Politic

Liberalii constănţeni îi cer lui Decebal Făgădău să înfiinţeze noi spaţii verzi în Constanţa, pe minimum 300 de hectare!

Constanţa este unul dintre municipiile din România cu cele mai puţine spaţii verzi. O demonstrează documentele oficiale, care arată că municipiul Constanţa asigură doar jumătate din norma impusă de UE, de 26 mp pe cap de locuitor.
 
„În urmă cu patru ani, în Constanţa existau, pe hârtie, aproximativ 430 ha de spaţii verzi, însă, în realitate, nu ştie nimeni unde se află. Mai ales în condiţiile în care Primăria a tranzacţionat în ultimii ani în folosul samsarilor imobiliari orice palmă de teren din oraş. Retrocedări, schimburi, vânzări directe, administraţia PSD din fruntea oraşului a dat curs tuturor metodelor, mai mult sau mai puţin legale, de a înstrăina rechinilor imobiliari şi grupurilor de interese orice petic de teren, inclusiv faleze, parcuri sau spaţii verzi. Ştim foarte bine că actualul primar, Decebal Făgădău, este captiv în aceste cercuri de interese, că este prizonierul trecutului şi are «datorii» la cei care l-au făcut primar, Mazăre, Constantinescu şi toate găştile lor. Dar nu putem însă accepta această politică a primarului Făgădău de a nu face nimic, de a permite ca din inerţia intereselor de grup ale PSD să se continue defrişarea Constanţei“, susţine preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă.

În acest sens, consilierii locali PNL au depus la Primăria Constanţa un proiect de hotărâre prin care Consiliul Local îl autorizează pe primarul Decebal Făgădău să se folosească de toate căile legale pentru a amenaja noi parcuri şi spaţii verzi sau pentru a le extinde pe cele existente, în suprafaţă de cel puţin 300 ha. 
„Dacă primarul Decebal Făgădău mai are vreo urmă de responsabilitate faţă de acest oraş, este obligat moral să susţină, alături de consilierii dânsului din PSD, proiectul PNL, care are un singur beneficiar - constănţeanul“, mai afirmă Huţucă.

În art. 1 al proiectul de hotărâre de CLM depus de liberali se precizează următoarele: „Se aprobă înfiinţarea de noi spaţii verzi în municipiul Constanţa, în suprafaţă de minimum 300 ha, prin achiziţie publică de terenuri, prin expropriere conform legislaţiei naţionale, prin schimbarea regimului juridic al unor suprafeţe de teren aflate în proprietatea consiliului local Constanţa, prin schimb de terenuri. Eventuala schimbare de destinaţie urbanistică să fie introdusă în Planul Urbanistic General al municipiului Constanta, având ca destinaţie unică spaţiul verde. Primarul este mandatat să propună Consiliului Local Municipal rectificarea bugetului local şi a listei de investiţii, corespunzător aplicării articolului“.

Citeşte şi:

Consilierii municipali PNL Constanţa au depus un proiect pentru amenajarea de noi spaţii verzi


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Nouă nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Cele mai multe sunt pentru încărcare

18 Feb 2019 241

Litoral Real Invest, certificat de urbanism de la Primăria Constanţa. Ce pun la cale investitorii

18 Feb 2019 297

Sondaj de opinie Majoritatea respondenţilor sunt mulţumiţi că zona peninsulară a Constanţei va deveni pietonală

18 Feb 2019 286

Municipalitatea demarează proiectul de reabilitare exterioară a bazinului de înot al Liceului Teoretic „George Călinescu“

18 Feb 2019 315

Curtea de Conturi, în control la Primăria Constanţa! Municipalitatea vrea să recupereze de la Herarconi peste un milion de lei

18 Feb 2019 410

Clubul fondat de Consiliul Judeţean Constanţa a intrat în faliment

18 Feb 2019 404

Ce proiecte au avizat consilierii din Comisia de buget, finanţe şi administrarea domeniului public şi privat al municipiului Constanţa?

18 Feb 2019 318

Sondaj de opinie Credeţi că SSC Farul Constanţa va avea un 2019 de succes, în care îşi va atinge obiectivele?

18 Feb 2019 554

SSC Farul Constanţa a intrat în linie dreaptă. Amicale şi achiziţii Petre Grigoraş - „Sunt convins că echipa va arăta altfel în joc“

18 Feb 2019 1104

Acţionarii Litoral Construct decid aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2019

18 Feb 2019 332

CJC cumpără servicii de cadastrare pentru spaţiile Teatrului de Vară Mamaia

18 Feb 2019 367

Radu Mazăre a fost achitat! Azi, primul termen în apelul dosarului Campusului Social Henri Coandă

18 Feb 2019 617

Strolz Drilling, MAS Publishing & Partners şi Evergreen Recycling au primit răspuns de la Comisia de urbanism. Ce spun reprezentanţii Primăriei Constanţa (galerie foto)

18 Feb 2019 466

Vino şi tu! „Constanța Restart“ şi Universitatea „Ovidius“ Constanţa vor planta 200 de copaci (video)

18 Feb 2019 533

„Am fost şi eu surprins când i-am văzut“ „Monştrii“ de la FC Porto, prea puternici pentru handbaliştii de la HC Dobrogea Sud (galerie foto)

18 Feb 2019 967