Politic

Liberalul George Niculescu îşi umflă muşchii pe tema staţiilor pentru alimentarea maşinilor electrice din Constanţa! (document)

Consilierului judeţean PNL George Niculescu i-a intrat în cap că anul acesta se poate legitima drept candidatul liberalilor la Primăria Constanţa. E în natura oricărui politician să se urce şi pe „morminte”, pentru voturi, dar nici chiar aşa!
 
Critica argumentată, urmată şi de oareşce soluţii, este bine-venită. Lipsa de informaţie însă poate arunca în derizoriu orice încercare de a-şi umfla muşchii, mai ales când ataci o temă de interes, cum este cea a transportului în comun din municipiul Constanţa.
 
Într-o postare, pe pagina sa de „politician”, George - Sergiu Niculescu îl certa pe primarul Decebal Făgădău (PSD) în legătură cu lipsa staţiilor de încărcare pentru vehiculele electrice din Constanţa. În plus, Niculescu susţine că ar fi fost afectată implementarea „Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi”, în condiţiile în care Primăria a achiziţionat autobuze diesel.
 
„În data de 31.10.2016, la iniţiativa primarului Decebal Făgădău, consilierii locali votau un proiect de hotărâre privind «aprobarea exercitării dreptului de uz şi servitute de către SC Enel Distribuţie Dobrogea SA asupra unor terenuri aparţinând municipiului Constanţa, în vederea implementării Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehicule electrice şi vehicule hibrid plug-in». Pe scurt, primarul propune acordarea folosinţei, cu titlu gratuit, a 9 loturi de teren către Enel Distribuţie. Conform documentelor, Enel Distrubuţie trebuie să instaleze, pe aceste terenuri, staţii de încărcare a maşinilor electrice. Acest demers a fost făcut cu scopul de a reduce emisiile de CO2 şi gazele cu efect de seră. După mai mult de 2 ani, vă întreb, domnule primar: câte staţii de încărcare pentru vehicule electrice s-au instalat? A fost afectată implementarea Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, în condiţiile în care tocmai aţi achiziţionat autobuze diesel?”, afirmă Niculescu.
 
Ce nu ştie liberalul şi ar fi putut afla cu uşurinţă dacă şi-ar fi întrebat colegii consilieri locali sau dacă ar fi consultat pagina web a Primăriei, secţiunea hotărâri de Consiliu Local, este faptul că, între timp, acest proiect la care face referire a murit. La iniţiativa aceluiaşi Decebal Făgădău, a fost iniţiată o hotărâre de Consiliu Local prin care a fost anulat dreptul de uz şi servitute pentru SC Enel Distribuţie Dobrogea SA asupra terenurilor unde trebuia să se construiască aceste staţii de încărcare a maşinilor electrice.
 
Mai mult, în şedinţa de Consiliu Local Constanţa din noiembrie 2018, a fost votat un proiect ce viza studiul de fezabilitate realizat de SC Tehno Consulting Solutio SRL privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici „staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiul Constanţa” (studiul poate fi consultat în secţiunea „Documente”).
 
În studiu se face referire la amplasarea unui număr de 18 staţii de reîncărcare pe raza municipiului, inclusiv în staţiunea Mamaia.
Valoarea investiţiei ar fi de peste 3,7 milioane de lei fără TVA, iar zonele propuse pentru amplasarea acestor staţii sunt: cartierul Poarta 6, pe strada Brizei, cartierul Km 4-5, pe strada Liliacului, pe şos. Industrială nr. 7, pe b-dul 1 Decembrie 1918, Casa de Cultură, pe aleea Daliei, în Portul Tomis, la Poarta 1, pe strada Traian, pe strada Răscoalei 1097, în zona Sala Sporturilor, în Tomis Nord, pe Badea Cârţan, pe strada Pescarilor, la Pavilionul Expoziţional, în zona Cazinoului Mamaia, dar şi în Mamaia Nord.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Sorin

21 Jan, 2019 08:37

Ca de obicei Ziua se vinde prima celui care da mai mult. Un corp de "ziariști" fără scrupule.

Articole asemanatoare

Primăria municipiului Constanţa îşi propune să acorde fonduri financiare nerambursabile pentru skandenberg

21 Aug 2019 269

Atenție șoferi! Restricții de circulație pe străzile Soveja și Barbu Ștefănescu Delavrancea, din Constanța

20 Aug 2019 680

Primăria Constanța Oamenii care au marcat orașul de la malul mării

20 Aug 2019 718

Noi spaţii de joacă şi miniterenuri de sport în Constanţa

20 Aug 2019 394

Trotuarele din dreptul trecerilor de pietoni vor fi decorate de tinerii artiştii plastici constănţeni

20 Aug 2019 385

Deputatul Radu Babuș anunță o investiție imobiliară în zona Cazinoului Mamaia. Detalii

20 Aug 2019 488

Cât alocă Primăria Constanţa pentru ediţia din acest a Festivalului Iernii?

20 Aug 2019 483

Ansamblu rezidenţial compus din patru imobile cu trei etaje fiecare, ridicat de Barracuda Residence în municipiul Constanţa

20 Aug 2019 727

Primăria Constanţa Proiectul „Black Sea Bike" se bucură de succes

19 Aug 2019 390

Primăria Constanţa Createria Summer Edition, pe plaja Marttinez Beach din Mamaia

19 Aug 2019 365

Carne proaspătă de curcan, în Piaţa Griviţei şi Piaţa Tomis (galerie foto)

19 Aug 2019 578

Se reabilitează mai multe străzi din Constanţa. Atenţie şoferi (galerie foto)

19 Aug 2019 548

Le-a rezolvat pe toate. Primăria Constanţa cumpără o aplicaţie soft pentru locurile de veci

19 Aug 2019 613

Culmea ironiei O constănţeancă cere Primăriei să îşi ia coşurile de gunoi înapoi! Cum își motivează sesizarea

19 Aug 2019 1655

Zbumzzi, o lume plină de veselie și culoare

17 Aug 2019 473