Liviu Scarlat a ajuns presedinte suspendat

1180897068.jpg

Consiliul National de Coordonare al PNTCD i-a permis lui Liviu Scarlat sa-si continue activitatea in partid.

Excluderea din PNTCD a unor lideri importanti, semnatari ai Apelului de la Tusnad, a fost reconfirmata, sambata, de Consiliul National de Conducere (CNC) al partidului. Anuntul a fost facut ieri, de presedintele interimar al organizatiei judetene PNTCD Constanta, Tudorel Chesoi. El a mentionat ca decizia CNC-ului, for de conducere intre doua congrese, s-a luat dupa analizarea contestatiilor depuse si este irevocabila. Alti semnatari, printre care si fostul presedinte al PNTCD Constanta, Liviu Scarlat, au primit sanctiuni modificate fata de decizia initiala a BNC. Astfel, organizatia de la malul marii "a inregistrat o victorie". Din totalul de 69 de voturi valabile in CNC, Scarlat a obtinut 31 "pentru" a fi sanctionat si 29 "impotriva". Fara majoritate, CNC-ul a decis ca Liviu Scarlat sa ramana membru de partid. El s-a retras din functia de presedinte al organizatiei judetene si va trebui sa-si dovedeasca credinta fata de partid. Tudorel Chesoi a reafirmat ca prezenta colegului sau la Tusnad nu a fost o decizie inspirata si a trecut "putin peste limitele statutului". Scarlat si-a insusit greseala si a apreciat ca, "la cat am muncit si am suferit, era normal sa mi se anuleze sanctiunea. Retragerea mea din functie nu va aduce deservicii organizatiei si vom dovedi ca ramanem o echipa puternica", a conchis Liviu Scarlat. Alegerile se vor tine In timp ce la centru presedintele Marian Milut duce tratative cu liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, pentru infiintarea polului de centru-dreapta, taranistii constanteni se pregatesc de alegeri. Conducerea interimara continua demersurile pentru organizarea Conferintei judetene din 23 iunie, cand va fi desemnata viitoarea structura ce va coordona activitatea. Chiar daca a renuntat la functia de presedinte, "de oboseala" sau fortat de imprejurari, Liviu Scarlat a anuntat ca, isi va depune candidatura, probabil, pentru functia de prim-vicepresedinte. Actualul presedinte interimar, Tudorel Chesoi, a declarat presei ca nu vrea sa candideze pentru obtinerea mandatului de lider. El ar vrea sa ramana secretarul general al organizatiei. "Prefer sa alegem candidatul cel mai bun. Important este sa fim o echipa unita si puternica. Eu as prefera sa-l sprijin pe viitorul presedinte", a subliniat Tudorel Chesoi. In paralel, pentru a respecta prevederile Rezolutiei adoptate de CNC, taranistii tomitani vor actiona pentru revitalizarea partidului si promovarea propriilor candidati pentru scrutinul europarlamentar, alegerile locale si cele parlamentare.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 407

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 442

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 680

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 583

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 541

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 776

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 558

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 662

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 713

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 526

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 582

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 556

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 787

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3405

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14211