Licitatia spatiilor din piete se va organiza dupa Paste

Vor vinde doar producatorii

Contractele actuale expira pe 31 martie

Contractele de inchiriere a spatiilor comerciale detinute de agenti economici in pietele agroalimentare ale orasului expira la sfarsitul lunii martie. Este vorba despre comerciantii de legume-fructe si flori. Adjudecarea spatiilor disponibile se face, conform legislatiei in vigoare, in urma unei licitatii publice cu strigare, al carei organizator este Regia Autonoma de Exploatare a Domeniului Public si Privat, care de altfel are in subordine toate pietele agroalimentare de pe raza municipiului Constanta. Potrivit reglementarilor in vigoare, contractele sunt semnate in termen de cinci zile de la adjudecare, iar castigatorii au posibilitatea sa achite sumele licitate esalonat, in doua transe.Directorul Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public si Privat, Vasile Caju, a precizat ca, in conformitate cu prevederile Caietului de sarcini, nu vor fi admise la licitatie societatile care au datorii fata de RAEDPP. In acest an, spatiile pentru comercializarea de legume si fructe sunt repartizate dupa cum urmeaza: Brotacei si Grivita, cate noua locuri, Pescarus - trei locuri, Tic-Tac, Tomis Nord si I.L. Caragiale - cate patru locuri, Unirii - doua locuri si Tomis III - 12 locuri. In ceea ce priveste spatiile pentru vanzatorii de flori din pietele Constantei, acestea au fost repartizate dupa cum urmeaza: Tomis Nord si I.L. Caragiale - cate patru spatii, Tic-Tac - doua, Unirii - trei, Brotacei - sase locuri, Grivita - noua si Tomis III - 12 spatii. Regia a organizat o prima licitatie publica cu strigare pe data de 14 martie, dar aceasta a fost amanata pentru o data ulterioara...Deocamdata, nu s-a stabilit un termen fix. Vasile Caju spune ca va mai dura inca o luna pana la o noua licitatie, deoarece se intentioneaza ca in piete sa-si comercializeze produsele doar producatorii. In aceste conditii, trebuie gasita o solutie pentru cei care comercializeaza diverse produse in piete fara a fi, insa, producatori. Daca licitatia ar fi avut loc pe 14 martie, contractele intocmite in urma acesteia erau valabile timp de un an si ar fi intrat in vigoare pe 1 aprilie 2003. In conditiile amanarii licitatiei, termenul de valabilitate ramane neschimbat, spre deosebire de data intrarii contractelor in vigoare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Constanța, pregătiri pentru alegerile locale din 9 iunie! Investiție de 55.000 de euro pentru reparații generale la sediu

19 Apr 2024 204

Licitații Constanța Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca” investește în lucrări de reparații laborator smart labs și anexă (DOCUMENT)

19 Apr 2024 179

Licitații Constanța Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca”, licitație deschisă pentru lucrări de reparații la atelierul mecanic (DOCUMENT)

19 Apr 2024 229

Cumpărări directe Constanța Primăria Istria investește în lucrări de amenajare a platformei Școala Nuntași (DOCUMENT)

19 Apr 2024 204

Licitații Constanța Nuclearelectrica investește în servicii de montare-demontare schelă (DOCUMENT)

18 Apr 2024 415

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon cumpără stație de autobuz (DOCUMENT)

18 Apr 2024 419

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Castelu, licitație deschisă pentru lucrări montare pavele și borduri pe strada Republicii (DOCUMENT)

18 Apr 2024 365

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Amzacea investește în servicii de întreținere a spațiilor verzi din comună (DOCUMENT)

18 Apr 2024 328

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a atribuit un contract pentru repararea instalațiilor de bord a Navei Școală Mircea. Iată ce firmă a câștigat (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 492

Licitații Constanța Primăria Techirghiol va reabilita Biblioteca Orășenească și Grădinița cu Program Prelungit (DOCUMENT)

17 Apr 2024 291

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și o firmă din județul Prahova au parafat un contract de aproape 30.000 de euro. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

17 Apr 2024 395

Licitații Tulcea Primăria Horia a cumpărat un tractor în valoare de 43.000 de euro. Iată de la cine (DOCUMENT)

17 Apr 2024 362

Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța a lansat două licitații Președintele Mihai Lupu – „CJC va depune plângere penală“ - VIDEO

17 Apr 2024 465

Licitații Constanța Lenox Prod SRL, furnizorul de bocanci de protecție la SNTFC „CFR Călători“ SA

16 Apr 2024 501

Cumpărări directe Constanța Primăria Comunei Independența, licitație deschisă pentru servicii de proiectare (DOCUMENT)

15 Apr 2024 485