Politic

Liberalii avertizează că timpul trece în defavoarea pacienţilor CJC, obligat să preia administrarea „Casei Soarelui“!

Preşedintele organizaţiei municipale Constanţa a Partidului Naţional Liberal, consilierul judeţean George Muhscină, consideră că preluarea Centrului de îngrijiri paliative „Casa Soarelui“ de către Consiliul Judeţean Constanţa trebuie să devină o prioritate transpartinică.
 
„Grupul consilierilor judeţeni ai Partidului Naţional Liberal a iniţiat preluarea «Casei Soarelui» de către CJC, cu obiectivul de a repune în funcţiune singurul centru de îngrijire paliativă din judeţ, prin intermediul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa“, declară George Muhscină.
 
Consilierul judeţean liberal reaminteşte faptul că PNL Constanţa a acţionat concomitent pe plan parlamentar şi local pentru a rezolva problema pacienţilor oncologici, care au găsit porţile „Casei Soarelui“ închise încă de la începutul lunii septembrie.
 
„Ne-am adresat Consiliului Judeţean Constanţa încă din luna septembrie pentru a găsi soluţia corectă de preluare a centrului «Casa Soarelui» de la Direcţia de Sănătate Publică. În acelaşi timp, am obţinut un acord scris de principiu din partea directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă, care spune foarte clar că această instituţie este capabilă şi doritoare să transforme «Casa Soarelui» într-o secţie proprie. Concomitent, parlamentarii PNL Constanţa au iniţiat interpelări la Ministerul Sănătăţii pentru a pune o doză de presiune pe cei care trebuie să fie de acord cu predarea imobilului către CJC“, afirmă preşedintele organizaţiei municipale a PNL Constanţa.
 
În acest moment, mai adăugă reprezentantul PNL, conducerea Direcţia de Sănătate Publică trebuie să dea dovadă de maximă celeritate, pentru că timpul este un factor esenţial. Mai exact, DSP trebuie să transmită de urgenţă Consiliului Judeţean Constanţa toate datele imobilului. Odată încheiat acest pas, presiunea se va muta pe Ministerul Sănătăţii.
 
Vă reamintim că, săptămâna trecută, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Marius Ţuţuianu, a precizat că, printr-un proiect de hotărâre de CJC, va fi preluată „Casa Soarelui“, unde vor fi din nou internaţi bolnavii de cancer din judeţ pentru îngrijiri paliative iar ulterior, acest centru va fi dat în administrarea Spitalului Judeţean Constanţa.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Compartiment de îngrijiri paliative, și la Constanța Ziua Mondială Hospice și a îngrijirilor paliative

12 Oct 2020 604

Incendiu izbucnit la o casă din Hârșova

08 Mar 2020 889

Incendiu de proporții, izbucnit la o casă din Craiova

02 Aug 2019 671

Revista presei locale

23 May 2019 855

A fost inaugurat. Compartimentul de îngrijiri paliative „Casa Soarelui“, contract cu CJAS. Se pregătesc protocoalele pentru pacienţii oncologici (galerie foto)

23 May 2019 2647

Imagini de la eveniment Compartimentul de Îngrijiri Paliative, “Casa Soarelui” din Constanța, redeschis (galerie foto + video)

22 May 2019 2195

Compartimentul de Îngrijiri Paliative, “Casa Soarelui” Constanța va fi redeschis mâine. Cât au costat lucrările de amenajare

21 May 2019 1885

Lucrările de reabilitare au fost finalizate „Casa Soarelui“ din Constanţa îşi deschide porţile

16 May 2019 3681

Conducerea CJC, noi termene pentru inaugurarea unor unităţi medicale din judeţul Constanţa

29 Mar 2019 1148

„Casa Soarelui“ va fi funcțională în luna aprilie

23 Mar 2019 1347

Când va fi inaugurată la Constanța Casa Soarelui. Ce a declarat președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu

07 Jan 2019 931

Firma Baran a plecat din Constanța! RMN-urile din Spitalul Județean și Policlinica 2, Radioterapia și Casa Soarelui, funcționale abia din 2019

20 Dec 2018 1437

Interviu live Cu ce veşti vine 2019 pentru pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa? (galerie foto)

19 Dec 2018 3579

Vreme de plimbare, pe faleza Cazinoului din Constanța (galerie foto+video)

25 Nov 2018 1074

Spitalul Județean Constanța a scos la licitație un contract care vizează „Casa Soarelui“. Ce lucrări se fac (document)

11 Oct 2018 1675