Politic

Liberalul George Niculescu îşi umflă muşchii pe tema staţiilor pentru alimentarea maşinilor electrice din Constanţa! (document)

Consilierului judeţean PNL George Niculescu i-a intrat în cap că anul acesta se poate legitima drept candidatul liberalilor la Primăria Constanţa. E în natura oricărui politician să se urce şi pe „morminte”, pentru voturi, dar nici chiar aşa!
 
Critica argumentată, urmată şi de oareşce soluţii, este bine-venită. Lipsa de informaţie însă poate arunca în derizoriu orice încercare de a-şi umfla muşchii, mai ales când ataci o temă de interes, cum este cea a transportului în comun din municipiul Constanţa.
 
Într-o postare, pe pagina sa de „politician”, George - Sergiu Niculescu îl certa pe primarul Decebal Făgădău (PSD) în legătură cu lipsa staţiilor de încărcare pentru vehiculele electrice din Constanţa. În plus, Niculescu susţine că ar fi fost afectată implementarea „Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi”, în condiţiile în care Primăria a achiziţionat autobuze diesel.
 
„În data de 31.10.2016, la iniţiativa primarului Decebal Făgădău, consilierii locali votau un proiect de hotărâre privind «aprobarea exercitării dreptului de uz şi servitute de către SC Enel Distribuţie Dobrogea SA asupra unor terenuri aparţinând municipiului Constanţa, în vederea implementării Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehicule electrice şi vehicule hibrid plug-in». Pe scurt, primarul propune acordarea folosinţei, cu titlu gratuit, a 9 loturi de teren către Enel Distribuţie. Conform documentelor, Enel Distrubuţie trebuie să instaleze, pe aceste terenuri, staţii de încărcare a maşinilor electrice. Acest demers a fost făcut cu scopul de a reduce emisiile de CO2 şi gazele cu efect de seră. După mai mult de 2 ani, vă întreb, domnule primar: câte staţii de încărcare pentru vehicule electrice s-au instalat? A fost afectată implementarea Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, în condiţiile în care tocmai aţi achiziţionat autobuze diesel?”, afirmă Niculescu.
 
Ce nu ştie liberalul şi ar fi putut afla cu uşurinţă dacă şi-ar fi întrebat colegii consilieri locali sau dacă ar fi consultat pagina web a Primăriei, secţiunea hotărâri de Consiliu Local, este faptul că, între timp, acest proiect la care face referire a murit. La iniţiativa aceluiaşi Decebal Făgădău, a fost iniţiată o hotărâre de Consiliu Local prin care a fost anulat dreptul de uz şi servitute pentru SC Enel Distribuţie Dobrogea SA asupra terenurilor unde trebuia să se construiască aceste staţii de încărcare a maşinilor electrice.
 
Mai mult, în şedinţa de Consiliu Local Constanţa din noiembrie 2018, a fost votat un proiect ce viza studiul de fezabilitate realizat de SC Tehno Consulting Solutio SRL privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici „staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiul Constanţa” (studiul poate fi consultat în secţiunea „Documente”).
 
În studiu se face referire la amplasarea unui număr de 18 staţii de reîncărcare pe raza municipiului, inclusiv în staţiunea Mamaia.
Valoarea investiţiei ar fi de peste 3,7 milioane de lei fără TVA, iar zonele propuse pentru amplasarea acestor staţii sunt: cartierul Poarta 6, pe strada Brizei, cartierul Km 4-5, pe strada Liliacului, pe şos. Industrială nr. 7, pe b-dul 1 Decembrie 1918, Casa de Cultură, pe aleea Daliei, în Portul Tomis, la Poarta 1, pe strada Traian, pe strada Răscoalei 1097, în zona Sala Sporturilor, în Tomis Nord, pe Badea Cârţan, pe strada Pescarilor, la Pavilionul Expoziţional, în zona Cazinoului Mamaia, dar şi în Mamaia Nord.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Sorin

21 Jan, 2019 08:37

Ca de obicei Ziua se vinde prima celui care da mai mult. Un corp de "ziariști" fără scrupule.

Articole asemanatoare

Servicii de curăţenie pentru clădirile Primăriei Constanţa. Câţi bani sunt alocaţi (document)

22 Apr 2019 285

Mai mulţi câini maidanezi, în curtea Spitalului Judeţean Constanţa. Primăria Constanţa ce face? (galerie foto+video)

22 Apr 2019 362

Intersat SRL se va ocupa de serviciile de telefonie fixă pentru Primăria Constanţa (document)

20 Apr 2019 397

Firma Parc Mamaia SRL, controlată de fostul consilier local Aurel Butnaru, va amenaja o plajă turistică în Mamaia

20 Apr 2019 389

Nitalexil investeşte în zona Teatrului de Vară din Mamaia. Detalii

20 Apr 2019 408

Huţucă (PNL) - „Făgădău a îngheţat toate angajările în administraţia publică locală, dar, şi mai grav, a tăiat bani de investiţii, şi aşa puţine şi nesemnificative!“

20 Apr 2019 535

Festivalul Verii. Primăria Constanţa se judecă din nou cu Asociaţia „Eurocult“

20 Apr 2019 370

Cafeneaua SH Cafe, deţinută de familia Simonei Halep, va fi modificată. Detalii din proiect

20 Apr 2019 1531

Podeţele pietonale de traversare a minicanalelor din parcul Tăbăcărie şi Satul de Vacanţă, reabilitate

20 Apr 2019 502

Mașini abandonate pe domeniul public din Constanța, ridicate în ultimele zile. Cum și le pot recupera proprietarii (document)

19 Apr 2019 312

În cât timp își pot recupera câinii proprietarii animalelor aflate în custodia Serviciului Gestionare Animale Abandonate Constanța (galerie foto)

19 Apr 2019 327

„Alege autobuzul”, campanie de promovare a transportului public desfășurată la Constanța

19 Apr 2019 341

Imagini de la faţa locului Cratere în sensul giratoriu din zona Lidl de pe şoseaua Mangaliei din Constanţa. Cine trebuie să le astupe (galerie foto)

19 Apr 2019 440

Politicienii cer administrației locale să salveze această clădire Primăria Constanța a autorizat demolarea vilei Dalas, cumpărată de un om de afaceri controversat

19 Apr 2019 1035

Ce firmă din Constanţa va furniza cartuşe şi toner către Primărie (document)

19 Apr 2019 589