Politic

Liberalii şi-au pierdut răbdarea şi îi dau ultimatum lui Făgădău Soluţiile PNL Constanţa pentru crearea de locuri de parcare în municipiu

Consilierii judeţeni liberali George Niculescu şi Stelian Gima au prezentat, într-o conferinţă de presă la partid, două proiecte de hotărâre prin care se urmăreşte mărirea numărului de locuri de parcare în oraşul Constanţa.
 
Primul proiect, care va fi depus de consilierii locali municipali, vizează o parcare de 24 de locuri din apropierea clădirii Primăriei Constanţa şi vecinătatea Parcului Arheologic. George Niculescu a explicat că aleşii liberali doresc ca această parcare, aflată acum în administrarea Consiliului Judeţean, să intre în circuitul parcărilor publice şi să fie administrată de Primărie. În prezent, acele locuri de parcare sunt utilizate de angajaţii Primăriei Constanţa, accesul în zonă fiind restricţionat printr-o barieră. Liberalii sunt de părere că acea parcare trebuie să devină publică şi să fie utilizată de constănţeni după ora 16.00 şi în zilele de weekend. La rândul său, preşedintele organizaţiei judeţene PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, este de părere că acea barieră „montată fără autorizaţie reprezintă o discriminare pentru cetăţenii oraşului.
 
Cel de-al doilea proiect va face obiectul unei hotărâri de HCJC şi vizează amenajarea unei parcări supraterane, pe schelet metalic, pe cinci niveluri, în curtea Spitalului Judeţean Constanţa. Iniţiatorul proiectului, Stelian Gima, a precizat că prin acest proiect, pe care liberalii îl vor depune la Consiliul Judeţean, vor putea fi amenajate aproximativ 1.400 de locuri de parcare cu plată, ceea ce ar însemna şi un plus financiar pentru spital, dar şi beneficii pentru cei peste 3.000 de angajaţi ai unităţii medicale.

PNL îl ameninţă pe Făgădău cu instanţa de contencios-administrativ

 
Preşedintele organizaţiei PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, a reiterat faptul că, din 2016 şi până în prezent, grupul de consilieri liberali a depus mai multe proiecte de hotărâre în Consiliul Local Municipal Constanţa, proiecte care nu au intrat niciodată nici la comisii de specialitate şi nici pe ordinea de zi a şedinţelor de CLM.
 
De altfel, acestea au fost ignorate şi de primarul Decebal Făgădău, care le-a catalogat drept nişte „mâzgăleli”. Ar fi vorba despre 18 proiecte de hotărâre. Cinci dintre acestea urmează să fie redepuse la secretariatul Consiliului Local.
 
„PNL deţine 30% din mandatele din Consiliul Local. Pentru început, vor repune în discuţie cinci dintre proiecte. În cazul în care nu vor fi discutate şi supuse aprobării plenului CLM, ne vom adresa instanţei de contencios administrativ. Nu-l putem lăsa pe primar să ignore la infinit Consiliului Local”, a declarat preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CN APM construieşte o parcare în Poarta 7! Ce alte proiecte sunt conturate (document)

13 Nov 2018 1149

Ședințele de Consiliu Local Municipal de la Constanța devin nefrecventabile. Printre nervi și vociferări, s-a votat regulamentul privind parcările. PUZ-urile cu probleme au fost retrase (galerie foto + document)

29 Jun 2018 2006

Toate proiectele primarului Nicolae Matei, votate de Consiliul Local

28 Jul 2011 758

Mugur Mitrana vrea faleza si dig ca la Costinesti

23 Feb 2010 1649