LIVE USR Constanţa şi USR Mangalia- Încheierea şi depunerea semnăturilor strânse în cadrul campaniei „Uniți salvăm Pădurea Comorova“


Imagine de la eveniment Astăzi - vineri, 2 septembrie - USR Constanţa şi USR Mangalia organizează o conferința de presă prilejuită de încheierea şi depunerea semnăturilor strânse în cadrul campaniei „Uniți salvăm Pădurea Comorova“.


La eveniment participă preşedintele filialei USR Mangalia, Semiran Abdurefi, europarlamentarul USR, Vlad Gheorghe, deputatul USR Constanţa, Stelian Ion şi preşedintele USR Constanţa, Dumitru Caragheorghe.

Europarlamentarul USR participă la eveniment prin Skype. 

Astăzi a fost înregistrată la Primăria Mangalia semnăturile pentru inițiativa cetățenescă de salvare a pădurii Comorova. Au fost depuse 2046 de semnături. 

Semiran Abdurefi, președinte USR Mangalia spune că speră ca această inițiativă să îmbrace forma unui proiect de hotărâre de CL la Mangalia. Semnăturile au fost strânse timp de 3 luni. 

Abdurefi mai spune că pădurea a fost sistematic defrișată și acum este ultima șansă de salvare a cea mai rămas din ea.La Mangalia s-a adoptat o HCL care permite construcții de P+9 și mai mult, dar locuitorii din Mangalia vor pădurea!

Acum vorbește de la Bruxelles, europarlamentarul Vlad Gheorghe, unul din susținătorii proiectului care afirmă că pădurea Comorova nu trebuie să devină cartierul Comorova. 

Gheorghe mai spune că la nivelul Parlamentului European există susținere pentru tot ceea ce înseamnă proiectele care implică păstrarea zonelor verzi. 

În continuarea conferinței de presă, ia cuvântul Stelian Ion

"O porțiune din această pădure este în proprietatea unui fost primar, iar justiția nu avut loc să vadă. De aceea, vrem să salvăm ce se mai poate. Nu credem nici că actualul primar are intenții bune, de aceea vrem să implementăm acest proiect "., a spus Stelian Ion. 


Deputatul Stelian Ion salută avântul cetățenilor din Mangalia care au semnat și care astfel au devenit coinițiatori ai acestui proiect.

Pădurea Comorova a fost amenajata de regele Carol I pentru Dobrogea, nu pentru investitorii imobiliari este mesajul reprezentanților USR Constanța.

Întrebată de cotidianul ZIUA de Constanța dacă au semnat consilieri locali și ce șanse are sa treacă acest proiect, preşedintele filialei USR Mangalia, Semiran Abdurefi spune că nu a semnat nimeni din CLM Mangalia inițiativa cetățenesca și consideră că niciun consilier nu ar trebui să-și permită să nesocotească voința a peste 2000 de oameni.  A mai spus că și PER Mangalia a depus un proiect asemănător pe care primarul nu l-a adus în fața Consiliului Local. 


Amintim că, pe 10 aprilie a.c., USR Mangalia a dat startul inițiativei cetățenești de salvare a pădurii Comorova.
 
Prin acest demers, USR Mangalia a demarat strângereade semnături de la cetățenii Mangaliei pentru a cere primăriei trecerea pădurii din proprietatea privată a municipiului în cea publică și ulterior, reintroducerea ei în fondul forestier național, pentru a fi protejată de lege.
 
Pentru punerea proiectului de inițiativă cetățenească pe masa consilierilor locali pentru a fi adoptată prin HCL erau necesare 1651 de semnături.
 
La finalul lunii iulie, USR Mangalia a anunțat semnătura numărul 2.000 pentru depunerea inițiativei cetățenești de salvare a pădurii Comorova.

Scurt istoric

 În urma proiectului de plantare a perdelelor forestiere de protecţie, s-a născut și Pădurea Comorova, care la începutul secolului XX se întindea de la Costineşti până la Mangalia.

În anul 1971, sub ordinal dictatorului Nicolae Ceaușescu, o mare parte din pădurea Comorova a fost defrișată pentru a se construi vilele de protocol, precum și stațiunile Neptun, Olimp, Jupiter, Venus şi Saturn. Vilele de protocol oferă servicii turistice şi în prezent, unele fiind renovate şi oferind un confort de 3 sau 4 stele (Vila Bradul, Vila Plopul, Vilele 5,6,7 etc.). Pădurea este populată cu tapi roşii, căprioare, găinuşe şi cocoși de munte, vulpi, iepuri, ulii și alte animale.

Aflându-se la doar 1,5 kilometri de plaja Neptun, Pădurea Comorova este locul preferat de campare a turiştilor şi a localnicilor, oferind umbră şi răcoare în zilele excesiv de fierbinți ale verii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 403

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 490

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 566

Bugetare participativă Se amenajează părculețul de la Termele Romane. Proiectul a fost depus de un adolescent din Constanța!

13 Apr 2024 509

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 532

A fost emis certificatul de urbanism Spații dotate cu echipamente pentru exerciții fizice, amenajate în Poarta 6 din municipiul Constanța

12 Apr 2024 424

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 580

ZIUA LIVE Semiran Abdurefi, președinte USR Mangalia, candidat la fotoliul de primar al Municipiului Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 897

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 733

Alianța Dreapta Unită a stabilit candidatul pentru Primăria Independența, județul Constanța

09 Apr 2024 556

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 493

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 638

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 648

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 789

Sănătatea locuitorilor în pericol USR Constanța a sesizat Garda de Mediu în legătură cu poluarea din zona străzii Baba Novac !

05 Apr 2024 649