Liberalii îi ţin isonul lui Iohannis „PSD şi ALDE au construit un buget bazat pe cifre nerealiste, pe o creştere economică fantezistă şi nerealizabilă!“

Curtea Constituţională a României a declarat Legea plafoanelor ca fiind neconstituţională, în timp ce sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pe Legea bugetului a fost respinsă.
 
„PSD a sărit în sus, sărbătorind jumătatea de victorie ca pe un triumf personal al lui Dragnea asupra ţării. În realitate însă, Legea bugetului de stat nu poate rămâne neschimbată, atâta timp cât Legea plafoanelor trebuie modificată şi adusă în limitele Constituţiei. Practic, bugetul ţării se construieşte pe această lege, care, printre altele, reglementează clar limitele şi modalitatea în care pot jongla cifrele privind cheltuielile şi încasările statului. Toate cheltuielile preconizate de Guvern în Legea bugetului este obligatoriu să se încadreze în limita de 337.207 mil. lei prevăzută în Legea plafoanelor, dar care a fost declarată neconstituţională. De asemenea, veniturile minus cheltuielile din legea bugetului trebuie să se încadreze in ţinta de deficit de 2,97% din PIB stabilită tot în Legea plafoanelor.
 
Tocmai din aceste considerente, propaganda pesedistă că Legea bugetului va rămâne neschimbată doar pentru a intra într-un joc de forţă cu preşedintele Iohannis nu are susţinere în realitate, atâta timp cât Legea plafoanelor se schimbă. Nu poate exista o lege a bugetului fără a fi promulgată legea plafoanelor.
 
Este evident faptul că PSD şi ALDE au construit un buget mincinos, bazat pe cifre nerealiste, pe o creştere economică fantezistă şi nerealizabilă. Au făcut un buget de carton, pe care chiar şi cei mai fanatici pesedişti ştiu că nu vor putea niciodată să îl execute. De aici şi întârzierea de 3 luni cu care el a fost adus în Parlament, tocmai pentru că banii prevăzuţi pentru investiţii nu există în realitate şi nu ar fi putut fi angajate lucrări.
 
Retrimiterea Bugetului în Parlament de către preşedintele Iohannis, coroborat cu decizia CCR privind Legea plafoanelor, ar trebui să trezească coaliţia de guvernare din aceste spasme fanteziste şi să redeschidă calea ţării spre o dezvoltare reală. Este o şansă pentru coaliţia de guvernare de a-şi asuma responsabilitatea şi de a prognoza un buget care să ţină cont de realitate.
 
PSD şi ALDE trebuie să înceteze această manipulare ordinară şi să deschidă ochii la nevoile reale ale românilor, care vor spitale, şcoli şi autostrăzi şi nu doar promisiuni bombastice, umflate cu pompa doar pentru a da bine pe hârtie”, susţin liberalii constănţeni într-un comunicat de presă.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Fiscal România trebuie să realizeze, pe termen mediu şi lung, o ajustare bugetară de amploare

15 May 2022 421

Bugetarea Participativă, o noutate pentru tulceni. Prima săptămână, deja 4 proiecte depuse!

08 May 2022 460

Campania „Tu decizi pentru Constanţa“ se desfăşoară și la nivelul Consiliului Județean. USR a depus proiectul de bugetare participativă

07 May 2022 573

Sondaj de opinie 40% dintre respondenți au alocat un buget de peste 500 de lei pentru masa de Paște

02 May 2022 341

Sondaj de opinie Ce buget aţi alocat anul acesta pentru masa de Paşte?

23 Apr 2022 786

Năsui anunță „Chiar astăzi, coaliţia încearcă să facă o nouă creştere de salarii pentru sectorul bugetar“

19 Apr 2022 785

USR va depune amendament pentru ca banii din exploatarea gazelor din Marea Neagră să ajungă în pensiile românilor

16 Apr 2022 2088

ZIUA LIVE. Performanță sportivă fără bani nu există! Primăria și Consiliul Municipal Constanța vor să susțină Clubul Sportiv Municipal de la buget dar și din sponsorizări

08 Apr 2022 844

Nicolae Ciucă Bugetul destinat programului naţional de investiţii „Anghel Saligny" va fi suplimentat cu circa 15,5 miliarde de lei (VIDEO)

06 Apr 2022 483

Proiectul pentru decontarea procedurilor de fertilizare in vitro inițiat de deputatul Cristina Rizea nu a trecut de circuitul parlamentar de la Senat

04 Apr 2022 1750

1 miliard de euro accesat prin PNRR pentru renovarea clădirilor

01 Apr 2022 588

Noul vicepreședinte al Fundației Pontica, ce a fost cadorisită cu 500.000 lei buget din prima zi de la înființare, este membru PSD (DOCUMENTE)

31 Mar 2022 1248

Casa Albă propune impozite mai mari pentru miliardari. Cel mai bogat om din lume, Elon Musk, ar trebui să plătească 50 de miliarde de dolari taxe suplimentare

27 Mar 2022 584

Ministrul Transporturilor Bugetul CFR prevedere o majorare a prețului la bilete cu 20%, de la 1 iulie

24 Mar 2022 1008

Consiliul local al municipiului Constanţa convocat în ședință extraordinară. Proiectul de buget pe ordinea zi

24 Mar 2022 670