Politic

Locuitorii din Cumpăna vor trăi într-un mediu mai curat

cumpana.jpgReabilitarea spaţiilor verzi este coordonată de primarul Mariana Gâju, în calitate de preşedinte al PSD Cumpăna, şi de preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară, preotul Ion Soare

Voluntarii Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, alături de reprezentanţi ai organizaţiei comunale a PSD din localitate, desfăşoară în perioada 24 - 28 noiembrie, o acţiune de reînnoire a spaţiilor verzi.

Acţiunea care vizează înfrumuseţarea întregii comune a demarat ieri, sub îndrumarea primarului Mariana Gâju, în calitate de preşedinte al organizaţiei comunale PSD Cumpăna, şi a preotului Ion Soare, preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară. Proiectul, intitulat „Dorim să trăim într-un mediu curat“, se desfăşoară pe parcursul întregii săptămâni. „Din dorinţa de a respecta darurile naturii şi mediul înconjurător, pentru binele generaţiilor de azi şi viitoare, voluntari ai Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, precum şi ai organizaţiei comunale a Partidului Social Democrat Cumpăna demarează o acţiune de curăţare a spaţiilor verzi din localitate şi de plantare de arbuşti ornamentali“, a afirmat primarul Mariana Gâju.
Membrii PSD Cumpăna, în frunte cu aleşii locali, în colaborare cu voluntarii Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, au demarat, ieri, plantarea a sute de arbuşti la movila de la intrarea în comună, la Poarta Prieteniei, la Troiţă, la cele două monumente ale eroilor din localitate, precum şi în spaţiile verzi din preajma celor 16 blocuri din localitate. Acţiunea coordonată de către primarul Mariana Gâju şi preotul Ion Soare a fost primită cu entuziasm de către locatarii de la bloc, care au întins şi ei o mână de ajutor voluntarilor.

Spaţiile verzi trebuie ocrotite

„Este nevoie ca oamenii să înţeleagă că trebuie să păstreze spaţiile verzi, care ne asigură un mediu ambiant deosebit de frumos în comună. Şi chiar dacă există oameni certaţi cu frumosul, cu natura, cu mediul, ne rugăm bunului Dumnezeu să ne întărească să reuşim să-i educăm şi pe aceştia şi să le ţinem piept“, ne-a declarat primarul Mariana Gâju, preşedintele organizaţiei comunale PSD Cumpăna.
La rândul său, preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară, preotul Ion Soare, a precizat că acţiunea demarată în colaborare cu organizaţia PSD Cumpăna este menită să dea un exemplu tuturor locuitorilor comunei în ceea ce priveşte grija pentru mediul înconjurător. „Este un lucru benefic pentru comună să ne aibă ca participanţi pe fiecare dintre noi, de aceea ne implicăm în toate aceste activităţi, fără ca ele să aibă o implicaţie politică. Grija faţă de mediu trebuie să ne facă să fim mai responsabili şi să-i responsabilizăm şi pe cei care nu îl apreciază, pentru a le asigura copiilor noştri un trai decent într-un aer mai curat, mai sănătos“, a afirmat preotul Ion Soare.
Voluntarii au plantat 200 de fire de hibiscus, 200 de spireea, câte 50 de fire de evmonius şi bucsus şi 20 de tuia de talie înaltă. 
Primarul Mariana Gâju a precizat că, vineri, voluntarii PSD şi ai Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară vor planta şi salcâmi, pe marginea Canalului Dunăre-Marea Neagră.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial DNA Constanţa! Ce au spus procurorii cu privire la noul dosar în care este cercetat Nicuşor Constantinescu

15 Apr 2019 439

Nicuşor Constantinescu, prezent la DNA Constanţa (galerie foto+video)

15 Apr 2019 1198

Klaus Iohannis, prezent pe fregata „Ferdinand“, la Constanța. Ce le-a transmis militarilor români și aliaților NATO (galerie foto)

13 Apr 2019 851

Soluția pe larg Curtea de Apel Constanța a decis. Câți ani stă Nicușor Constantinescu după gratii

10 Apr 2019 1125

Peste un milion de lei trebuie să recupereze CJC de la Nicuşor Constantinescu. Cât a recuperat până în prezent

05 Apr 2019 1174

Alexandru Micu, din Constanţa, confirmat în funcția de președinte al Federației Române de Yachting

04 Apr 2019 708

Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost internat în spital. Cu ce probleme medicale de confruntă fostul șef de stat

01 Apr 2019 538

Decizii semnate de premierul Dăncilă. Cine a plecat, de la vârful ANAF, cine a venit la Secretariatul General al Guvernului

29 Mar 2019 1193

Senatorul Chiţac şi-a asumat „Constanţa Altfel“ şi în declaraţia de interese (document)

25 Mar 2019 735

Dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol, azi, în atenţia judecătorilor

25 Mar 2019 811

Beatrice Mariş, delegată președinte al Secției a II-a Civile, de contencios administrativ şi fiscal din Curtea de Apel

23 Mar 2019 391

Beatrice Mariş, propusă preşedinte în Curtea de Apel Constanţa

21 Mar 2019 524

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu primește titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Ovidius Constanța (galerie foto-video)

19 Mar 2019 1221

Iată decizia judecătorilor Nicuşor Constantinescu a cerut să fie eliberat

18 Mar 2019 1009

Azi se decide libertatea lui Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa

18 Mar 2019 829