#alegerilocale2020 LIVE TEXT. PNL și UDTTMR, protocol de colaborare pentru alegerile locale

  • PNL și UDTTMR, protocol de colaborare pentru alegerile locale   
Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă și președintele UDTTMR, Gelil Eserghep împreună cu candidații PNL pentru primăria Constanța, Vergil Chitac și Mihai Lupu, candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean susțin o conferință de presă.

UDTTMR va avea reprezentanți pe listele PNL ptr consiliul local municipal Constanța și la Consiliul județean.

Scopul protocolului sunt alegerile locale, spune și Bogdan Huțuca și în același timp este un simbol al prietenei cu minoritățile naționale.

UPDATE 1
Protocolul se va extinde și la nivel județean iar după alegeri, PNL intenționează sa infiiteaze sub egida consiliului județean constanta a forului minorităților. Huțuca invită încă de pe acum toate minoritățile din Dobrogea sa se alăture acestui proiect.

UPDATE 2
La rândul sau, președintele UDTTMR, Gelil Eserghep spune ca PNL sunt cei care au întins o mana minorității în acești ani dificili pentru tătarii din România. "PNL ne-a tratat cu respectul cuvenit și suntem de acord cu proiectul lor pentru județul Constanța" mai spune Eserghep.

UPDATE 3
Tătarii se afla in ajunul sărbătorii sacrificiului Kurban Bairam, un moment important pentru uniune în care se consfințește acest protocol de colaborare. Eseghep anunță că organizatiile uniunii se vor implica pentru susținerea și alegerea candidatilor PNL din județ.

UPDATE 4

Mihai Lupu candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța punctează proiectul dedicat celor 19 minorități din Dobrogea. „Promovarea diversității și modelului cultural reunit în acest forum al minorităților va fi unul dintre obiectivele mele”, explica Lupu. Forumul se va regăsi în organigrama Consiliului Județean Constanța. Fiecare minorităte va avea un reprezentant. Problemele lor trebuie rezolvate de Consiliul Județean, mai spune Lupu.

UPDATE 5

Candidatul PNL pentru primăria municipiului Constanța, Vergil Chițac susține că populația din Constanța este una de sinteză care formează un mix cultural, în care noi, românii trăim alături de alte 19 minorități. "Vocea minorităților nu a fost auzită de către administrația locală sau chiar dacă a fost, nu a contat. În mandatul meu de primar, toți trebuie ascultați în luarea deciziilor care privesc comunitatea" a punctat Vergil Chițac.

UPDATE 6
Așa cum precizam mai sus, UDTTMR va avea un reprezentant în CJ Constanța. Eserghep spune că în 20 de ani Uniunea nu a avut un consilier județean. Este vorba despre Geafar Dincer. Este un tânăr reprezentat al uniunii. Iar la CLM, reprezentantul Uniunii va fi Casimceali Ateș. Cei doi consilieri vor lupta pentru prezervarea tradițiilor și obiceiurilor minorității.

UPDATE 7
UDTTMR va avea peste 30 de consilieri pe listele de consiliilor locale din județ.

Detalii în ediția de maine

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul Constanța a declinat dosarul în care un fost deputat constănțean cheamă în judecată Parlamentul României

01 Mar 2024 613

Judecătoria Constanța, verdict în procesul unui deputat din Constanța (MINUTA)

16 Feb 2024 806

Deputat de Constanța, cu verdict în așteptare la Judecătorie

22 Jan 2024 614

Judecătoria Constanța, așteptată să se pronunțe în procesul deschis de Autoritatea Națională pentru Cetățeni unui deputat din Constanța

02 Jan 2024 759

Deputat din Constanța, dat în judecată de Autoritatea Națională pentru Cetățenie! Instanța a rămas în pronunțare

05 Dec 2023 1242

#Dobrogea145 Amet Varol, deputat UDTTMR, mesaj de Ziua Dobrogei

18 Nov 2023 1170

Știri Constanța azi UDTTMR organizează „Turneul Campionilor la Kureș - 2023” în Parcul Tăbăcăriei (GALERIE FOTO +VIDEO)

09 Sep 2023 1209

UDTTMR organizează „Turneul Campionilor la Kureș - 2023” în Parcul Tăbăcăriei din Constanța

08 Sep 2023 752

Cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar, la final (GALERIE FOTO)

04 Sep 2023 943

Gala Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Sep 2023 1876

Știri Constanța azi Paradă a UDTTMR cu prilejul Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar (FOTO)

02 Sep 2023 2048

Festivalul Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar, eveniment organizat de UDTTMR

02 Sep 2023 597

UDTTMR anunță deschiderea Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar printr-o conferință de presă (FOTO)

01 Sep 2023 1453

Constanța UDTTMR organizează a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar

31 Aug 2023 820

Muftiul Cultului Musulman din România, Muurat Iusuf, și deputatul UDTTMR, Varol Amet s-au întâlnit cu cu noul secretar de stat pentru Culte

27 Jun 2023 1224