Vergil Chițac și Mihai Lupu, candidații PNL pentru Primăria Constanța și Consiliul Județean

Comitetul Director Județean al PNL Constanța a aprobat astăzi candidaturile pentru funcția de primar al municipiului Constanța și pentru cea de președinte al Consiliului Județean. Candidatura lui Vergil Chițac a primit 43 de voturi pentru, 19 împotriva, un vot a fost anulat iar trei liberali s-au abținut de la vot.

Următoarea etapă este validarea candidaturii luni, 9 martie, în Biroul Permanent Național (BPN).

În aceste momente, membri CDJ al PNL votează și candidatura lui Mihai Lupu, propus de liberali pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.


UPDATE 3:
Președintele PNL Constanța a mai afirmat că propunerea de candidatură a lui Vergil Chitac pentru primăria Constanța îi aparține. În ceea ce privește candidatura lui Mihai Lupu, Huțucă spune că s-a căutat o soluție reală pentru Consiliul județean, o soluție agreată de toți primarii, o persoană cu experiență politică și profesională care să facă față exigențelor funcției de președinte al Consiliului Județean Constanța pe care liberalii sunt convinși că o vor câștiga în vară.

UPDATE 2:
Președintele PNL Bogdan Huțucă spune că Vergil Chițac și-a depus adeziunea de membru al partidului și urmează ca înscrierea sa să fie aprobată în cadrul partidului.

Lista pentru CLM va fi formată din membri ai PNL, trei dintre aceștia sunt propunerile lui Vegil Chițac, mai spune Bogdan Huțucă.

În ceea ce privește mandatul de negociere cu USR-Plus, Huțucă afirmă că o eventuală schimbare a candidatului PNL se va face doar după o analiza de impact, care nu se va lua decât cu consultarea conducerii centrale a PNL.


UPDATE 1:
Candidatura lui Mihai Lupu a primit 51 de voturi pentru, un vot împotrivă și șase nu au votat. Și candidatura lui Lupu urmează să fie validată de BPN.


Totodată, CDJ al PNL i-a dat președintelui Bogdan Huțucă, mandat de negociere cu USR Plus pentru o alianță.

Tot astăzi a fost validată candidatura lui Gheorghe Alexa, pentru funcția de primar al comunei Cogealac.

Singurul primar liberal în funcție care nu va mai candida este primarul din Costinești, Traian Cristea. În locul acestuia a fost validată candidatura lui Gheorghe Mechenici.

Totodată, la Nicolae Bălcescu candidatul PNL va fi Viorel Bălan iar la Fântânele, Adrian Roșu.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Organizația de tineret a PSD Murfatlar a trecut în corpore la filiala PNL din localitate

28 Mar 2024 238

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 881

UPDATE Demisie în bloc la PSD Valu lui Traian! Întreaga organizație s-a alăturat Partidului Național Liberal. Ce spune Mirela Matichescu

27 Mar 2024 1361

Liderii coaliţiei au stabilit primul loc pe lista comună de la alegerile europarlamentare și candidaturile comune la Sectoarele 1, 2 şi 5 ale capitalei

25 Mar 2024 566

Ședință a Consiliului Politic Naţional al PNL. Ce subiecte se află pe ordinea de zi

24 Mar 2024 591

LIVE TEXT + VIDEO PNL Tulcea, o nouă rundă de lansare a candidaturilor la funcția de primar!

22 Mar 2024 1379

BPN al PNL a validat candidatura președintelui PNL Iași, Alexandru Muraru, la alegerile europarlamentare

21 Mar 2024 491

Vergil Chițac și Florin Mitroi, validați în ședința BPN al PNL

21 Mar 2024 740

Deputatul Bogdan Huțucă „Din 31 martie, județul Constanța va fi poarta Schengen a României “

21 Mar 2024 734

BPN al PNL a validat candidații pe lista comună cu PSD la europarlamentare. Consiliul Național, convocat pe 24 martie

21 Mar 2024 526

Comuna Fântânele, din județul Constanța, a rămas fără Consiliu Local Mai mulți aleși locali au demisionat, iar ultimii patru au fost radiați din PNL. Cu toții și-au pierdut mandatele!

21 Mar 2024 1030

Ramona Chiriac vrea să se retragă din fruntea listei PSD-PNL la alegerile europarlamentare (PRESA)

21 Mar 2024 440

Candidatul PSD - PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu - „Împreună vom învinge un oraş bolnav şi-l vom face sănătos“

20 Mar 2024 380

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 727

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 680