Politic

Liderii PNL la Constanța, după căderea moțiunii - „PSD-ul va înţelege cât de amplă este presiunea opiniei publice“

Aflaţi sâmbătă la Constanţa pentru a lua parte la evenimentul de lansare a volumului parlamentarului şi istoricului Puiu Haşotti, lideri de la centru ai PNL au făcut o serie de declaraţii şi cu privire la contextul politic actual, mai ales că trecuseră doar câteva ore de când moţiunea de cenzură depusă de liberali fusese respinsă în Parlament.
 

La evenimentul de la Constanța au participat copreşedinţii PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga, prim-vicepreşedinții PNL Cătălin Predoiu și Dan Motreanu, precum și numeroși membri ai Partidului Naţional Liberal - consilieri județeni şi primari ce au venit să îl susțină pe parlamentarul Puiu Hașotti la lansarea cărţii „PNL Constanţa 1990-2015“, cel de-al treilea volum care îi poartă semnătura.
 
După ce i-a mulțumit senatorului Puiu Hașotti pentru contribuţia acestuia la cariera sa politică, Alina Gorghiu, întrebată de jurnaliştii prezenţi la eveniment dacă Victor Ponta intenţionează să facă o remaniere guvernamentală în perioada următoare, a răspuns că acesta ar fi capabil de orice gest „care să resusciteze un pic Guvernul, doar să-l salveze pe el ca imagine“. „Nu m-ar mira să facă şi o remaniere guvernamentală foarte curând, pentru că speră să se mai ridice presiunea de pe umerii domniei sale. Poate să schimbe tot cabinetul şi să rămână domnia sa. Tot cea mai proastă soluţie rămâne şi ar fi tot un Guvern compromis, fără legitimitate. Iar lucrul acesta deja se vede“, a declarat copreședintele PNL Alina Gorghiu, la finalul evenimentului de sâmbătă, de la Teatrul „Oleg Danovski”.
 
Având în vedere că vizita la Constanța a fost efectuată la câteva ore după ce moțiunea de cenzură a PNL a căzut, ținând isonul colegului său de partid, Puiu Hașotti, care a declarat că, la provocarea colegilor, peste cinci ani va lansa încă un volum care să marcheze „guvernarea PNL 2015-2020“, liderul PNL a declarat că liberalii vor face „o opoziţie extrem de combativă la PSD, nu numai la nivel parlamentar“. Gorghiu a precizat că, la toamnă, liberalii ar putea veni cu o nouă moţiune de cenzură la adresa Guvernului Ponta, dacă premierul nu îşi va da demisia până atunci. „Mizez pe faptul că PSD-ul va înţelege cât de amplă este presiunea opiniei publice, a societăţii civile. În statele europene, nu vedeți niciun premier acuzat de fapte de corupţie care să rămână în funcţie”, a explicat Alina Gorghiu.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului a fost respinsă

20 Dec 2018 418

UPDATE Moțiune de cenzură dezbătută în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului

20 Dec 2018 398

Declaraţie politică Robert Turcescu (PMP) - „Moţiunea de cenzură, singura şansă!”

13 Sep 2018 3078

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, respinsă

27 Jun 2018 534

Moţiunea de cenzură „Demiterea guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!" depusă la Parlament

20 Jun 2018 2485

Este oficial. PNL depune astăzi moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă

20 Jun 2018 575

Orban la Constanţa „PNL pregăteşte o moţiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă”!

21 May 2018 741

Filialele PNL, obligate să aibă pagină de Facebook, site cu informaţii actualizate şi să promoveze dialogul prin social media

12 Mar 2018 887

PNL, moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

11 Mar 2018 1057

Moţiunea de cenzură depusă de PNL va fi dezbătută joi

22 Nov 2017 655

Imagini de la eveniment Mitingul PNL. Constănțenii au ieșit în stradă pentru a susţine moţiunea de cenzură împotriva Guvernului (galerie foto + video)

20 Nov 2017 1251

UPDATEMoțiunea de cenzură a PNL, citită astăzi în Parlament

20 Nov 2017 1201

Liberalii cheamă constănţenii la miting pentru susţinerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului

20 Nov 2017 1050

PNL depune astăzi moțiunea de cenzură

17 Nov 2017 738

PNL pregătește o moțiune de cenzură. Ce spune Ludovic Orban

08 Nov 2017 1223