNL Constanța.

Liderul PNL Constanța consideră că este vorba despre o măsură reparatorie și pentru că statul nu și-a respectat promisiunile pe care și le-a luat față de români atunci când s-a implementat Pilonul II.

Liderul liberal explică exact ce se va impozita.

„Impozitul se va aplica de acum înainte doar pe câștigul net obținut de cetățeni  ca rezultat al plasamentelor făcute de fondurile de pensii administrate privat pe piețele financiare din care se deduce același plafon neimpozabil de 2.000 lei. Nu se vor mai impozita contribuțiile acumulate de-a lungul timpului în aceste fonduri, pe care cetățeanul a ales să le economisească, după ce în prealabil a plătit un impozit pe aceste venituri. Cu alte cuvinte, impozitul vizează doar partea de fructificare a sumelor economisite în fondurile de pensii, nu și sumele economisite.
Bogdan Huțucă arată că de această lege vor beneficia atât românii cât și economia românească.

„Prin această măsură, vom face ca fondurile de pensii să fie mai atractive pentru români, care astfel vor fi încurajați să investească mai mult în propria siguranță financiară. În plus, pe termen mediu și lung, fondurile de pensii vor avea la dispoziție mai mulți bani pe care să îi investească în economia națională”, arată liderul liberal.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 377

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 1150

Deputatul Bogdan Huțucă „Din 31 martie, județul Constanța va fi poarta Schengen a României “

21 Mar 2024 818

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 758

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6806

Deputatul Bogdan Huțucă - „România, în aceste două zile, este inima politică a Europei“

06 Mar 2024 755

Congres PPE Bogdan Huțucă (PNL) - „Organizarea acestui eveniment în țara noastră reflectă importanța PNL în cadrul familiei politice europene"

03 Mar 2024 702

Președintele PNL Constanța Bogdan Huțucă despre primarii care au trecut la PSD „Oare de ce ar alege o navă precum Titanicul să primească la bord pasageri în plus?“

29 Feb 2024 952

Bogdan Huțucă (PNL), președintele comisiei de Buget din Camera Deputaților, consideră discuția despre cotă unică sau impozitare progresivă, inserată artificial pe agenda publică

28 Feb 2024 656

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Mergem pe cont propriu la locale. În BPN s-a votat comasarea și liste comune doar pentru europarlamentare!”

21 Feb 2024 1042

LIVE VIDEO+TEXT Este oficial! Pro Romania Constanța a intrat în Partidul Național Liberal (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2024 1676

Deputatul Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța - „Drumul Expres „Alternativa Techirghiol", în linie dreaptă“

08 Feb 2024 1024

Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța despre o posibilă candidatură comună "Vergil Chițac este candidatul PNL la Primărie și suntem pregătiți pentru o competiție"!

06 Feb 2024 1003

Deputatul Bogdan Huțucă Un proiect marca PNL, de 140 de milioane de lei, va aduce turiștii mai aproape de Sudul Litoralului

25 Jan 2024 1161

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Unirea Principatelor Române ne arată un fapt esențial, anume că deciziile curajoase pot modela destinul unei națiuni unite”

24 Jan 2024 581