LIVE TEXT George Niculescu, votat președinte ANRE. Câte voturi a obținut. Ce a declarat noul președinte ANRE

Sergiu Niculescu, foto: Ministerul Energiei


UPDATE 1

Potrivit art. 4 din OUG 33/2007, numirea membrii comitetului de reglementare a ANRE se face de Parlament, la propunerea comună a comisiilor de specialitate.
 
Raportul comun și proiectul de hotărâre a fost prezentat de către Daniel Cătălin Zamfir (PSD) .

„Comisiile au hotărât ca votul să fie acordat pe trei buletine de vot”, a spus acesta. Raportul integral îl regăsiți în secțiunea documente.

George Simion a cerut să ia cuvântul. „Cred că vorbesc la punctul potrivit. Vorbim despre numirea ca președinte al ANRE al omului lui Virgil Popescu, care are acțiuni la OMV Petrom, acțiuni pe care le va înstrăina odată cu numirea sa. Ca să nu existe dubii ce politică va face noul președinte al ANRE. Am spus-o și ieri la comisiile ANRE. O spun și din plenul reunit. Puterea lui Virgil Popescu în România continuă și mă rog să se finalizeze cu această putere și dominație a lui Virgil”, a spus Simion.

UPDATE 2

Sunt puse urnele în față. Votul este secret!


UPDATE 3

Voturile sunt la numărătoare.

UPDATE 4

Din numărul total de 466 de deputați și senatori prezenți 357, număr total voturi 281 exprimate. Număr voturi anulate 1.

Voturi pentru 256, contra 24.

A fost numit George Niculescu în calitate de președinte ANRE

UPDATE 5


Andronache Gabriel a fost votat vicepreședintele ANRE, cu 263 voturi "pentru" şi 6 voturi "împotrivă".

UPDATE 6

Pentru funcțiile de membri, au fost exprimate următoarele voturi:
 
 1. Nagy-Bege Zoltan
 2. Gheorghe Gabriel Gheorghe – nu s-a prezentat
 3. Sulger Cornelia - 244 pentru, contra 96
 4. Moroianu Gabriela – nu s-a prezentat
 5. Bumb Ioan Sorin 260 pt, contra 80
 6. Vintilă Florențiu Grigore - 28 pentru, 214 contra
 7. Iriza Scarlat – și-a anunțat retragerea
 8. Bogdan Daniel Marius- 340 contra
 9. Borotea Adrian Remus - 29 pentru, 311 contra
 10. Porumb Radu Florin - 63 pentru, 277 contra
S-a constat majoritatea de voturi pentru doi membri în comitetul de reglementare: Bumb Ioan Sorin și Sulger Cornelia.


UPDATE 7

„Mulțumesc colegilor din PNL pentru propunere. De asemenea, mulțumesc și parlamentarilor pentru votul de încredere de astăzi. Imediat după publicarea în Monitorul Oficial preiau mandatul de președinte al ANRE, cu obiectivul de a centra instituția pe nevoile consumatorilor români”, a declarat George Niculescu pentru cotidianul ZIUA de Constanța.

Activitatea sa va începe de îndată ce se va publica în Monitorul Oficial, iar legat de apariția în spațiul public al informațiilor privind acțiunile la OMV, George Niculescu a precizat încă o dată că le va vinde pentru a putea fi în conformitate cu legea.

Știrea inițialăGeorge Niculescu, care este, în prezent, secretar de stat în Ministerul Energiei, și-a depus candidatura pentru conducerea Autorității Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Lista candidaților care au depus CV-urile pentru numirea în Comitetul de reglementare al ANRE:
 1. Nagy-Bege Zoltan
 2. Gheorghe Gabriel Gheorghe – nu s-a prezentat
 3. Sulger Cornelia
 4. Moroianu Gabriela – nu s-a prezentat
 5. Bumb Ioan Sorin
 6. Vintilă Florențiu Grigore
 7. Iriza Scarlat – și-a anunțat retragerea
 8. Bogdan Daniel Marius
 9. Borotea Adrian Remus
 10. Porumb Radu Florin
 11. Niculescu George Sergiu
 12. Andronache Gabriel
 
Unic candidat pentru funcția de președinte este Niculescu George-Sergiu, iar pentru funcțiile de vicepreședinți s-au înscris Andronache Gabriel și Nagy-Bege Zoltan, restul fiind pentru pozițiile de membru.
 
