Politic

Locuitorii din Cumpăna vor trăi într-un mediu mai curat

cumpana.jpgReabilitarea spaţiilor verzi este coordonată de primarul Mariana Gâju, în calitate de preşedinte al PSD Cumpăna, şi de preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară, preotul Ion Soare

Voluntarii Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, alături de reprezentanţi ai organizaţiei comunale a PSD din localitate, desfăşoară în perioada 24 - 28 noiembrie, o acţiune de reînnoire a spaţiilor verzi.

Acţiunea care vizează înfrumuseţarea întregii comune a demarat ieri, sub îndrumarea primarului Mariana Gâju, în calitate de preşedinte al organizaţiei comunale PSD Cumpăna, şi a preotului Ion Soare, preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară. Proiectul, intitulat „Dorim să trăim într-un mediu curat“, se desfăşoară pe parcursul întregii săptămâni. „Din dorinţa de a respecta darurile naturii şi mediul înconjurător, pentru binele generaţiilor de azi şi viitoare, voluntari ai Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, precum şi ai organizaţiei comunale a Partidului Social Democrat Cumpăna demarează o acţiune de curăţare a spaţiilor verzi din localitate şi de plantare de arbuşti ornamentali“, a afirmat primarul Mariana Gâju.
Membrii PSD Cumpăna, în frunte cu aleşii locali, în colaborare cu voluntarii Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, au demarat, ieri, plantarea a sute de arbuşti la movila de la intrarea în comună, la Poarta Prieteniei, la Troiţă, la cele două monumente ale eroilor din localitate, precum şi în spaţiile verzi din preajma celor 16 blocuri din localitate. Acţiunea coordonată de către primarul Mariana Gâju şi preotul Ion Soare a fost primită cu entuziasm de către locatarii de la bloc, care au întins şi ei o mână de ajutor voluntarilor.

Spaţiile verzi trebuie ocrotite

„Este nevoie ca oamenii să înţeleagă că trebuie să păstreze spaţiile verzi, care ne asigură un mediu ambiant deosebit de frumos în comună. Şi chiar dacă există oameni certaţi cu frumosul, cu natura, cu mediul, ne rugăm bunului Dumnezeu să ne întărească să reuşim să-i educăm şi pe aceştia şi să le ţinem piept“, ne-a declarat primarul Mariana Gâju, preşedintele organizaţiei comunale PSD Cumpăna.
La rândul său, preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară, preotul Ion Soare, a precizat că acţiunea demarată în colaborare cu organizaţia PSD Cumpăna este menită să dea un exemplu tuturor locuitorilor comunei în ceea ce priveşte grija pentru mediul înconjurător. „Este un lucru benefic pentru comună să ne aibă ca participanţi pe fiecare dintre noi, de aceea ne implicăm în toate aceste activităţi, fără ca ele să aibă o implicaţie politică. Grija faţă de mediu trebuie să ne facă să fim mai responsabili şi să-i responsabilizăm şi pe cei care nu îl apreciază, pentru a le asigura copiilor noştri un trai decent într-un aer mai curat, mai sănătos“, a afirmat preotul Ion Soare.
Voluntarii au plantat 200 de fire de hibiscus, 200 de spireea, câte 50 de fire de evmonius şi bucsus şi 20 de tuia de talie înaltă. 
Primarul Mariana Gâju a precizat că, vineri, voluntarii PSD şi ai Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară vor planta şi salcâmi, pe marginea Canalului Dunăre-Marea Neagră.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Peste 70 de ani de închisoare în dosarul care a zguduit Consiliul Judeţean Constanţa. Azi, un nou termen

16 Jan 2019 1643

Ultimă oră! Dumitru Dragomir, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

15 Jan 2019 1061

Schimbare, la ANAF, după rocada mare. O nouă numire la vârful agenţiei. Pe cine a adus Dăncilă şi pe ce funcţie

10 Jan 2019 2131

Fost preşedinte al Comisiei Naţionale de Arheologie „Cineva să-şi asume un proiect pentru Constanţa, în care dezvoltarea centrului istoric să nu mai fie abordată în detrimentul monumentelor istorice!“ (galerie foto+documente)

10 Jan 2019 1920

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu nu scapă de închisoare. Ce decizie au luat magistrații

04 Jan 2019 768

Mihaela Triculescu, noul președinte al ANAF

03 Jan 2019 977

Fost preşedinte CNAS, trimis în judecată de procurorii DNA (document)

27 Dec 2018 328

Nicuşor Constantinescu, opt achitări şi opt ani de închisoare. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Constanţa

24 Dec 2018 1232

Activitatea „Crucii Roşii“ din România în Primul Război Mondial

22 Dec 2018 633

Este oficial Justiţia din Constanţa are şefi noi! Iată cine sunt!

22 Dec 2018 1625

Începe judecata în ultimul dosar al lui Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al CJC

21 Dec 2018 854

CCR a stabilit că există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis

19 Dec 2018 309

Lia Savonea a fost aleasă preşedintele CSM. A judecat Dosarul Retrocedărilor şi a condamnat definitiv un fost şef al Gărzii Financiare Constanţa

13 Dec 2018 1154

Judecătorul Lia Savonea este noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii

12 Dec 2018 405

Obligat în primă instanţă să achite CJC 61.591,20 lei Unul dintre dosarele lui Nicuşor Constantinescu, amânat

10 Dec 2018 483