Liberalii constănţeni îi cer lui Decebal Făgădău să înfiinţeze noi spaţii verzi în Constanţa, pe minimum 300 de hectare!

Constanţa este unul dintre municipiile din România cu cele mai puţine spaţii verzi. O demonstrează documentele oficiale, care arată că municipiul Constanţa asigură doar jumătate din norma impusă de UE, de 26 mp pe cap de locuitor.
 
„În urmă cu patru ani, în Constanţa existau, pe hârtie, aproximativ 430 ha de spaţii verzi, însă, în realitate, nu ştie nimeni unde se află. Mai ales în condiţiile în care Primăria a tranzacţionat în ultimii ani în folosul samsarilor imobiliari orice palmă de teren din oraş. Retrocedări, schimburi, vânzări directe, administraţia PSD din fruntea oraşului a dat curs tuturor metodelor, mai mult sau mai puţin legale, de a înstrăina rechinilor imobiliari şi grupurilor de interese orice petic de teren, inclusiv faleze, parcuri sau spaţii verzi. Ştim foarte bine că actualul primar, Decebal Făgădău, este captiv în aceste cercuri de interese, că este prizonierul trecutului şi are «datorii» la cei care l-au făcut primar, Mazăre, Constantinescu şi toate găştile lor. Dar nu putem însă accepta această politică a primarului Făgădău de a nu face nimic, de a permite ca din inerţia intereselor de grup ale PSD să se continue defrişarea Constanţei“, susţine preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă.

În acest sens, consilierii locali PNL au depus la Primăria Constanţa un proiect de hotărâre prin care Consiliul Local îl autorizează pe primarul Decebal Făgădău să se folosească de toate căile legale pentru a amenaja noi parcuri şi spaţii verzi sau pentru a le extinde pe cele existente, în suprafaţă de cel puţin 300 ha. 
„Dacă primarul Decebal Făgădău mai are vreo urmă de responsabilitate faţă de acest oraş, este obligat moral să susţină, alături de consilierii dânsului din PSD, proiectul PNL, care are un singur beneficiar - constănţeanul“, mai afirmă Huţucă.

În art. 1 al proiectul de hotărâre de CLM depus de liberali se precizează următoarele: „Se aprobă înfiinţarea de noi spaţii verzi în municipiul Constanţa, în suprafaţă de minimum 300 ha, prin achiziţie publică de terenuri, prin expropriere conform legislaţiei naţionale, prin schimbarea regimului juridic al unor suprafeţe de teren aflate în proprietatea consiliului local Constanţa, prin schimb de terenuri. Eventuala schimbare de destinaţie urbanistică să fie introdusă în Planul Urbanistic General al municipiului Constanta, având ca destinaţie unică spaţiul verde. Primarul este mandatat să propună Consiliului Local Municipal rectificarea bugetului local şi a listei de investiţii, corespunzător aplicării articolului“.

Citeşte şi:

Consilierii municipali PNL Constanţa au depus un proiect pentru amenajarea de noi spaţii verzi


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Termoficare Constanța Revine apa caldă în municipiu!

19 Apr 2024 6

Primăria Constanța Întâlnire de lucru la Direcția Generală de Asistență Socială. Iată despre ce s-a discutat

19 Apr 2024 133

„Tradiții pascale la români. Încondeierea ouălor”, la Muzeul de Artă Populară Constanța

19 Apr 2024 119

Cluburile din Constanța își așteaptă petrecăreții la evenimente unice

19 Apr 2024 113

CNIAR Atenție, șoferi! Trafic cu restricții pe autostrada A2 București - Constanța în perioada următoare

19 Apr 2024 153

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 11. 19 aprilie 2024. Mercur retrograd, luna creștere, variații termice masive

19 Apr 2024 162

Atenție șoferi! Traficul rutier va fi închis pe A2, București – Constanța în această noapte

18 Apr 2024 555

Localitățile Constanța, Movilița, Eforie Sud, Năvodari și Vadu Oii, fără energie electrică vineri. Vezi dacă ești afectat

18 Apr 2024 575

Cumpărări Directe Primăria Cuza Vodă, județul Constanța cumpără pachete pentru sărbători. Ce produse vor conține (DOCUMENT)

18 Apr 2024 483

Decizie a Curții de Apel Constanța în procesul dintre UAT Isaccea și JT Grup SRL

18 Apr 2024 422

Societatea Yano & Edi SRL, înființată recent la Constanța

18 Apr 2024 386

Un transport agabaritic va circula pe drumuri din județul Constanța

18 Apr 2024 364

Iată unde pot ieși locuitorii din Constanța în acest weekend

18 Apr 2024 902

Știri Constanța Conducător auto beat depistat în trafic pe strada Revoluției din Hârșova. Ce alcoolemie avea acesta

18 Apr 2024 437

Licitații Constanța Nuclearelectrica investește în servicii de montare-demontare schelă (DOCUMENT)

18 Apr 2024 379