Politic

Liberalii constănţeni îi cer lui Decebal Făgădău să înfiinţeze noi spaţii verzi în Constanţa, pe minimum 300 de hectare!

Constanţa este unul dintre municipiile din România cu cele mai puţine spaţii verzi. O demonstrează documentele oficiale, care arată că municipiul Constanţa asigură doar jumătate din norma impusă de UE, de 26 mp pe cap de locuitor.
 
„În urmă cu patru ani, în Constanţa existau, pe hârtie, aproximativ 430 ha de spaţii verzi, însă, în realitate, nu ştie nimeni unde se află. Mai ales în condiţiile în care Primăria a tranzacţionat în ultimii ani în folosul samsarilor imobiliari orice palmă de teren din oraş. Retrocedări, schimburi, vânzări directe, administraţia PSD din fruntea oraşului a dat curs tuturor metodelor, mai mult sau mai puţin legale, de a înstrăina rechinilor imobiliari şi grupurilor de interese orice petic de teren, inclusiv faleze, parcuri sau spaţii verzi. Ştim foarte bine că actualul primar, Decebal Făgădău, este captiv în aceste cercuri de interese, că este prizonierul trecutului şi are «datorii» la cei care l-au făcut primar, Mazăre, Constantinescu şi toate găştile lor. Dar nu putem însă accepta această politică a primarului Făgădău de a nu face nimic, de a permite ca din inerţia intereselor de grup ale PSD să se continue defrişarea Constanţei“, susţine preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă.

În acest sens, consilierii locali PNL au depus la Primăria Constanţa un proiect de hotărâre prin care Consiliul Local îl autorizează pe primarul Decebal Făgădău să se folosească de toate căile legale pentru a amenaja noi parcuri şi spaţii verzi sau pentru a le extinde pe cele existente, în suprafaţă de cel puţin 300 ha. 
„Dacă primarul Decebal Făgădău mai are vreo urmă de responsabilitate faţă de acest oraş, este obligat moral să susţină, alături de consilierii dânsului din PSD, proiectul PNL, care are un singur beneficiar - constănţeanul“, mai afirmă Huţucă.

În art. 1 al proiectul de hotărâre de CLM depus de liberali se precizează următoarele: „Se aprobă înfiinţarea de noi spaţii verzi în municipiul Constanţa, în suprafaţă de minimum 300 ha, prin achiziţie publică de terenuri, prin expropriere conform legislaţiei naţionale, prin schimbarea regimului juridic al unor suprafeţe de teren aflate în proprietatea consiliului local Constanţa, prin schimb de terenuri. Eventuala schimbare de destinaţie urbanistică să fie introdusă în Planul Urbanistic General al municipiului Constanta, având ca destinaţie unică spaţiul verde. Primarul este mandatat să propună Consiliului Local Municipal rectificarea bugetului local şi a listei de investiţii, corespunzător aplicării articolului“.

Citeşte şi:

Consilierii municipali PNL Constanţa au depus un proiect pentru amenajarea de noi spaţii verzi


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Puncte de prim-ajutor pe plajele din stațiuni. Activitatea salvatorilor în prima lună de la operaționalizare

23 Jul 2019 78

Accident rutier în Constanța. Victima, un pieton

23 Jul 2019 224

Atenție șoferi Se instituie sens unic pe strada Traian din Constanța

23 Jul 2019 829

UPDATE Alertă la ISU Constanța. Persoană electrocutată în Negru Vodă (galerie foto)

23 Jul 2019 382

Decese Constanţa 23 Iulie 2019

23 Jul 2019 382

Hoţ surprins în flagrant de camerele de supraveghere. Se încearcă identificarea autorului (video)

23 Jul 2019 404

Accident pe DN 39, în apropiere de Lazu. Vezi în ce poziţie stranie a ajuns maşina

23 Jul 2019 565

Atenţie, şoferi! Vizibilitate scăzută şi pericol de acvaplanare pe A2

23 Jul 2019 300

Accident rutier la Crucea. Două victime

23 Jul 2019 392

Au fost afișate rezultatele la examenul de titularizare Iată ce note au obținut profesorii din Constanța. Sunt două note de 10

23 Jul 2019 919

Activități preventive la Eforie Nord și Constanța - copiii sunt învăţaţi cum să nu devină victime ale infractorilor

23 Jul 2019 321

ISJ Constanța Peste două sute de candidați s-au înscris la examenul național de definitivare în învățământ

23 Jul 2019 380

Trafic blocat pe tronsonul cuprins de străzile Ion Lahovari și Mihai Viteazu, în municipiul Constanţa

23 Jul 2019 323

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 22 iulie 2019

23 Jul 2019 353

Festivalul ONE Nume mari vor concerta în piaţa Ovidiu din Constanţa

23 Jul 2019 1326