Numirea se face începând cu data de 23 aprilie, pentru o perioadă de cinci ani.

George Niculescu este, în prezent, secretar de stat în Ministerul Energiei, funcție ce o ocupă încă din martie 2021, odată cu instalarea guvernului Ciucă. Este membru în Comitetul de supraveghere al Hidroelectrica și în consiliile de administrație ale companiilor cu capital de stat Nuclearelectrica și Administrația Porturilor Maritime SA, posturi la care va trebui să renunțe dacă va deveni președintele ANRE. A fost membru în consiliile de administrație de la Damen Shipyards și Romgaz.

În perioada 2020-2021 a fost director general al companiei CDG SRL din Giurgiu, specializată în producția și vânzarea de energie electrică.
 
Între 2019 și 2020 a fost prefectul județului Constanța, anterior lucrând atât în mediul privat, cât și la Primăria Eforie și Consiliul Județean Constanța.

Ieri, la ora 14, au avut loc audierile candidaților pentru funcțiile de conducere ANRE.

Printre altele, Niculescu a precizat că “Voi renunța la toate acțiunile din domeniul energiei și la CA-urile în care sunt, dacă voi fi ales președinte ANRE”

Întrebat de liderul AUR, George Simion, câte acțiuni deține la OMV Petrom și în câte Consilii de Administrații este, George Niculescu: “Numărul de acțiuni la OMV Petrom este trecut în declarația de avere. Numărul de CA este trecut de asemenea în declarația de avere. Voi renunța la CA în care sunt membru și la portofoliul de acțiuni din domeniul energiei, dacă voi fi numit la conducerea ANRE”. “Imi doresc functia de presedinte, stiu ca nu va fi usor”, a mai spus acesta.


 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trei ani de mandat Prefectul județului Constanța a depus jurământul pe 15 octombrie 2020

15 Oct 2023 781

Decizia numirii lui Mihnea Drumea ca administrator al Portului Constanța, publicată în Monitor. Acționarul Fondul Proprietatea nu a participat la AGA

01 Jul 2023 1771

George Niculescu a început activitatea la ANRE. Ce semnificație importantă are data de începere

25 Apr 2023 1069

Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța, după numirea lui George Niculescu în fruntea ANRE. „Felicitări pentru toate reușitele și succes pentru ceea ce urmează!”

19 Apr 2023 1905

UPDATE Secretarul de stat George Niculescu, fost prefect al Constanței, favorit pentru preluarea conducerii ANRE

18 Apr 2023 1633

Decizii luate în în CA-ul CN APMC SA Constanța. Mandatele lui George Niculescu și Constantin Chirilă, prelungite. Cine a fost revocat din funcție

13 Mar 2023 1293

LIVE. UPDATE Secretarul de Stat George Niculescu, față-n față cu primarii constănțeni. Oportunități de finanțare

10 Feb 2023 1748

Administrația Porturilor Maritime achiziționează servicii privind actualizarea unui important proiect!

05 Feb 2023 1435

George Niculescu, desemnat reprezentantul României, în Comitetul director ad-hoc al UE pentru agregarea cererii și achiziționării în comun a gazelor naturale

12 Jan 2023 950

ZIUA LIVE. George Niculescu, secretar de stat Ministerul Energiei – „Semnarea contractului de finanțare pentru noul CET al Constanței a fost un subiect tratat cu prea puțină atenție”! (VIDEO)

31 Dec 2022 1938

ZIUA LIVE Secretarul de stat George Niculescu, precizări importante despre cardul de energie pentru românii vulnerabili (VIDEO)

30 Dec 2022 1426

ZIUA LIVE. Cât vom plăti pentru energia electrică de la 1 ianuarie 2023?

29 Dec 2022 2128

Secretarul de Stat în Ministerul Energiei, George Niculescu, numit în Consiliul de Administraţie al CN APM SA Constanţa (DOCUMENT)

03 Dec 2022 1944

Va reuși România să depășească sezonul rece? Secretar de stat în Ministerul Energiei face precizări

24 Nov 2022 1159

George Niculescu, secretar de stat la Ministerul Energiei „ În condiţii de iarnă normală nu avem niciun motiv să considerăm că vom avea probleme de securitate în aprovizionare“

03 Nov 2022 871