Politic

Liberalul George Niculescu îşi umflă muşchii pe tema staţiilor pentru alimentarea maşinilor electrice din Constanţa! (document)

Consilierului judeţean PNL George Niculescu i-a intrat în cap că anul acesta se poate legitima drept candidatul liberalilor la Primăria Constanţa. E în natura oricărui politician să se urce şi pe „morminte”, pentru voturi, dar nici chiar aşa!
 
Critica argumentată, urmată şi de oareşce soluţii, este bine-venită. Lipsa de informaţie însă poate arunca în derizoriu orice încercare de a-şi umfla muşchii, mai ales când ataci o temă de interes, cum este cea a transportului în comun din municipiul Constanţa.
 
Într-o postare, pe pagina sa de „politician”, George - Sergiu Niculescu îl certa pe primarul Decebal Făgădău (PSD) în legătură cu lipsa staţiilor de încărcare pentru vehiculele electrice din Constanţa. În plus, Niculescu susţine că ar fi fost afectată implementarea „Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi”, în condiţiile în care Primăria a achiziţionat autobuze diesel.
 
„În data de 31.10.2016, la iniţiativa primarului Decebal Făgădău, consilierii locali votau un proiect de hotărâre privind «aprobarea exercitării dreptului de uz şi servitute de către SC Enel Distribuţie Dobrogea SA asupra unor terenuri aparţinând municipiului Constanţa, în vederea implementării Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehicule electrice şi vehicule hibrid plug-in». Pe scurt, primarul propune acordarea folosinţei, cu titlu gratuit, a 9 loturi de teren către Enel Distribuţie. Conform documentelor, Enel Distrubuţie trebuie să instaleze, pe aceste terenuri, staţii de încărcare a maşinilor electrice. Acest demers a fost făcut cu scopul de a reduce emisiile de CO2 şi gazele cu efect de seră. După mai mult de 2 ani, vă întreb, domnule primar: câte staţii de încărcare pentru vehicule electrice s-au instalat? A fost afectată implementarea Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, în condiţiile în care tocmai aţi achiziţionat autobuze diesel?”, afirmă Niculescu.
 
Ce nu ştie liberalul şi ar fi putut afla cu uşurinţă dacă şi-ar fi întrebat colegii consilieri locali sau dacă ar fi consultat pagina web a Primăriei, secţiunea hotărâri de Consiliu Local, este faptul că, între timp, acest proiect la care face referire a murit. La iniţiativa aceluiaşi Decebal Făgădău, a fost iniţiată o hotărâre de Consiliu Local prin care a fost anulat dreptul de uz şi servitute pentru SC Enel Distribuţie Dobrogea SA asupra terenurilor unde trebuia să se construiască aceste staţii de încărcare a maşinilor electrice.
 
Mai mult, în şedinţa de Consiliu Local Constanţa din noiembrie 2018, a fost votat un proiect ce viza studiul de fezabilitate realizat de SC Tehno Consulting Solutio SRL privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici „staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiul Constanţa” (studiul poate fi consultat în secţiunea „Documente”).
 
În studiu se face referire la amplasarea unui număr de 18 staţii de reîncărcare pe raza municipiului, inclusiv în staţiunea Mamaia.
Valoarea investiţiei ar fi de peste 3,7 milioane de lei fără TVA, iar zonele propuse pentru amplasarea acestor staţii sunt: cartierul Poarta 6, pe strada Brizei, cartierul Km 4-5, pe strada Liliacului, pe şos. Industrială nr. 7, pe b-dul 1 Decembrie 1918, Casa de Cultură, pe aleea Daliei, în Portul Tomis, la Poarta 1, pe strada Traian, pe strada Răscoalei 1097, în zona Sala Sporturilor, în Tomis Nord, pe Badea Cârţan, pe strada Pescarilor, la Pavilionul Expoziţional, în zona Cazinoului Mamaia, dar şi în Mamaia Nord.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Sorin

21 Jan, 2019 08:37

Ca de obicei Ziua se vinde prima celui care da mai mult. Un corp de "ziariști" fără scrupule.

Articole asemanatoare

Proiect-pilot care vizează trecerile de pietoni din municipiul Constanţa

19 Feb 2019 452

Continuă lucrările de tăiere a cablurilor tv, telefonie și internet de pe principalele bulevarde din municipiul Constanţa

18 Feb 2019 552

Proiect pilot demarat la Constanța în zona trecerilor de pietoni. Ce prevede acesta și în ce zonă se derulează (video)

18 Feb 2019 554

Litoral Real Invest, certificat de urbanism de la Primăria Constanţa. Ce pun la cale investitorii

18 Feb 2019 536

Sondaj de opinie Majoritatea respondenţilor sunt mulţumiţi că zona peninsulară a Constanţei va deveni pietonală

18 Feb 2019 313

Municipalitatea demarează proiectul de reabilitare exterioară a bazinului de înot al Liceului Teoretic „George Călinescu“

18 Feb 2019 361

Proiectul „Tu decizi pentru Constanţa“ a fost înregistrat la secretariatul Consiliului Local Municipal

18 Feb 2019 704

Colegiul Național de Arte „Regina Maria” promovează destinația Constanța-Mamaia la Târgul de Turism al României (galerie foto)

16 Feb 2019 525

Interviu live Strategia Primăriei Constanța în domeniul sportului. Sală Polivalentă, organizarea de competiții sportive internaționale și instituirea trofeului „Fairplay“ (video)

16 Feb 2019 1755

Se analizează evoluţia fenomenelor apărute pe strada Traian Firma fostului director al GeoEcoMar, consultanţă pentru Primăria Constanţa

16 Feb 2019 1285

Cei 16 palmieri din municipiul Constanţa vor ierna în serele Pomacost

16 Feb 2019 661

Lucrări de amenajare a unor noi locuri de parcare în municipiul Constanța (galerie foto+video)

15 Feb 2019 786

Aquator SRL dotează cabinetele veterinare ale biobazei municipalităţii (document)

15 Feb 2019 376

Va avea opt etaje şi patru stele Mihăiţă Vasea va ridica un hotel cu SPA şi piscină pe malul lacului Siutghiol

15 Feb 2019 1616

#scrieDobrogea Istoria culturală a Dobrogei trebuie eternizată. „A dispărut creatorul, dar îi va supraviețui creația“ (galerie foto)

15 Feb 2019 781